Gönderen Konu: Vaad Edilen Güç Artışları  (Okunma sayısı 17658 defa)

Onu-R

Vaad Edilen Güç Artışları
« : Nisan 04, 2006, 10:17:54 ÖS »
Merak ettiğim konulardan biridir şu "Vaad Edilen Güç Artışları"...

Mesela Type-R a GruppeM Filtre kiti takınca 14 hp güç elde ediyosun,

PiperCross takınca 9.7 hp lik bir güç artışı oluyo falan filan..

ya bunlar beyinli araçlar değil mi? sen orjinal parçayı söküp daha performanslı bir parça takarsın, beygir aldım dersin, fakat bi bakarsın ki motor kendini koruma moduna falan almış, üretebileceği gücün belki de 10'da 1'ini kesiyo.. komple egzos yaparsın kat, orta iptalli falan.. bi bakarsın motor arıza verir, arıza olduğunu düşündüğü için de fazla güç üretmekten kaçınır..

bunlar olamaz mı? yani bi filtre kiti takınca 200 hp den direk 210 hp ye çıkar mı bu aletler?? çok merak etmişimdir..

yazdıklarım tamamen benim kendi fikrimdir.. bence bir şeylerden güç artışı elde etmek sadece al ve tak yöntemiyle olmamalı.. mesela +10 hp verebilecek bi performans parçası takıyosanız, araç da kendini artık 200 hp lik değil, 210 hp lik bir makina olarak görmelidir.. yani beyin ile de bir şekilde oynanmalıdır diye düşünüyorum..

bu konudaki fikir ve görüşlerinizi almak isterim arkadaşlar . . . .

ALG

• THT
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2006, 10:25:32 ÖS »
onur araçlardan alınan aslında kayıp beygirlerdir..mesela hava filtresindeki mantık yanma odasına daha fazla miktarda soğuk hava vermektir..Gruppe M bunu Type R için yapan en iyi kit..vermiş olduğu güç ispatlanmış,ayrıca kiti incelersek verdiği gücü nasıl verdiğini ve farkını anlayabiliriz..Diğer markalar işlevselliğine göre Gruppe M kadar olmasa bile biraz güç verebiliyor..ama hava filtresinden alınan bu güç havanın sıcaklığı, nem oranı vs gibi durumlarla çok ilintilidir..

evet araçlar beyinli araçlar ama araçlara yapılan müdahaleler mesela komple egzosu ele alalım, napıyor eksozcu sensör yanıltması yapıyor, yani eksoz üzerindeki sensöre by-pass yapıp beyne yanıltıcı sinyal gönderiyor, eksoz modundaki mantık eksoz gazını daha rahat dışa atabilmesi yani free-flow..bu sayede kayıp beygirleri elde ediosun alsında..

Onu-R

« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2006, 10:30:49 ÖS »
burdan şu sonucu elde edebiliriz sanırım; bilinçli ve şartlara uygun olarak yapılan işlemlerle güç artışı sağlamak mümkün, ama bu işlemler bilinçsizce yapılırsa performans açısından bize artı yerine eksi getirir diye düşünüyorum . . . .

ALG

• THT
« Yanıtla #3 : Nisan 04, 2006, 10:36:45 ÖS »
Alıntı yapılan: "Onu-R"
burdan şu sonucu elde edebiliriz sanırım; bilinçli ve şartlara uygun olarak yapılan işlemlerle güç artışı sağlamak mümkün, ama bu işlemler bilinçsizce yapılırsa performans açısından bize artı yerine eksi getirir diye düşünüyorum . . . .

evet bilinçli yapılan iş olması gereken sonucu getirir

Maverick

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 04, 2006, 10:58:37 ÖS »
tabikide bilinçsizce yapılan herşey fayda yerine zarar getirir.bu yüzden filtre bile takmadım arabama.zaten motorunda birşey yok bu yüzden fazla havayada ihtiyacım yok.mantık basit aslında.motorda varsa bişiler mesela chip,asırı besleme yada pıston  vb. o zaman fazla egsoz gazı üretirsin atmak icin düz boru cekersın kat iptal edersin ama motorda bişi yokken düz boru cek kat ıptal et bu sefer back-pressure kaybolcak fayda yerıne zarar olcak fln fln. yani

