Gönderen Konu: 2010 elegance ve LPG  (Okunma sayısı 30361 defa)

gitarimvehondam

Ynt: 2010 elegance ve LPG
« Yanıtla #25 : Temmuz 23, 2010, 06:03:37 ÖS »
güvenlik her anlamda çok önemli tabiki.. güvenlikten şüphe yok zaten ama dediğim konular işte kafa kurcalıyor.. yinede seçim bize kalmış.. sonuçta sadece LPG meselesi değil bu.. örneğin müzik sistemleride dandik arabalarda.. onlarıda sonradan taktırıyoruz.. yani herşey kişisel zevk.. ve kullanım rahatlığına göre birazda.. LPG aracını çok kullanan için gerekli olabilir elbette..

fzthgosm

« Yanıtla #26 : Temmuz 23, 2010, 07:22:41 ÖS »
yusuftaner  kardeş eline saglık.ama şunuda unutmamak lazım eski montajlı veya eski sistem kit montajlı arabalarda yanma olayı gerçek.ancak sıralı sistemde bu olay çok zor.çünkü eskiden motor kaputu içerisinde meydana gelen bir kaçakta şamandıra gazı kesmiyordu ancak şimdiki sistemde şamandıradan çıkan gazın miktarı enjektörlere aynı oranda ulaşmıyorsa şamandıra otomatik olarak gaz basmayı kesiyor diye biliyorum.yoksa lpg tankının benzin tankına göre kat kat saglam oldugunu bilmeyen yok olsa gerek

yusuftaner

« Yanıtla #27 : Temmuz 23, 2010, 07:32:17 ÖS »
yusuftaner  kardeş eline saglık.ama şunuda unutmamak lazım eski montajlı veya eski sistem kit montajlı arabalarda yanma olayı gerçek.ancak sıralı sistemde bu olay çok zor.çünkü eskiden motor kaputu içerisinde meydana gelen bir kaçakta şamandıra gazı kesmiyordu ancak şimdiki sistemde şamandıradan çıkan gazın miktarı enjektörlere aynı oranda ulaşmıyorsa şamandıra otomatik olarak gaz basmayı kesiyor diye biliyorum.yoksa lpg tankının benzin tankına göre kat kat saglam oldugunu bilmeyen yok olsa gerek
>=ok

apo akar

« Yanıtla #28 : Temmuz 23, 2010, 09:09:14 ÖS »
Sadece duyduklarımı anlattım arkadaşlar. Ben güvenemediğimi söyledim o kadar. İsteyen herkes tabiki de aracına istediği işlemi yaptırır. Ben kendi düşüncemi söylüyorum...

tekirdağ

« Yanıtla #29 : Temmuz 24, 2010, 07:13:01 ÖÖ »
  civic kalitesinde,rahatlığında,performansında...vs bir dizel araç gösterin hemen gidip alalım....ben dizel araç almak için 2008 siyah civic elegance sattım...10 ay araba araştırdım en son 1 ay önce 2010 beyaz elegance aldım 1000 km brc taktım fıldır fıldır geziyorum...
  bence  1..bu segmentte civic kalitesinde dizel bir araç yok... 2..benzin alabiliriz amma bu memlekette benzin bu fiyata satıldıkça istediğimiz gibi gezemiyoruz be arkadaşlar... 3..araç kapının önünde yattıkça benim şahsen zoruma gidiyor gezemiyorsun şöyle bir hoyratça.. 4.. herkezin amma herkezin fikrine ve kararına saygı duymak lazım... istiyen benzinli kullanır istiyen tüp takar..herkezin kendi aracı kendi parası kim ne karışır.....sevgilerimle....

