arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler 3 ayda 8500 km yol yaptım doyamıyorum aracıma sanırsam ilk fırsatta gidip kaliteli bir LPG taktırmak olacak gerçekten LPG bu devirde çok çok önemli çok parası olanlar için deil tabi benimde benzine verecek çok param olsa çok gezen biri olarak sölüyorum tabikide taktırmak istemem LPG ama devir LPG ve DİZEL devri diyebiliriz tabikide dizel içinde hondaya binmemek olmaz al hondayı tak LPG yi yola devam kararım bu şu an için...
aklın yolu bir
hayırlı olsun şimdiden. Marka ve montaj konusunda iyi irdeleyin referans aldığınız referanslarla konuşarak , montaj konusunda bizim araçlarda tecrübesi olan bir yere taktırın... Tartarini evo8 kullanıyorum 4 kişi klima açık 200km hızı gördüm aracımda daha da bassam kesin 220-230 yapardı . son derece memnunum tavsiye ederim....
peki rampada denedin mi?
bizde honda crv de brc marka özel çipli sistemli var, düz yolda benzinliden hiç bir fark yok ama rampaya geldin mi araç fos, her rampa çıkışında benzine geçiş yapıyorum araç canavar oluyor.valla süper tasaarruf sağlıyor sürüş biçimimize göre en fazla %50ye kadar tasarruf sağlıyor o bir gerçek ama hayır. Dizel araçları sevmiyorum, devamlı bakım gerektiriyor arıza yapma oranı daha yüksek birde sesine uyuz oluyorum bizim orda iki tane insignia var biri benzinli biri dizel, benzinliden bir ses geliyor muhteşem aynı aracın dizeli ise resmen traktör gibi tar tar tar, evimin önüne bayan sürücü her gün dizel aracını parketmeye çalışıyor tahmin edeceğiniz üzerie 8-9 manevra yaparak cam açıksa kafam şişiyor tar tar tar, bence honda civice dizel yakışmaz güzelim aracın tar tar tar diye ses çıkardığını duymak bile istemiyorum. Hondanın allahtan bizim kasa için bir planı yok, yeminlen soğurdum arabadan.
honda crvde lpgde çok sorun yaşadık daha araç 50000km deyken gaz takıldı. hatta ve hatta hondadan yeni bakım yaptırıp taktırmıştık.gaz takıldıktan 2000km sonra araç yolda giderken virajı dönerken birden stop etti, daha sonra günde 2-3 kez stop etmeye başladı.istop etmesi ise şehiriçi yolda 20-40km arasında giderken özellşikle rampa yukarı ve dönerken istop ediyordu.brcye götürdük ayar yaptılar, eğer tekrar istop ederse sübablarda sorun vardır dediler birde gaz kelebeğini temizlettirin dediler gene gelin ayarlarımızı yapalım dediler.neyse gittik hondaya bakıma akşam aracı almaya gittim gaz kelebeğini temizledik,hava filtresini değiştirdik dediler ve de bana gaz kelebeğinin fotosunu gösterdiler simsiyah,hava filtresini de verdiler aynı şekil simsiyah,gazdan kaynaklanıyor dediler opetten alıyorduk.istop etmesinin diğer sebebi ise sübab sıkışması varmış bu sübab sıkışması 150.000km olur dediler,benzinli motorla lpg nin ateşleme sistemi çok farklı olduğundan subablarda sıkışma yapmış dediler, servise bir ton para ödedik, daha sonra brcye gittik ayar çektiler bana opet almayın katkılılar bu şekilde yapıyorlar dediler ,ipragaz alın daha iyi dediler.araba başlarda eskisi gibi olmasa gene stop etmeye başladı hondaya tel açtım 200-300km benzinli sürün daha sonra lpgeye geçiş yaparesınız dediler aracın beynbine benzini unutturmayın dediler arada bir benzinle kullanın dediler.sübabların alışması lazımmış,dedikleri gibi 1-2 kere stop etti bir daha da etmedi.ama kışın görecez bakalım.biraz pişman oldu peder ama stop sorunu geçince unuttu gitti
ben çok zorda kalmadıkça kesinlikle düşünmüyorum, babamın keyfi iyiydi servisle biz uğraştık 1 hafta 
katkılı yakıtlardan uzak durun arkadaşlar bu anlattığım sorun çoğu kişide varmış çok araştırdım hatta brc nin katkılı yakıtlarla ilgili bir araştırması varmış şu an devam edişyormuş. birde şu arıza lambası sorunu çoğu hondada bilindik bir sorunmuış, arada yanıyor sönüyor. honda servis merak meyin beyini sıfırlarız uzun bir süre yanmaz dediler, buraya gelen her lpgli araçta aynı sorun var dediler.
Rampada neyi deneyeyim anlamadım

