Gönderen Konu: Cam Filmi Cezası  (Okunma sayısı 68035 defa)

sogulcan

Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #150 : Mayıs 31, 2012, 09:06:37 ÖÖ »
bu kurallarla ilgili bu gün trafik denetlemeyi ayağa kaldırdım adamlardan genelgeleri bulmalarını falan istedim mevzut ile ilgili ceza maddeleri kitapçığını falan buldurdum, kısacası seferberlik ilan edildi bu gün trafik denetlemede, durumu anlatınca adamlar yardımcı olmak için cansiperane araştırıp genelgeleri buldular, hatta, genel müdürlüğün de genelgesi vardı, yazmaktan bunaldım yaz yaz bitmiyor, bakanlığın genelgesini yazdım sadece.

Eyvallah kardeş. İşte konu şimdi gerçek amacına ulaşmaya başladı!

kacaman

« Yanıtla #151 : Mayıs 31, 2012, 09:55:01 ÖÖ »
yukarıda yazdığım uzun mentni sanırım okumaya üşeniyorsunuz arkadaşlar, dB cinsinden eksoz sesini ölçemeye cihaz ekiplerde yok bildiğim kadarı ile, cezanın yazılma sebebi teknik değişiklik yapılmış olmasından ve aracımızın Sanayı ve Ticaret Bakanlığından alının Tip Onay belgesindeki yazan rölanti ve ..... devir de çıkardığı gürültü sınırı aşıldığı için, şimdi bu çıkan sesi Desibelmetre cihazı bulup ölçebilmek tabiki en doğrusu fakat eksozu ile oynanmış böğür böğür ses yapan eksozu da tespit etmek için müneccim olmaya gerek yok.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #152 : Mayıs 31, 2012, 09:57:08 ÖÖ »
kaldı ki db metre olayı tüv türkte bile yok. çok extrem durumlarda ölçüyorlar.

ayrıca bunun da standardizasyonu kalibrasyonu var. 3 db kalibrasyon farkı olsa ortalık karışır. adamlar orjinal mi değil mi ona bakıyor. zaten orjinal eksoz ile modlanmışı karşıdan belli oluyor.

kacaman

« Yanıtla #153 : Mayıs 31, 2012, 10:07:31 ÖÖ »
İl sağlık müdürlüklerinde dB cihazı var, fakat bu cihazı müzikli işyerleri ruhsatı verilirken ve bu gibi yerlerle ilgili şikayetler için ölçümde kullanıyorlar, bildiğim kadarı ile çok ciddi rakamlarda cezası varmış çevreye gürültü kirliliği yapan yerler  ile ilgili, araçlara da sanırım uygulansa çok can yakar, çok ciddi cezalar gelir.
düşününsene aracınızın tip uygunluk belgesi rölantide 70dB ve 4750d/dk da 65db olması gerek ve sizin aracınız bu standardını tutturumadı, bildiğim kadarı ile Hıfzı Sıha yani sağlık müdürlükleri müthiş yüklü ceza yazabiliyorlar bu konu ile ilgili.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #154 : Mayıs 31, 2012, 10:13:24 ÖÖ »
araç için ölçüm ile dükkan ölçümü aynı değil yalnız. mekan için ölçümlerde bir içerden ölçüyorlar birde dışardan. eksoz için kaç cm den ölçecekler çok önemli. eğer eksozun direk ağzından ölçerse stock araçlar bile ceza yer :D 1 metreden ölçerse de çoğu normal çıkar :D ses 1 metrede inanılmaz şiddet kaybı yaşıyor.

kacaman

« Yanıtla #155 : Mayıs 31, 2012, 10:15:17 ÖÖ »
mutlaka ölçüm tandartları vardır, bununla ilgili mutlaka bir yönetmelik çıkmıştır, bunu da il sağlık müdürlüğünde çalışan bir üyemiz varsa araştırıp bizi aydınlatırsa sevinirim.

