Peki 'legolas' madem trafik jandarmasın konudaki en hakim kişi sensin.Bizi de bilgilendirebilirmisin o zaman.
Benim ilk sorum:gündüz farını(kesinlikle sis farı değil ve karşıdan geleni rahatsız etmiyen) geceleri yakmak cezai işlem gerektirirmi?
İkinci sorum:Orjinal siyah cam yasakmı? değilse cam filminden farkı ne?
Üçüncü sorum:Çok ses çıkaran egzozların yasak olmasının sebebi çok gürültülü olmasıysa eğer, Ferrari, Porshe,Lamborgini gibi arabalarınkiler de yasakmı?
Beni yanlış anlamayın gerçekten hep bir trafik polisine sormak istediğim sorular bunlar.Siz denkgeldiğiniz için size sordum.Yardımcı olursanız minnetar olurum!
1. hocam sis farı ile ilgili ceza 64/1-b-1 maddesinden yazılır ve bu madde geceleyin diye başlar ve devam eder... dolayısı ile ben bunu gündüz yakmak yasak değil şeklinde yorumluyorum ve uyguluyorum. burada amaç karşıdan gelen sürücünün gözünün kamaşmasını önlemek ise zaten gündüz böyle bir şey olmaz. gündüz farı ile ilgili de mevzuatımızda şu an için bir düzenleme mevcut değil.
2. orjinal siyah cam yasak değildir. bu camların tip onay belgesi vardır ve bu şekilde ithal edilirler.. e71, e17 vb. bir tip onay numarası falan da var ama şimdi tam hatırlayamıyorum. benim bu güne kadar trafikte karşılaştığım tüm araçların sadece arka camı ile arka kapı camlarında siyah cam vardı. dolayısı ile sürücünün görüşünü kapatması vb. söz konusu değildi.
3. bu güne kadar hiç porshe lomborghini vb. araçla karşılaşmadım. karşılaşsam ve çok gürültülü çalışıyorsa yazarım tereddütsüz. ben bunların ekzosunun orjinal olup olmadığını bilemem ki?

ancak piyasada ekzoz modifiyesi yapılan araçların tamamının orjinal olmadığını biliyoruz ve onun içinde gerekli işlemi yapıyoruz. bazen geceleri balkona sigara içmeye çıkıyorum 5 km ileriden tofaş serisi araçların egzoz sesleri geliyor... tamam modifiyeyi bizde seviyoruz ama el insaf yahu.....
ha diyeceksiniz ki senin aracında cam filmi var mı? şimdilik yok ama bende orta ton çektirmeyi düşünüyorum. ama bunun suç olduğunu ve başıma gelebilecekleri peşin pşin kabul ederek bunu yapacağım. kısmet olurda cezasını yersek yapacak bir şey yok.
bir kaç yerde okumuştum bazı arkadaşlar memur kendisi kemer takmıyor, takmayana ceza yazıyor demiş. emniyeti personeli ile askeri personele içişleri bakanlığınca yayınlanmış bir genelge ile "şehir içinde" emniyet kemeri takmama hakkı verilmiştir ve bundan dolayı da cezai işlem yapılamaz. ancak biz kendi ekip aracımızda hem vatandaşımıza karşı örnek teşkil etmesi, hemde kendi güvenliğimiz açısından takıyoruz.