Gönderen Konu: Cam Filmi Cezası  (Okunma sayısı 67958 defa)

hangover

Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #25 : Kasım 20, 2011, 12:34:46 ÖÖ »
şikayet falan hikaye arkadaşlar  şimdi eyriyi doğruyu birbirine karıştırmayalım  cam filmi kanunen yasakmı  ??? yasak  e daha ozaman  bunun tartışılacak neresi kalıyor haklı olacak ,olabilecek biryeri yokki ! adam ceza yazmış burda polemik yaratıyorsunuz  hatayı yapan sensin  yasayı çiğneyen sensin eee bana ceza yazdılar diye gelende sensin  sevgili kardeşim kusura bakma ama burda senin haklı bi tarafın yok   saygılar
tamam anlamadıgım tek nokta madem kanunen yasak nıye polis aracların alayında film cekili sivil arabaları bu film ve anten olayından kolayca ayırt edebiliyorum bunlara neden yasak değil.. yada nebilim hiç bir cevirmede range rover , bmw x6 tarzı lüks denilecek aracların ceza yedini gördünüz mü?? anlamıyorum ya güneş gerçekten uzun yolculuk esnasında yada yolda giderken birinin sana trene bakar gibi bakması gerçekten hoş bi durum değil şu konuya bir kesin çözüm getiremediler ne yazıkki...
Kardeşim Geçmiş olsun ne diyelim o bende haksız yere abart eksoz olmadıgı halde ceza yedim ve cezada da 3 gün içinde sökülmezse men edilecek yazıyodu ve bir sıkıntı olmadı 3ay geçti üstelik cezayı yedikten sonra abart eksozumuda taktım .. yalnız dikkat et cezanın yanı sıra 25 puanda ehliyetten gidiyor.

ben sordum polise ve polis aracının içindekiler deşifre olmasın diyeymiş  böle bi açıklamada bulunmuştu ama ne hikmetse polislerin kendi özel araçlarının çoğunda film var bunlar daha kendilerini denetleyemezken bizleri teftiş etmeye çalşıyorlar. en güzeli sanırım film falan çekmek yerine camları fırınlama yada lazermi deniyor onlarla karatmak. şantiyede siyah camlı kartal var camlar fırınlanmış ve polis durdurunca şaşırıyor, neyapayım fabrikadan böle çıkmış camımı sökeyim deyince ilk yardım çantasını soruyor :D:D

poseidon999

« Yanıtla #26 : Kasım 20, 2011, 08:48:35 ÖÖ »
lazer firin mirin hikaye
bak ceza maddesinde
"gorusu engelleyecek" diye bir kelime var.
iste bu kelime lazer firin ya da her ne karin agrisi ise ona ceza yazmaya yeter.

eses26

« Yanıtla #27 : Kasım 20, 2011, 09:58:48 ÖÖ »
abiler kalem onların elinde ya adamın insafına kalmış yani

MuGeN_poWer

• KUBİLAY
« Yanıtla #28 : Kasım 20, 2011, 09:59:09 ÖÖ »
bakın ben bir yol biliyorum :D aynı konu benimde basıma geldi tuvden muanye gittiginizde cam filmi ile girin hafif kusurla gecin daha sonrasında polis sizi durdurdugunda muane  kagıdını gosterin benim aramda gecen diyolog su oldu ehliyet rusat dedi verdim cezam nedir dedim aracta cam filmi var dedi iide dedim bu aracın karayollarında gezme uyumlugunu kim inceliyo dedim tuv dedi ii dedim benim aracım hafif kusurlu olarak gezebiliyor dedim avukatmısın dedi :D yok dedim bidaha gormiyim dedi yolladı

poseidon999

« Yanıtla #29 : Kasım 20, 2011, 10:07:02 ÖÖ »
bakın ben bir yol biliyorum :D aynı konu benimde basıma geldi tuvden muanye gittiginizde cam filmi ile girin hafif kusurla gecin daha sonrasında polis sizi durdurdugunda muane  kagıdını gosterin benim aramda gecen diyolog su oldu ehliyet rusat dedi verdim cezam nedir dedim aracta cam filmi var dedi iide dedim bu aracın karayollarında gezme uyumlugunu kim inceliyo dedim tuv dedi ii dedim benim aracım hafif kusurlu olarak gezebiliyor dedim avukatmısın dedi :D yok dedim bidaha gormiyim dedi yolladı

O zaman ben de sana Tuvturk sitesinden aldığım aşağıdaki maddeyi hatırlatıyorum.