sogulcan

« Yanıtla #156 : Mayıs 31, 2012, 10:16:29 ÖÖ »
yukarıda yazdığım uzun mentni sanırım okumaya üşeniyorsunuz arkadaşlar, dB cinsinden eksoz sesini ölçemeye cihaz ekiplerde yok bildiğim kadarı ile, cezanın yazılma sebebi teknik değişiklik yapılmış olmasından ve aracımızın Sanayı ve Ticaret Bakanlığından alının Tip Onay belgesindeki yazan rölanti ve ..... devir de çıkardığı gürültü sınırı aşıldığı için, şimdi bu çıkan sesi Desibelmetre cihazı bulup ölçebilmek tabiki en doğrusu fakat eksozu ile oynanmış böğür böğür ses yapan eksozu da tespit etmek için müneccim olmaya gerek yok.

kardeş eğer bu yorumun banaysa  ben senin yazdıklarını harfiyen okudum.Kaldıki zaten sen de benim yorumumu destekleyici konuşmuşsun.Sokaklarda gezen süper sport marka motorların yüzde doksanı orjinal olmayan egzoz kullanıyorlar.Motoru alan adamın ilk işi yoshimura vs marka egzoz takmak oluyor.Tabi çoğu polis arkadaş bunu farketmediği veya bilmediği için ses çıkarmıyorlar.Ben de sizin gibi polislerin ses desibelini ölçemeyeceğini veya egzozun orjinal olup olmadığını(ferrari,porshe,kawasaki,yamaha,hayabusa vs) bilemeyeceğini düşündüğüm için kuralın mantığına bakarak rahatsızlık seviyesine göre ceza yazmaları gerektiğini düşünüyorum.

sogulcan

« Yanıtla #157 : Mayıs 31, 2012, 10:20:36 ÖÖ »
Tekrar ekliyeyim bu egzoz konusu beni hiç ilgilendirmiyor.Ben hiç egzoz alıp takamadım hayatımda.Gürültü kirliliğine de karşıyım.Konu buraya kuralların yorumlanmasından geldi:)

kacaman

« Yanıtla #158 : Mayıs 31, 2012, 10:24:23 ÖÖ »
Mehmet hocam yukarıda görevini ile ilgili geçin bu ayakları yazısı var ilkercom un onun için öyle yazdım, burada herekese yazılsın elbette herkese yazılsın adalet olsun, sen filmi ceza yazarken onlarca araca yine film çekiliyordur öyle değil mi, adam başı bir polis versin devlet en güzeli kiremen katiben sürekli beraber yazar durur. yasal dayanak maddeleri uluslar arası uyumlarla ilgili maddeleri yazdığım halde, cam filmine ceza yazılması konusunda keyfi ceza yazılıyor şeklinde yorumlandığını düşünüyorum.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #159 : Mayıs 31, 2012, 10:28:38 ÖÖ »
Burda hiç tartışmaya gerek yok. ne zaman resmi araçlara da yasak olur o zaman benim içim rahat eder. yoksa sahte makam aracı tribine girmiş binlerce linea megane vs var. maçası yiyen polis çevirsin sorsun görev kağıdını.

Ben komple siyah camlı mercedesin terörist olmadığını nerden bileceğim.

kurallar eşit uygulanmıyor.

sogulcan

« Yanıtla #160 : Mayıs 31, 2012, 10:33:52 ÖÖ »
Mehmet hocam yukarıda görevini ile ilgili geçin bu ayakları yazısı var ilkercom un onun için öyle yazdım, burada herekese yazılsın elbette herkese yazılsın adalet olsun, sen filmi ceza yazarken onlarca araca yine film çekiliyordur öyle değil mi, adam başı bir polis versin devlet en güzeli kiremen katiben sürekli beraber yazar durur. yasal dayanak maddeleri uluslar arası uyumlarla ilgili maddeleri yazdığım halde, cam filmine ceza yazılması konusunda keyfi ceza yazılıyor şeklinde yorumlandığını düşünüyorum.

