Gönderen Konu: Cam Filmi Cezası  (Okunma sayısı 68032 defa)

srkns

• Serkan's
Ynt: Cam Filmi Cezası
« Yanıtla #75 : Mayıs 23, 2012, 11:07:28 ÖÖ »
Arkadaşlar belki konu ile çok alakalı değil ama konuya yorum yazan arkadaşların düşüncelerini merak ediyorum.Ben vtec II LS aracımın sisfarı yerindeki plastik blüme daylight (gündüz farı) taktım.Ve park lambalarına bağladım.Yani gece gündüz yakıyorum.Ve 2 kere polisler çevirmede sis farlarını kapat yasak dediler.Bende ceza yazmayacaklarını anladığım için bunlar sis değil falan demedim.Gündüz farının trafikteki yeri nedir?Tabiki sonradan ekleme yapmak yasak onu biliyorum ama o noktayı atlarsak,gündüz farına ceza yazabilirlermi?

Özellikle polis arkadaşların düşünce ve bilgilerini öğrenmek istiyorum.

Polis değilim ama,
Karayolları trafik yönetmeliğinde ilgili maddeleri okudum ve gündüz farı ile ilgili yazabilecekleri bir madde aslında yok.
En fazla şu maddeyi öne sürerek ceza yazabilir;

Madde 127 - Araçların sürülmesi sırasında ışıklarının kullanılması bakımından mecburiyet ve yasaklar aşağıya çıkarılmıştır.
127/2) Sadece park veya sis ışıkları yakılarak araç sürülmesi,

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20611.html

sogulcan

« Yanıtla #76 : Mayıs 24, 2012, 09:03:51 ÖÖ »
Yani yazmak isteyen zaten yazar.Aracın orjinalinde olmayan ekleme yapmışsın deyip gene yazabilir.Ama TV lerde defalarca reklamlar çıkmadımı gündüz de farınızı açın diye.Hatta 'Farım da açık yolum da' sloganı böylelikle çıktı.Yani demek istediğim karşıdan gelene kesinlikle zarar vermeyen bir gündüz farına polisin vicdanen bişey demeyip, hatta farın açık diye teşekkür etmesi gerekir:) diye düşünüyorum.Ama senin de belirttiğin gibi yazmak isteyen illaki bir açık bulup yazar!

srkns

• Serkan's
« Yanıtla #77 : Mayıs 24, 2012, 09:44:14 ÖÖ »
aynen öyle hocam, hatta o sloganı çıkartan lastik firması (bri....) yaptığı açıklamada gündüz yakılan farların yaralanmalı kazaları %24 azalttığını öne sürmüşlerdi.
Ceza mı yazacaksın, git o zaman panjuruna, plakalığına metre işi mavi led alıp arabayı boydan boya yanar döner ışıklandıran adama yazda gam yemeyelim.

Export market dediğimiz yurt dışına sattığımız  araçların (Connect için söylüyorum) büyük kısmında motor çalıştığı an farlarda devreye giriyor ve iptal edemiyorsunuz, yasalar gereği bunu bazı ülkeler şart koşuyor, bizde ise cezalandırılıyor.

bbhnda

« Yanıtla #78 : Mayıs 24, 2012, 10:04:09 ÖÖ »
aynen öyle hocam, hatta o sloganı çıkartan lastik firması (bri....) yaptığı açıklamada gündüz yakılan farların yaralanmalı kazaları %24 azalttığını öne sürmüşlerdi.
Ceza mı yazacaksın, git o zaman panjuruna, plakalığına metre işi mavi led alıp arabayı boydan boya yanar döner ışıklandıran adama yazda gam yemeyelim.

Export market dediğimiz yurt dışına sattığımız  araçların (Connect için söylüyorum) büyük kısmında motor çalıştığı an farlarda devreye giriyor ve iptal edemiyorsunuz, yasalar gereği bunu bazı ülkeler şart koşuyor, bizde ise cezalandırılıyor.