ALG

• THT
« Yanıtla #5 : Nisan 04, 2006, 11:07:13 ÖS »
Alıntı yapılan: "Maverick"
.mantık basit aslında.motorda varsa bişiler mesela chip,asırı besleme yada pıston  vb. o zaman fazla egsoz gazı üretirsin atmak icin düz boru cekersın kat iptal edersin ama motorda bişi yokken düz boru cek kat ıptal et bu sefer back-pressure kaybolcak fayda yerıne zarar olcak fln fln. yani

fazla egzos gazıyla alakalı diil..çıkan gaz zaten fazla..ama belli emisyon değerleri, yakıt ekonomisi, konfor vesaire gibi durumlardan eksoz gazı daha kasarak salıyor, yani fabrika bazı normlara uymak zorunda olduğundan güç kaybına göz yumuyor, çünkü güç kazanımı herkes için yada üretici için kıstas değil..

Maverick

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2006, 02:00:46 ÖS »
Alıntı yapılan: "ALG"
Alıntı yapılan: "Maverick"
.mantık basit aslında.motorda varsa bişiler mesela chip,asırı besleme yada pıston  vb. o zaman fazla egsoz gazı üretirsin atmak icin düz boru cekersın kat iptal edersin ama motorda bişi yokken düz boru cek kat ıptal et bu sefer back-pressure kaybolcak fayda yerıne zarar olcak fln fln. yani

fazla egzos gazıyla alakalı diil..çıkan gaz zaten fazla..ama belli emisyon değerleri, yakıt ekonomisi, konfor vesaire gibi durumlardan eksoz gazı daha kasarak salıyor, yani fabrika bazı normlara uymak zorunda olduğundan güç kaybına göz yumuyor, çünkü güç kazanımı herkes için yada üretici için kıstas değil..

tabi aslında belirli emisyon değerlerine uymak içinde kasıyor olabilirler ama yinede araca uygun bi katalitik konvertör takılır,ona göre orta susturucu takılır hani çok fazlada kasıcak bir kat yada orta,son susturucu koyulucagını sanmıyorum.sonucta adamlarda emısyon degerıne uyarak yapılabılecek max. guc elde edılecek egsoz sıstemını yapıyorlar.cok ınce hesaplar yanı bızım hesapsızca yaptıgımız bı kat ıptalı yada duz boru yarar yerıne fayda verebılır. :cool:

ALG

• THT
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2006, 09:58:26 ÖS »

gruppe M i bi incele istersen onur.

Onu-R

« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2006, 10:52:43 ÖS »
yok abi biliyorum zaten, bende Gruppe M filtrenin yeterince resmi ve bilgisi mevcut fakat anlatmak istediğim biraz da şuydu;

yani araç fabrikadan "kardeşim sen 200 beygir güç üreticeksin" diye çıkıyor..
sora sen bişiler yapıyosun, 215 beygir oluyo diyosun,
ama araba da kendi kendine diyor ki "ya fabrika bana 'sen 200 beygir güç üreticeksin' dedi, peki bu 215 dalgası da nerden cıktı yau :S en iyisi ben bi arıza ışığı vereyim ve performansımı biraz düşüreyim de herhangi bir problem ortaya çıkmasın, sahibim de derhal beni servise götürsün"
şeklinde bir yaklaşımla anlatabildim mi derdimi?

bu söylediklerim kesinlikle şaka değil, sadece bu şekilde anlatmak istedim.. yeni nesil araçlar beyinli ya o bakımdan.. yani bi 106 GTI gibi orasıyla burasıyla öle dan dun uğraşamazsın gibi geliyor bana . . .

