Gönderen Konu: Vaad Edilen Güç Artışları  (Okunma sayısı 17748 defa)

Seko

Ynt: Vaad Edilen Güç Artışları
« Yanıtla #50 : Haziran 29, 2007, 04:10:06 ÖS »
oyle bakınırken buldum 2 kelam yazayım dedim , bu arada site cok bos toplam kac kisi var yaw  <nohapy

alı*

• Ziyaretçi
« Yanıtla #51 : Temmuz 08, 2007, 09:47:09 ÖS »
discovery de efsane 20 arabamı oyle bi program izlemistim .. orda skyline ı da koymuslar .. ve adamlar 600 hp de deneme yapmıslardı arabayla .. boyle aleti baglayıp tekerlere gidicek torku, cevirme yuzdelerini falan ayarlıyorlardı .. ve adam orda bu arabalardan 1000 hpye kadar guc elde etmek mumkun gibi bi cumle soylemisti .. sonra koptum zaten .. o cumleyi dusunurken program bitti .. nekadar dogrudur bilmem ama 450 falan hak getire yani .. ama 1000hp nedemek ya .. kesin yanlıs duymusumdur ..

deeperblack

• Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : Temmuz 08, 2007, 10:55:35 ÖS »
Yanlış duymamışsın.  :)  budur

http://www.youtube.com/watch?v=g8xPVp4w5ko

alı*

• Ziyaretçi
« Yanıtla #53 : Temmuz 09, 2007, 11:38:53 ÖS »
eyvallah kardesim .. yuzum kara cıkmamıs oldu .. saolasın kanıt icin ;)

R-13239

• Ziyaretçi
« Yanıtla #54 : Temmuz 10, 2007, 02:10:14 ÖÖ »
Klima çalışınca zaten kafadan 10-15hp gidiyor , onu emiş yapsanda o kadar beygir alacağını pek sanmıyorum , yani nasıl bir sistem düşündüğünü tam anlayamadım?

Seko

« Yanıtla #55 : Temmuz 10, 2007, 09:24:23 ÖS »

Klima çalışınca zaten kafadan 10-15hp gidiyor , onu emiş yapsanda o kadar beygir alacağını pek sanmıyorum , yani nasıl bir sistem düşündüğünü tam anlayamadım?

o eskidendi eski nesil araclarada o kadar guc calabilğir yeni nesil klimalar daha az guc calıyor benim demek istedigim bilicsizce yapılan acık hava filtreli ses veriyor heat soak dedikleri olay yanı sıcak hava cekmesi gucu dusururuyor eden en iyi CAI ve bundada Gruppme m diyoruz cunku yerlesimi ve yalıtımı cok basarılı ! Benim fikirim intercooler mantıgı ile motora soguk hav girisini bir sekilde klima ile saglamak , bu arada intercooler un yuksek basıcclı turbo araclarda olmasının sebebi bildigimiz  p*v = n*r*t lise mantıgından basıncı artan hava ısınır bu yuzden konuyor , Type r ın 8000 devirlerdeki max. hava ihtiyacı ne kadar onu hesaplayıp onu klima ile beslemyebilirmiyiz ve soguyan hava daha verimli yancagından bir kpro ile ayarları ile sonuna kadar oynanabilir , ayrıca su cekme derdi olmasa en basarlı sistemlerdeb biri kaputa delik acmak ve direkt hava almak yada iyice arac ile asılıp sonra termal kamera ile bu yalıtım malzemeleri satan firmalarda olması lazım kaput altında en serin bolgenin neresi oldugunu bulup oraya yerlestimek .. Bunların hepsi kendi fikirlerimdir bu arada biraz yanlıs biraz dogru olabilir :)

ALG

• THT
« Yanıtla #56 : Temmuz 10, 2007, 09:54:07 ÖS »
ok ama intercooler soğutacağı havayı wastegate üzerinden eksoz gazından alıyor..klima ise alternatörden besleniyor..

