Gönderen Konu: Egsoz sesine verilen ceza?  (Okunma sayısı 43506 defa)

ardem

Ynt: Egsoz sesine verilen ceza?
« Yanıtla #100 : Temmuz 27, 2012, 12:19:46 ÖS »
Neyse konu maksadını çoktan aştı ben daha bu konuda yazmak istemiyorum. Fakat forumdaki arkadaşlara tavsiyem yasada yasak deniyorsa kullanmayın. Yada kullanıyorsanız cam filmini en azından göz doktorundan alerji raporu alın ki yarın ceza kesilirse iptal ettirme şansınız olur.
Egzost konusuna bende karşıyım. Ankarada yaşıyorum ve bazı geceleri çekilmez hale getiriyor Doğan - Şahin tipi araçlar.
Yani egzost sesi bile ölçülü olmalı. İyi olanlar çok zevkli oluyor yanımızdan geçerken dönüp bakıyoruz.

legolas

« Yanıtla #101 : Temmuz 27, 2012, 12:24:33 ÖS »
bütün polis ve askerlerde başarısız, hayata tutunamayan, gerizekalı yerine konulmuş.... işte böyle sürücüler trafikte insanın karşısına çıkıp bu tavırlarını da yüz yüze devam ettirince hiç hoş olmayan şeyler meydana gelebiliyor arkadaşlar.... polis bana şöyle dedi böyle yaptı diye canhıraş haykıranlar genelde bu tarz düşünce yapısına sahip olanlardır...

serindurus

« Yanıtla #102 : Temmuz 27, 2012, 12:59:16 ÖS »
Arkadaşlar POLIS ınde ınsan oldugunu mevcut kanunları uyguladıgını unutmayalım ..
sonucta stres altında bır yasam suruyorlar..
herkesın aılesınde var polıs tanıdıgı ...
onlarıda anlamak lazım..

Mehmetttt

« Yanıtla #103 : Temmuz 27, 2012, 01:00:05 ÖS »
bütün polis ve askerlerde başarısız, hayata tutunamayan, gerizekalı yerine konulmuş.... işte böyle sürücüler trafikte insanın karşısına çıkıp bu tavırlarını da yüz yüze devam ettirince hiç hoş olmayan şeyler meydana gelebiliyor arkadaşlar.... polis bana şöyle dedi böyle yaptı diye canhıraş haykıranlar genelde bu tarz düşünce yapısına sahip olanlardır...
+1
Neyse konu maksadını çoktan aştı ben daha bu konuda yazmak istemiyorum. Fakat forumdaki arkadaşlara tavsiyem yasada yasak deniyorsa kullanmayın. Yada kullanıyorsanız cam filmini en azından göz doktorundan alerji raporu alın ki yarın ceza kesilirse iptal ettirme şansınız olur.
Egzost konusuna bende karşıyım. Ankarada yaşıyorum ve bazı geceleri çekilmez hale getiriyor Doğan - Şahin tipi araçlar.
Yani egzost sesi bile ölçülü olmalı. İyi olanlar çok zevkli oluyor yanımızdan geçerken dönüp bakıyoruz.
evet, bizim dediğimiz de aynen; bu maksadı aşan zaten yok polis şöyle, vasıfsız kişiler polis oluyor yok polisi ben takmam, poliscik, yasayı tanımam, ben keyfime bakarım milletin rahatsız olması beni ilgilendirmez... gibi söylemlerde bulunup hem maksadı hem de eleştiri sınırlarını zorlayan, sokak ağzıyla yok şöyleymiş yok böyleymiş diye atıp tutan, ona buna fütursuzca saldıran ve haddi aşan yorumlarda bulunanlar yüzünden konu mecrası dışına taştı. Egsoz sesine ceza var mı? evet var çünkü herkesin de katılacağı gibi insanı rahatsız eden, huzurunu bozan ve hepimizin yaptığı gibi evimizin önünden geçtiğinde arkasından hayırla andığımız(!) kişilere ceza verilmeli mi evet. Yasa bizi bağlar mı? Tabi ki bağlar, namuslu, şerefli, yasaya saygılı T.C. vatandaşı herkesi bağlar.
Peki tüm kurum hakkında "hepsi çok iyi, hepsi çok kötü" gibi çıkarımlarda bulunabilir miyiz? Tabi ki hayır. Yazılarda somut şekilde arkadaşların ortaya koyduğu gibi olan olaylar, sıkıntılı personel var. 230.000 mevcutlu bir kurumda  i tüm kurumlarda ve meslek dallarında nsanın içini, kalbini okuyamadığınız sürece sütübozuk mutlaka çıkar. Zaten toplumda iyi olanlar göze pek görünmez, kötü olan hemen farkedilir. basit bir örnek verecek olursak aracımızın motoru düzgün çalışırken motoru hiç hatırlamıyoruz değil mi? Ama motorda bir anormallik olunca teklemede hemen farkediyoruz. Yapılan yorumlar işte bu noktada çok haksız, çok yanlış. Ayrıca bazı arkadaşların anlattığı gibi polise, askere öyle "Hayata tutunamayan insanlarda polis, asker oluyorlar." gibi akıl sınırlarını zorlayan, genelleyen bir yorumda bulunmak zaten başlı başına bir hata, yanlış. Nasıl bir araştırma yaptınız kaç tane polis ve askerle görüştünüz, anket yaptınız, hayatını incelediniz ki böyle bir yorum yapabiliyorsunuz? Tamamen laf-ı güzaf...
Özellikle Üniversite mezunlarının alınmasıyla beraber artan kaliteyle ve hizmetle polisin gerçekleştirdiği -terör,narkotik,çete,mafya- operasyonlarla bu millet rahat bir nefes alıyor. Yorum yaparken, eleştirirken, beğenirken,överken hep yaptığımız hata: hemencecik genelliyoruz, yaftayı yapıştırıyoruz geçiyoruz. Yukarıda veya herhangibir yerde bir meslek grubuna karşı veya bir kesime karşı yapılan yorumlarda genelleme yapılamaz, yapılmamalıdır. Hatası olan, yanlış yapan da mutlaka cezalandırılmalıdır.
« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2012, 01:04:57 ÖS Gönderen: Mehmetttt »