... OK
« Son Düzenleme: Mayıs 31, 2012, 10:34:29 ÖÖ Gönderen: sogulcan »

legolas

« Yanıtla #161 : Mayıs 31, 2012, 06:15:24 ÖS »
Burda hiç tartışmaya gerek yok. ne zaman resmi araçlara da yasak olur o zaman benim içim rahat eder. yoksa sahte makam aracı tribine girmiş binlerce linea megane vs var. maçası yiyen polis çevirsin sorsun görev kağıdını.

bu gün uygulamada senin dediğin gibi bir megane ye rastladım....baktım adam önünde kırmızı mavi yaldır yaldır geliyor... kenara alıp evraklarını istedim, güzelce cezasını yazıp çakar ledlerini de eline verip gönderdim.

ama resmi araçları sürekli sivil plakalı araçlarla kıyaslamayın. bu tür araçların bazı toleransları vardır. mesela takoğraf takması zorunlu olan bir araç resmi plakalı ise takoğraf bulundurma ve kullanma zorunluluğu yoktur. ancak sivil bir araca bu durumda 319 tl ceza yazılır ve 3 günlük süre tanınır. bu süre zarfında eksiğini gidermemişse trafikten men edilir.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #162 : Mayıs 31, 2012, 06:26:26 ÖS »

bu gün uygulamada senin dediğin gibi bir megane ye rastladım....baktım adam önünde kırmızı mavi yaldır yaldır geliyor... kenara alıp evraklarını istedim, güzelce cezasını yazıp çakar ledlerini de eline verip gönderdim.

ama resmi araçları sürekli sivil plakalı araçlarla kıyaslamayın. bu tür araçların bazı toleransları vardır. mesela takoğraf takması zorunlu olan bir araç resmi plakalı ise takoğraf bulundurma ve kullanma zorunluluğu yoktur. ancak sivil bir araca bu durumda 319 tl ceza yazılır ve 3 günlük süre tanınır. bu süre zarfında eksiğini gidermemişse trafikten men edilir.

Keşke herkes sizinle aynı cesarette olsa. Ben istanbulda görmedim açıkçası durduran. adam FD6 nın arka stoplarına kırmızı mavi çakar yapmış. cam filmi ile emniyetten yardırıyor.

Kendim de kamu görevlisiyim. kamuda bazı toleranslar var evet ( ki bunlar ayrımcılıktır) ama hiç bir zaman kamu araçları diğer araçları tehlikeye atamaz.
buna ambulansı itfaiyesi de dahil. hiç bir ambulans trafikte kimsenin üzerine süremezken savcısı valisi terör estiriyor.

inventor

• Co-Admin
« Yanıtla #163 : Mayıs 31, 2012, 11:28:33 ÖS »
hasan arkadaşım burada bir konu açılmış herkes düşündüğünü yazıyor ve sizin burada yazılanlara geçin bu ayakları gibi bir yazı yazmanız hiç hoş değil
eğer trafikte hatalı veya bahsettiğiniz tarzda bir araç varsa arar şikayet edersiniz gerekeni yaparlar avrupada birisi kuralları ihlal ettiği zaman arayıp şikayet ediyorlar ama türkiyede biz bunu yaptığımız zaman gammazlıkla suçlanıyorsunuz

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #164 : Haziran 01, 2012, 08:51:04 ÖÖ »
tabir kaba olsa da gerçek. ben çok aradım şikayet ettim.

