Gönderen Konu: Cam Filmi Cezası  (Okunma sayısı 67957 defa)

legolas

Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #50 : Mart 04, 2012, 11:13:30 ÖS »
prim??? ne primi hocam??

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #51 : Mart 04, 2012, 11:33:49 ÖS »

Nasıl mağazalarda sattığı ürüne karşılık elemanlra prim veriyorlar.

Buna benzer polislerde Almaya başladı yada başlayacak/

Rüşvetin önüne geçmek için bu yönde çalışma vardı.

Hayata geçmiş olması gerekiyor.

Bugun yarın bakarım Daha net bilgi veririm.

2432

« Yanıtla #52 : Mart 04, 2012, 11:38:38 ÖS »
prim değil de puan sistemi olabilir.
yanlış anlaşılmasın çok ceza yazana aferim sen çok yazmışsın sana ödül demiyorlar
bakıyorlar, eğer çalışmışsan bişey demiyorlar, eğer çalışmamışsan kafanın etini yiyorlar.
çalıştığın mahallede olan bir hırsızlıkta polise "hırsızla ortak mı çalışıyorsun" şeklinde fırça atıyorlar , tabii ki sade vatandaşın bundan haberi olmaz.

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #53 : Mart 04, 2012, 11:42:06 ÖS »
Şimdi baktım. Yürürlüğe girmemiş.

Buradaki amaç polise (Sürücünün haksız olduğu durumlarda) Ceza yazdırıp, Polisin rüsvet almasının önüne geçmek.Kurallara uymayanları cezalandırmak.

Yani polise diyor ki sen rüsvet alma. İşini hakkınca yap. Ben sana maaş+prim vereyim.

deniz

• Co-Admin
« Yanıtla #54 : Mart 05, 2012, 08:06:36 ÖÖ »
Bugün son anda yırttım filmden bağlatıyoduk oğlanı.bu şekilde yasak gezemezsiniz dedi memur bey bende haklısın beyfendi ama iş güç işte çıkarttırıcam biara dedim.tmm ozaman dedi yolladı.ama bağlatıcaz diyince bi noluyoruz oldum :D

Carismatiq

• Mustafa
« Yanıtla #55 : Mart 05, 2012, 11:43:58 ÖÖ »
Bugün son anda yırttım filmden bağlatıyoduk oğlanı.bu şekilde yasak gezemezsiniz dedi memur bey bende haklısın beyfendi ama iş güç işte çıkarttırıcam biara dedim.tmm ozaman dedi yolladı.ama bağlatıcaz diyince bi noluyoruz oldum :D

Geçmiş olsun Deniz..

Senin sivri dilinden kurtulmak için tamam deyip yollamışlardır :D

legolas

« Yanıtla #56 : Mart 05, 2012, 11:45:38 ÖÖ »
prim falan yok kardeşim, öyle bir çalışma da yok... eğer trafik zabıtasına kestikleri her cezadan %1 prim verilse kimse kusura bakmasın aracını otoparktan çıkaramaz.. hangimizin aracında düz ağızlı ve yıldız tornavida var???

legolas

« Yanıtla #57 : Mart 05, 2012, 11:47:10 ÖÖ »
prim değil de puan sistemi olabilir.
yanlış anlaşılmasın çok ceza yazana aferim sen çok yazmışsın sana ödül demiyorlar
bakıyorlar, eğer çalışmışsan bişey demiyorlar, eğer çalışmamışsan kafanın etini yiyorlar.
çalıştığın mahallede olan bir hırsızlıkta polise "hırsızla ortak mı çalışıyorsun" şeklinde fırça atıyorlar , tabii ki sade vatandaşın bundan haberi olmaz.

aynen.... memuru akşama kadar ekip otosuyla gezen, vatandaşa keyfi ceza yazan gıcık, sevimsiz kişiler olarak tanıyor sade vatandaş...

deniz

• Co-Admin
« Yanıtla #58 : Mart 05, 2012, 11:55:50 ÖÖ »

Geçmiş olsun Deniz..