apo akar

« Yanıtla #30 : Temmuz 24, 2010, 09:58:37 ÖÖ »
  civic kalitesinde,rahatlığında,performansında...vs bir dizel araç gösterin hemen gidip alalım....ben dizel araç almak için 2008 siyah civic elegance sattım...10 ay araba araştırdım en son 1 ay önce 2010 beyaz elegance aldım 1000 km brc taktım fıldır fıldır geziyorum...
  bence  1..bu segmentte civic kalitesinde dizel bir araç yok... 2..benzin alabiliriz amma bu memlekette benzin bu fiyata satıldıkça istediğimiz gibi gezemiyoruz be arkadaşlar... 3..araç kapının önünde yattıkça benim şahsen zoruma gidiyor gezemiyorsun şöyle bir hoyratça.. 4.. herkezin amma herkezin fikrine ve kararına saygı duymak lazım... istiyen benzinli kullanır istiyen tüp takar..herkezin kendi aracı kendi parası kim ne karışır.....sevgilerimle....
Katılıyorum arkadaşım. Herkesin kendi keyfi:)

fatihozn

« Yanıtla #31 : Temmuz 24, 2010, 07:51:01 ÖS »
ya kimse kimseye lpg konusunda birsey diyemez isteyen taktırır isteyen taktırmaz, 92 doğanım vardı lpg li sorun yok, reno9 um vardı lpg li sorun yok 96 civic aldım abimler taktırdı sorun yok vectra aldım 50tl lik benzin aldım biter bitmez lpg taktırdım 110000 sürdüm sorun yok 2009 oto.elegance civic aldım 11200km deyken taktırdım allaha şükür 49000deyim sorun yok. bu tercih meselesi....

tekirdağ

« Yanıtla #32 : Temmuz 26, 2010, 02:34:41 ÖS »
hyundai-chevrolet-kia-dahiatsu-vb markalar bile o km orjinal lpg li araç satıp 5 yıl garanti veriyorlar....onlara 5 yıl birşey olmuyacak ta honda mı bozulacak......onların motorları mı daha iyi....düşünmek lazım...

mehmetcan494

« Yanıtla #33 : Ağustos 02, 2010, 05:38:22 ÖS »
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler 3 ayda 8500 km yol yaptım doyamıyorum aracıma sanırsam ilk fırsatta gidip kaliteli bir LPG taktırmak olacak gerçekten LPG bu devirde çok çok önemli çok parası olanlar için deil tabi benimde benzine verecek çok param olsa çok gezen biri olarak sölüyorum tabikide taktırmak istemem LPG ama devir LPG ve DİZEL devri diyebiliriz tabikide dizel içinde hondaya binmemek olmaz al hondayı tak LPG yi yola devam kararım bu şu an için...

yusuftaner

« Yanıtla #34 : Ağustos 02, 2010, 06:55:43 ÖS »
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler 3 ayda 8500 km yol yaptım doyamıyorum aracıma sanırsam ilk fırsatta gidip kaliteli bir LPG taktırmak olacak gerçekten LPG bu devirde çok çok önemli çok parası olanlar için deil tabi benimde benzine verecek çok param olsa çok gezen biri olarak sölüyorum tabikide taktırmak istemem LPG ama devir LPG ve DİZEL devri diyebiliriz tabikide dizel içinde hondaya binmemek olmaz al hondayı tak LPG yi yola devam kararım bu şu an için...
aklın yolu bir :) hayırlı olsun şimdiden. Marka ve montaj konusunda iyi irdeleyin referans aldığınız referanslarla konuşarak , montaj konusunda bizim araçlarda tecrübesi olan bir yere taktırın... Tartarini evo8 kullanıyorum 4 kişi klima açık 200km hızı gördüm aracımda daha da bassam kesin 220-230 yapardı . son derece memnunum tavsiye ederim....

mehmetcan494

« Yanıtla #35 : Ağustos 02, 2010, 07:34:25 ÖS »
bilgin için teşekkürler yusuftaner kardeşim bundan önceki aracım olan 99 model golf4 aracımdada tartarini sıralı sistem kullanmıştım ve o araçta bende 4 kişi ankaraya giderken sivrihisar civarında düz yolda 220 görmüştüm çok memnundum

volkankopdag

« Yanıtla #36 : Ağustos 03, 2010, 07:34:59 ÖÖ »
fabrika çıkışlı bir arabanın yakıtını değiştirtmem... şahsi fikrimdir.