tüm dünyada dizel daha pahalı bizde daha ucuz anlayacağın bizde bazı işler tersten dönüyor :D

baron12

« Yanıtla #79 : Mayıs 25, 2012, 11:03:08 ÖÖ »
arkadaş film yasak sa bu ülkede filmi sattırmayacaksın ben arabamın üzerinde orjinal tse damgalı camlarımı cekiçle parcaladım bana gelip tüzükmüş fizikmiş prosüdürmuş diye hayal kurmasın yasal olmayan yasak kamudan toplanır yaptırılmaz sattıran sen söktüren sen cezayı yazan sen magdur olan ben bu dalgaların muhabbeti bile komık memurun birine sordum niye yasak güvenlik güldüm sadece özgürlüğümüz kısıtlanyr önce makam araclşarı söktürülsün topluma örnek olsunsun saygılarımla

_yekta_

« Yanıtla #80 : Mayıs 25, 2012, 02:06:37 ÖS »
Gerçekleri konuşunca polis arkadaşların ammada zoruna gidiyor :) Bir türlü anlamıyor polis arkadaşlar siz , bu Toplumdaki insanlara Hizmet için görevlisiniz , bu sizi üst bir sınıfa koymaz , nasıl ki Çöpçü kendi halinde zararsız olarak görevini yapar, sorumluluğunu yerine getirir , polisinde bundan farkı olmaması gerekir

Aslında bu işin çıkış noktası , Devletin güncel , kendi halkına uygun kanun düzenlemeleriyle , yaptıgı kamu hizmetinin farkına varmayan , sadece para için kendince düzen tutturan bu insanlarla , ceviz kabuğunu doldurmucak , sözde güvenlik , düzeni sağlama bahaneleriyle bizleri yani vatandaşlarını , zıt durumlarda karşı karşıya kalmamamızı , Devletimizin önlemesi gerekmektedir  , olması gerekmektedir........düzeltmesi gerekmektedir.......adaletin sağlanması gerekmektedir....... dir ... dir ......dir ....

srkns

• Serkan's
« Yanıtla #81 : Mayıs 25, 2012, 02:14:14 ÖS »
 =d> =d> =d>

Gerçekleri konuşunca polis arkadaşların ammada zoruna gidiyor :) Bir türlü anlamıyor polis arkadaşlar siz , bu Toplumdaki insanlara Hizmet için görevlisiniz , bu sizi üst bir sınıfa koymaz , nasıl ki Çöpçü kendi halinde zararsız olarak görevini yapar, sorumluluğunu yerine getirir , polisinde bundan farkı olmaması gerekir

Aslında bu işin çıkış noktası , Devletin güncel , kendi halkına uygun kanun düzenlemeleriyle , yaptıgı kamu hizmetinin farkına varmayan , sadece para için kendince düzen tutturan bu insanlarla , ceviz kabuğunu doldurmucak , sözde güvenlik , düzeni sağlama bahaneleriyle bizleri yani vatandaşlarını , zıt durumlarda karşı karşıya kalmamamızı , Devletimizin önlemesi gerekmektedir  , olması gerekmektedir........düzeltmesi gerekmektedir.......adaletin sağlanması gerekmektedir....... dir ... dir ......dir ....

legolas

« Yanıtla #82 : Mayıs 29, 2012, 12:32:47 ÖS »
Yani yazmak isteyen zaten yazar.Aracın orjinalinde olmayan ekleme yapmışsın deyip gene yazabilir.Ama TV lerde defalarca reklamlar çıkmadımı gündüz de farınızı açın diye.Hatta 'Farım da açık yolum da' sloganı böylelikle çıktı.Yani demek istediğim karşıdan gelene kesinlikle zarar vermeyen bir gündüz farına polisin vicdanen bişey demeyip, hatta farın açık diye teşekkür etmesi gerekir:) diye düşünüyorum.Ama senin de belirttiğin gibi yazmak isteyen illaki bir açık bulup yazar!

iiide hocam gündüz sis farı veya far açmak yasak değil ki?

legolas

« Yanıtla #83 : Mayıs 29, 2012, 12:38:39 ÖS »

arkadaşım trafik zabıtası (polis ve jandarma) 2918 sayılı karayolları trafik kanunu hükümlerini uygulamakla mesuldur. yasa memura bunun için yetki tanımıştır. burada sadece uyarıda bulunmak veya ceza yazmak polisin yetki ve insiyatifine bırakılmıştır... bununa ilgili problem ve sıkıntılarınız varsa bunun için memuru değil, bu kanunu ve yasayı yürürlüğe koyanı suçlamalı ve eleştiri oklarınızı onlara yöneltmelisiniz.. yazılan ceazalara da itiraz mercii bellidir, itirazlarınızı buraya yapmalısınız.burada memuru eleştirebileceğiniz tek husus davranış tarzı ve üslubudur... merak eden arkadaşlar için de yazayım, polis değil jandarmayım (trafik)....

sogulcan

« Yanıtla #84 : Mayıs 29, 2012, 06:55:24 ÖS »

iiide hocam gündüz sis farı veya far açmak yasak değil ki?

