Gönderen Konu: Amfi .. yArdımm . // !  (Okunma sayısı 1741 defa)

cıvıc08

Amfi .. yArdımm . // !
« : Kasım 25, 2012, 09:46:53 ÖS »
Jameson usa 404
Maximum Power 1400 Watt
 RMS 4 OHM 50 x 4
 RMS 2 OHM 100 x 4
 RMS 4 OHM Mono 220 x 2
 Sigorta 2 x 25 A
 Bass Level -

Arkadaşlar 2008 elegance aracımda bu amfiyi kullanıyorum sizce cok mu yetersiz ? Yanına bir mono alsam işimi görür diye düşünüyorum ( sadece compenantlarda )
Yeni bir sisteme kalkıştım bakalım hayırlısı . İlk olarak for-x marka double din aldım 2 adet jbl marka 16 cm kompenantlarım ve jameson marka 1000 lik basım var Ancak daha da güçlendirmeyi düşünüyorum bu amfiden istediğim performansı almam çok mu zor ? lütfen yardım  . . .

hangover

Ynt: Amfi .. yArdımm . // !
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2012, 12:02:14 ÖÖ »
hocam öncelikle comp lar 2 adet derken sanırım bir çift. eğer öyle ise önlere monte ettirmeniz daha sağlıklı. mevcut amfiniz 1çift comp ve 1 adet subı(köprülü) rahat besler , gainlere dikkat ederseniz sıkıntı olmaz. eğer 2 çift ise mecbur subı beslicek yeterli gücü bulamazsınız. mono şart olur. ucuz monolar vardır piyasada ama iş mono amfi ile bitmiyor. fd6lardaki kronik akü problemiyle ek bir akü yada amperi yüksek bir akü almanız gerek. ayrıca kapasitör gereklidir kaliteli bir sistem için.  eğer elinizdeki amfiyi satabiliyosanız tavsiyem bir soundmagus h500 gibi 5 kanal amfi ile yola devam etmeniz. sıfırı çok pahalıdır ama piyasada 2. elleri yarı fiyatlara bulunabilir.   sanırım sizin amfi 14v gibi güçlerde o değerleri verir, sistem 12v tur yani düşme sözkonusu. birde tavsiyem işin uzmanına alt yapıyı ayarları yaptırın, mesela kablolar yan yana geçse dahi ses bozulur, yanlış ayarla sub yada çıkış yakabilirsiniz

cıvıc08

« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2012, 11:49:22 ÖÖ »
Evet hocam complar 2 adet derken önde monteliler şu anda ancak arkayada 1 takım gelicek ( hoparlr yerine takılmayacak ) amfiyi satmak gibi bir durumum yok maalesef artık bir mono daha almayı düşünüyorum tabi aküyüde değiştirerek .
Şimdi benım asıl sorum 2 takım compennt benım yukarda belirttiğim amfiye bağlı
1 adet şuankı subwoferım değişicek üst seri bir jbl almayı düşünüyorum ( tek bas tercihim yer kaplamaması için ) bunada bir mono anfi .
Akü değişicek büyük ihtimal 72 lik mutlu alıcam .
Bunlarla ben iyi bir performans alabilirmiyim arasıra sesi açıyorum yani dışardada etkili olmasını istiyorum :)
Önerilerinizi bekliyorum teşekkürler . . .

2008 elegance

« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2012, 12:49:22 ÖS »
72 amper akü araca sığmıyor. bende 60 amper dar tip inci var sorunsuz oturuyor yerine. iki adet sound magus anfi bağlı. 4 ohm 4*150 rms ve 2 ohm mono 700rms.

hangover

« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2012, 10:01:56 ÖS »
kişisel görüşümdür. bir araç için 2 takım mid ve  sub ile güzel ses alırsınız. 1takım mid, 1 takım 3yollu ve sub ile daha güzel ses alırsınız. orjinal hoparlörleri devre dışı bırakmak şart. ana üniteniz iyi olmalı.

sorunuz. evet o amfi ile 2 takımı rahatlıkla çalıştırırsınız. mono amfi ile sub seçiminizi uyumlu yaparsanız cebinizden fazladan paranızda çıkmaz. marka takıntınız yoksa fiyatıda uygun denilebilecek kenwood , kicker modelleri var. jbl de iyidir piyasada boldur. bugün 72 lik inci gördüm 60 lığın yanındaydı aynı ebattaydı sanki yakından bakmadım, uyuyomu bunlar bizim araca dedim uyuyo abi dedi satıcı. belkide boş konuştu zaten 60 lığa 160 tl fiyat verdi geliş fiyatından veririm sana dedi fiyat iyimi değilmi bilmiyorum.

ilerde sistemi büyütme planınız var ise mevcut alt yapının üzerine ek ekipman kurmak sınırlı olur. dışarıdan ses duyulsun diye sistem kurmayın derim , kulağınıza güzel gelen sistemi yakalayın .