Gönderen Konu: Sol Ayak Fren Kullanımı :)  (Okunma sayısı 10646 defa)

VTECCC

Ynt: Sol Ayak Fren Kullanımı :)
« Yanıtla #25 : Ağustos 25, 2010, 02:26:08 ÖÖ »
Valla bende otomatik araba kullanmaktayım, sol ayak kullanıyorum fren yaparken... futbolda sol ayağım belki de bu yüzdendir. Arabayı durdururken ani duruşlar yapmıyorum görenler şaşırıyor, çünkü oto vites arabayı herkes tek ayakla kullanıyor.. sağ ayağımla fren yaptığımda ise araba güm diye duruyor..

maydoz

• Torino Ayakkabı
« Yanıtla #26 : Ağustos 29, 2010, 12:33:17 ÖS »
özellikle dur kalklarda fren yumuşak oluyor

pcvirus

« Yanıtla #27 : Ağustos 30, 2010, 12:58:29 ÖÖ »
valla ben bi kaç gundur deniyorum gayet başarılıyım
:D
bende mi rally pilotu olucam ne :D

Ghan

« Yanıtla #28 : Ağustos 30, 2010, 01:02:48 ÖÖ »
Gecende Deneyeyim Dedim O Ne Öle Ya Ön Cama Uçuyordum Öyle Ayarsızki Sol Ayağım Abs Devreye Girdi Küt Küt Küt Oldu xD.Allah tan Yavaş Gidiyordum.Her Yiğidin Harcı Değilmiş xD.

metoza

« Yanıtla #29 : Ağustos 31, 2010, 10:54:15 ÖÖ »

Benim hyundai m vardı. hızlı girdiğim dar dönüşlerde hiç tereddüt etmeden burundan kayıyordu. Aracın burundan kayması işin allaha kalmasıdır bence. Hele bide panik yaparsanız merkezkaç kuvveti nereye atarsa sizi orada bulursunuz kendinizi. ama sakin olup sol ayakla kızaklamaya izin vermeden yapılacak sol ayak freni arabayı yeniden kontrol etmeye yardımcı oluyor.  Civic burundan kaymaya müsait bi araç mı bilmiyoum ama özeelikle acil durumlarda bi arabanın bu yapması gerçekten çok ama çok tehlikeli. Araba almadan dikkat edeceğim ilk nokta ağırlık merkezinin arabanın neresinde olduğu. En azından şanzıman bitiş noktasında olmalı ben ce ....

Nomad

« Yanıtla #30 : Eylül 11, 2010, 09:42:24 ÖS »
Bu yazı cok eskidir.. daha araclarda hic bi eletronik denge ESP vs sistemının olmadıgı zamanlardan yeni araclarda denemeyın derım bi fayda görmezsınz bi yere patlamaktan başka Fos bi konuuu

statik

« Yanıtla #31 : Eylül 11, 2010, 09:53:54 ÖS »
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır falan bu tarzı kullanıyordum. Disklerim çizikler içerisinde kalmış. Derin çizikler oluşmuş. Yakında ses gelmeye başlar. Disklerim sizlere ömür. Denemeyin. ESP li araba alın.

ay61n

« Yanıtla #32 : Eylül 12, 2010, 04:35:44 ÖS »
zamaninda Didier Auriol sol ayak freniyle rallilerde asfalt pistlerde baya iyi is yapiyodu. Makas falan atarken baya ise yarar ama soylendigi gibi gercekten ayagin alismasi uzun suruyo frene alisinca debriaja iyi basamiyosunuz :)

Avrupada adam ferrari ile bile hiz kuralina uyup gidiyo avrupayi gordukten sonra turkiyenin trafigi cok utanc verici her arabaya bindigimde sakin kullanicam diyorum ama illa biri gelip makas atiyo ya da ara birakinca onune sinyalsiz giriyo sizde ister istemez hizli gidiyosunuz  :)