Cam filmi muayeneden geçer mi?
Periyodik muayenelerde cam filmi, "Camlar: sonradan boyanmış/sonradan film yapıştırılmış/folyoların montaj izni yok" kusur teksti ile "hafif kusur" olarak değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere, hafif kusurlar muayeneden geçmeye engel teşkil etmemektedir. Bununla birlikte aracın muayeneden hafif kusur ile geçmiş olması, trafik birimleri tarafından ceza yazılması, filmin söktürülmesinin istenmesi gibi durumları ortadan kaldıran bir unsur değildir.

http://www.tuvturk.com.tr/sikca-sorulan-sorular.aspx
üstten 23. madde

İnanın kanun koyan kanun adamları bizim aklımıza gelen veya gelmeyen tüm yolları bu şekilde kapatıyorlar.
Kanunda boşluk aramak için iyi bir avukat, savcı veya hakim olmak gerekir.
Bizim boşluk sandığımız şeyler karşımıza yaptırımlarla çıkabilir.
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2011, 10:10:18 ÖÖ Gönderen: poseidon999 »

MerT01__civic

« Yanıtla #30 : Kasım 20, 2011, 10:29:01 ÖÖ »
arkadaşlar bence boşa tartışılıyor bu konu :) tamamen polisin insafına kalmış.. yazmak isterse her türlü yazar bişe de yapılamaz.. ben Adana'da bir yolcu taşıma otobüsüne lastiklerinin hava basıncı düşük görünüyor diye ceza yazan gördüm.. Adam kendini yerden yere atıyor gel lastikçiye gidelim diyor.. o bunları derken makbuzu cebine sıkıştırmıştı bile..
« Son Düzenleme: Kasım 20, 2011, 10:30:43 ÖÖ Gönderen: MerT01__civic »

efsane_001

« Yanıtla #31 : Kasım 20, 2011, 12:10:45 ÖS »
arkadaşım bende önceki arabamda yedim 140 tl birde trafikten men etmişler tabi men ettiklerinden haberim yok ne zaman sonra çıkı ne zahmetlerle  düzelttim dediğin gibi yanımdan flimli camlı arkadaşlar geçti onlara ceza yok eşitlik yok anlayacağın

cagatay54

« Yanıtla #32 : Kasım 20, 2011, 09:47:02 ÖS »
şikayet falan hikaye arkadaşlar  şimdi eyriyi doğruyu birbirine karıştırmayalım  cam filmi kanunen yasakmı  ??? yasak  e daha ozaman  bunun tartışılacak neresi kalıyor haklı olacak ,olabilecek biryeri yokki ! adam ceza yazmış burda polemik yaratıyorsunuz  hatayı yapan sensin  yasayı çiğneyen sensin eee bana ceza yazdılar diye gelende sensin  sevgili kardeşim kusura bakma ama burda senin haklı bi tarafın yok   saygılar

burda bir fabrika var trafikçiler gelip bişeyler alıyorlar o fabrikanın arabalarına ne ceza ne bişey.kuzenim radara girdi siz onlara yazmıyosunuz bana yazın ama onlara da yazacaksınız dedi.amirlerini aradı adapazarı bölge trafik ayağa kalktı fabrika ayağa kalktı.orda çalışan kuzenimi kovacaklardı nerdeyse :)) soruşturma açıldı bir dünya tantana çıktı.aslında bu çok var direk arayıp şikayet edeceksin polisi de.

bir de anlamıyorum film yasak o yasak bu yasak yaa bırakın başka şeylerle uğraşsınlar koskoca türkiye bunlara kaldık filmlerle bilmem nelerle uğraşıyoruz.benim plakam camda.plaka hiç yok değil camda kabak gibi görüyor neden orda bilmem ne.yaa bırakın bu işleri dedim en sonunda.plaka ne görüyon mu.bittiii.tehlikeli mi araç kullnıyorum yok sarhoşmyum yok eee ne uğraşıyosun filmle plakayla.bişey demediler çıktım çevirmeden..

