Gönderen Konu: Cam Filmi Cezası  (Okunma sayısı 68039 defa)

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #125 : Mayıs 30, 2012, 09:20:38 ÖÖ »
Mehmet Hocam harf hataları yazarken olmuş olabilir, aslında aynı bu yazı ile paralel olan Emniyet Genel Müdürlüğünün de resmi bir yazısı vardı, yazmaktan üşendim kusura bakmayın, bakanlığın yazısını yazdım sadece.



sogulcan

  • İleti: 476
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #126 : Mayıs 30, 2012, 10:42:08 ÖÖ »
Kardeşim eline sağlık çok teşekkür ederim.Benim anladığım kuralda film ve siyah cam diye ayırt etmiyor.Görüşü engelleyen herhangi bir şey diyor.Halkımızda siyah cam serbest ama film yasak diye bir algı var.Sebebi de şimdiye kadar kimsenin (ben dahil) siyah camdan dolayı ceza yazıldığına şahit olmaması.Bence burda da bi sıkıntı var.Yani eğer yukarıdaki yazıda bahsedilen seviyede olan bir siyah cam serbest ise aynı seviyede koyulukta olan bir film de serbesttir.Yani mesela 1 numara filmler,veya 2 numara olupta zamanla açılmış filmler çoğu siyah camdan daha açık duruyor ve bence ceza yazılmamalı bunlara.Ama çok koyu filmler tabiki de yasak.Benim düşünceme göre kağıt üzerindeki kurallar çok mantıklı ve uygulanabilir seviyede,ama sanki uygulamada bazı kişiler(polisler) yorum hatası yapıyormuş gibime geliyor.Mesela camları aynı koyulukta iki araba getirin birinde film olsun diğerinde de siyah cam.Yukarıdaki yazıya göre polisin tavrı şu şekilde olmalı:Arabalara bakıp eğer camların koyuluğunun görüşü etkilediğine kanaat getirirse ikisine de ceza yazmalı.Ama TR de gerçek hayatta olanı söyliyeyim.Polis geliyor bakıyor camlar koyu.Camlarda film mi var diye soruyor.Şoför 'abi arabayı yeni aldım bilmiyom walla' diye sallıyor.Polis  aç bakıyim arka camı anlarız şidi deyip tırnağı ile kontrol ediyor ve eğer film ise ya yırtıyor yada ceza yazıyor.Eğer film delse cam siyahsa devam et diyor.

sogulcan

  • İleti: 476
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #127 : Mayıs 30, 2012, 10:51:39 ÖÖ »
İkinci husus anladığım kadarıyla yukarıda sis farları ile ilgili bölümdeki cümlenin başında gece ibaresi var.Yani gündüz sis farı dolayısıyla da gündüz farı yakmak yasak değil.Beni uyaran polis arkadaşlar bence bunu da yanlış yorumlamışlar.Zaten bu kuralın mantığında yatan şey sis farlarının etkili olması sebebiyle geceleri karşıdan gelenin gözünü etkilemesi.Yani gündüz veya gece eğer far karşıdan geleni etkilemiyorsa bence ceza yazılmamalı.Bu bomboş bir yolda,araç veya yayanın bulunmadığı bir yolda sinyal vermemeye benziyor.Sinyal yakmak zorunlu birşey ama bu bizim için değil bizim dışımızdakiler için gerekli bişey.Bizden başkası yoksa niye sinyal yakmıyorsun diyecek kim?Ama polis bunuda yanlış yorumlarsa eğer sen dönüş yaptın ve sinyal yakmadın diye ceza yazabilir.Çünkü kanunda yeri var.

sogulcan

  • İleti: 476
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #128 : Mayıs 30, 2012, 10:57:27 ÖÖ »
Ama şunu da eklemeden yapamıyacam:Öncelikle hata bizde, biz benimde yaptığım gibi sahsi zevklerimiz için kanunların açığını yakalamaya çalışıyoruz.Açık bulamazsak da kanunu çiğniyoruz.Polislerde düzeni sağlamak için bazen kuralınmantığına uymadan ceza yazıyorlar.Herkes hatalı.Ve bu iş böyle sürer gider...

