Gönderen Konu: Cam Filmi Cezası  (Okunma sayısı 68034 defa)

Optimums

Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #175 : Haziran 01, 2012, 11:33:13 ÖÖ »
Yav O Bu Değilde Konuyu Ben Açtım Konuştuk Tartıştık Sonuca Bağladık Sonra Konuyu Hortlattık Konuyu Lütfen Kapatalım Olan Olmuş Biten Bitmiş.Bu Arada Mehmet Abi Sabah Gördüm Valilikten Yukarı Çıkıyordun Araba Yakıyordu Abi.Arasıra Geçerken Çaya Beklerim Abi Sabahları.

kacaman

« Yanıtla #176 : Haziran 01, 2012, 11:38:52 ÖÖ »
Yav O Bu Değilde Konuyu Ben Açtım Konuştuk Tartıştık Sonuca Bağladık Sonra Konuyu Hortlattık Konuyu Lütfen Kapatalım Olan Olmuş Biten Bitmiş.Bu Arada Mehmet Abi Sabah Gördüm Valilikten Yukarı Çıkıyordun Araba Yakıyordu Abi.Arasıra Geçerken Çaya Beklerim Abi Sabahları.
cepten arasan dururdum çay içerdik

legolas

« Yanıtla #177 : Haziran 01, 2012, 12:26:13 ÖS »
takdir edersiniz ki uygulama esnasında genelde iki memur olur ve çoğu yolda vızır vızır trafik işliyor. memur ceza kestiği sırada geçen diğer filmi araçlara ceza yazmaya kalksa orada uzunca bir kuyruk olursa bu kez de seyahat özgürlüğümü kısıtlayamazsın diyen çok bilmişler ortaya çıkar. sistemde falan hata aramak yersiz. asıl sorun eğitim.... eğitimsiz bir toplumuz ve kanuna kitaba saygı sıfır....

hasan bey resmi araçlar ile ilgili uygulama şudur: matbu resmi araç kontrol formları vardır ve bu forma göre aracın kontrolü yapılır... (görev kağıdı varmı, belirtilen güzergahta mı, ön kapılarda resmi hizmete mahsus yazısı var mı, ön camda görevli yazısı var mı vs....) ancak nedeni ne olursa olsun araç hiç bir zaman yolundan alıkonulamaz... ceza yazılacaksa yazılır ve ilgili kurumuna bilgi verilir. yani resmi plakalı araçlar konrtol edilmiyor sanmayın... özellikle kontrol ediyoruz, zira sivil plakalı araçlar herkesin babasının veya kendisinin malı ancak resmi plakalı devletimin aracı kimsenin babasının malı değil....

saygılarımla....

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #178 : Haziran 01, 2012, 12:44:46 ÖS »
tabii ki sistem yetersiz ona sözüm yok. bizim de sistem ile ilgili sorunumuz var. personel techizat vs yetersiz. ancak elinde olanı doğru kullanmak gerekmiyor mu? akşamları e-5 üzerinde her köprü üzerinde altında polis bekliyor. sebep : bi kodaman geçecek onun totosu beklenecek. personel böyle işlerle meşgul ediliyor. bir maça 5 bin polis veriliyor.

Ama dediğim gibi uygulamada yapılan kişisel hatalar var. Kusura bakmayın karşıdan gelen S600 e kimse kolay kolay neden cam filmin var diye soramıyor. veya kamu aracı dahi olsa nerde senin görev kağıdın denilmiyor.

Onun haricinde yok emniyet kemeri takmamışsın veya çocuk koltuğu yokmuş bunlar zaten kişinin kendini kontrol etmesi gereken durumlar. adam çocuğuna acımayıp koltuk almıyorsa hiç uğraşmaya gerek yok.

Fakat adam frenleri tutmayan arabaya biniyorsa, çakma xenon  kullanıyorsa , trafikte tehlikeli işler yapıyorsa alıcaksın aklını.
ilker bey, tespitlerinize katılıyorum fakat, o söylediğiniz uçarılıkları yapanlara da sorsanız aynı şeylerden yakınıyorlar biliyormuydunuz, sabah aracımı yıkatıyordum bir kaç saat önce, adam muayeneden ceza yemiş, ekmek paramız kardeşim görmese olmazmıydı falan falan, yani kime dokunursanız şikayet şikayet, bilmem belki sizin güney kampüste işler böyle değildir, akademik kadroda bir hiyerarşi yok mu elbette vardır, s600 ü görsek ve cezası yazılsa zaten bu ülkenin sorunu çözülür.