mali

« Yanıtla #33 : Kasım 20, 2011, 10:01:18 ÖS »
polis arabalarnıda güvenlik amaçlı var o konuda sana katılmıyorum ama diğer konularda tamamen haklısın
tamam anlamadıgım tek nokta madem kanunen yasak nıye polis aracların alayında film cekili sivil arabaları bu film ve anten olayından kolayca ayırt edebiliyorum bunlara neden yasak değil.. yada nebilim hiç bir cevirmede range rover , bmw x6 tarzı lüks denilecek aracların ceza yedini gördünüz mü?? anlamıyorum ya güneş gerçekten uzun yolculuk esnasında yada yolda giderken birinin sana trene bakar gibi bakması gerçekten hoş bi durum değil şu konuya bir kesin çözüm getiremediler ne yazıkki...
Kardeşim Geçmiş olsun ne diyelim o bende haksız yere abart eksoz olmadıgı halde ceza yedim ve cezada da 3 gün içinde sökülmezse men edilecek yazıyodu ve bir sıkıntı olmadı 3ay geçti üstelik cezayı yedikten sonra abart eksozumuda taktım .. yalnız dikkat et cezanın yanı sıra 25 puanda ehliyetten gidiyor.

Optimums

« Yanıtla #34 : Kasım 21, 2011, 09:37:32 ÖÖ »
Yok Ödedim Bile Abla Yer Yemez(Şirketin Üzerine Kayıtlı Araba) :) Ama Polise Gıcık Kaptım.Y*vşaktı Resmen Madem Uyguluyorsun Herkese Eşit Uygula Sırf Böyleleri Yüzünden Ülke Ne Hallere Geliyor.
SAYIN OPTİMUS; İşinize gelince iyi gelmeyince (Y**şak) bende Polisim ve sizi kınıyorum.Bu Forumda sizin gibi işinize gelene iyi gelmeyene hakaret eden kişileri görmek istemiyorummmmmm.Nedenmi?burada herkes medeni bir ortamda bildiklerini bizlere aktarırken sizin  gibi kişsel ve kendini bilmez yorumlarınız forumu kirletiyor. SAYIN FORUM YÖNETİCİLERİ SİZLERİ BU GİBİ YORUMCULARI UYARMADIĞINIZ İÇİN SİZDE KUSURLUSUNUZ.
Hocam Bizde Bu Ülkenin Evladıyız Yasak Kaçak Göçek İş mi Yapıyoruzda Bize Yazılıyorda Yanımızdan Geçene Yazılmıyor Aynı Durumda Siz Olsanız Ne Yaparsınız?Biraz ELinizi Vicdanınıza Koyun Öyle Konuşun.Ateş Düştüğü Yeri Yakar Sizin Başınızada Bir Haksızlık Gelir İnşallah Bir Gün O Zaman Niye Öyle Konuştuğumu Anlarsınız.Saygılarımla..

bozdemir

« Yanıtla #35 : Kasım 22, 2011, 10:46:48 ÖÖ »

Mert bugün sabah facebook da aşağıdaki olayı paylaştım, buradan da paylaşayım dedim. Bilgin olsun; ev adresini özelden gönder. Adım adım yaklaşıyorum cezaya, senin yüzünden :)

------------------------------------------------------------
Sabah sabah polis kontrolüne yakalandık; Arabadan inip memur arkadaşların yanına gittikten sonra konuşma da geçen diyaloglar;

Burak: Hayırdır abi işlem mi yapacaksınız?
Memur: Evet ehliyet ruhsatını getir.
Burak: Gerek var mı ki? :)
Memur: Evet... (2 polis memuruda başını kaldırıp ters ters baktı bu esnada) Rutin kontrol de yaparız, sorgulamada..
Burak: hımm iyi o zaman. (ben de evrakları almak üzere arabaya doğru gittim,
biraz da oyalandım arabada, arkamdam dan polis memuru geldi arabadan indim tekrar)

Memur: la biz servisleri durduruyok sen niye durdun?
Burak: eee abi sen dur dedin!
Memur: yürügitlan işin gücün yok mu senin, serviscilere kontrol yapıyoz, onlara dur demişizdir...
Burak: İyi o zaman ben gidim bari :)
Memur: Tamam sen git.

