Genel bir yorum; Motor sesi kulağa hoş gelir, Normal kullanımda yakıtta artış olmaz(hatta azaldığı hakkında bir rivayet var, Doğru soğuk hava girişi yapıldığı taktirde), Bakım masrafı azalır(her 10binde bir filtre almaya gerek kalmaz)
Yakıt artışı; sürücüye beygir artışı katacağı için

yüksek devirli kullanılacağından Dolaylı yoldan artar.
Performans; Ford Fusion aracımda 2 senedir K&N filtre ve Filtre kiti kullanıyorum; araç LPG'li ve kalibrasyonu filtreye göre yaptırdım ve olumlu yönde etkisini gördüm filtrenin. 2 aydır orjinal filtre var; Sanki performansı düştü gibi geldi. Psikolojikmidir bilmem dyno yapma şansım olmadı. Ama şunu söylemek gerekirse uzun yolda sabit hızda çok az da olsa tasarruf sağlamıştır (2 senede çok test etme şansım oldu)
Honda civic 1.4is aracıma ise; Arabayı aldığım gün taktığım için pek yorum yapamicam. Ama Motor motordur, Aynı mantıkla çalışır. İmkanınız varsa takın, Düzgün bir kit alın veya yaptırın(soğuk hava gerçekten önemli) Faydasını göreceksiniz.
Egoza gelince; Ben 4 ay önce 120TL ye almıştım Tüv için. 2 gün sonra çıkardım. Performans son susturucu aldım. Alt devirlerde olumsuz etkiliyor sıkıştırma azaldığı için, Ama üst devirlerde hissettiriyor kendini...