Seko

« Yanıtla #57 : Temmuz 11, 2007, 08:05:33 ÖÖ »
Wastegate olusan fazla basıcı atmaya yaramıyormu ? İnertcooler o zaman sadece turbo basıncı belli bir seviyenin uzerinde ikenmi calısıyor , yeni nesil klimalar cok daha kompakt o yuzden 10-15 beygir kayıp imkan yok , bu arada alterpower diye birsey var Type r larda verimli olurmu tam gaz kullanırken bir kavrama ile alternatorun baglantısnı kesiyor 3-7 beygir arası birsey kazanıldıgı soyleniyor sitesinde olabilirmi acaba ???

ALG

• THT
« Yanıtla #58 : Temmuz 11, 2007, 05:09:14 ÖS »
walla type r da filtre açıkken baya yawaş..kayıp ne tam olarak bilemem ama baya kesiyor onu söyleyebilirim

R-13239

• Ziyaretçi
« Yanıtla #59 : Temmuz 12, 2007, 02:42:02 ÖÖ »

walla type r da filtre açıkken baya yawaş..kayıp ne tam olarak bilemem ama baya kesiyor onu söyleyebilirim

Klima demek istedin heralde Altıner Abim , bende onu yazdım , bariz şekilde fark edilir bir güç düşüşü yaşanıyor A/C modunda.  

Ben şu anda INJEN CAI kullanıyorum , ama açıkçası biraz dikkat özen istiyor. O yüzden AEM V2 'ye geri dönüp tamponun önündeki deliklerden 2 adet hortumla ekstra soğutma planlarım var bakalım...

ALG

• THT
« Yanıtla #60 : Temmuz 12, 2007, 06:35:34 ÖS »
ahahahaaa...evet yaa klima demek istemiştim

Seko

« Yanıtla #61 : Temmuz 12, 2007, 08:56:23 ÖS »
klima kompressorlerinin yeni nesil araclarda calasagı bence 3-4 beygir dir buda zor anlasılır , gercekten iddalı bir Type r  m olacaksa arak koltuk - klima v.s. tutmamki zaten aracta :)

ALG

• THT
« Yanıtla #62 : Temmuz 12, 2007, 10:55:10 ÖS »

klima kompressorlerinin yeni nesil araclarda calasagı bence 3-4 beygir dir buda zor anlasılır , gercekten iddalı bir Type r  m olacaksa arak koltuk - klima v.s. tutmamki zaten aracta :)

zaten EP 3 type r ların üretiminde klima yok..burada takılıyor..

R-13239

• Ziyaretçi
« Yanıtla #63 : Temmuz 13, 2007, 02:23:08 ÖÖ »
TR montaj... Fazla güç çekmesi o yüzden ...

2. bir aracım olduğu zaman klimayı sökme lüksüne sahip olabilirim ancak...

oscarlong

« Yanıtla #64 : Temmuz 20, 2007, 02:19:38 ÖS »
KESİNLİKLE YANLIŞ DUYMAMIŞSIN ARKADAŞIM. ŞU AN DÜNYADA 1200 HP SKYLINE MAKİNALAR VAR YOUTOBE'DE ARAŞTIR Bİ DIYNO VİDEOLARI VAR HALİ HAZIRDA

discovery de efsane 20 arabamı oyle bi program izlemistim .. orda skyline ı da koymuslar .. ve adamlar 600 hp de deneme yapmıslardı arabayla .. boyle aleti baglayıp tekerlere gidicek torku, cevirme yuzdelerini falan ayarlıyorlardı .. ve adam orda bu arabalardan 1000 hpye kadar guc elde etmek mumkun gibi bi cumle soylemisti .. sonra koptum zaten .. o cumleyi dusunurken program bitti .. nekadar dogrudur bilmem ama 450 falan hak getire yani .. ama 1000hp nedemek ya .. kesin yanlıs duymusumdur ..

oscarlong

« Yanıtla #65 : Temmuz 20, 2007, 02:22:28 ÖS »

alı*

• Ziyaretçi
« Yanıtla #66 : Temmuz 21, 2007, 10:41:58 ÖÖ »
saolasın oscarlong.. izledim bircok video.. dyno da 1200 hp cikan makina var skyline .. japon yapar derim baska da bisi denem  :artis