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #129 : Mayıs 30, 2012, 11:41:14 ÖÖ »
sıs farı konusundakı gece ıbaresını ben de ozellıkle sordum. Aydınlatılması gereken bır yer. Bence de gunduz yakılması sakınca olmamalı.

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #130 : Mayıs 30, 2012, 12:34:54 ÖS »
Bence renkli cam konusunda yanlış düşünüyorsunuz, renkli camı üretecek firma renk tip uygunluk belgesi almadan böyle bir üretim yapmaz neden maliyeti yüksek, satılma endişesi olan böyle bir üretime girmez değil mi.

sogulcan

  • İleti: 476
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #131 : Mayıs 30, 2012, 01:19:35 ÖS »
Bence renkli cam konusunda yanlış düşünüyorsunuz, renkli camı üretecek firma renk tip uygunluk belgesi almadan böyle bir üretim yapmaz neden maliyeti yüksek, satılma endişesi olan böyle bir üretime girmez değil mi.

Ama siyah camların her biri aynı koyulukta olmuyor.Eğer her siyah camın bu belgesi mevcutsa o zaman yukarda belirttiğim gibi aynı seviyedeki filmlere ses çıkarılmamalıdır.

cem_kilinc

  • İleti: 163
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #132 : Mayıs 30, 2012, 01:41:40 ÖS »
yasak olması gereksiz olduğu anlamına gelmez  bu kadar insan yaptırıyorsa vardır bir bildiği diye düşünüyorum. büyük şehirde yaşayanlar ceza konusunda daha şanssız galiba.

legolas

  • İleti: 977
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #133 : Mayıs 30, 2012, 01:47:16 ÖS »
böyle afaki bir şeyden yazılacak cezayı versen mahkemeye kesin iptal eder, iptal edilen cezayı yazan ödüyo arkadaşlar öyle kolaymı gel lastiğin inmiş kes ceza, filmine bişeyler olmuş kes ceza, bana yan baktın kes ceza, vay benim araba çok yakışıklı adam alamıyo tabi kıskandı beni kes ceza.

hocam hatalı yazılan ceza sadece iptal edilir... burada hatalı bir idari işlem mevcuttur ve kasıt veya herhangi bir şekilde zarar gören yoktur. dolayısı ile ceza yazılan kişiye rücu edilemez....

legolas

  • İleti: 977
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #134 : Mayıs 30, 2012, 01:58:39 ÖS »
Peki 'legolas' madem trafik jandarmasın konudaki en hakim kişi sensin.Bizi de bilgilendirebilirmisin o zaman.
Benim ilk  sorum:gündüz farını(kesinlikle sis farı değil ve karşıdan geleni rahatsız etmiyen) geceleri yakmak cezai işlem gerektirirmi?
İkinci sorum:Orjinal siyah cam yasakmı? değilse cam filminden farkı ne?
Üçüncü sorum:Çok ses çıkaran egzozların  yasak olmasının sebebi çok gürültülü olmasıysa eğer, Ferrari, Porshe,Lamborgini gibi arabalarınkiler de yasakmı?
Beni yanlış anlamayın gerçekten hep bir trafik polisine sormak istediğim sorular bunlar.Siz denkgeldiğiniz için size sordum.Yardımcı olursanız minnetar olurum!

1. hocam sis farı ile ilgili ceza 64/1-b-1 maddesinden yazılır ve bu madde geceleyin diye başlar ve devam eder... dolayısı ile ben bunu gündüz yakmak yasak değil şeklinde yorumluyorum ve uyguluyorum. burada amaç karşıdan gelen sürücünün gözünün kamaşmasını önlemek ise zaten gündüz böyle bir şey olmaz. gündüz farı ile ilgili de mevzuatımızda şu an için bir düzenleme mevcut değil.

2. orjinal siyah cam yasak değildir. bu camların tip onay belgesi vardır ve bu şekilde ithal edilirler.. e71, e17 vb. bir tip onay numarası falan da var ama şimdi tam hatırlayamıyorum. benim bu güne kadar trafikte karşılaştığım tüm araçların sadece arka camı ile arka kapı camlarında siyah cam vardı. dolayısı ile sürücünün görüşünü kapatması vb. söz konusu değildi.

