Gönderen Konu: !!!!!!!!!yağsız kalan motor !!!!!!!!!!  (Okunma sayısı 13733 defa)

ibommmm79

!!!!!!!!!yağsız kalan motor !!!!!!!!!!
« : Mart 13, 2011, 08:45:06 ÖÖ »
slm arkadaşlar.
evveliyatını bilmediğim bi araç.galiba hiç bakım yapmamışlar.
1.4 is motorda yağ çubuğunu çektiğim zaman bir damla yağ kalmadığını gördüm.yağ çubuğunun üstündeki yağ bulaşığı adeta reçine gibi yapışmış.
1:yağ olmamasına rağmen kontak yaptıktan sonra yağ lambası neden sönüyor.arıza vermesi gerekmezmi.?
2:hararet yapmıyor.yağsız motor sürtünmesi maximun olduğu için ısınması gerekmezmi ?
3:motor saat gibi çalışıyor.bu mümkün mü?
4:problemi olmayan bi motor (lpg siz) hiç mi yağ eksiltmez.örn:3,5 litre 10 000 km sonra 3 litre gibi.yada ne kadar eksiltir.?

lütfen konuya maxsimum katılım olsun herkez bilgisini paylaşsın konu çok önem taşıyor.
şimdiden herkese teşekkür ederim.  :lamb

ibommmm79

Ynt: !!!!!!!!!yağsız kalan motor !!!!!!!!!!
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2011, 10:02:02 ÖÖ »
arkadaşlar fikri olmayan güncel yapsın lütfen.

eagleanddog

« Yanıtla #2 : Mart 13, 2011, 10:31:17 ÖÖ »
Aracı sanırım yeni aldın?
Emin olmamakla birlikte ki benimde bir dönem aldığım arabada buna yakın bir sorunum olmuştu ilk gün,
satınaldığın kişi belki satacağım düşüncesiyle epey o şekilde devam etmişte olabilir,ama o derece eksilme biraz tuhaf yağını filtreni değiştirip durumu gözlemlemen gerek...
Değiştirirkende başında dur ve çıkan eski yağı gözlemleyin...

senin çubukta yağ görmüyor olman belki içindeki az çok kalan yağ pompa ışığını söndürmeye yetiyordur,birde yağ pompa ışığı marş yaptıktan sonra en fazla 3 saniye sonra sönmeli hatta o kadar bile sürmemeli çok soğuklarda belki 3 saniye olabilir...
sağlıklı bir motorda 10.000 km de eksilme kullanıma göre değişir benim 1.4 eski aracımda sıkıştırmadığım zaman, ki 6 binde bir değiştirirdim yağını filtrelerini, neredeyse hiç eksiltmezdi ama sıkıştırmazdımda,çok sıkıştırdığın zamandada bana göre 10 binde -10/40 olarak- en fazla yarım litre eksiltmesi normaldir diye düşünüyorum hatta derlerki sağlıklı motor bir miktar eksiltme yapar buda yağın görevini yaptığının göstergesidir...

Benim kesin olamamakla birlikte söyleyeceklerim bunlar ama kim ne derse desin ilk yapacağın yağını filtreni acil değiştirip bir sonuca varana kadar gerekirse hergün yağ ve yağ pompa ışığını gözlemlemendir...

ibommmm79

« Yanıtla #3 : Mart 13, 2011, 10:41:07 ÖÖ »
teşekkür ederim eagleanddog

aracı yeni aldım.kaç sene bekledim üstelik.nasıl olurda böyle bi hata yaptım hala kendime kızgınım.aracı alırken kaportasını motorunu ve şanzuman durumunu kontrol ettirdim.fakat hiç dikkatimi çekmedi motora bakan ustanın yağ çubuğunu çekmediğini.ustayı çok met ettiler gittik ama sanırım aldandık.pazartesi tekrar gidip durumu anlatıcam bakim ne cevap verecek.adam yağ çubuğunu çekse filim orda kopacak ama şans ve bilgisizlik işte.bi de on numara motoru var diyo yaaa....134 bin km de araç..çalışmasında gidişinde bir şey yok ama ben genede kullanmıcam yarına kadar.

eagleanddog

« Yanıtla #4 : Mart 13, 2011, 10:51:37 ÖÖ »
bana kalırsa usta sana "ogün bişey olsa farkederdim kimbilir ne oldu gibi bi sürü şey diyecek buna hazır ol....sanırım sadece sesini dinleyip gaz verek baktı motora.
ama hala yağını değiştirmemenede şaşırdım doğrusu o şekilde ben şahsen 10 km yapmam...

