Gönderen Konu: HAVA FİLİTRESİ NASIL TAKABİLİRİM??  (Okunma sayısı 18971 defa)

hkn32

• Ziyaretçi
Ynt: HAVA FİLİTRESİ NASIL TAKABİLİRİM??
« Yanıtla #25 : Ocak 07, 2009, 10:34:18 ÖS »
abi peki bu short ram ile hava filtresi set olarak mı satılıyo? bunların toplamı mı sana 300 e mal oldu ?
bende bu hava filtresi işine gircem bilgi edinmek istedm.

firstcevher

« Yanıtla #26 : Ocak 07, 2009, 10:37:26 ÖS »
evet hava filtresi AEM başlık ve borusu ile birlikte (sensörlü) bana 300 ytl ye maloldu ;)

hkn32

• Ziyaretçi
« Yanıtla #27 : Ocak 07, 2009, 11:03:48 ÖS »
peki bizim hondalara takılabilen tek marka AEM mi ? mesela piyasada duyduğumuz k&n marka hava filtreleri ile karşılaştırdığımız da kalite olarak nasıl ?

firstcevher

« Yanıtla #28 : Ocak 08, 2009, 01:18:50 ÖÖ »
vallaha kullanmadığım için veya etrafımda kullanan olmadığı için k&n marka hava filtresi ile karşılaştıramayacağım ama AEM'in sesi çok güzel ve tatminkar ;) ben short taktım ona rağmen aldığım ses mükemmel ;)

Yanıltmak istemiyorum ama benim hava filtresi aldığım yerde Simotoların bizim araca olmadığı söylendi ama simoto takan gördüm ;) bende onunla ilgili düşüncedeyim takan arkadaşa ulaşamadım... Ama AEM'in daha iyi olduğunu söylüyorlar...

L3v3nT

« Yanıtla #29 : Ocak 08, 2009, 02:26:23 ÖÖ »
Arkadaslar K&N De var simota da var monza da var daha bir çok marka var ama bunların içinde en iyisi AEM dir aem den aldıgınız ses hiç birine benzemez ve malzeme kaliteside kesinlikle çok iyidir.

Yavuzum sizin araçlara simota olmaz onu yapan sensörün oldugu yerdeki boruyu ayrı alıp devamına da simota yı baglıyorlar ;) ,Ayrıca simota nın hava emişi verdigi sesi ve ömrü kesinlikle AEM le kıyaslanamaz ;)

L3v3nT

« Yanıtla #30 : Ocak 08, 2009, 02:34:57 ÖÖ »

bütün hondalarda oksijen  sensörü vardır arkadalar
fakat filtre takılmaz diye bişey yoktur. filtreyi kit olarak aldıgınızda zaten sensör girişi ve okuyucusu mevcut.
ayrıca harika ses alınıyor kaliteli bir filtrenin sesini hiç bir egsoza değişmem polisle de ugrasmazsın hemde...
aracın hayırlı olsun kazasız belasız cezasız kullan...

Arkadasım simotanın böyle bir kiti yok, Simotanın kiti kapalı hava filtresi ve ön tamponun arkasından havayı emdiği hortumuyla birlikte satılır, Bizim bahsettiğimiz bu sensör ise hava filtresinden motora giden kısımda oluyor o boru da simota kitinde mevcut değil ;) Mevcut borular da sadece ordaki eğimi karşılamak için yapılan L borularıdır,Yeni civiclerde bu borunun üzerinde sensör oldugu için standart L boru olmuyor ;)

ßirde her Honda da bu sensör var demişsin malesef böyle bişey de yok geçen hafta süleyman arkadasımızın arabasına da Hava filtresi bagladık o arabada sensör olmadıgı için düz L boru kullandık ;)

Yazdıklarım bilgilendirmek amaclıdır kimse yanlış anlmasın lütfen ;)

firstcevher

« Yanıtla #31 : Ocak 08, 2009, 11:05:31 ÖS »
eyvallah leventim şimdi çözdüm olayı ;) yani elemanlar simotoyu simotonun L borusu ile diilde AEM borusu ile takmış ;) şimdi oldu... sağolasın ;)

8.000rpm

• Kişisel blog
« Yanıtla #32 : Ocak 09, 2009, 10:59:29 ÖÖ »
takılamıyor diye birşey yok ama montaj önemli tabii ki...
filtre kitinin üzerinde sensöre gidecek bir flanş varsa sorun yok..ses de çok tatmin eder seni...

