bütün polis ve askerlerde başarısız, hayata tutunamayan, gerizekalı yerine konulmuş.... işte böyle sürücüler trafikte insanın karşısına çıkıp bu tavırlarını da yüz yüze devam ettirince hiç hoş olmayan şeyler meydana gelebiliyor arkadaşlar.... polis bana şöyle dedi böyle yaptı diye canhıraş haykıranlar genelde bu tarz düşünce yapısına sahip olanlardır...
+1
Neyse konu maksadını çoktan aştı ben daha bu konuda yazmak istemiyorum. Fakat forumdaki arkadaşlara tavsiyem yasada yasak deniyorsa kullanmayın. Yada kullanıyorsanız cam filmini en azından göz doktorundan alerji raporu alın ki yarın ceza kesilirse iptal ettirme şansınız olur.
Egzost konusuna bende karşıyım. Ankarada yaşıyorum ve bazı geceleri çekilmez hale getiriyor Doğan - Şahin tipi araçlar.
Yani egzost sesi bile ölçülü olmalı. İyi olanlar çok zevkli oluyor yanımızdan geçerken dönüp bakıyoruz.
evet, bizim dediğimiz de aynen; bu maksadı aşan zaten yok polis şöyle, vasıfsız kişiler polis oluyor yok polisi ben takmam, poliscik, yasayı tanımam, ben keyfime bakarım milletin rahatsız olması beni ilgilendirmez... gibi söylemlerde bulunup hem maksadı hem de eleştiri sınırlarını zorlayan, sokak ağzıyla yok şöyleymiş yok böyleymiş diye atıp tutan, ona buna fütursuzca saldıran ve haddi aşan yorumlarda bulunanlar yüzünden konu mecrası dışına taştı. Egsoz sesine ceza var mı? evet var çünkü herkesin de katılacağı gibi insanı rahatsız eden, huzurunu bozan ve hepimizin yaptığı gibi evimizin önünden geçtiğinde arkasından hayırla andığımız(!) kişilere ceza verilmeli mi evet. Yasa bizi bağlar mı? Tabi ki bağlar, namuslu, şerefli, yasaya saygılı T.C. vatandaşı herkesi bağlar.
Peki tüm kurum hakkında "hepsi çok iyi, hepsi çok kötü" gibi çıkarımlarda bulunabilir miyiz? Tabi ki hayır. Yazılarda somut şekilde arkadaşların ortaya koyduğu gibi olan olaylar, sıkıntılı personel var. 230.000 mevcutlu bir kurumda i tüm kurumlarda ve meslek dallarında nsanın içini, kalbini okuyamadığınız sürece sütübozuk mutlaka çıkar. Zaten toplumda iyi olanlar göze pek görünmez, kötü olan hemen farkedilir. basit bir örnek verecek olursak aracımızın motoru düzgün çalışırken motoru hiç hatırlamıyoruz değil mi? Ama motorda bir anormallik olunca teklemede hemen farkediyoruz. Yapılan yorumlar işte bu noktada çok haksız, çok yanlış. Ayrıca bazı arkadaşların anlattığı gibi polise, askere öyle "Hayata tutunamayan insanlarda polis, asker oluyorlar." gibi akıl sınırlarını zorlayan, genelleyen bir yorumda bulunmak zaten başlı başına bir hata, yanlış. Nasıl bir araştırma yaptınız kaç tane polis ve askerle görüştünüz, anket yaptınız, hayatını incelediniz ki böyle bir yorum yapabiliyorsunuz? Tamamen laf-ı güzaf...
Özellikle Üniversite mezunlarının alınmasıyla beraber artan kaliteyle ve hizmetle polisin gerçekleştirdiği -terör,narkotik,çete,mafya- operasyonlarla bu millet rahat bir nefes alıyor. Yorum yaparken, eleştirirken, beğenirken,överken hep yaptığımız hata: hemencecik genelliyoruz, yaftayı yapıştırıyoruz geçiyoruz. Yukarıda veya herhangibir yerde bir meslek grubuna karşı veya bir kesime karşı yapılan yorumlarda genelleme yapılamaz, yapılmamalıdır. Hatası olan, yanlış yapan da mutlaka cezalandırılmalıdır.