mehmetcan494

« Yanıtla #37 : Ağustos 03, 2010, 08:35:03 ÖS »
tabiki bende değiştirmek istemem ama km de 400-450 krş yakıt yakmak var, bide 180-200 krş civarı yakıt yakmak var buda bir gerçek tabi buda benim düşüncem keşke aracım bu kadar fazla yakıt yakmasa yada benzin ucuz olsada benzin ile kullansak araçlarımızı ne güzel olurdu ama şartlar ortada az gezen biri olsam zaten gaz taktırmak istemem vede taktırmam fakat gezmeyi seven biri olarak bu düşüncedeyim. 3 ay oldu aracımı alalı 8500 km yaptım gaz taktırmak bana şart oldu kısmetse servis ile garanti konusunda bağlantıya geçip en yakın zamanda tatırmayı düşünüyorum...

kacaman

« Yanıtla #38 : Ağustos 04, 2010, 04:00:03 ÖÖ »
2008 civicime alır motoru açtığımı düşünerek 2750km de taktırdım zavoli çoook memnun kaldım
2010 civicime zavoli taktırdım çoooook memnunum 20bini devirdim bile

mehmetcan494

« Yanıtla #39 : Ağustos 04, 2010, 04:34:00 ÖÖ »
durmak yok yola devam diyosun :):):) peki 2010 a taktırmadan önce servis ile görüştünmü yoksa direk gidip taktırdınmı

kacaman

« Yanıtla #40 : Ağustos 04, 2010, 04:31:51 ÖS »
durmak yok yola devam diyosun :):):) peki 2010 a taktırmadan önce servis ile görüştünmü yoksa direk gidip taktırdınmı
servisle görüşmedin, diğerinde de görüşmemiştim

mehmetcan494

« Yanıtla #41 : Ağustos 04, 2010, 05:14:17 ÖS »
servisle görüşmedin, diğerinde de görüşmemiştim

ok teşekkürler bilgi için...

mehmetcan494

« Yanıtla #42 : Ağustos 06, 2010, 07:35:47 ÖÖ »
arkadaşımın tanıdığı honda servisinde çlışıyor ve bu gün telefon açtık sordurduk 2010 elegance aracıma LPG taktırsak sorun olurmu diye direk sölediği garanti anında iptal olur şeklinde cvp aldık  eleman eğer hondanın üst mevkilerinde tanıdıklarınız varsa onlarla bir irtibata geçip şansınızın deneyin cvb ı verdi sonuçta arkadaş orda bir işçi yani çalışan elinden bişi gelmediğini söledi haklı olarak kar edelim derken garantiyi bozmakta mantıklı gelmiyor bir yerinden bir arıza verse direk gaza mana bulurlar dio o arkadaş bakalım ne yapacaz :(:(:(

cıvıcem

« Yanıtla #43 : Ağustos 15, 2010, 07:29:03 ÖS »
arkadaşımın tanıdığı honda servisinde çlışıyor ve bu gün telefon açtık sordurduk 2010 elegance aracıma LPG taktırsak sorun olurmu diye direk sölediği garanti anında iptal olur şeklinde cvp aldık  eleman eğer hondanın üst mevkilerinde tanıdıklarınız varsa onlarla bir irtibata geçip şansınızın deneyin cvb ı verdi sonuçta arkadaş orda bir işçi yani çalışan elinden bişi gelmediğini söledi haklı olarak kar edelim derken garantiyi bozmakta mantıklı gelmiyor bir yerinden bir arıza verse direk gaza mana bulurlar dio o arkadaş bakalım ne yapacaz :(:(:(

dostum ne yaptın lpg taktırdınmı?

kernell

« Yanıtla #44 : Ağustos 16, 2010, 05:06:14 ÖÖ »
aklın yolu bir :) hayırlı olsun şimdiden. Marka ve montaj konusunda iyi irdeleyin referans aldığınız referanslarla konuşarak , montaj konusunda bizim araçlarda tecrübesi olan bir yere taktırın... Tartarini evo8 kullanıyorum 4 kişi klima açık 200km hızı gördüm aracımda daha da bassam kesin 220-230 yapardı . son derece memnunum tavsiye ederim....

peki rampada denedin mi?