BeReLi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #33 : Ocak 11, 2009, 10:20:18 ÖS »
BÜTÜN HAFTA SONU GEZDİM İZMİR KAZAN BEN KEPÇE GİRMEDİGİM SANAYİ KALMADI :) ATASANAYİ 1. SANAYİ 3.SANAYİ 4 VE 5. SANAYİ HER YERE GİTTİM YOK.HERNEYSE YAVUZ ARKADAŞIM ALDIGIN YERİN TELEFONUNU VERDE BENDE ORAYI ARAYAYIM DA ALAYIM BARİ :)

L3v3nT

« Yanıtla #34 : Ocak 15, 2009, 01:32:47 ÖÖ »

BÜTÜN HAFTA SONU GEZDİM İZMİR KAZAN BEN KEPÇE GİRMEDİGİM SANAYİ KALMADI :) ATASANAYİ 1. SANAYİ 3.SANAYİ 4 VE 5. SANAYİ HER YERE GİTTİM YOK.HERNEYSE YAVUZ ARKADAŞIM ALDIGIN YERİN TELEFONUNU VERDE BENDE ORAYI ARAYAYIM DA ALAYIM BARİ :)

Özelden gönderiyorum numarayı ;)

demircan

« Yanıtla #35 : Mart 18, 2009, 01:27:04 ÖS »
slm arkadaslar bendede 2002 honda var benım rac dada hava fılıtre kıtı var ve bır turlu ıstedıgım sesı alamadım ama su ana kadar aem hava fılıtresı takmadım acaba fılıtreyı degıstıgımde ıstedıgım o yuksek tork sesını alabılecekmıyım sımdıden tesekkurler.

L3v3nT

« Yanıtla #36 : Mart 18, 2009, 11:06:45 ÖS »
slm arkadaslar bendede 2002 honda var benım rac dada hava fılıtre kıtı var ve bır turlu ıstedıgım sesı alamadım ama su ana kadar aem hava fılıtresı takmadım acaba fılıtreyı degıstıgımde ıstedıgım o yuksek tork sesını alabılecekmıyım sımdıden tesekkurler.

Aracın üstündeki filtrenin markası ne? ayrıca colt mu short mu?

demircan

« Yanıtla #37 : Mart 18, 2009, 11:20:36 ÖS »
slm aractakı filitre jsv marka bıde ozel yapım pazlanmaz borudan yaptırdım sensor gırıslerı fılan var . bu arada colt ve short bana bı acıklama yaparsan sevınırım tsk

firstcevher

« Yanıtla #38 : Mart 19, 2009, 12:43:20 ÖÖ »
cold air intake uzun olan aşağı kadar inen, short air intake ise kısa olan bildiğimiz açık hava filtresi ;)

demircan

« Yanıtla #39 : Mart 19, 2009, 12:54:00 ÖS »
slm bendedkı ılkte uzundu asaga tampon ızasına kadar gelıyodu ve ıst da maltepede elıf tunnınge gostedım o sekılde otmeyecegını boruyu kısaltıp orjınal hava emme boru ızasına getırırsem daha ıyı ses alacagımı soledı vede boruyu kısalttım ses bırazdaha tok oldu ama ıstenılen kadar yıne olmadı bunun ıcın sımdı bırde aem mı alıp takım dıye dusunuyorum bılgı ıcın ysk

L3v3nT

« Yanıtla #40 : Mart 19, 2009, 11:29:31 ÖS »
Malesef istedigin sesi alamıyorsan yapman gereken filtre yi değiştirmek :(

firstcevher

« Yanıtla #41 : Mart 20, 2009, 01:10:58 ÖÖ »
baba al AEM short air intake hayatını yaşa sana öle diim ;) ben çok memnunum şu anda ;)

nos61

« Yanıtla #42 : Mart 21, 2009, 10:10:53 ÖS »
ben cai aldım cok ses verimi yok :S 3000 4000 devir arası cok güsel ötüoo sora kesioo ona yapcak bişe varmı :( 800 e mal oldu bana kit :D gerçi taktıktan sora 100 km yaptım ancak soradan acarmı ses :S

ForEnginePOWER

« Yanıtla #43 : Mart 22, 2009, 12:04:40 ÖÖ »
eğer hondaya filtre takılmıyorsa bence başka hiçbir arabaya filtre takılmaz honda kadar modifiyeye yatkın başka marka varmı? arıza yapar dedikleri devir saati değil map sensörüdür bende duymuştum ona rağmen bende aracıma filtre taktım ve hiçbir problemde yaşamadım bencede aracın uygun cai kitlerini araştır daha verimli olacaktır
  Evet ya şunun kimseye anlatamıom HONDA ve Japon araçlar hariç Diğer marka araçlar için neredeyse yok denecek kadar az parça üretilio hele hele motor parçası yok sayılır bi turbo intercoll falan uyuyo...