R-13239

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2006, 12:56:20 ÖÖ »
Ya egzos sistemi ve filtreyle benzin yakışımız artar mı :)

ALG

• THT
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2006, 10:41:35 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "R-13239"

bunu hiç sorma :D

R-13239

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2006, 02:52:38 ÖS »
Eyvah diyoruz o zaman :)

vtimania

« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2006, 04:01:37 ÖS »
Alıntı yapılan: "ALG"
Alıntı yapılan: "R-13239"

bunu hiç sorma :D

Sormamış zaten..şaka yapmış :D

mugen-SLH

• Ziyaretçi
Ynt: Vaad Edilen Güç Artışları
« Yanıtla #13 : Nisan 23, 2006, 09:25:54 ÖS »
ben kendi filtremi sökecem galba:(

Onu-R

« Yanıtla #14 : Nisan 23, 2006, 10:46:51 ÖS »
bence sen sök onu salihim.. temiz temiz kullan.. vtec bi anda kesiliyo diyodun ya, filtre yüzündenmiymiş anlarsın...

ePHe

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Nisan 23, 2006, 11:07:11 ÖS »
onemli olan kaybedilen beygirleri geri kzanma calısmasıdır:) ufak ayrıntılar buyuk sonuclar getirir herzaman:) bu arada biizm civicler icin en uygun filtre kiti typhoon denior bu dogrumu acaba????

Onu-R

« Yanıtla #16 : Nisan 23, 2006, 11:11:30 ÖS »
walla ePHe cim typhoon da iidir ama type-R larda en cok güc artışını GruppeM veriyo.. seninkine de uyar büyük ihtimal..

fakat fiyat biraz tuzlu.. yanlış hatırlamıyosam ingiltere fiyatı 650 Pound muydu neydi :) . . .

ePHe

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2006, 11:18:58 ÖS »
kanka dur ya naptn benm arabayı bi dur... 650 pounda zaten arabayı type-r yaparız:) kanka bi civic icin bi havafiltresine o kadar para verilmez bence:)

ALG

• THT
« Yanıtla #18 : Nisan 24, 2006, 07:15:42 ÖS »
gruppe M efenin arabaya a olurmu onur, yapma yaw...

ALG

• THT
« Yanıtla #19 : Nisan 24, 2006, 07:18:00 ÖS »
efe sıcak hava emişine maruz kalmayan bir filtre olmalı..simotanın çok başarılı filtrelerini gördüm..ben KN typhoon kite onca paranın verilmesine razı deilim..
bide otomotaik arabada filtre çok verimli olmuo, senin arabda tiptronik seçeneği varmıydı? varsa bi nebze..

ALG

• THT
« Yanıtla #20 : Nisan 24, 2006, 07:20:17 ÖS »
onemli olan kaybedilen beygirleri geri kzanma calısmasıdır:) ufak ayrıntılar buyuk sonuclar getirir herzaman:) bu arada biizm civicler icin en uygun filtre kiti typhoon denior bu dogrumu acaba????
hafifleştirme mesela..
sonra yere sağlam basması..
hafif cantlar..
kilo vermemiz lazım (bende walla)
biraz fiber takviyesi.
hafif eksoz..
alternatörün üstünden biraz yük alınmalı..(ıvır zıvır sensörleri falan iptal olmalı)

Onu-R

« Yanıtla #21 : Nisan 24, 2006, 09:29:30 ÖS »

abi nasıl olsa parka gelince efe de kesin orda olur :)
beraber bakarız.. ben aşırı bi fark yok diye biliyorum motorlarda.. yani uyar gibi geldi bana...

ALG

• THT
« Yanıtla #22 : Nisan 24, 2006, 09:31:13 ÖS »

abi nasıl olsa parka gelince efe de kesin orda olur :)
beraber bakarız.. ben aşırı bi fark yok diye biliyorum motorlarda.. yani uyar gibi geldi bana...

nasıl aşırı bi fark yok yaw, şaka yapıosun heralde :)

Onu-R

« Yanıtla #23 : Nisan 24, 2006, 09:51:08 ÖS »
walla ben ole hatırlıyorum.. yanlış da olabilir tabi ki :) . . .
« Son Düzenleme: Nisan 24, 2006, 10:24:12 ÖS Gönderen: Onu-R »

ePHe

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : Nisan 24, 2006, 10:23:32 ÖS »
abi filtre yerleri aynı benm hatırladıım kadarı ile