Gönderen Konu: turbo montajı  (Okunma sayısı 18855 defa)

mkdf330

Ynt: turbo montajı
« Yanıtla #50 : Şubat 28, 2013, 11:02:56 ÖS »
bı lınk at bakalım hangı forumdaymıs.
+1 cevap bekliyoruz. kopyala yapıştır yapıp resim yüklediğin siteyi söylemiş abim fakat sen anlamamışsın hocam.

TAHAHAMZA

« Yanıtla #51 : Şubat 28, 2013, 11:16:50 ÖS »
motorlar hakkında  bir düşüncem var. turbo motorların silindirine basınç yapıyor bir turbo 2 bar basınç ı çok rahat verebilir. örnek motora 1 bar basınç basıyor 1 barınıda motorun iç kısmına yani pistonların dışına kartele verse tabi motorda üretim o şekilde yapılsa ters basınç ikilem etkisi ile yataklara olan basınç çok düşecektir ve tork inanılmaz artabilir sadece bir teori

o formumu sormuşsunuz yeni fark ettim bmwforum gibi bişeydi önemli değil.

bugra1945

• Buğra ÖNAL
« Yanıtla #52 : Şubat 28, 2013, 11:38:02 ÖS »
tek turboyla bitmez abi o iş.
sen 600 HP falan istiyorsan bi 10.000 TL yi çıkar gözden. tabi sağlam bişey olması şartıyla.
3.000 TL ye turbolatırsın aracını krank kırar piston kırar vs.vs.
hiç bulaşma derim ben.

TAHAHAMZA

« Yanıtla #53 : Şubat 28, 2013, 11:46:33 ÖS »
anlıyorum ben şuan kendim yapıyorum

TAHAHAMZA

« Yanıtla #54 : Şubat 28, 2013, 11:49:35 ÖS »
yukardaki yazdım yazıyı anladınmı

bugra1945

• Buğra ÖNAL
« Yanıtla #55 : Şubat 28, 2013, 11:50:56 ÖS »
0.5 bar falan demişsiniz.. ancak 0.5 barda tam istediğinizi alamazsınız yazılanların hepsini okuma fırsatım olmadı.

honda2002

« Yanıtla #56 : Mart 01, 2013, 08:37:45 ÖS »
motorlar hakkında  bir düşüncem var. turbo motorların silindirine basınç yapıyor bir turbo 2 bar basınç ı çok rahat verebilir. örnek motora 1 bar basınç basıyor 1 barınıda motorun iç kısmına yani pistonların dışına kartele verse tabi motorda üretim o şekilde yapılsa ters basınç ikilem etkisi ile yataklara olan basınç çok düşecektir ve tork inanılmaz artabilir sadece bir teori

Cok ilginc fikirler var sizde.

OzanTRKVTi

« Yanıtla #57 : Mart 02, 2013, 01:52:54 ÖS »
TAHAHAMZA;
Ben senin ne yapmaya çalıştığını anlamadım gerçekten. Yardımcı olmaya çalışan insanların söylediklerini ters anladın, sana kimse yapamazsın demedi ki sen kime neyi ispatlamaya çalışıyosun.. Sen 330 a gidiyosun dizel motorların ufacık turbolarını takmaya çalışıyosun verim alınmaz denildiğinde herkes eınsteın falan diyosun.. Bunu anlamak için eınsteın olmaya gerek yok ortalama her zeka bunu idrak edebilir.. Yine diyorum yapamazsın diye bişe yok yaparsın ama boşa kürek sallıyosun beni zerre ırgalamaz ama sen yardımcı olmaya çalışan insanlara geri kafalı muamelesi de yapamazsın..

TAHAHAMZA

« Yanıtla #58 : Mart 02, 2013, 07:06:35 ÖS »
ozan geri zekalı muamelesi yapmadım öyle anlaşımış ise kusura bakmasınlar 1600 dizel turbosu olmaz haklısın ben 2.4 dizel turbosu olabilir diye düşünüyorum. olayı her forumda oldugu gibi polemik moduna getirmeyelim lütfen genede konular belli bir merhaleden sonra tatışmaya gidiyor. senin de teknik olarak beni eleştirmeni arzu ederdim teknik konular hakkında bilgi alışverişi yapalım ozan arkadaşım siz turbo konusunda neler düşünüyorsunuz ben ayrıca 2.4 dukato turbosundan vaz geçtim yardımcı olmak adına benden başka turbo takmak araçlarına daha iyi besleme yapmak isteyen insanlara yardımcı olmak bir nebzede olsa avrupa insanı bizim aylarca ugraştıgımız konuları evlerinin arka bahçesinde yapıyor şimdi duyar gibi oluyorum ^^ sen bunu çocuk oncagımı sandın^^ şuan ben sc  kayış tahrikli bir besleme sistemi voltek aldım bunu uygulama yapmak aşamasındayım ama montajdan önce dereceli egzantrik tedarik etmek üzereyim kardeşim almanyada yaşıyor fiyat olarak uçurum var türkiye ile. dereceliler gelmeden sc yi tam manası ile uygulamak istemiyorum acizane yapılması gerekn listesi yazayım eksikleri tartışalım.

sc 0.5 bar kasnak
4-8 litre sogutucu
yüksek cc enjektör
güçlü yağ pompası (olmasada olur olursa iyi olur)
yazılım desteği
yakıt pompası
yağ pompası (herhangibi bir araçtan takılabilir)

OzanTRKVTi

« Yanıtla #59 : Mart 02, 2013, 08:48:54 ÖS »
Tamam elimden geldiğince destek olmak isterim.. Başlangıç olarak ulaşmak istediğiniz değerler bilinmeli diye düşünüyorum. Eğer ciddi hpler düşünüyorsanız motor ve şanzımandada iyileştirmeler yapılmalı.. İncelemediyseniz bu tarz konular işinize yarayabilir.  Edit . link veremiyorum pm attım.
« Son Düzenleme: Mart 02, 2013, 08:50:11 ÖS Gönderen: OzanTRKVTi »

TAHAHAMZA

« Yanıtla #60 : Mart 03, 2013, 01:00:32 ÖS »
sıfır 07 bara kadar dayana biliyormuş bir arkadaşda gördüm yapmış 300 hp 325 den almış ben 0.4 bar basıp ne elde edebilirsem ona razıyım voltek sc buldum kayıştan tahrikli 0.4 bar ala bilmek için kaç cm kasnak kullan mak lazım, kaç litre intercoller yeter enjektörler büyütmek gerekirmi artı beyine ihtiyaç varmı yardımcı ol

TAHAHAMZA

« Yanıtla #61 : Mart 07, 2013, 12:15:54 ÖÖ »
cevap yokmu

TAHAHAMZA

« Yanıtla #62 : Mart 18, 2013, 09:26:26 ÖS »
çıkma motor varmı:) videband lazım