Mehmetttt

« Yanıtla #104 : Temmuz 27, 2012, 01:07:13 ÖS »
Bu arada -VATANDAŞ İŞİNİ HAKKIYLA YAPAN HER KURUM ÇALIŞANINI ÇOK SEVER!-

Mehmetttt

« Yanıtla #105 : Temmuz 27, 2012, 01:25:18 ÖS »
Eleştiri:Bir insanı, bir eseri, bir konuyu doğru ve yanlış yanlarını bulup göstermek amacıyla inceleme işi, tenkit. Eleştiri olursa kabul edilir. Şahsi fikir, dayanaksız mesnetler, yorumlar olursa kabul edilmez ve tepki görür. inceleme yapmadan sadece birkaç olaydan tümüne ulaşmak yani tümevarım sosyolojik olayları değerlendirmede doğru bir yol değildir ve bu tür yapılan yorumlar da subjektiftir.
ABD de yaşanan polis olaylarını haberlerde mutlaka izlemişsinizdir. Hollanda'da Türk genci yediği dayak sonucu öldü. Bu haberi de duymuşsunuzdur mutlaka.  ABD, Hollanda gelişmiş devletlerdi değil mi? Kişi ne kadar eğitim alırsa alsın, tabiatında ne varsa o ortaya çıkar sonunda. "Okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır."
Bu arada -VATANDAŞ İŞİNİ HAKKIYLA YAPAN HER KURUM ÇALIŞANINI ÇOK SEVER!-