3. bu güne kadar hiç porshe lomborghini vb. araçla karşılaşmadım. karşılaşsam ve çok gürültülü çalışıyorsa  yazarım tereddütsüz. ben bunların ekzosunun orjinal olup olmadığını bilemem ki? :) ancak piyasada ekzoz modifiyesi yapılan araçların tamamının orjinal olmadığını biliyoruz ve onun içinde gerekli işlemi yapıyoruz. bazen geceleri balkona sigara içmeye çıkıyorum 5 km ileriden tofaş serisi araçların egzoz sesleri geliyor... tamam modifiyeyi bizde seviyoruz ama el insaf yahu.....

ha diyeceksiniz ki senin aracında cam filmi var mı? şimdilik yok ama bende orta ton çektirmeyi düşünüyorum. ama bunun suç olduğunu ve başıma gelebilecekleri peşin pşin kabul ederek bunu yapacağım. kısmet olurda cezasını yersek yapacak bir şey yok.

bir kaç yerde okumuştum bazı arkadaşlar memur kendisi kemer takmıyor, takmayana ceza yazıyor demiş. emniyeti personeli ile askeri personele içişleri bakanlığınca yayınlanmış bir genelge ile "şehir içinde" emniyet kemeri takmama hakkı verilmiştir ve bundan dolayı da cezai işlem yapılamaz. ancak biz kendi ekip aracımızda hem vatandaşımıza karşı  örnek teşkil etmesi, hemde kendi güvenliğimiz açısından takıyoruz.
« Son Düzenleme: Mayıs 30, 2012, 02:02:17 ÖS Gönderen: legolas »

MerT01__civic

  • İleti: 2680
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #135 : Mayıs 30, 2012, 02:04:10 ÖS »

[/quote]
ha diyeceksiniz ki senin aracında cam filmi var mı? şimdilik yok ama bende orta ton çektirmeyi düşünüyorum. ama bunun suç olduğunu ve başıma gelebilecekleri peşin pşin kabul ederek bunu yapacağım. kısmet olurda cezasını yersek yapacak bir şey yok. 
[/quote]

:) abi bak bu yorumumu sakın ama SAKIN YANLIŞ ANLAMA. şimdi sen aracına cam filmi taktırıcaksın sana ceza yazıcaklar aracın trafikten men edilicek muaneye filan giriceksin birton iş :) yani sana ceza yazmazlarki yırtarsın :) AMA BAK SAKIN YANLIŞ ANLAMA SENİ ELEŞTİRMİYORUM. durumlar böyle :)

bu arada gecenin 12'sinde gümbür gümbür şahin egzozlarına yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.. öyle görürseniz bide benim için yazın ceza :))

cem_kilinc

  • İleti: 163
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #136 : Mayıs 30, 2012, 02:12:28 ÖS »
 porshe , ferrari vb araçların motor sesini  egsoz sesiyle karıştırmayalım.   zaten motorundan bu sesi alamayan kesim sesli egsozlara yöneliyor. 

ilkercom

  • Hasan İlker Çom
  • İleti: 1441
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #137 : Mayıs 30, 2012, 02:29:46 ÖS »
http://trfdenetleme.iem.gov.tr/ftm_ceza_maddeleri.aspx

sis farına isterse gündüz de yazar.

legolas

  • İleti: 977
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #138 : Mayıs 30, 2012, 03:57:55 ÖS »
   b) Yasaklar:

    1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,

    2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,

    3. Karşılaşmalarda, ışıkların söndürülmesi,

    4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,

    5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,

    6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,

    Yasaktır.


b-1 e dikkatinizi çekiyorum...

Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,

geceye dikkat ediniz. gündüz şeklinde veya direk sis ışıklarını diğer farlarla birlikte yasak dememiş kanun koyucu... buna rağmen ceza yazılırsa hatalı bir idari işlem vardır ve mahkemeye başvurarak cezayı iptal ettirebilirsiniz.

legolas

  • İleti: 977
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #139 : Mayıs 30, 2012, 03:59:38 ÖS »

ha diyeceksiniz ki senin aracında cam filmi var mı? şimdilik yok ama bende orta ton çektirmeyi düşünüyorum. ama bunun suç olduğunu ve başıma gelebilecekleri peşin pşin kabul ederek bunu yapacağım. kısmet olurda cezasını yersek yapacak bir şey yok. 
[/quote]

:) abi bak bu yorumumu sakın ama SAKIN YANLIŞ ANLAMA. şimdi sen aracına cam filmi taktırıcaksın sana ceza yazıcaklar aracın trafikten men edilicek muaneye filan giriceksin birton iş :) yani sana ceza yazmazlarki yırtarsın :) AMA BAK SAKIN YANLIŞ ANLAMA SENİ ELEŞTİRMİYORUM. durumlar böyle :)

bu arada gecenin 12'sinde gümbür gümbür şahin egzozlarına yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum.. öyle görürseniz bide benim için yazın ceza :))
[/quote]

kardeşim sana samimiyetimle söylüyorum. belki jandarma idare eder ama polis yazacağım kardeşim dese diyecek bir şey yok ki bu adama.... ben de trafikçiyim desem abicim bunun yasak olduğunu sende benden iyi biliyorsun der yapıştırır cezayı... yapacak bir şey var mı?? yok.....

bbhnda

  • İleti: 4095
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #140 : Mayıs 30, 2012, 04:37:29 ÖS »
porshe , ferrari vb araçların motor sesini  egsoz sesiyle karıştırmayalım.   zaten motorundan bu sesi alamayan kesim sesli egsozlara yöneliyor.  

aynen onlarınki orjinal motor sesi.

baron12

  • İleti: 920
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #141 : Mayıs 30, 2012, 05:38:28 ÖS »
30/1-b :Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlike olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran arçları kullanmak.


64/1-b-1:
Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması.


İçişleri bakanlığı Emniyet genel müdürlüğü 2010/32065-376-1442-25665 sayılı yazıları
Konu: Renkli camlar ve araç camlarına film takılması

Bakanlığımıza intikal eden şikayetlerden, merkezden yapılan denetimlerden ve basın yayın organlarında çıkan haberlerden, bazı araçların camlarına sonradan renkli film takıldığı veya standartlara uygun olmayan koyu renkli camların kullanıldığı anlaşılmaktadır.
Trafik güvenliği açısından otomobil camlarının sürücüye iyi bir görüş olanağı sağlaması ve sürücünün görüş alanının kısıtlamaması gerekmekte olup; Standart dışı koyu renkli camların kullanılması ve cak-mlara renkli film k-takılması sürücülerin dikiz aynalarını sağlıklı kullanamamalarına özellikle gece görüşün azaldığı zamanlara yola aniden çıkan canlı vepya cansız nesneleri algılayamamasına ve akan trafiği takip edememesine sebebiyet vermekte ve ayrıca aracın içinin rahat görülmemesi de terör saldırıları ve asayişe müessir olaylar konusunda güvenlik zafiyeti oluşturmaktadır.
Sanayi ve ticaret bakanlığınca çıkarılan "Motorlu araçlar ve römorkları tip onayı yönetmeliği" (MARTOY) kapsamında yürürlüğe konulan gerek motorlu araçlar ve römorklarının emniyet camları ve cam malzemeleri ile ilgili tip onayı yönetmeliği ( 92/22/AT) ve gerekse eşdeğeri olan "Birleşmiş milletler avrupa ekonomik komisyonunun R43 sayılı Regülasyonunda tüm camların uyması gereken teknik şartlar belirtilmiştir.
R43 Regülasyonunun 2.13.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emineyt camının ;Işık geçirgenliği %70 in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Sanayi ve Ticaret Bakanlığından ulusal tip onayı gerekmekte olup, Tip onayı düzenlenen bu tip camların "E" veya "e" işaretlerinin yanında "V" sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır.
Araçlarda bulunan renkli camların yukarıda belitilen teknik mevzuata uygun olması gerekmekte olup, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63. maddesinde taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerinde renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır hükümleri mevcuttur.
Bu nedenle 2918 sayılı karayolları trafik kanunu ve Karayolları trafik yönetmeliğine aykırı olarak araçların camlarına yukarıda belirtilen hükümlere uymayan renkli film tabakaları takarak kullandığı tespit edilen ve araç ve sürücüler hakkında yasal işlemlerin yapılmasını, konunun sıralı birim amirleri tarafından titizlikle takip edilerek herhangi aksaklığa meydan verilmemesini rica ederim. Mustafa B.DEMİR Vali - Bakan a. - Müsteşar.



