Gönderen Konu: Folyo Kaplama Sökmek  (Okunma sayısı 3732 defa)

madfok

• Fok
Folyo Kaplama Sökmek
« : Eylül 18, 2014, 09:31:32 ÖS »
Selamlar herkese.

Folyo kaplama ile ilgili birçok konu ve video var ancak sökme ile ilgili bir bilgi bulamadım. Araç üzerinden folyo kaplama sökmek nasıl bir işlemdir? Zor mudur kolay mıdır? Boyaya zarar verir mi? Bu bilgileri ve deneyimleri burada paylaşabiliriz diye düşünyorum.

Özel olarak da benim sorum: çelik jant üzerinde yapılmış karbon folyo kaplama sökmek kolay mıdır? Nasıl sökülür? İz kalır mı? Ona göre alıp almamaya karar vereceğim de jantı.

Bu da bahsettiğim jant:
« Son Düzenleme: Eylül 18, 2014, 09:31:49 ÖS Gönderen: madfok »

Eren53

Ynt: Folyo Kaplama Sökmek
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2014, 08:44:59 ÖÖ »
araçtaki kaplama kullanılan malzemeye bağlı kaliteli ise iz yapmaz ama dandik bi malzeme ise iz bırakabilir

janttaki folyoyu sökmek kolaydır iz kalsa bile alkolle tinerle mazotla silersin izi geçer diye tahmin ediyorum

alperd

• alperd
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2014, 09:17:17 ÖÖ »
Bu jant zaten boya istiyor.
Sökerken atsa da atmasa da boyanacak.
Resimdeki siyah FD6 için mi düşünüyorsun yoksa bu jantı? Yapma  <nohapy
« Son Düzenleme: Eylül 19, 2014, 09:19:02 ÖÖ Gönderen: alperd »

madfok

• Fok
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2014, 09:24:30 ÖÖ »
Bu jant zaten boya istiyor.
Sökerken atsa da atmasa da boyanacak.
Resimdeki siyah FD6 için mi düşünüyorsun yoksa bu jantı? Yapma  <nohapy

Jantı satan kişi üzerindeki siyah kaplama isterseniz çıkar altı orjinal krom renkte dedi bana. Bu şekilde siyah kullanmayı hiç düşünmüyorum, normal 5 kollu honda jantı şeklinde kullanmak istiyorum. Boya istiyordan kastınız karbonlar dışındaki siyah yerler mi? Oralar da folyo değil mi yoksa? Sizce orjinali mi siyah bunun? Öyleyse kesinlikle almam zaten :D

alperd

• alperd
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2014, 01:05:03 ÖS »
Evet oralar bana boya atmış gibi geldi.
Bu resmini koyduğun sanırım CARRE marka jant ortasında "H" amblemi falan da yok Orijinalle bir olur mu hiç.
2. el Orijinal 16" FD6 jantı al tak uğraşma bence.
Olmadı 3 kapı HB Type S 17" var ondan taktır olmadı Accord'un yenisi var 17" ondan taktır.