Bakın bir cümlede fakat veya ama lafı geçiyorsa önceki söylenenler boşuna söylenmiştir.

Kimin neyden şikayet ettiği mühim değil. adam alkollü ise alırsın ehliyetini olur biter. ekmek parası filan bunlar ajitasyon. sabahın 7,30 unda 230 promil alkollü adam geldi vurdu bize. ekmek parası diyor. herif 230 promille servis şöförlüğü yapıyor.

Eğer bir güzergahtan seçmece adam topluyorsan o işi laf olsun diye yapıyorsun demektir. Onu geçtim resmi araçların cam filmi sebestliği var mı? sorduğum sorulara cevap alamıyorum. Seyahat serbestliği diye soran olursa diğer soru soranlara verilen cevap verilir. Git şikayet et denilir. sistem bu şekilde çözer kendini.

Resmi araçlarla ilgili uygulamayı biliyorum. Görev kağıdı denen şeyi ben yazdım zaten. Adam ön camına yazmış görevli diye yardırıyor. bi defa böyle bi görev kağıdı yok :D

Onun haricinde facebook tan vs bakmanız da takdire şayan. fakat yanlış bakmışsınız.

kacaman

« Yanıtla #179 : Haziran 01, 2012, 02:37:17 ÖS »
Aslında konu uzasın diye yazmayayım dedim fakat bilgi düzeltmek için yazayım, görev kağıdı yani görev formu var, resmi araç sürücüsü tarafından ilgili kısımları doldurulup, imza bölümü ilgili birim amirince yada yerel idarelerde kaymakam veya vali adına yazıişleri müdürü tarafından imzalanan güzergah ve km belirtilen ayrıca görevlendirilen aracın resmi kimliğinin açıkça yazdığı bir resmi form var, yasal geçerliliği de var, nasıl taşıma araçlarının yükleri ile ilgili sevk irsaliyeleri mevcut ise resmi araçların da bu şekilde.
« Son Düzenleme: Haziran 01, 2012, 02:43:45 ÖS Gönderen: kacaman »

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #180 : Haziran 01, 2012, 02:52:41 ÖS »
Aslında konu uzasın diye yazmayayım dedim fakat bilgi düzeltmek için yazayım, görev kağıdı yani görev formu var, resmi araç sürücüsü tarafından ilgili kısımları doldurulup, imza bölümü ilgili birim amirince yada yerel idarelerde kaymakam veya vali adına yazıişleri müdürü tarafından imzalanan güzergah ve km belirtilen ayrıca görevlendirilen aracın resmi kimliğinin açıkça yazdığı bir resmi form var, yasal geçerliliği de var, nasıl taşıma araçlarının yükleri ile ilgili sevk irsaliyeleri mevcut ise resmi araçların da bu şekilde.

Bu dediğiniz yasal olan şekli. Bir kaç defa dışarı göreve giderken bu kağıttan çıkarttım. Şöför ve yanında olan görevli. zamanı güzergahı vs belli. Bir çay içmek için bile sapmadık. Birde sağdan soldan bulunan üzerinde görevli yazan kağıtlar var. üzerinde alakasız bi kaşe. ne şöför belli ne zaman verilmiş ne güzergah :D adamlar aylarca kullanıyor.

Kısacası herşeyin bir açığını bulmak ve sahtesini yapmak mümkün.

kacaman

« Yanıtla #181 : Haziran 01, 2012, 02:57:29 ÖS »
bu kurumun işleyişi ile ilgili bişey, bizde böyle bişey yapamazsınız. yukarıda biryerlerde bizlerin millet olarak kanun boşluğunu yada dalavere yapmak için açık aradığımızı yazıyordu, gerçekten çok doğru.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #182 : Haziran 01, 2012, 03:01:05 ÖS »
o zaten kurumun işleyişi ile ilgili değil kişilerin mentalitesi ile ilgili. bizde de öyle bir yazı yok. piyasada görüyorum sadece.

kacaman

« Yanıtla #183 : Haziran 01, 2012, 03:03:03 ÖS »
otokontrol demek istedim, bizde getir kardeşim devriye görev formlarını der ve ister, karşılaştırır, ansızın.