Valla ben olaya sizin kadar hakim değilim ama ben öyle biliyordum.Niye öyle biliyordum: biri Bodrum'da diğeri de yanılmıyorsam  Gaziantep'te olmak üzere iki kere trafik  polisi gündüz vakti  'gündüz de olsa sis farlarını yakmak yasak' dedi.

kacaman

« Yanıtla #85 : Mayıs 29, 2012, 07:08:28 ÖS »
sis farı ile ilgili hüküm şu şekilde, yağışlı ve sisli havalarda yakılması serbest gece yakılması da yasak fakat gündüz için hüküm yok diye biliyorum yeni bir düzenleme yapılmış olabilir.

sogulcan

« Yanıtla #86 : Mayıs 29, 2012, 07:09:07 ÖS »
Peki 'legolas' madem trafik jandarmasın konudaki en hakim kişi sensin.Bizi de bilgilendirebilirmisin o zaman.
Benim ilk  sorum:gündüz farını(kesinlikle sis farı değil ve karşıdan geleni rahatsız etmiyen) geceleri yakmak cezai işlem gerektirirmi?
İkinci sorum:Orjinal siyah cam yasakmı? değilse cam filminden farkı ne?
Üçüncü sorum:Çok ses çıkaran egzozların  yasak olmasının sebebi çok gürültülü olmasıysa eğer, Ferrari, Porshe,Lamborgini gibi arabalarınkiler de yasakmı?
Beni yanlış anlamayın gerçekten hep bir trafik polisine sormak istediğim sorular bunlar.Siz denkgeldiğiniz için size sordum.Yardımcı olursanız minnetar olurum!

gecetilkisi

« Yanıtla #87 : Mayıs 29, 2012, 07:25:45 ÖS »
işte cam filmine çare benim eski forumdan arakladığım bir konudan alıntıdır:

lada priora
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ji28lxJL428
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2012, 07:27:07 ÖS Gönderen: gecetilkisi »

kacaman

« Yanıtla #88 : Mayıs 29, 2012, 07:33:01 ÖS »

lada priora
tamam çok güzel de, bu uygulamayı nerede bulabiliceğiz, bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

gecetilkisi

« Yanıtla #89 : Mayıs 29, 2012, 07:39:51 ÖS »
rusyada yapmıslar göründüğüne göre bende begendim ama nerde yapılır bilmem bu ara birde bu var pek aklım ermedi ama

https://www.youtube.com/watch?v=u-fl4ek2UGo&feature=related
« Son Düzenleme: Mayıs 29, 2012, 07:42:28 ÖS Gönderen: gecetilkisi »

baron12

« Yanıtla #90 : Mayıs 29, 2012, 08:00:17 ÖS »
Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak,karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanmak

bu ülkede karatılmış camlar yasa gereği böle geçiyor 30/1b

baron12

« Yanıtla #91 : Mayıs 29, 2012, 08:03:55 ÖS »
bu uygulamayı daha önce bingölde bir arkadaşım kapıları modlayarak yaptı yakalanınca polisi aldatmaktana mahkeme ye arac trafıkten men 2000 tl para cezası mahkeme sonucu 6 ay hapis süresiz ehliyet alındı

lada priora
tamam çok güzel de, bu uygulamayı nerede bulabiliceğiz, bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

kacaman

« Yanıtla #92 : Mayıs 29, 2012, 08:06:22 ÖS »
kanunları neden kimse sorgulamaz, hakkınızı arayın arkadaşlar, verin mahkemeye kesilen cezayı, madem cam filmine yada gündüz sisfarına kesilen cezayı keyfi buluyoruz, veririz mahkemeye sonucuna bakarız.

kacaman

« Yanıtla #93 : Mayıs 29, 2012, 08:07:17 ÖS »
bu uygulamayı daha önce bingölde bir arkadaşım kapıları modlayarak yaptı yakalanınca polisi aldatmaktana mahkeme ye arac trafıkten men 2000 tl para cezası mahkeme sonucu 6 ay hapis süresiz ehliyet alındı

lada priora
şimdi ne olacak bakalım, mahkemedeki hakimde taraf tutmuş o zaman.

