Gönderen Konu: Honda ve Ferrari sezonu açtı  (Okunma sayısı 1635 defa)

OzguR

Honda ve Ferrari sezonu açtı
« : Ocak 29, 2006, 05:39:22 ÖS »
Geçtiğimiz yıl istedikleri başarıları elde edemeyen Honda ve Ferrari takımları, 2006 otomobillerinin açılışını yaptı.

Michael Schumacher ve Felipe Massa’nın kullanacağı yeni şasi Ferrari 248 F1’in tanıtımı Mugello’da yapıldı. 248 F1 şasili isim 2.4 litre V8 motoru simgeliyor. Geçen hafta ilk kez Michael tarafından Fiorano pistinde denenen 248 F1 için takım, ilk izlenimlerin olumlu olduğunu belirtti.

2006 şampiyonası hakkında spekülasyon yaratmak istemeyen Michael Schumacher açılışta yaptığı konuşmada “Şartlar, Formula 1 otomobili kullanmak için pek uygun değildi ama sorun olmadı. Yaklaşık 40 tur yaptık ve şunu da söylemek zorundayım ki böyle bir tanıtım otomobilin etrafında oturmaktan çok daha iyi. Otomobilin ne kadar iyi olduğunu diğerleriyle test yaptığımız ve katılımtığımız zaman öğreneceğiz. Ama aldığımız veriler çok olumlu” yorumunu yaptı.

Açılışta konuşma yapan bir diğer isim Ferrari’nin Sportif Direktörü Jean Todt ise “Yeni otomobili yeni sponsor logoları ile görmek ve herşeyden öte 5 ve 6 numaraları bizi uzak bir geçmişe götürdü. Bu, başarı için bizi teşvik eden bir şey. Tüm takım yine zirvede olmak istiyor. 248 F1, iyi bir otomobil ve Bridgestone ile iyi bir gelişim gerçekleştirdik. Bu yüzden geçen yıl ile karşılaştırdığımızda ileriye büyük bir adım attık” dedi.

Ayrıca açılıştan bir gün önce İtalyan içki firması Martini ile sponsorluk anlaşması yapıldığı açıklandı. Martini, Formula 1’de en son 1979’da Lotus’a sponsor olmuştu. F1’den ayrıldıktan sonra 80’li ve 90’lı yıllarda rallide Lancia’ya sponsorluk desteği sağlamıştı.

Diğer yandan Honda ise 2006 otomobili RA106’nın tanıtımını Barcelona’da yaptı. Böylece bu yeni araç, ayrıldığı 1968 yılında beri Honda’nın tek başına dizayn ettiği ilk otomobil oldu. Yeni şaside göze çarpan en önemli farklılıklar sıfır omurga ön süspansiyon, yenilenmiş karbonfiber vites kutusu ve yenilenmiş sidepod’lar. Honda’da bu yıl yeni aracı kullanacak olan pilotlar Ferrari’den ayrılan Rubens Barrichello ve Jenson Button. Ayrıca takımın test pilotluğunu da 5 yıldır aynı görevi üstlenen Anthony Davidson yapacak.

Açılışta kazanmak istediklerini yineleyen takım patronu Nick Fry “2006’da hedefimiz katılım kazanmak için mücadele etmek. Bu en büyük isteğimiz. 2005’te bu hedefimiz için önemli şeyler inşa ettik. Dünyadaki en iyi pilotlara sahibiz. Gelecek yıl kullanılacak olan yeni rüzgar tünelimizle bir adım daha atacağız” şeklinde konuştu. Fry ayrıca, Button, Barrichello ve test pilotu Anthony Davidson ile F1’in en güçlü sürücü kadrosuna sahip olduklarını belirtti.

6 sezon Ferrari’de katılımtıktan sonra Honda’ya transfer olan Brezilyalı pilot Rubens Barrichello da, “Dostum Senna bana Honda’dan çok bahsederdi. Honda adına katılımmaktan gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.