ibommmm79

« Yanıtla #5 : Mart 13, 2011, 10:58:00 ÖÖ »
bende sadece eve getirirken kullandım gelirkende biraz yokladım nasıl performans var diye.çalıştığım için arabaya binmek nasip olmadı.dün akşam üstü sadece bakabildim ve durumu fark ettim.o da arabaya binmeye başlamadan önce bakım yaptırırım düşüncesiyle.yağını suyunu kontrol edim bi dedim.öle yaniiiiii

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2011, 12:37:52 ÖS »
bende sadece eve getirirken kullandım gelirkende biraz yokladım nasıl performans var diye.çalıştığım için arabaya binmek nasip olmadı.dün akşam üstü sadece bakabildim ve durumu fark ettim.o da arabaya binmeye başlamadan önce bakım yaptırırım düşüncesiyle.yağını suyunu kontrol edim bi dedim.öle yaniiiiii
ibo çok takılma git bir tane yağcıya hemen mobil 10-40 yağını birde yağ filitreni değiştir bunun üstüne 2000 km gazla daha sonra tekrar yağını değiştir eğer araçta problem varsa kendini belli edecektir

bu arada mobil koyarsan hiç bir katkı maddesi atma motora

1.4 e kolay kolay bir şey olmaz

ibommmm79

« Yanıtla #7 : Mart 13, 2011, 12:40:09 ÖS »
hele şükür be mehmetcim inanki en çok senin yorumunu bekledim.

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2011, 03:41:00 ÖS »
hele şükür be mehmetcim inanki en çok senin yorumunu bekledim.
kardeşiz biz :D

ibommmm79

« Yanıtla #9 : Mart 15, 2011, 10:34:39 ÖÖ »
Dün akşam iş çıkışı götürdüm arabayı aynı ustaya.Usta dedim biz sana güvendik geldik motoru göstermeye sen bi yağ çubuğunu bile çekmedin dedim.Adam sordu ne oldu hayırdır dedi.
araçta 1 gr yağ yok dedim.ya motorda problem varsa ya araç yağ yakıyorsa diye söylendim.(tabiki küstahça değil)Bana aynen şöyle cevap verdi.ben dedi bu işi biliyorsam yağ çubuğundan anlamaya çalışmam sen rahat ol dedi.honda nın motorunu kolay kolay öldüremessin dedi.daha sonra aracı lifte kaldırdı ve yağ tapasını açtı.araçtan yaklaşık 2,5 lt çivarı yağ çıktı.ustanın dediği araç satılacak diye yağını değiştirmemiş ve eskiyen yağ eksilirmiş.
yani netice şuki ben biraz evham yaptım galiba.usta anlattı ben dinledim biraz ferahladım doğrusu.
artı şunu anladımki yağ çubuğu bu araçlarda kısa ve yağ seviyesinin 1 lt bile aşşağısını göstermiyor.

arkadaşlar birde bu yakıt konusunda fabrika verileri tutuyormu ?aracım otomatik.

tarantino

• Co-Admin
« Yanıtla #10 : Mart 15, 2011, 10:51:27 ÖÖ »
Dün akşam iş çıkışı götürdüm arabayı aynı ustaya.Usta dedim biz sana güvendik geldik motoru göstermeye sen bi yağ çubuğunu bile çekmedin dedim.Adam sordu ne oldu hayırdır dedi.
araçta 1 gr yağ yok dedim.ya motorda problem varsa ya araç yağ yakıyorsa diye söylendim.(tabiki küstahça değil)Bana aynen şöyle cevap verdi.ben dedi bu işi biliyorsam yağ çubuğundan anlamaya çalışmam sen rahat ol dedi.honda nın motorunu kolay kolay öldüremessin dedi.daha sonra aracı lifte kaldırdı ve yağ tapasını açtı.araçtan yaklaşık 2,5 lt çivarı yağ çıktı.ustanın dediği araç satılacak diye yağını değiştirmemiş ve eskiyen yağ eksilirmiş.
yani netice şuki ben biraz evham yaptım galiba.usta anlattı ben dinledim biraz ferahladım doğrusu.
artı şunu anladımki yağ çubuğu bu araçlarda kısa ve yağ seviyesinin 1 lt bile aşşağısını göstermiyor.

arkadaşlar birde bu yakıt konusunda fabrika verileri tutuyormu ?aracım otomatik.

ibo 3.6 lt re alıyor bizim araçlar bendeki
çubukla nekadr eksik olduğunu çok rahat anlayabiliyoruz
ama sen sıkıntı etme gönül rahatlığıyla bin aracına