baron12

« Yanıtla #94 : Mayıs 29, 2012, 08:11:07 ÖS »
böyle bir prosödür olması için ilgili maddenin güvenliği tehdit etdiğinin ibaresi kaldırılmalı hematolog mu dermatologmu hatırlamym tam olarak profun biri cam filmini sürücülere zararının minimum faydasının maksimum oldugunu söyleyerek tr deki bu uygulamayı yersiz buldugunu bildirmişti ama ne fayda

baron12

« Yanıtla #95 : Mayıs 29, 2012, 08:14:29 ÖS »
benim cam orjinal siyah idi degiştimeye gittiğimden bide ne görym polis bir agbimizde aracına film cektiryr yasak degilmi dedim yasak dedi bak benim orjinal cam siyah diye parcalatdılar meslektaslarınız tabi haklılar onlarda ellerinde olmayan nedenlerden dolayı müdahale ediyr bende aynen hak verdim mobese var uygulama varsa üsler orayı ekran dikizlemişler ne yapsın memur arkadaşlar

kacaman

« Yanıtla #96 : Mayıs 29, 2012, 08:21:09 ÖS »
aslında bu tip durumların bu hale gelmesinin sebebi durumu abartarak kömür koyulukta önüne arkasına aynasına tamponuna simsiyah film çeken lüzumsuzların suçu, çektir en açığından yanlara filmi, arka camla ön cama çektirme gül gibi geçin git, fakat bizim milletle böyle olmaz bir içten bir dıştan en koyu filmi çektirir dışarıdan bakan beni göremiyo diye arkadaşına hava atar, ondan sonra bizim gibi bol güneşli akdeniz ikliminde yaşayan insanlara zararı olur, film nede olsa güneşin etkisini kırıyor, bu nimetten mahrum kalan aslında bizleriz.

baron12

« Yanıtla #97 : Mayıs 29, 2012, 08:23:46 ÖS »
haklısın abi heleki cukurova da bunu zıvanadan cıkaran cok oldu adamın serceye camlarımın filmli olduguna bakma hayatımız film olmuş diye yazmış ben vatandaş olarak buna karsıyım zaten tahrik edysn adamları resmen
aslında bu tip durumların bu hale gelmesinin sebebi durumu abartarak kömür koyulukta önüne arkasına aynasına tamponuna simsiyah film çeken lüzumsuzların suçu, çektir en açığından yanlara filmi, arka camla ön cama çektirme gül gibi geçin git, fakat bizim milletle böyle olmaz bir içten bir dıştan en koyu filmi çektirir dışarıdan bakan beni göremiyo diye arkadaşına hava atar, ondan sonra bizim gibi bol güneşli akdeniz ikliminde yaşayan insanlara zararı olur, film nede olsa güneşin etkisini kırıyor, bu nimetten mahrum kalan aslında bizleriz.

kacaman

« Yanıtla #98 : Mayıs 29, 2012, 08:29:10 ÖS »
kanunda yeri açık şekilde cam filmi yasaktır yazmıyor fakat şu şekilde geçiyor teknik değişiklik yapılamaz diyor, cam rengi araçlarımızın teknik detay üretim belgesinde yazmakta bunun dışına çıkarak ses sistemi yada daha güçlü hoparlör ne bileyim farklı ebatta lastik bile takamazsın aslında, bakmayın millet bilmiyor memurlarda görmezden geliyor idare idare idare, araçlarda daha düne kadar 4 kişilik yazıyordu, fazla adam bindirdi diye kime ceza yazıldı, aslında bindiremez ve kara yoluna öyle çıkamaz, vatandaşımız tavizin fazlasını istiyor, ben ne yaparsam mübah olsun istiyor, başkasına baksınlar mekruh olan onlarınki ben bilinçi sürücüyüm ben farklıyım diyorlar, aslında herkesin yeri eşit SÜRÜCÜ.

baron12

« Yanıtla #99 : Mayıs 29, 2012, 08:32:18 ÖS »
ben sadece suna kızıyorum bunda polisimizi degil devletmize kızyrm eger film yasaksa sattırma üretme getirtme engelle ne bilm yap bir seyler