Senin sivri dilinden kurtulmak için tamam deyip yollamışlardır :D
yok be nerde direk saf ayağına yattım yeni aldımda vaktim olmadıda bilmemnede :D

2432

« Yanıtla #59 : Mart 05, 2012, 12:03:38 ÖS »
prim falan yok kardeşim, öyle bir çalışma da yok... eğer trafik zabıtasına kestikleri her cezadan %1 prim verilse kimse kusura bakmasın aracını otoparktan çıkaramaz.. hangimizin aracında düz ağızlı ve yıldız tornavida var???
benim arabamda var. metal kısmını plastik saptan çıkarıyorsun istediğin tarafını takıyorsun. bir ucu yıldız diğeri düz :)
bu orjinal aksesuarların içindeki bir parça...

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #60 : Mart 05, 2012, 01:13:53 ÖS »

Benim arabada Tork var hocam. Zaten arabada yıldız ve düz vida yok :)

Prim olayı olsa da kimse kafasına göre ceza yazamaz.

Kural neyse o uygulanır. Haksız yazarsa zaten itiraz ediyorsun. Poliside şikayet ediyorsun. Olay çözülüyor.

legolas

« Yanıtla #61 : Mart 05, 2012, 05:24:21 ÖS »
üstad lafın gelişi bende de var ama orjinalinde olduğu için, oraya koymasalardı kimse koymazdı :)  becoca kardeşim yönetmeliğin ek 2 cetveli var. orada her araçta bulunması gereken malzemeler yazıyor, orada olmayan her kalem için memur cezasını yazar.... kafasına göre değil yani...

rebeloghy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #62 : Mart 05, 2012, 09:20:03 ÖS »
yorumlarda elinize saglık mantıklı seylere değinmissiniz, legolas gercekten bos konusmuyorsun cok mantıklı seyler söylediklerin. en önemlisi bildiğin seyler üzerine konusuyorsun ama. Bi aması var :)

simdi polis sondajlama uygulaması yapıyor diye ben sisten ceza yerken yanımdan sisleri acık arabanın gecmesi hak değil adalet değil , yurdumun yaptım olduculugudur.  Trafigi aksatmamakmıs. düsünceli olmasınlar kardesim kapat bütün yolu kimin filmi varsa ciz gec göreyim öyle sectim yazdım hadi sen git söktür gel seni de gectim akla mantıga uygun değil.

ve bir sey daha var ki 1 numara film vizeden hafif kusur diye gecebiliyorsa polis ceza yazamaz. yanlıssa vize vermeyeceksin. sis farı vs basit seyler gercekten işgüzarlıgımızdan baska sey değil. tutun inciraltı girisini yazın gelene cezayı anonsu geliyor hop inciraltına sis acık giren cezayı yiyor. kuralda hava sisli değilse kullanma diyor olabilir. fakat kim sehirler arası yolda sis yakıp milleti rahatsız ediyor ki???? sehir icinde sakn sakn gezerken yakılan sis farları kuralda acıklık var diye ceza yazılabilir demek değil.

Her koyulan kurala bu kadar boynumuz kıldan ince demeye alıştırıldığımız için , her alanda alıyoruz böyle ince inceeeee . saygılarımla :)

34GKN

« Yanıtla #63 : Mart 05, 2012, 09:52:36 ÖS »
bende bu aralar film yaptırmayı düşünüyordum ama ne gerek var ya baksana onlamı uğraşıcam cezasıydı vs en iyisi böyle amaa arabamı yenilerken o cam olayına dikkat edicem orjinal siyah camlı bir araç alırım heralde :)kimisi özellikler arkadaşlarım en açık rengine birşey demiyorlar filan diyolar aama yinede değmez valla

legolas

« Yanıtla #64 : Mart 06, 2012, 12:07:12 ÖS »
yorumlarda elinize saglık mantıklı seylere değinmissiniz, legolas gercekten bos konusmuyorsun cok mantıklı seyler söylediklerin. en önemlisi bildiğin seyler üzerine konusuyorsun ama. Bi aması var :)

simdi polis sondajlama uygulaması yapıyor diye ben sisten ceza yerken yanımdan sisleri acık arabanın gecmesi hak değil adalet değil , yurdumun yaptım olduculugudur.  Trafigi aksatmamakmıs. düsünceli olmasınlar kardesim kapat bütün yolu kimin filmi varsa ciz gec göreyim öyle sectim yazdım hadi sen git söktür gel seni de gectim akla mantıga uygun değil.