bizde honda crv de brc marka özel çipli sistemli var, düz yolda benzinliden hiç bir fark yok ama rampaya geldin mi araç fos, her rampa çıkışında benzine geçiş yapıyorum araç canavar oluyor.valla süper tasaarruf sağlıyor sürüş biçimimize göre en fazla %50ye kadar tasarruf sağlıyor o bir gerçek ama hayır. Dizel araçları sevmiyorum, devamlı bakım gerektiriyor arıza yapma oranı daha yüksek birde sesine uyuz oluyorum bizim orda iki tane insignia var biri benzinli biri dizel, benzinliden bir ses geliyor muhteşem aynı aracın dizeli ise resmen traktör gibi tar tar tar, evimin önüne bayan sürücü her gün dizel aracını parketmeye çalışıyor tahmin edeceğiniz üzerie 8-9 manevra yaparak cam açıksa kafam şişiyor tar tar tar, bence honda civice dizel yakışmaz güzelim aracın tar tar tar diye ses çıkardığını duymak bile istemiyorum. Hondanın allahtan bizim kasa için bir planı yok, yeminlen soğurdum arabadan.

honda crvde lpgde çok sorun yaşadık daha araç 50000km deyken gaz takıldı. hatta ve hatta hondadan yeni bakım yaptırıp taktırmıştık.gaz takıldıktan 2000km sonra araç yolda giderken virajı dönerken birden stop etti, daha sonra günde 2-3 kez stop etmeye başladı.istop etmesi ise şehiriçi yolda 20-40km arasında giderken özellşikle rampa yukarı ve dönerken istop ediyordu.brcye götürdük ayar yaptılar, eğer tekrar istop ederse sübablarda sorun vardır dediler birde gaz kelebeğini temizlettirin dediler gene gelin ayarlarımızı yapalım dediler.neyse gittik hondaya bakıma akşam aracı almaya gittim gaz kelebeğini temizledik,hava filtresini değiştirdik dediler ve de bana gaz kelebeğinin fotosunu gösterdiler simsiyah,hava filtresini de verdiler aynı şekil simsiyah,gazdan kaynaklanıyor dediler opetten alıyorduk.istop etmesinin diğer sebebi ise sübab sıkışması varmış bu sübab sıkışması 150.000km olur dediler,benzinli motorla lpg nin ateşleme sistemi çok farklı olduğundan subablarda sıkışma yapmış dediler, servise bir ton para ödedik, daha sonra brcye gittik ayar çektiler bana opet almayın katkılılar bu şekilde yapıyorlar dediler ,ipragaz alın daha iyi dediler.araba başlarda eskisi gibi olmasa gene stop etmeye başladı hondaya tel açtım 200-300km benzinli sürün daha sonra lpgeye geçiş yaparesınız dediler aracın beynbine benzini unutturmayın dediler arada bir benzinle kullanın dediler.sübabların alışması lazımmış,dedikleri gibi 1-2 kere stop etti bir daha da etmedi.ama kışın görecez bakalım.biraz pişman oldu peder ama stop sorunu geçince unuttu gitti :) ben çok zorda kalmadıkça kesinlikle düşünmüyorum, babamın keyfi iyiydi servisle biz uğraştık 1 hafta :)

katkılı yakıtlardan uzak durun arkadaşlar bu anlattığım sorun çoğu kişide varmış çok araştırdım hatta brc nin katkılı yakıtlarla ilgili bir araştırması varmış şu an devam edişyormuş. birde şu arıza lambası sorunu çoğu hondada bilindik bir sorunmuış, arada yanıyor sönüyor. honda servis merak meyin beyini sıfırlarız uzun bir süre yanmaz dediler, buraya gelen her lpgli araçta aynı sorun var dediler.

cıvıcem

« Yanıtla #45 : Ağustos 16, 2010, 06:21:19 ÖÖ »

ayda 400 500 benzine para vermek insanın içine oturuyor... ama bir yandanda lpg den sonra araçta olası arızalarda insanın canını sıkıyor.... karar vermek zor cidden...

yusuftaner

« Yanıtla #46 : Ağustos 16, 2010, 11:16:30 ÖÖ »

peki rampada denedin mi?

