Aracına fabrikasyon teybi dışında bir cihaz bağlayan çoğu kişi ön panel aydınlatmaları ile uyum sorunu yaşamıştır. Aracımın panel aydınlatması orjinalde beyaz renkti fakat JDM kadran takınca mecburen tamamını (saat dahil) portakal renkli ampüller ile değiştirmem gerekti.
Yeni bir MP3 çalar bağladığımda ise sadece kırmızı ve yeşil renkler sunduğundan aydınlatmayı kadran dahil değiştirmek zorunda kaldım. Bildiğiniz gibi piyasada led teknolojisini kullanan renkli ampüller bulunmasına rağmen ledler çevresine ışık yaymadığından araç içindeki her noktada kullanılmaları mümkün değil. Özellikle kadran, klima kontrol paneli gibi yerlerde bir ampülün ışığı şeffaf plastik parçaların yardımı ile bir çok noktayı aydınlatmakta kullanılıyor. Bu durumda filamanlı fakat renkli ampüller kullanmak gerekiyor. Internette bulunmasına rağmen, Konya sokakta ve sanayideki dükkanlarda bulamadım. Bu durumda iş başa düştü. Ampülleri cam boyası ile kırmızıya boyadım. Boya kavanozuna daldırıp çıkartmak yetiyor ve kurumaları 5 dk. kadar alıyor. Dijital saatin rengini teybin ekranına uysun diye maviye çevirmek için ise, bir aydınlatma dükkanından temin ettiğim spot lambaların önüne konan ısıya dayanıklı mavi asetat kullandım.
Kurumakta olan ampüller;

Dijital saatin içi;

Mavi asetat;

Ve mavi saat ...

En zor ulaşılan ampüller klima kontrol panelinin içindekiler.

Ve sonuç .... Karanlıkta resim çekmek biraz zor oldu

Aslında yapalı çok oldu ama bu foruma yazmayı unutmuşum

Şimdi farklı bir ton kırmızı boya ile yeni ampüller boyadım ama henüz takmaya fırsatım olmadı. Ayrıca klima kontrol panelinin içindeki ledleride değiştirdim.
Yeni resimleri yakında ekleyeceğim.
İşinize yaraması dileği ile,
Saygılarımla.
Ömer