ve bir sey daha var ki 1 numara film vizeden hafif kusur diye gecebiliyorsa polis ceza yazamaz. yanlıssa vize vermeyeceksin. sis farı vs basit seyler gercekten işgüzarlıgımızdan baska sey değil. tutun inciraltı girisini yazın gelene cezayı anonsu geliyor hop inciraltına sis acık giren cezayı yiyor. kuralda hava sisli değilse kullanma diyor olabilir. fakat kim sehirler arası yolda sis yakıp milleti rahatsız ediyor ki???? sehir icinde sakn sakn gezerken yakılan sis farları kuralda acıklık var diye ceza yazılabilir demek değil.

Her koyulan kurala bu kadar boynumuz kıldan ince demeye alıştırıldığımız için , her alanda alıyoruz böyle ince inceeeee . saygılarımla :)

üstadım forumun amacı bilgi paylaşımı, bizde naçizane bilgi ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. gerçekten dediğiniz gibi sisten ceza yerken sisi açık birinin geçmesi hak adalet değil, ancak memur ceza yazmak kadar trafiğin düzenli akışından da sorumlu. aşırı yığılmadan dolayı orada olacak bir kazadan dolayı mahkemeler nezdinde memur suçlu olacaktır. bundan dolayı sondajlama usulü kontroller yapılır. dediğim gibi konu ile ilgili bakanlığın genelgesi var. uygulamanın yanlışlığını tartışırız ama o apayrı bir konudur ve memur genelgeyi uygulamakla mesuldür.

quiard

« Yanıtla #65 : Mart 06, 2012, 12:12:02 ÖS »
Bu aralar çok yoğunlaştı cam filmi kontrolleri, özellikle polis şirket kampüsümüzün çevresinde bekleyip giren, çıkana ceza kesiyor. ben henüz ceza yemedim ancak yakındır. sanırım aracın renginden ve sunroof un iç kapağının sürekli açık olup aracın içinin aydınlanmasından dolayı henüz çok dikkatlerini çekmedi ama nerdeyse hergün 2-3 kişi ceza yedik diye geliyor. öncelikle beyaz araçları yakalamışlar.. :)

benim cam filmi kullanmamın nedeni dışarıdan nasıl göründüğü veya içerinin görünüşünü gizlemek değil, daha çok kendi sağlığım ve aracın iç mekanının sağlığı amacıyla..  bu yüzden müstakbel cezamı yedikten ve mevcut filmi söktürmek zorunda kaldıktan sonra ne yapacağımı araştırmaya başladım.

LLumar'ın şeffaf UV koruma filmleri ve yine şeffaf UV koruması da olan emniyet filmleri var. bunlara benzer ürünleri olan başka bir marka biliyormusunuz hatta fiyatlar konusunda fikriniz varmı?

legolas

« Yanıtla #66 : Mart 06, 2012, 09:47:49 ÖS »
beyazlarda cam filmi çok dikkat çekiyor harbi yaaa... alet zaten beyaz, cam siyah orada bir kontrast oluşup direk göze batıyor. içi de siyah olunca, beyaz honda çek sağaa..

alperceltek

• http://www.teamhondaturkey.com/forum/profiles/alperceltek
« Yanıtla #67 : Mayıs 05, 2012, 09:24:23 ÖS »
arkadaşlar cam filminden ceza yememenin tek kuralı göz doktorundan güneşe aşırı hassasiyet raporu almaktır.yanılmıyorsam bu raporla birlikte ruhsata da işletebiliyorsun..bu arada ben yıllardır hastanelerdeyim,medikal işiyapıyorum,bir doktordan böylen bir şey duymuştum..

legolas

« Yanıtla #68 : Mayıs 06, 2012, 11:20:43 ÖS »
hımmmm... bunu bi araştırmak lazım...

