Gönderen Konu: eg civic si-turbo maliyeti  (Okunma sayısı 4291 defa)

2834

eg civic si-turbo maliyeti
« : Aralık 11, 2010, 12:31:38 ÖS »
konudada belirttiğim gibi eg civic si a güzel bi turbo koysak pistonlu falan güzel bi yüklesek 200 300 hp arası gbi bi rakam alabilirmiyiz? ve maliyeti bize kaça patlar?

perganon

Ynt: eg civic si-turbo maliyeti
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2010, 09:45:19 ÖS »
300 mü :) D16 Turbo ile 300HP görürse kol çıkartır, hatta bütün bunlara dayanamaz bacak bile çıkartır :) Şaka bir yana bende bu şekilde bir yükleme yapmayı düşünüyorum, işin doğrusunu söylemek gerekirse atmosferik olarak D16'dan pek fazla verim alınamıyor, bunun yerine imkanın varsa B16'ya swapla derim yoksa tabii yine senin söylediğin gibi Turbo takılması mantıklıdır ancak ne kadar faydalı olur sormak gerek? Eğer 140 - 145 arası bana yeterli diyorsan;
Chip + Headers + Hava Filtresi + Egzost sanıyorum işini görür.

alican_07

« Yanıtla #2 : Ocak 24, 2011, 08:21:19 ÖÖ »
300 mü :) D16 Turbo ile 300HP görürse kol çıkartır, hatta bütün bunlara dayanamaz bacak bile çıkartır :) Şaka bir yana bende bu şekilde bir yükleme yapmayı düşünüyorum, işin doğrusunu söylemek gerekirse atmosferik olarak D16'dan pek fazla verim alınamıyor, bunun yerine imkanın varsa B16'ya swapla derim yoksa tabii yine senin söylediğin gibi Turbo takılması mantıklıdır ancak ne kadar faydalı olur sormak gerek? Eğer 140 - 145 arası bana yeterli diyorsan;
d16 ne arkadaşım d16 ön adı sadece motorun bu motorun dünya kadar çeşidi var bilip bilmeden sallamayın şu konularda ya.si motoru atmosferik olarak verimli değilmiş nerde değil hem turbo hem atmosferik olarak çok başarılı bi motor.si ın kullandığı motor hondanın gurur kaynağı motorlardan birisi arkadaşım sen forged pistonlu kızıl yataklı bi si turbo yap bakalım kol bacak çıkartıyormu bilip bilmeden konuşmayın forum iyice yazıcı merkezine döndü. si motor hakkında yeterli bilgiye sahip ol ondan sonra yaz bu konuya.

alican_07

« Yanıtla #3 : Ocak 24, 2011, 08:23:29 ÖÖ »
ayrıca si da chip yok komple beyin değiştirirsen o anlatmaya çalıştığın programlama olayı lur 15 hp almak isteyen herkese chip header filtre egzos öneriyor bu bilmeden konuşanlar da bilmiyor ki civic in bi çok modelinde chip yok. pug mu bu canım.

alican_07

« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2011, 08:28:03 ÖÖ »
gelelim 2834 nickli arkadaşın sorusuna kardeşim güzel bi motor ustası bul ilk önce turbo modifiyesi işlerinden anlayan biri olsun daha sonra gerekn parçaları al forged piston ve eagle kollar olmassa olmaz kızıl yatakların olması senin faydana olur uzun süre problemsiz binersin araca uzun lafın kısası sana bu turbolama maliyeti 12 bin lira civarında olur ama dediğim şekilde yapılırsa hiç problemsiz yürürsün 2 günde bi sanayiye gitmessin si ın ölüsü 350 hp verir sen motora 12 bin yatırınca ama o kadar para veremem dersen 4 bin lirayada bu işi yaptırırsın ama araban nerde kalır onu bilemessin sürekli sanayiye takılmak zorunda kalırsıın.