Sana çok basit bir olay anlatayım. 2007 senesi olması lazım. merterde ramazanın ilk günü iftara giderken adamın biri arkadan çarptı. indim bir bakayım dedim adam terbiyesizlikler yaptı hatta pembe saplı meyva bıçağı çekti. yanında karı var artislik yapma gibi laflar kullandı. ve bu adam benim tek yumrukta abartısız hastanelik edecebileceğim kalıpta bir adam. yol boyunca taciz etti üstüne üstlük.

polisi aradım dediğin gibi. karakola gel şikayet et diyor. adam yol üzerinde öldürse beni karakola giderim zombi olarak.

aynı adamı şirketini arayıp işten attırdım. bu ülkede bu işler böyle yürüyor.

Daha bunun gibi yüzlerce defa polisi aradım. Hiç bir sonuç alamadım.

Kısacası kanunları koyanların ve uygulamakla sorumlu olanların ilk önce çiğnediği bir ülkede herşeyu göstermeliktir. ayaktır.

Herkesin başına polis mi dikelim filan bunlar kolaya kaçmaktır. istanbulda kaç bin tane polis var. başınıza olay geldiğinde 20 dakikadan önce kimse gelmiyor.

Buraya yazdıklarımı da lütfen kimse üzerine alınmasın. Bir kamu görevlisi olarak sistemin ne şekilde yürdüğünü biliyorum. şikayetim sistemedir. sistemi düzeltme yetkisi elinde olup da düzeltmeyenedir.

yoksa her emniyet şeridine dalan önce kendi vicdanına hesap verecek sonra kamuya.
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2012, 08:52:48 ÖÖ Gönderen: ilkercom »

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #165 : Haziran 01, 2012, 08:51:58 ÖÖ »
xxx mükerrer gönderim.
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2012, 08:52:24 ÖÖ Gönderen: ilkercom »

kacaman

« Yanıtla #166 : Haziran 01, 2012, 10:15:53 ÖÖ »
hasan bey, şikayet etmek evet en kolayı, sizin bıçaklı taciz olayını yaşadığınız sırada, o anda kaç kişi öldürülmüştür yada saldırıya uğramıştır, çalışanlar hazır kıta sizin yolda birileri ile tartışacağınızı bekleyecek değil herhalde, işin kolay tarafından kast ettiğiniz şey aslında örnek almaya çalıştığımız avrupanın kişi başına düşen kamu görevlisi sayısını açık ara yakalayamadığımızdan olmakta, sizin dediğiniz gibi herkes vicdani muhasebe yapsa adliyeye de kolluk kuvvetine de gerek yok, her ne iş yaptığınızı bilmiyorum fakat kamuda çalıştığınızı yazmışsınız, eminim sizin de iş yaşantınızda yeter kardeşim dayanamıyorum dediğiniz zamanlar olmuştur ki, kamu çalışıpta 300 saat çalışan bir kamu çalışanını anlamamakta ısrar etmenizi yadırgıyorum, sistemin doğruluğu tartışılır elbet fakat yapılacak bişey yok.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #167 : Haziran 01, 2012, 10:30:26 ÖÖ »
Bakın şikayet etmek en kolayı değil. orda o adamı pestile çevirip arkama bakmadan giderdim en kolayı da bu olurdu. çevreden seyredenlere güzel bir görsel şov yapardım. orda kolayı seçen gelin şikayet edin diyenlerdi. o sırada kaç kişi öldü kaç kişi yaşadı bilemiyorum ama hepsine 20 şer dakika zamanda ulaşıldı en az. geçen yaz komşum sabahın 5 inde son ses  müzik dinlediği için aradım karakolu. geldiler adamla beni yan yana bindirdiler araca öyle gittik. ben kolayı seçip o 60 yaşında adamın ağzını burnunu kırabilirdim. Karakolda 2 saat bekleyip hiç bişey olmadan eve döndüm. aynı adam yine başladı gürültüye.

Konu çok fazla sapmasın cam filmine dönelim.

Şu an her hangi bir şehirde asayiş veya trafik çevirme uygulaması yapılıyor farz edelim. geçen her cam filmli araç durduruluyor mu? hepsine yazılıyormu ceza ona bakalım. Bu arada cam filmi derken rengi önemli değil. isterse şeffaf filme de yazabilir.