bilalsahin

• Bilal Şahin
« Yanıtla #106 : Temmuz 27, 2012, 01:36:10 ÖS »
Arkadaşlar dün başıma gelen bir olayı aktarmak istiyorum. Konuya taraf olmak istemeden örnek teşkil etmesi için.
40-45 yaşlarında motorlu bir polis memuru. Dün akşam babamı servisten almak için beklediğim yere (Ümraniye de işlek bir caddenin sokak başı) geldi. Arabamı yolun kenarına (Önünde ve arkasında araçlar var ve nizami park halinde bile değiller) park ettim ve içeride eşim ile babamın gelmesini bekliyoruz. Bu arkadaş sırf taciz olsun diye bana arabamı daha düzgün parketmemi emreder bir şekilde söyledi. Bende aracımı diğer araçlara oranla daha düzgün parkettiğimi ve en geç 5 dk ya kadar babaın gelip oradan ayrılacağımı söyledim. O da bana "bu arada o egzosunu da değiştir" dedi. Şaşırdım!.. Neden diye sordum? Abart egzos ta ondan dedi ve istersem sana ceza yazabilirim diye devam etti. Bende aracımın egzosunun orijinal olduğunu ve abart olmadığını söyledim. Eksoz ucunda sadece kafalık var o da ses yapmıyor dedim. Bana aracımı çalıştırmamı ve gaza basmamı söyledi. (Böyle bir hakkı var mı bilmiyorum ama eksozumun orjinal olduğunu kendisine kabul ettirmek adına aracı çalıştırdım ve gaza bastım. Ekzosumun hırıldadığını yolda giderken denk gelirseymiş 146 TL ceza yazabileceğini söyledi. (Bu arada aracım 6000d/d daydı.) Bende kendisine altındaki motorun egzos sesinin benim aracımdan daha fazla olduğunu ve bana böyle aptalca bişeyden ceza yazması durumunda buna itiraz ederek dava açabileceğimi söyledim. (Aracımın camında ince film olmasından dolayı çokta üstelemek istemedim.) Bunun üzerine çekti gitti.
Şimdi birincisi bu memur arkadaş benim düşünceme göre ben eşimle arabada oturuyorum diye gelip taciz etmek istedi çünkü bizi sevgili falan zannetti.
İkincisi ben fazla umursamaz davrandığım için (arabadan falan inmeyip, kendisi bir şeyler sorduğunda suratına falan bakmadan cevap verdiğim için) araçta kusur aradı ama bulamayınca çamur atma mantığına kapıldı ve kendisini küçük düşürdü.
Maalesef Türk polislerinde hele ki yaz aylarında siyah rayban gözlüğü takınca bir duygu oluşuyor. Kendilerini her şeyin üstünde görüyorlar.
Özellikle söylemek istiyorum bizim Türk polisine öncelikle memur olarak vatandaş ile nasıl konuşacağı öğretilmeli. Sonra sokağa salıp hatalı şeyleri bulmaları istenmeli.
Girin youtube'ye bakın Avrupa'daki polislerin trafik yada rutin kontrollerde nasıl davrandığına (illa oralara gitmeye gerek yok) tamam %100 Avrupa polisleri de iyi demiyoruz ama bizimkilerden çooook üst seviyedeler.

Mehmetttt

« Yanıtla #107 : Temmuz 27, 2012, 01:39:50 ÖS »
Arkadaşlar dün başıma gelen bir olayı aktarmak istiyorum. Konuya taraf olmak istemeden örnek teşkil etmesi için.
40-45 yaşlarında motorlu bir polis memuru. Dün akşam babamı servisten almak için beklediğim yere (Ümraniye de işlek bir caddenin sokak başı) geldi. Arabamı yolun kenarına (Önünde ve arkasında araçlar var ve nizami park halinde bile değiller) park ettim ve içeride eşim ile babamın gelmesini bekliyoruz. Bu arkadaş sırf taciz olsun diye bana arabamı daha düzgün parketmemi emreder bir şekilde söyledi. Bende aracımı diğer araçlara oranla daha düzgün parkettiğimi ve en geç 5 dk ya kadar babaın gelip oradan ayrılacağımı söyledim. O da bana "bu arada o egzosunu da değiştir" dedi. Şaşırdım!.. Neden diye sordum? Abart egzos ta ondan dedi ve istersem sana ceza yazabilirim diye devam etti. Bende aracımın egzosunun orijinal olduğunu ve abart olmadığını söyledim. Eksoz ucunda sadece kafalık var o da ses yapmıyor dedim. Bana aracımı çalıştırmamı ve gaza basmamı söyledi. (Böyle bir hakkı var mı bilmiyorum ama eksozumun orjinal olduğunu kendisine kabul ettirmek adına aracı çalıştırdım ve gaza bastım. Ekzosumun hırıldadığını yolda giderken denk gelirseymiş 146 TL ceza yazabileceğini söyledi. (Bu arada aracım 6000d/d daydı.) Bende kendisine altındaki motorun egzos sesinin benim aracımdan daha fazla olduğunu ve bana böyle aptalca bişeyden ceza yazması durumunda buna itiraz ederek dava açabileceğimi söyledim. (Aracımın camında ince film olmasından dolayı çokta üstelemek istemedim.) Bunun üzerine çekti gitti.
Şimdi birincisi bu memur arkadaş benim düşünceme göre ben eşimle arabada oturuyorum diye gelip taciz etmek istedi çünkü bizi sevgili falan zannetti.
İkincisi ben fazla umursamaz davrandığım için (arabadan falan inmeyip, kendisi bir şeyler sorduğunda suratına falan bakmadan cevap verdiğim için) araçta kusur aradı ama bulamayınca çamur atma mantığına kapıldı ve kendisini küçük düşürdü.
Maalesef Türk polislerinde hele ki yaz aylarında siyah rayban gözlüğü takınca bir duygu oluşuyor. Kendilerini her şeyin üstünde görüyorlar.
Özellikle söylemek istiyorum bizim Türk polisine öncelikle memur olarak vatandaş ile nasıl konuşacağı öğretilmeli. Sonra sokağa salıp hatalı şeyleri bulmaları istenmeli.
Girin youtube'ye bakın Avrupa'daki polislerin trafik yada rutin kontrollerde nasıl davrandığına (illa oralara gitmeye gerek yok) tamam %100 Avrupa polisleri de iyi demiyoruz ama bizimkilerden çooook üst seviyedeler.