Optimums

« Yanıtla #184 : Haziran 01, 2012, 03:29:03 ÖS »
cepten arasan dururdum çay içerdik
Aramaya Ne Hacet Abi İş Yerimi Biliyorsun Sefa Evlerin En Alt Köşesi Canın Ne Zaman İsterse O Zaman Çık Gel Abi.Öayımız Her Zaman Hazır.

legolas

« Yanıtla #185 : Haziran 01, 2012, 10:25:12 ÖS »
otokontrol demek istedim, bizde getir kardeşim devriye görev formlarını der ve ister, karşılaştırır, ansızın.

+1...

legolas

« Yanıtla #186 : Haziran 01, 2012, 10:40:58 ÖS »
resmi araçlara cam filmi yasaktır. ancak yukarıda da belirttiğim gibi sadece ceza yazıp kurumuna ve bağlı olduğu kurumun en büyük mahalli mülki amirine bilgi veriyoruz. bunun dışında trafik kolluğunun yapabileceği bir şey yok. mevzuat gereği resmi araç sebebi ne olursa olsun yolundan alıkonulamıyor...

EMRAH BEDİZ

• EMRAH BEDİZ
« Yanıtla #187 : Haziran 02, 2012, 03:32:44 ÖS »
bende ceza yedim filmlerden 125 tl kardeşim geçmiş olsun

baron12

« Yanıtla #188 : Haziran 15, 2012, 09:22:46 ÖS »
Orijinal ya da film ayrımı yapılmıyor, koyu camlı araç cezadan kurtulamıyor
Tarih : 14 Şubat 2011 | 12:44

GÜVENLİK zaafiyeti oluşturmasın diye koyu renkli filmle kaplanmış araçlara uygulanan trafik cezalarının, fabrika çıkışı orijinal karartılmış cam kullanılan otomobillere de yansıtılması, tatsız tartışmaları beraberinde getiriyor. Cezadan

GÜVENLİK zaafiyeti oluşturmasın diye koyu renkli filmle kaplanmış araçlara uygulanan trafik cezalarının, fabrika çıkışı orijinal karartılmış cam kullanılan otomobillere de yansıtılması, tatsız tartışmaları beraberinde getiriyor. Cezadan kurtulmaya, orijinal camlarda yer alan V ve E sembolleri de yetmiyor.

KARAYOLLARI’nın Trafik Yönetmeliği’nin 63’ncü maddesinden, ‘sadece içerisi gözükmesin’ diye siyah filmle kaplanmış araçlar değil, camları fabrika çıkışı karartılmış otomobiller de nasibini alıyor. Rutin kontrollerinde, camları sonradan karartılmış araçlara uygulanan trafik cezalarının, orijinali siyah camlı araçlara da yansıtılması, tatsız tartışmaları beraberinde getiriyor. Buna da Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63’ncü maddesi yol açıyor. Yönetmeliğin bu maddesi, taşıt camlarında görüntüyü değiştirecek seviyede renk kullanımını ve camların üzerine renkli film tabakalarının yapıştırılmasını yasaklıyor. Ancak bu madde, zaman zaman fabrika çıkışı koyu camlı araçlara da uygulanıyor. Bundan kurtulmanın yolu da sürücülerin, aracı satın alırken üretici firmalar tarafından düzenlenmiş ve araçta standartlara uygun orijinal onaylı karartılmış camların kullanıldığını gösteren belgeleri talep etmesi gerekiyor. Bu belgenin de mutlaka araçlarda bulundurulması gerekiyor. Aksi taktirde, 140 TL’lik trafik cezalarıyla karşılaşmak kaçınılmaz olabiliyor.

Güvenlik zaafiyeti oluşuyor
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2008 tarih ve 17 numaralı genelgesi de onaylı karartılmış camlar ile film uygulamalı camlar arasındaki farka işaret ediliyor. Bu genelgede; “Trafik güvenliği açısından otomobil camlarının sürücüye iyi bir görüş olanağı sağlaması ve sürücün görüş alanını kapatmaması gerekir. Renkli film veya standartlara uygun olmayan koyu renkli camların kullanılması durumunda ise sürücüler, özellikle gece gibi görüşün azaldığı zamanlarda sağ ve soldan ani olarak çıkacan bir aracı veya kişiyi göremeyerek, trafiği rahat takip edememektedir. Bununla birlikte aracın içinin rahat görünememesinden dolayı güvenlik zafiyeti de oluşmaktadır” deniyor.