Ferrari gibi araçların eksozt sesinin yüksek çıktığı evet doğrudur fakat Sanayi ve ticaret bakanlığından alınan uygunluk belgesi yani araçlarımızın doğum belgesi diğer adı bu belgenin 45 veya 46. maddesinde aracın dururken yani rölanti ve daha sonra belirli bir devir ve yürür durumdaki ses şiddet yüksekliği dB olarak belirtilmiştir, biz sonradan bu yüksekliği artırdığımız için teknik değişiklik yapmış sayılıyoruz, sorun bu. Gündüz farları henüz yaygınlaşan bir durum ve yeni çıktı bununla ilgili bir madde var mı araştırıyorum hemen aktaracağım.

Yukarıda aktarmış olduğum resmi yazılar lütfen titizlikle okunsun, sanırım okur yazardır herkes, birdaha bu tip konulardan ceza yiyenler feryat ederek memuru suçlamasın, suçlamayı bırak bir de küfür ediyorlar, kötü söz sahibinindir diyorum.
>=ok

legolas

  • İleti: 977
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #142 : Mayıs 30, 2012, 07:23:15 ÖS »
+1

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #143 : Mayıs 30, 2012, 09:58:23 ÖS »
bu kurallarla ilgili bu gün trafik denetlemeyi ayağa kaldırdım adamlardan genelgeleri bulmalarını falan istedim mevzut ile ilgili ceza maddeleri kitapçığını falan buldurdum, kısacası seferberlik ilan edildi bu gün trafik denetlemede, durumu anlatınca adamlar yardımcı olmak için cansiperane araştırıp genelgeleri buldular, hatta, genel müdürlüğün de genelgesi vardı, yazmaktan bunaldım yaz yaz bitmiyor, bakanlığın genelgesini yazdım sadece.

inventor

  • Co-Admin
  • İleti: 7545
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #144 : Mayıs 31, 2012, 12:22:44 ÖÖ »
arkadaşlar bende cam filminden ceza yedim ama hiç bir zaman polise küfür etmedim onlarda işlerini yapıyorlar
1-cam filminin neden yasak olduğunu memura sorduğumda en önemlisinin kaza anında cam filmi yüzünden camın patlamadığını          ve sizi aracın içinden çıkartmakta güçlük çekildiği ve zaman kaybedildiği için yasak olduğunu söyledi.lazerle karartmada yasaktır sadece belgeli olarak üretilen renkli camlar serbest o camın üstünde bir yazı var demişti ama unuttum
2- sis farı adı üstünde sis farı sisli havalarda açılması gerekir süs olsun veya gösteriş olsun diye üretilmemiştir
3-egzos belirli desibele kadar serbest sonrası yasak  subaru ferrari vb araçlar üretilirken bunların serbestlik belgesi alınıyor sonra araca uygulanıyor  honda kullanıyorsanız eğer egzos boru çapınız 51mm üstüne çıkmayacaksa size s2000 egzosunu öneririm hem güzel bir cırlama sesi var hemde orjınal olduğu için polis bşey diyemiyor (bizzat kendim yaşadım)  biz sürücüler sağolsun koyuyoruz kocaman egzosu ortalığı inletiyoruz mahalle ayağa kalkıyor alarmlar ötüyor sonra marefet yapmış oluyoruz poliste durdurunca suçlu polis oluyor eğer aracınız turbo veya yüksek güçlerde ise hem herkesi rahatsız etmeyecek hemde aracınızı sıkmayacak zarar vermeyecek egzos seçebilrisiniz