2 yılda 2 kez durduruldum ikisinde'de kurtardık.. Üçüncüye Allah Büyük :)
--------------------------------------------------------------------

Uploaded with ImageShack.us

MerT01__civic

« Yanıtla #36 : Kasım 22, 2011, 11:25:29 ÖÖ »
;D yok yok Burak abi merak etme sen filmden ceza yemiceksin :D

Optimums

« Yanıtla #37 : Kasım 22, 2011, 02:54:03 ÖS »
Hayırlısı Olsun Burak Hocam :)

battalgazi

« Yanıtla #38 : Şubat 18, 2012, 11:31:58 ÖS »
bugün aracımın filmleri polis tarafından çizildi,sadece cam filmi kontrolu yapılıyordu ve komple filmi olan en az 15 araç bağlanmış kenarda bekliyordu ortalık cam filmi jelatiniyle doluydu öğretmeniz falan deyince sağolsun çizip bıraktılar

GÖKHAN066

« Yanıtla #39 : Şubat 19, 2012, 12:16:28 ÖÖ »
madem görüşü engelleyerek trafiği tehlikeye atıyoruz tüm polis arabalarında makam araçlarında var ozaman onlarda bizim canımızı tehlikeye atıyo böyle saçmalık olmaz

klc-ozhn

« Yanıtla #40 : Mart 03, 2012, 10:12:40 ÖS »
Arkadaşlar ankara bahcelide aynı olay bizimde başımıza geldi sis farından. polis abi bizi cevirdi cezayı bastı. yandan geçen arabaları durdurmadı sorduk hangi birini durduruyum dedi :) Bende dedm inş bi gün senn oglunda ceza yer ödedik gitti yapcak bişey yok allaha havale ediyoruz

legolas

« Yanıtla #41 : Mart 04, 2012, 11:12:26 ÖÖ »
arkadaşım adam her geleni durdursa senin önünde 20 - 25 araçlık kuyruk olurdu... ondan sonra da biz niye bekliyoruz yazacaksan yazda gidelim diye sızlanırdın....

legolas

« Yanıtla #42 : Mart 04, 2012, 11:20:12 ÖÖ »
Yok Ödedim Bile Abla Yer Yemez(Şirketin Üzerine Kayıtlı Araba) :) Ama Polise Gıcık Kaptım.Y*vşaktı Resmen Madem Uyguluyorsun Herkese Eşit Uygula Sırf Böyleleri Yüzünden Ülke Ne Hallere Geliyor.
SAYIN OPTİMUS; İşinize gelince iyi gelmeyince (Y**şak) bende Polisim ve sizi kınıyorum.Bu Forumda sizin gibi işinize gelene iyi gelmeyene hakaret eden kişileri görmek istemiyorummmmmm.Nedenmi?burada herkes medeni bir ortamda bildiklerini bizlere aktarırken sizin  gibi kişsel ve kendini bilmez yorumlarınız forumu kirletiyor. SAYIN FORUM YÖNETİCİLERİ SİZLERİ BU GİBİ YORUMCULARI UYARMADIĞINIZ İÇİN SİZDE KUSURLUSUNUZ.
Hocam Bizde Bu Ülkenin Evladıyız Yasak Kaçak Göçek İş mi Yapıyoruzda Bize Yazılıyorda Yanımızdan Geçene Yazılmıyor Aynı Durumda Siz Olsanız Ne Yaparsınız?Biraz ELinizi Vicdanınıza Koyun Öyle Konuşun.Ateş Düştüğü Yeri Yakar Sizin Başınızada Bir Haksızlık Gelir İnşallah Bir Gün O Zaman Niye Öyle Konuştuğumu Anlarsınız.Saygılarımla..

vatandaşın klasik savunması, biz teröristmiyiz, kaçak iş mi yapıyoruz vs. kanunen bu tür teknik değişiklikler yapmak suçsa ve cezasını kesiyorlarsa efendice kabul edip cezasına katlanmalısın.... benim camımda da film var ve bunun yasak olduğunu bilerek takıyoruz. ha adam cezasını keseceğim suç derse boynumuz kıldan incedir, çünkü biz bunun suç olduğunu, çizilebileceğini, sökülebileceğini, aracın trafikten men edilebileceğini bilerek yaptırıyoruz. eee yanımızdan geçenlere kesilmiyor. arkadaşım adam her geleni durdursa senin önünde 20 - 25 araçlık kuyruk olurdu... ondan sonra da biz niye bekliyoruz yazacaksan yazda gidelim diye sızlanırdın.... kaldı ki bununla ilgili içişleri bakanlığının genelgesi var... her gelen durdurulp trafikte sorun yaratılmayacak, araçlar sondajlama usulü ile seçilecek... şans sana gülmüş, polisin uygulamasından bir şikayetin varsa haksızlığa uğradığını düşünüyorsan şikayet makamları bellidir. burada evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan memura hakaret edip karalamanın manası yok!...