bizde honda crv de brc marka özel çipli sistemli var, düz yolda benzinliden hiç bir fark yok ama rampaya geldin mi araç fos, her rampa çıkışında benzine geçiş yapıyorum araç canavar oluyor.valla süper tasaarruf sağlıyor sürüş biçimimize göre en fazla %50ye kadar tasarruf sağlıyor o bir gerçek ama hayır. Dizel araçları sevmiyorum, devamlı bakım gerektiriyor arıza yapma oranı daha yüksek birde sesine uyuz oluyorum bizim orda iki tane insignia var biri benzinli biri dizel, benzinliden bir ses geliyor muhteşem aynı aracın dizeli ise resmen traktör gibi tar tar tar, evimin önüne bayan sürücü her gün dizel aracını parketmeye çalışıyor tahmin edeceğiniz üzerie 8-9 manevra yaparak cam açıksa kafam şişiyor tar tar tar, bence honda civice dizel yakışmaz güzelim aracın tar tar tar diye ses çıkardığını duymak bile istemiyorum. Hondanın allahtan bizim kasa için bir planı yok, yeminlen soğurdum arabadan.

honda crvde lpgde çok sorun yaşadık daha araç 50000km deyken gaz takıldı. hatta ve hatta hondadan yeni bakım yaptırıp taktırmıştık.gaz takıldıktan 2000km sonra araç yolda giderken virajı dönerken birden stop etti, daha sonra günde 2-3 kez stop etmeye başladı.istop etmesi ise şehiriçi yolda 20-40km arasında giderken özellşikle rampa yukarı ve dönerken istop ediyordu.brcye götürdük ayar yaptılar, eğer tekrar istop ederse sübablarda sorun vardır dediler birde gaz kelebeğini temizlettirin dediler gene gelin ayarlarımızı yapalım dediler.neyse gittik hondaya bakıma akşam aracı almaya gittim gaz kelebeğini temizledik,hava filtresini değiştirdik dediler ve de bana gaz kelebeğinin fotosunu gösterdiler simsiyah,hava filtresini de verdiler aynı şekil simsiyah,gazdan kaynaklanıyor dediler opetten alıyorduk.istop etmesinin diğer sebebi ise sübab sıkışması varmış bu sübab sıkışması 150.000km olur dediler,benzinli motorla lpg nin ateşleme sistemi çok farklı olduğundan subablarda sıkışma yapmış dediler, servise bir ton para ödedik, daha sonra brcye gittik ayar çektiler bana opet almayın katkılılar bu şekilde yapıyorlar dediler ,ipragaz alın daha iyi dediler.araba başlarda eskisi gibi olmasa gene stop etmeye başladı hondaya tel açtım 200-300km benzinli sürün daha sonra lpgeye geçiş yaparesınız dediler aracın beynbine benzini unutturmayın dediler arada bir benzinle kullanın dediler.sübabların alışması lazımmış,dedikleri gibi 1-2 kere stop etti bir daha da etmedi.ama kışın görecez bakalım.biraz pişman oldu peder ama stop sorunu geçince unuttu gitti :) ben çok zorda kalmadıkça kesinlikle düşünmüyorum, babamın keyfi iyiydi servisle biz uğraştık 1 hafta :)

katkılı yakıtlardan uzak durun arkadaşlar bu anlattığım sorun çoğu kişide varmış çok araştırdım hatta brc nin katkılı yakıtlarla ilgili bir araştırması varmış şu an devam edişyormuş. birde şu arıza lambası sorunu çoğu hondada bilindik bir sorunmuış, arada yanıyor sönüyor. honda servis merak meyin beyini sıfırlarız uzun bir süre yanmaz dediler, buraya gelen her lpgli araçta aynı sorun var dediler.

