Sevgili arkadaşlar,
Foruma yeni katıldım ve bu da benim ilk mesajım. Öncelikle hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
Tuning olayı benim son derece yabancı olduğum ve pek de ısınamadığım bir konu olmuştur yıllardır. Arabanın orijinaliyle oynamak fikri hep rahatsız etmiştir beni. Ancak son zamanlarda o kadar yaygınlaştı ki, bununla paralel benim de ilgim kısıtlı da olsa arttı. Ancak konuyla ilgili bilgim sıfır denebilecek düzeyde. Bu sebeple sizlerden yardım rica edeceğim.
2004 model Honda Civic 1.6ES VTEC Otomatik Vites kullanıyorum. Aracımda orijinal harici herhangi bir şey yok. Benim ilgi duyduğum şey ise en basit şekilde performans arttıdığına inandığım hava filtreleri. Bu konu ise bana göre karışık. Kutu içi olanlar, kutu dışı olanlar, soğuk hava girişi yaptıranlar, kitler vs.. ve bunların da muhtelif markaları. İnanın hangisi ne işe yarar, ne gibi avantaj-dezavantajları var, bilmiyorum. Birisi çok kısaca bir özet geçerse, dua ederim, onu da bilin

Bu cihazlar konusunda sizden tavsiyelerinizi de rica edeceğim. Herkesin olduğu gibi benim de farklı beklentilerim var. Benim beklentilerim:
1- Uygulama kolay olmalı, kırma dökme, tadilat gibi şeyleri yaptıracak zamanım, bütçem yok.
2- "Perforansı artırıyor ama ileride falanca problemler çıkarabiliyor" tipi şeylere de hevesim yok. Dedim ya, kullanımı basit, sonradan para ve zaman harcamayacağım şeyler daha makbul benim için.
3- Tabi ki bir miktar performans artışı hedefim.
4- Kesinlikle ve kesinlikle ses beklentim yok. Hatta mümkünse orijinal halinin aynı sesi çıkarsa benim için daha makbul.
Sanırım sizlere durumumu izah edebildim. Vakit ayırıp tavsiyede bulunacaklara, bilgi vereceklere şimdiden çok çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.