Yaşadığınız olaylara diyecek yok ama yine aynı şeyi yapıyorsunuz bakın "Türk Polisi" diye genelleme yapıyorsunuz. Anlattığınız  bir olay, yorum yaptığınız tüm çalışanlar.
« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2012, 01:40:34 ÖS Gönderen: Mehmetttt »

bilalsahin

• Bilal Şahin
« Yanıtla #108 : Temmuz 27, 2012, 01:48:39 ÖS »
Evet bu yaşadığım olaylardan sadece 1 tanesiydi. Bu arada benim polis teşkilatına saygım sonsuz ve bütün polislere genelleme yapmıyorum ama büyük çoğunluğu bu şekilde. Ben sadece Türkiye'de araç kullanmadım. Ama Türkiye de araç kullanırken güzel uygulamalara denk gelip saçma sapan muhabbetlere maruz kaldım. "Türk Polisi" diye genelleme yapmamın nedeni; burası Türkiye ve yaşadığım olaylar Türkiye'de başıma geldi. Kıbrıs'ta da çevirmeye girdim, hatta ceza da yazdılar ama buradaki gibi istersem yazarım, senin şunun eksik, bunun olmaz vb. şeylerle karşılaşmadım. Beyefendi siz şunu yaptınız cezası şu ehliyet ve ruhsatınızı alabilir miyim diyor ve cezanı kesip getiriyor. Senin araçtan inmeni bile beklemiyorlar.
Bu arada bu yazıyı sadece emsal bilgi olsun diye yazdım sizinle yada bir başkası ile polemiğe girmek için değil lütfen yanlış anlamayın.

hsncck26

« Yanıtla #109 : Temmuz 27, 2012, 01:55:57 ÖS »

Yaşadığınız olaylara diyecek yok ama yine aynı şeyi yapıyorsunuz bakın "Türk Polisi" diye genelleme yapıyorsunuz. Anlattığınız  bir olay, yorum yaptığınız tüm çalışanlar.
anlattıgı olay bir kiş için geçerli elbette, ama bu tip olaylar neredeyse hepimizin başına geliyor... onda artol genelleme yaapıyoruz..

Mehmetttt

« Yanıtla #110 : Temmuz 27, 2012, 02:02:45 ÖS »
Sayın Bilal Şahin, yanlış anlaşılma yok tabi ki. Biz burada Honda sevgisiyle bir arada bulunan insanlarız. Forumun amacı da fikir ve bilgi paylaşımı zaten.
 Sadece bu konuda değil genel olarak yaptığımız genellemelerin hepsine benim itirazım. Geçen yıl şubatta memleketime giderken kayseri Koca Sinan'da giderken bir aracı sollarken radara girmiştim  tabi ileride polis hemen çevirdi.Yol kenarlı karlı hava buz gibi araçta kalorifer açık ve paltom da bagajdaydı. Polis yanıma geldi camı açtım radara yakalandığımı cezai işlem yapacağını söyledi ve ehliyet ruhsatı istedi ben de verdim ve araçtan inmek istedim polis memuru hava soğuk paltonuz yok ben yazar getiririm inmeyin dedi cezamı yazıp getirip elime verdi :). Bu anlattığım da Türk Polisi.
 Haksız genellemeler toplumda ayrılıkları, kırgınlıkları arttırır.  ben şimdi bu olaydan sonra "Türk polisi mükemmel anlayışlı, beyefendi" desem siz ne düşünürsünüz yaşadığınız bu olaydan sonra? benim yaptığım yanlış bir genelleme olmaz mı? İşte sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bizim vurguladığımız bu, yanlış yapan elbette var, cezasını çekmeli, ama herkesi töhmet altında bırakmak da uygun değil.

deniz

• Co-Admin
« Yanıtla #111 : Temmuz 27, 2012, 02:32:43 ÖS »
Bu konuyu özellikle nereye gidecek diye bıraktım ve gelinen sonuç belli !!!
Herkes birbirine tahammülsüzce yazılar yazmış...
Forum içindeki birbirinize karşı üsluplarınıza hiç dikkat etmeden yazdığınız yazılar karşılığında bu KONU TARAFIMDAN KİTLENMİŞTİR...