Rampada neyi deneyeyim anlamadım  :kurba?, aracın performansı ortada, doğru montaj yapılmış bir sıralı sistemdeki güç kaybınız bellidir bu kadar basit. bu araç benim 4. aracım hepside lpg li idi en sonuncular ; Toyota corolla 2004 (tartarini), pejo 308 2009 (OMVL 6200-6300DEVİR 225kM hız yapıldı), hepsinde de performans açısından bir sıkıntı yaşamadım. Aracınız bakımlı ise hava filtresini , ateşleme sistemini kontrol ediyorsanız problem olmaz . LPG li araçlarda dyno sonuçları mevcut kayıp var mı yok mu varsada % de kaç var belli , bu konuda kafayı takacak bir durum yok  tabiki montaj doğru yapıldı ise, mesela enjektörler ile monifold arasındaki mesafe, hortum boyu 10-15cm yi geçmemeli, enjektör çalışma zamanlamaları benzin enjektörlerinin çalışmasına göre doğru ve hassas kalibre edilmeli, buharlaştırıcı/basınç düşürücü tesisatı doğru çekilmiş olmalı, enjektör memeleri doğru seçilmiş olmalı vs, vs... buralarda bir montajcıda Akrabamın Landi renzo omegas montajında enjektörlerin sırasını yanlış yapmış 1-2-3-4 diye sıralama yapılması gereken enjektörlerde 4-2-3-1 sıralama yapmış 35000 km dir 2009 civic arıza lambası yanıp sönüyor, yanıp sönüyor. ARAÇ KENDİNİ KORUMA MODUNA ALIYOR 3000DEVİRDEN YUKARI ÇIKMIYOR git gel, git gel. Sonra sübab ayarı yaptır, vs...vs...

FAKİR KARIŞIM, ZENGİN KARIŞIM ASLA OLMAMALI. SUBAB ERİMESİNE, AYARSIZLIĞA SEBEBLERDEN BİRİSİDİR, ARACIN MOTOR ÇALIŞMA GÖNYESİNİ, DENGESİNİ, KİMYASINI BOZAR,   KİMSE ÇIKIPDA LPG KURU YAKIT ONDAN OLUYOR DEMESİN , KURŞUNSUZ BENZİN YAĞLI MI ? BÜTÜN BENZİNLER için DAHA DA TEMİZ VE ATIKSIZ OLABİLECEK YAKIT KARIŞIMINI ELDE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR. 

aH BU SÖZÜM ONA MONTAJ USTALARI :banned KAN EMİCİ USTALAR :vampir :ates ; KALİBRASYONU DOĞRU YAPAMIYORLAR DAHA SONRADA "ARADA SIRADA ARIZA IŞIĞI YANAR NORMALDIR..." DİYORLAR , TÜKÜREYİM ONLARIN USTALIKLARINA, ONLARIN AYARINA. KESİNLİKLE YALANNN... BENİM ARACIMDA NİYE 8000km dir BİR KERE BİLE OLSUN YANMADI ARIZA IŞIĞI ? REDLINE YAPIYORUM ARACI , TIK YOK MAŞALLAH.

Ama tabikide problem olmayacağı manasına gelmez onun için, Aracın periyodik bakımlarına dikkat etmek gerekir , hatta 10000km bakımdan sonra TUNAP da koydurmayı düşünüyorum .

ALoNe

« Yanıtla #47 : Ağustos 16, 2010, 11:39:05 ÖÖ »
arabanız o bölümle ilgili yerleri garanti dışı kalıyor malesef

yusuftaner

« Yanıtla #48 : Ağustos 16, 2010, 11:50:54 ÖÖ »
arabanız o bölümle ilgili yerleri garanti dışı kalıyor malesef
Öyle olmasıda gayet normal, aksi nasıl olabilir ki ? oluşabilecek arıza eğer LPG sistemi kaynaklı olursa doğal olarak Honda Türkiye bunu üstlenmiyor , bakımını ve montajını kendisinin yapmadığı bir sistemin kendi aracı üzerinde oluşturabileceği sonuçları ne diye üstlensinki ?, >=ok Mesela servis dışında ışıklı kapı eşiği taktırsan bile hatta park ampülünü kafana göre değiştirsen dahi tüm elektrik tesiatını garanti dışı bırakabilirler,

emre2010civic

« Yanıtla #49 : Ağustos 24, 2010, 10:44:27 ÖS »
lpg takılırsa araba 6 yıl diye verilen hediye garantinin 4 yılı geri alınıyor 2 yıl garanti devam ediyormuş onu kimse alamazmış sanayi bakanlığı ile ilgiliymiş honda serviste ve honda fabrika müşteri temsilcisi demişti ama taktırmanızı istemeyiz demeyide geçmediler!