ForEnginePOWER

« Yanıtla #44 : Mart 22, 2009, 12:09:55 ÖÖ »
ben cai aldım cok ses verimi yok :S 3000 4000 devir arası cok güsel ötüoo sora kesioo ona yapcak bişe varmı :( 800 e mal oldu bana kit :D gerçi taktıktan sora 100 km yaptım ancak soradan acarmı ses :S
Abicim tam bilmiorum ama Aynı problemi WV Golf te gördüm o hiç ötmüyodu nedeni hava giriş kısmındaki sıcaklık ve hacim sensörü havanın fazla rahat girdiğini tespit edio ve beyin tarafından gönderilen ileti ile emme manifoldu üzerindeki kelebeği kapatıo dolayısıyla hava filterisinin bi anlamı kalmıo kelebek hava girişini kısınca ses çıkmıo motordan HONDA da böle olabilir 4000 devirden sonra kesmesi bu sebeple ses kesilio olabilir abicim

firstcevher

« Yanıtla #45 : Mart 22, 2009, 12:23:40 ÖÖ »
agalar bende AEM short air intake var, 3000 i geç susturabilene aşkolsun :D hemde aracım otomatik :Dhatta 3000 e bile gerek yok kalkışta aban gaza inletiyorum ortalığı... Önümdeki çekilsin diye korna basıyorum anlamıo, az yavaşalayıp bi köklüyorum gaza adam sesten çekilio, o derece ötüo ;) bilginize olsun yani ;)

ForEnginePOWER

« Yanıtla #46 : Mart 22, 2009, 01:13:18 ÖÖ »
Aha işta Babacan bende o sese hastayım hani dionya devire gerek yok ilk iii yüklenmede gırtlaktan bir ses çıkıoya kükrüyo resmen sanki hava filtresinin borularını emecek büzecek gibi manyak bi ses bu 

firstcevher

« Yanıtla #47 : Mart 22, 2009, 01:20:20 ÖÖ »
aynen baba o sesi arayan varsa AEM ' in shortundan alabilir ;) ben çok memnunum, insan gibi kullanıldığında kafada şişirmio, süper ötesi ;)

nos61

« Yanıtla #48 : Mart 22, 2009, 02:08:30 ÖÖ »
Abicim tam bilmiorum ama Aynı problemi WV Golf te gördüm o hiç ötmüyodu nedeni hava giriş kısmındaki sıcaklık ve hacim sensörü havanın fazla rahat girdiğini tespit edio ve beyin tarafından gönderilen ileti ile emme manifoldu üzerindeki kelebeği kapatıo dolayısıyla hava filterisinin bi anlamı kalmıo kelebek hava girişini kısınca ses çıkmıo motordan HONDA da böle olabilir 4000 devirden sonra kesmesi bu sebeple ses kesilio olabilir abicim

bosu bosuna mı 800 kaıt gitti :D usta biz bu aracın beynini yıkıalım ozmn :) algılamasın hersei :D nasıl halletcez bu işi ???

ForEnginePOWER

« Yanıtla #49 : Mart 23, 2009, 02:04:37 ÖÖ »

bosu bosuna mı 800 kaıt gitti :D usta biz bu aracın beynini yıkıalım ozmn :) algılamasın hersei :D nasıl halletcez bu işi ???
Walla abicim HONDA'm olmadığı için bilmiyorum ama bir şekilde bu sensörleri şaşırtacan  ama pc ye bağlanır beyinden yapılır bilmiom yada kelebeği harekete geçiren mekanizmanın fişlerini çekecen  hiç yakından inceleme fırsatım olmadı HONDA yı ama Golfe dediğimi yaptık hemen arıza lambasını yakıo ama sesi de alabilion