Yüzde 70’in altına izin
Ancak, araçlarda kullanılan arka camları da kapsayan güvenlik camlarıyla ilgili mevzuatta da, Avrupa Birliği’nin 92/22/AT Güvenlik Camı ve Birleşmiş Milletler’in AEK 43 sayılı yönetmeliklerinde belirtilen kıstaslar uygulanıyor. AEK yönetmeliğinde sürücünün arka görüşü ilgilendiren camlar ile ilgili maddeye göre araçta iki adet arka görüşü sağlayan yan ayna bulunması halinde arka camların ışık geçirgenliğinin yüzde 70’in altında olmasına müsaade ediliyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan alınan “Tip Onayı”na göre, otomobil firmaları bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile göstermesini zorunlu tutuyor.

Onaylı camın üzerine ‘V’ sembolü bulunuyor
FORD Otosan Servis Bölge Müdürü Ahmet Aslanbaş, “Araçların bazı modellerinde onaylı karartılmış orijinal cam yer alıyor. Bu tip modellere ceza uygulamasında bulunulmaması gerekiyor. Ancak, rutin trafik kontrollerinde siyah film kaplamalı camlar ile orijinal onaylı cam ayrımı yapılmadan ceza kesildiği görülüyor. İçişleri Bakanlığı’na bu konuyu bildiren bir yazı gönderdik. Bu ayrımın camın arkasında yer alan bir işaretle kolayca anlaşılabildiğini ilettik. Onaylı camların üzerinde V sembolü bulunuyor. Camlarında bu işaretin bulunduğu araç sahiplerine ceza-i müeyyide uygulanmaması gerekiyor. Karartılmış camlar sonradan değil fabrika çıkışı araçlara takılıyor. Ayrıca, aracın bu şekilde ithal edilmesi zaten gerekli izin ve onayları almış olduğunu gösteriyor. Şimdi, bayilere yetki verdik, bu tür araç alan müşterilerimizin sorun yaşamaması için konuyla ilgili belgeler dağıtıyoruz” dedi
 >%Sakin

bbhnda

« Yanıtla #189 : Haziran 15, 2012, 09:25:51 ÖS »
focus için yapmışlar.

baron12

« Yanıtla #190 : Haziran 15, 2012, 09:28:27 ÖS »
her ne içinse sonuçta faydasız

inventor

• Co-Admin
« Yanıtla #191 : Haziran 22, 2012, 05:20:47 ÖS »

tttolga

gecetilkisi

« Yanıtla #193 : Haziran 22, 2012, 07:34:01 ÖS »
aynen hak aramak lazım avukat burda mevzuat bilgisini kullanmış...

legolas

« Yanıtla #194 : Haziran 22, 2012, 10:53:01 ÖS »
arkadaşlar bu avukatla görüşüp kararın bir örneğini elde edebilsek ne güzel olur yav..

metin07

« Yanıtla #195 : Haziran 22, 2012, 11:30:50 ÖS »
kararın örneğini jpeg ya da pdf olarak paylaşabilirsek süper olur.

Mehmetttt

« Yanıtla #196 : Haziran 23, 2012, 02:32:28 ÖÖ »
http://www.******/forum/sohbet/115474-cam-filmi-cezasi-iptali.html ***=tech turkey
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2012, 02:35:31 ÖÖ Gönderen: Mehmetttt »

legolas

« Yanıtla #197 : Haziran 23, 2012, 11:36:39 ÖS »
hacım vermişsin bi link ama reklamdan dolayı çizilmiş... şuraya direk yüklesenize şunu

odogru

« Yanıtla #198 : Haziran 24, 2012, 12:02:44 ÖÖ »
benim ön cam dahil film var arabada en açık olanından, güneşli havalarda çok iyi oluyor ayrıca arabada güzel duruyor... bu mahkeme kararı çok isabet olmuş...

eğer ki film ile alakalı çevirmeye falan girersem diye; bir tane çıktı alacam bu mahkeme kararı haber yazısından arabada bulundurcam. polisle münakaşaya gerek yok çıktıyı gösterecem kendilerine....

Mehmetttt

« Yanıtla #199 : Haziran 24, 2012, 01:22:25 ÖS »
hacım vermişsin bi link ama reklamdan dolayı çizilmiş... şuraya direk yüklesenize şunu

Sayın legolas linkin yanında ***= tech turkey yazıyor, *** yerine arasında boşluk bırakmadan yaz çıkıyor zaten belgenin orijinal taranmışı değil cep telefonuyla çekilmiş olan fotoğrafı var.