ADMİN OLARAK LÜTFEN ELEŞTİRİ YAPARKEN SİTE KURALLARI ÇERÇEVESİNDE ELEŞTİRİ YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM

bbhnda

  • İleti: 4095
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #145 : Mayıs 31, 2012, 12:44:22 ÖÖ »
yani bilmiyorum madem bir yasaklık söz konusu kimine göre haklı nedenler vardır kimide isyan eder madem yasak öyleyse ne diye satılıyor? bunuda merak ederim.cam filminin güneşin zararlı ışınlarını kesme kaza anında patlamama böylece yaralanmaya sebebiyet vermeme gibi güzel özellikleride var.ama sizin dediğiniz gibi kaza anında çıkışı engelliyormuş Allah korusun.bence satılmasınada bir denetim getirilmeli emniyet ve tüketici hakları veya ilgili kurumca yürütülecek ortak bir çalışma ile.

kacaman

  • İleti: 7154
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #146 : Mayıs 31, 2012, 12:47:33 ÖÖ »
sanayi ve ticaret bakanlığı ve iç işleri bakanı müsteşarının yazısını bu gün paylaştım lütfen bir okuyun.

bbhnda

  • İleti: 4095
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #147 : Mayıs 31, 2012, 12:53:12 ÖÖ »
sislere gündüz yazabildiğini biliyoum paylaşım için teşekkürler emniyette benimde yakın bir aile dostum var onada sorduğumda bu cam filmi işini kesinlikle yasak olduğunu söyledi.esasen araçların camları bir miktar renklidir ve uv ışınları keser.ama cam filminin bir estetik kattığı gerçek.

ilkercom

  • Hasan İlker Çom
  • İleti: 1441
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #148 : Mayıs 31, 2012, 08:43:29 ÖÖ »
Polis görevini yapıyor ayaklarını geçelim beyler. 2009 da  izmirin manisa sınırında polis çevirdi ceza yazdı. o sırada bir sürü araç camları filmli geçti. 35 plakaydı hep. madem yasak bütün arabalara yasak olsun. ne güzel dünya alayım e200 mercedes siyah renk yapayım komple camından jantına takayım öne kırmızı mavi çakarı gezeyim. var mı böyle rahatlık. polis arabaları da renkli olmasın içinde adam mı dövüyorlar rüşvet mi alıyorlar bilelim.

adalet varsa herkes için var olmalı.

bu arada yazılan cezayı ödemedim. aracı satarken çıkmadı :D

sogulcan

  • İleti: 476
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #149 : Mayıs 31, 2012, 09:05:26 ÖÖ »
porshe , ferrari vb araçların motor sesini  egsoz sesiyle karıştırmayalım.   zaten motorundan bu sesi alamayan kesim sesli egsozlara yöneliyor. 

aynen onlarınki orjinal motor sesi.

Arkadaşlar öncelikle ben aracımda orjinal egzozu kullanıyorum ve egzoz takıp araba bağırtanları da doğru bulmuyorum.Ama benim Ferrari örneğim galiba yanlış anlaşılmış.Ben Polis kardeşimle bu konuları  gecenin bi katılımı yazışırken kural uygulamanın mantığından ve bazı polislerin kuralları yanlış yorumladığından bahsettim.O ses ferrari'nin veya Kawasaki'nin neresinden çıkarsa çıksın.hiçbir polis trafikte o sesin desibelini ölçemez.Ve egzozunun da orjinal olup olmadığını bilemez.Ve ben şuna eminimki; çoğu egzoz cezası yiyen arabanın sesi onlardan daha fazla değil.Ha biz motor sesinden hoşlandığımız için ferrarinin sesi hoşumuza gidiyor ama tofaşın egzozu rahatsız ediyor.Ama ferrarinin motor sesinden rahatsız olanları da unutmamak lazım.Olaya geniş pencereden bakabilmek önemli olan.Kısacası demek istediğim  ceza çevreyi rahatsız ettiği içinse, benim çok sevdiğim süper sport motorların(Kawasaki,Honda,yamaha vs) motor sesinden nefret edip çok rahatsız olan bir sürü arkadaşım var.Hiç bir polis onlara bişey demezken benim gariban motorumun egzozu kırıldığı için çıkardığı sesden dolayı polis beni hergün uyarırdı.Demek istediğim bu.Polis dört dörtlük kuralcı olmak yerine olayın mantığına da bakmalı bence.