Siz sis farı demişsiniz. isterse gündüz de yazar. bir yerde gece diye belirtiyorsa bir yerde gece diye yazmıyor.

Misalen ses sistemi ile ilgili 3 yerde geçiyor. adam istese orjinal teybini söküp aftermarket teyp takana da  yazabilir. paşa gönlüne kalmış.

baron12

« Yanıtla #168 : Haziran 01, 2012, 10:33:23 ÖÖ »
pestile cevirirmiydin yoksa dönermiydin gercekten tartışılır
Bakın şikayet etmek en kolayı değil. orda o adamı pestile çevirip arkama bakmadan giderdim en kolayı da bu olurdu. çevreden seyredenlere güzel bir görsel şov yapardım. orda kolayı seçen gelin şikayet edin diyenlerdi. o sırada kaç kişi öldü kaç kişi yaşadı bilemiyorum ama hepsine 20 şer dakika zamanda ulaşıldı en az. geçen yaz komşum sabahın 5 inde son ses  müzik dinlediği için aradım karakolu. geldiler adamla beni yan yana bindirdiler araca öyle gittik. ben kolayı seçip o 60 yaşında adamın ağzını burnunu kırabilirdim. Karakolda 2 saat bekleyip hiç bişey olmadan eve döndüm. aynı adam yine başladı gürültüye.

Şu an her hangi bir şehirde asayiş veya trafik çevirme uygulaması yapılıyor farz edelim. geçen her cam filmli araç durduruluyor mu? hepsine yazılıyormu ceza ona bakalım. Bu arada cam filmi derken rengi önemli değil. isterse şeffaf filme de yazabilir.

Siz sis farı demişsiniz. isterse gündüz de yazar. bir yerde gece diye belirtiyorsa bir yerde gece diye yazmıyor.

Misalen ses sistemi ile ilgili 3 yerde geçiyor. adam istese orjinal teybini söküp aftermarket teyp takana da  yazabilir. paşa gönlüne kalmış.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #169 : Haziran 01, 2012, 10:38:11 ÖÖ »
pestile cevirirmiydin yoksa dönermiydin gercekten tartışılır

Neticede pestilden beter ettim. bayram ertesi kendine yeni iş aradı.

kacaman

« Yanıtla #170 : Haziran 01, 2012, 10:39:29 ÖÖ »
azlında bizim mutabık olamadığımız yer işleyiş değil gerçekten sistemin kendisi, gönül isterdiki, her ihtiyacı olan vatandaşımın 1-2 dakika içerisinde yanında olabilmek, bu sadece kavgaya tutuşacak iki kişi de olabilir, emekli aylığı gasp edilmeye çalışılan bir yaşlı da, fakat mümkün değil, sistem teçhizat, yakıt, süre, moral, personel, yol koşulları, bunların bir kaçı bir araya gelse yine mükemmel olmasada verimli bir hale gelecek, malesef olmuyor işte.

baron12

« Yanıtla #171 : Haziran 01, 2012, 10:44:29 ÖÖ »
bu ülkede şahısları tartışmak anlamssız sonuçta polis trafiği aksatmadan bu işi yapmak zorunda vay polis yazdı cızdi vay arabamı men etdi sorun niye beni durdurdu degil sorun yasa kanun ilgili maddeler benimde başıma geldi ne ypblrmki şikayet etsen de bir sey degişmez adam yasada yazılan camla ilgili maddeyi uygulamak zorunda polisimiz gercekten cok iyi niyetli art niyetli olsaydı eşşege biner gezerdik işi zıvandan cıkaranların haddi hesabı yok yanlışım varsa düzeltebilirsin polis ceza yazar küfürü yer doktor muayene eder dayak yer esnaf lacahını ister serseri kursunla hayatını kaybeder bunları toplum olarak asmak gercekten cok güç