?, aracın performansı ortada, doğru montaj yapılmış bir sıralı sistemdeki güç kaybınız bellidir bu kadar basit. bu araç benim 4. aracım hepside lpg li idi en sonuncular ; Toyota corolla 2004 (tartarini), pejo 308 2009 (OMVL 6200-6300DEVİR 225kM hız yapıldı), hepsinde de performans açısından bir sıkıntı yaşamadım. Aracınız bakımlı ise hava filtresini , ateşleme sistemini kontrol ediyorsanız problem olmaz . LPG li araçlarda dyno sonuçları mevcut kayıp var mı yok mu varsada % de kaç var belli , bu konuda kafayı takacak bir durum yok tabiki montaj doğru yapıldı ise, mesela enjektörler ile monifold arasındaki mesafe, hortum boyu 10-15cm yi geçmemeli, enjektör çalışma zamanlamaları benzin enjektörlerinin çalışmasına göre doğru ve hassas kalibre edilmeli, buharlaştırıcı/basınç düşürücü tesisatı doğru çekilmiş olmalı, enjektör memeleri doğru seçilmiş olmalı vs, vs... buralarda bir montajcıda Akrabamın Landi renzo omegas montajında enjektörlerin sırasını yanlış yapmış 1-2-3-4 diye sıralama yapılması gereken enjektörlerde 4-2-3-1 sıralama yapmış 35000 km dir 2009 civic arıza lambası yanıp sönüyor, yanıp sönüyor. ARAÇ KENDİNİ KORUMA MODUNA ALIYOR 3000DEVİRDEN YUKARI ÇIKMIYOR git gel, git gel. Sonra sübab ayarı yaptır, vs...vs...
FAKİR KARIŞIM, ZENGİN KARIŞIM ASLA OLMAMALI. SUBAB ERİMESİNE, AYARSIZLIĞA SEBEBLERDEN BİRİSİDİR, ARACIN MOTOR ÇALIŞMA GÖNYESİNİ, DENGESİNİ, KİMYASINI BOZAR, KİMSE ÇIKIPDA LPG KURU YAKIT ONDAN OLUYOR DEMESİN , KURŞUNSUZ BENZİN YAĞLI MI ? BÜTÜN BENZİNLER için DAHA DA TEMİZ VE ATIKSIZ OLABİLECEK YAKIT KARIŞIMINI ELDE EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR.
aH BU SÖZÜM ONA MONTAJ USTALARI

KAN EMİCİ USTALAR

; KALİBRASYONU DOĞRU YAPAMIYORLAR DAHA SONRADA "ARADA SIRADA ARIZA IŞIĞI YANAR NORMALDIR..." DİYORLAR , TÜKÜREYİM ONLARIN USTALIKLARINA, ONLARIN AYARINA. KESİNLİKLE YALANNN... BENİM ARACIMDA NİYE 8000km dir BİR KERE BİLE OLSUN YANMADI ARIZA IŞIĞI ? REDLINE YAPIYORUM ARACI , TIK YOK MAŞALLAH.
Ama tabikide problem olmayacağı manasına gelmez onun için, Aracın periyodik bakımlarına dikkat etmek gerekir , hatta 10000km bakımdan sonra TUNAP da koydurmayı düşünüyorum .