YUNUS MERİÇ

« Yanıtla #69 : Mayıs 15, 2012, 07:55:39 ÖÖ »
arkadaşlar cam filminden ceza yememenin tek kuralı göz doktorundan güneşe aşırı hassasiyet raporu almaktır.yanılmıyorsam bu raporla birlikte ruhsata da işletebiliyorsun..bu arada ben yıllardır hastanelerdeyim,medikal işiyapıyorum,bir doktordan böylen bir şey duymuştum..

arkadaşım ben ki filimden 4 sefer araç bağlatan adamım ve doktor raporu diye bişey yok araştırmadığım hiç bir detay bırakmadım.

MerT01__civic

« Yanıtla #70 : Mayıs 15, 2012, 01:48:31 ÖS »
trafikçi bir tanıdığım var.. sordum dedim şu cam filmini ruhsata işletelim :) öyle birşey yok dedi valla.. :)

MerT01__civic

« Yanıtla #71 : Mayıs 15, 2012, 02:15:45 ÖS »
arkadaşlar bide tamamen polisin insafına o anki ruh haline kalmış bu cam filmi :D

geçen gün beni durdurdu araçta sadece cam filmi var ceza yiyebileceğim (ben öyle düşünüyormuşum)

camda sticker vardı.. ben cam filminden ceza yicem diye kara kara düşünürken şu sticker'ı söksene dedi ?

tamam dedim şaşırdım biraz.. demeye kalmadı kendisi kaldırdı tırnağıyla ucundan devamını sen getir hadi bidaha görmim git dedi :D

tamam dedim hemen uzadım ordan :))
« Son Düzenleme: Mayıs 15, 2012, 02:16:58 ÖS Gönderen: MerT01__civic »

sogulcan

« Yanıtla #72 : Mayıs 22, 2012, 10:11:24 ÖÖ »
Arkadaşlar belki konu ile çok alakalı değil ama konuya yorum yazan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.Ben vtec II LS aracımın sisfarı yerindeki plastik blüme daylight (gündüz farı) taktım.Ve park lambalarına bağladım.Yani gece gündüz yakıyorum.Ve 2 kere polisler çevirmede sis farlarını kapat yasak dediler.Bende ceza yazmayacaklarını anladığım için bunlar sis değil falan demedim.Gündüz farının trafikteki yeri nedir?Tabiki sonradan ekleme yapmak yasak onu biliyorum ama o noktayı atlarsak,gündüz farına ceza yazabilirlermi?

deniz

• Co-Admin
« Yanıtla #73 : Mayıs 22, 2012, 02:31:38 ÖS »
Site içinde polis arkadaşlarımızın olduğunu unutmadan yorum yapalım lütfen...
Üstteki sert konuşmalar konunun devamı adına tarafımdan törpülenmiştir..
İyi forumlar ve paylaşımlar...

sogulcan

« Yanıtla #74 : Mayıs 23, 2012, 08:59:23 ÖÖ »
Arkadaşlar belki konu ile çok alakalı değil ama konuya yorum yazan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.Ben vtec II LS aracımın sisfarı yerindeki plastik blüme daylight (gündüz farı) taktım.Ve park lambalarına bağladım.Yani gece gündüz yakıyorum.Ve 2 kere polisler çevirmede sis farlarını kapat yasak dediler.Bende ceza yazmayacaklarını anladığım için bunlar sis değil falan demedim.Gündüz farının trafikteki yeri nedir?Tabiki sonradan ekleme yapmak yasak onu biliyorum ama o noktayı atlarsak,gündüz farına ceza yazabilirlermi?

Özellikle polis arkadaşların düşünce ve bilgilerini öğrenmek istiyorum.