baron12

« Yanıtla #172 : Haziran 01, 2012, 10:45:55 ÖÖ »
azlında bizim mutabık olamadığımız yer işleyiş değil gerçekten sistemin kendisi, gönül isterdiki, her ihtiyacı olan vatandaşımın 1-2 dakika içerisinde yanında olabilmek, bu sadece kavgaya tutuşacak iki kişi de olabilir, emekli aylığı gasp edilmeye çalışılan bir yaşlı da, fakat mümkün değil, sistem teçhizat, yakıt, süre, moral, personel, yol koşulları, bunların bir kaçı bir araya gelse yine mükemmel olmasada verimli bir hale gelecek, malesef olmuyor işte.
>=ok >=ok

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #173 : Haziran 01, 2012, 10:52:13 ÖÖ »
tabii ki sistem yetersiz ona sözüm yok. bizim de sistem ile ilgili sorunumuz var. personel techizat vs yetersiz. ancak elinde olanı doğru kullanmak gerekmiyor mu? akşamları e-5 üzerinde her köprü üzerinde altında polis bekliyor. sebep : bi kodaman geçecek onun totosu beklenecek. personel böyle işlerle meşgul ediliyor. bir maça 5 bin polis veriliyor.

Ama dediğim gibi uygulamada yapılan kişisel hatalar var. Kusura bakmayın karşıdan gelen S600 e kimse kolay kolay neden cam filmin var diye soramıyor. veya kamu aracı dahi olsa nerde senin görev kağıdın denilmiyor.

Onun haricinde yok emniyet kemeri takmamışsın veya çocuk koltuğu yokmuş bunlar zaten kişinin kendini kontrol etmesi gereken durumlar. adam çocuğuna acımayıp koltuk almıyorsa hiç uğraşmaya gerek yok.

Fakat adam frenleri tutmayan arabaya biniyorsa, çakma xenon  kullanıyorsa , trafikte tehlikeli işler yapıyorsa alıcaksın aklını.

kacaman

« Yanıtla #174 : Haziran 01, 2012, 10:57:32 ÖÖ »
tabii ki sistem yetersiz ona sözüm yok. bizim de sistem ile ilgili sorunumuz var. personel techizat vs yetersiz. ancak elinde olanı doğru kullanmak gerekmiyor mu? akşamları e-5 üzerinde her köprü üzerinde altında polis bekliyor. sebep : bi kodaman geçecek onun totosu beklenecek. personel böyle işlerle meşgul ediliyor. bir maça 5 bin polis veriliyor.

Ama dediğim gibi uygulamada yapılan kişisel hatalar var. Kusura bakmayın karşıdan gelen S600 e kimse kolay kolay neden cam filmin var diye soramıyor. veya kamu aracı dahi olsa nerde senin görev kağıdın denilmiyor.

Onun haricinde yok emniyet kemeri takmamışsın veya çocuk koltuğu yokmuş bunlar zaten kişinin kendini kontrol etmesi gereken durumlar. adam çocuğuna acımayıp koltuk almıyorsa hiç uğraşmaya gerek yok.

Fakat adam frenleri tutmayan arabaya biniyorsa, çakma xenon  kullanıyorsa , trafikte tehlikeli işler yapıyorsa alıcaksın aklını.
ilker bey, tespitlerinize katılıyorum fakat, o söylediğiniz uçarılıkları yapanlara da sorsanız aynı şeylerden yakınıyorlar biliyormuydunuz, sabah aracımı yıkatıyordum bir kaç saat önce, adam muayeneden ceza yemiş, ekmek paramız kardeşim görmese olmazmıydı falan falan, yani kime dokunursanız şikayet şikayet, bilmem belki sizin güney kampüste işler böyle değildir, akademik kadroda bir hiyerarşi yok mu elbette vardır, s600 ü görsek ve cezası yazılsa zaten bu ülkenin sorunu çözülür.