sakir42

« Yanıtla #43 : Mart 04, 2012, 12:04:48 ÖS »
Size aynen katılıyorum.sağolun.

sakir42

« Yanıtla #44 : Mart 04, 2012, 12:07:36 ÖS »

vatandaşın klasik savunması, biz teröristmiyiz, kaçak iş mi yapıyoruz vs. kanunen bu tür teknik değişiklikler yapmak suçsa ve cezasını kesiyorlarsa efendice kabul edip cezasına katlanmalısın.... benim camımda da film var ve bunun yasak olduğunu bilerek takıyoruz. ha adam cezasını keseceğim suç derse boynumuz kıldan incedir, çünkü biz bunun suç olduğunu, çizilebileceğini, sökülebileceğini, aracın trafikten men edilebileceğini bilerek yaptırıyoruz. eee yanımızdan geçenlere kesilmiyor. arkadaşım adam her geleni durdursa senin önünde 20 - 25 araçlık kuyruk olurdu... ondan sonra da biz niye bekliyoruz yazacaksan yazda gidelim diye sızlanırdın.... kaldı ki bununla ilgili içişleri bakanlığının genelgesi var... her gelen durdurulp trafikte sorun yaratılmayacak, araçlar sondajlama usulü ile seçilecek... şans sana gülmüş, polisin uygulamasından bir şikayetin varsa haksızlığa uğradığını düşünüyorsan şikayet makamları bellidir. burada evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan memura hakaret edip karalamanın manası yok!...
Sayın Leglss;size  katılıyorum.İşlerine geldiği gibi konuşuyorlar.Söksünler filimlerini, öyle olunca işinize gelmiyor değilmi?

legolas

« Yanıtla #45 : Mart 04, 2012, 04:54:26 ÖS »
üstadım burada ileri geri yorumları okuyunca sinirlenmemek elde değil... sanki polisin kendilerine karşı şahsi bir gıcıklığı varmış çasına olayı lanse ediyor arkadaşlar.... ya memur seni tanımaz etmez, seninle ne alıp veremediği olabilir ki? adam görevini yapıyor, onun işi bu sonuçta....  ee polislerim camları siyah ama??? bunun çözümü oradaki memura yaptığın itiraz değil ki?

legolas

« Yanıtla #46 : Mart 04, 2012, 04:57:12 ÖS »
bi arkadaşta inşallah senin oğlun da ceza yer demiş memura... kuralları ihlal eden herkes ceza yiyebilir bu ülkede... bunun polisi askeri oğlu kızı yok ki?

klc-ozhn

« Yanıtla #47 : Mart 04, 2012, 05:54:06 ÖS »
Arkadaşım bizde cam filmi yoktu. sis farından bahsediyorum acık diye ceza yedik. trafikde yoktu tek tuk araç geçiyordu saat geçti. durdursa trafik felan olmazdı. Evet onun ogluda kulları ihlal ederse ceza yer inş :) tabi babasının ismini vermesse ;)

legolas

« Yanıtla #48 : Mart 04, 2012, 07:42:49 ÖS »
üstad ben de kural ihlal eden herkes ceza yer dedim zaten.... babasının dayısının amcasının ismini verenlere ceza yazılmayacaksa bile yazılıyor haberin olsun ;)

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #49 : Mart 04, 2012, 09:41:27 ÖS »
Belli başlı yasaklar var. Uymayan cezayı yer.

Zaten film çekerken. Sis yokken sis farıyla gezerken cezası olduğunu herkez biliyor.

Ben sırf polisle muhatap olmamak için film çektirmiyorum./çekmeyide pek düşünmüyorum.

eskiden rüsvet olayları vardı. Artık prim uygulamasına gidildi. Genelde ceza yazmadan bırakmıyorlar.

Yakalanmadan cezasız sürüşler dilerim.