Gönderen Konu: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!  (Okunma sayısı 240604 defa)

emre16

Ynt: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!
« Yanıtla #175 : Aralık 25, 2011, 10:47:53 ÖS »
bence son çekilen fotolarda araç daha bi hoş durmuş ve ben ısınmaya başladım... Aracını yenilemek isteyenler bence düşünmeli elegance donanımı çok zenginleştirmişler... Bence Hondadan zarar gelmez ölüsü bile yeter... Sadece honda hayranlarını biraz göz ardı etmişler ve aracı genellemişler bizde de bu büyük hayal kırıklığı yarattı... bugün plazaya cr-z incelemek için gittim ve içine oturduğumda bu markayı ne kadar çok sevdiğimin haklı bi gerekçesiydi.... HONDA HAYAT ONDA!!!

dnzknd

« Yanıtla #176 : Aralık 26, 2011, 01:36:20 ÖÖ »
Son eklenen fotolarla bu fiyata almakla doğru bi karar verdiğimi iyiden iyiye düşünmeye başladım ;)
Caddelerde dahada hoş görünmeye başlayacak.
canlı olarak görüldüğünde özellikle bikaç defa gördüğünde insanın gözü alışmaya başlıyor. Bu fiyata gerçekten mantıklı bi araç....

aliylmz

• http://www.facebook.com//bestelenmis.satirlar
« Yanıtla #177 : Aralık 26, 2011, 06:11:57 ÖÖ »
Son fotoları görünce bende ısındımaraca. Alırken jantsız ve navigasyonlu alırım ama.

Jantsız verirler mi bea.
Birde ek tampon, spoyler, cam vizörü bilmem ne var mı seçeneklerde?

salpa

« Yanıtla #178 : Aralık 26, 2011, 01:27:14 ÖS »
arkadaşlar size sadece şunu soyleyeyim. aracı bakmaya giderseniz, sağ veya sol on camı sonun kadar açın ve bir parmağınız dışarda kaportada bir parmağınızda içerdeki plastikte olacak şekilde bi sıkın hangi arabaya ne kadar paralar veriyoruz gerisini düşünün yani.

honda2002

« Yanıtla #179 : Aralık 26, 2011, 01:31:33 ÖS »
arkadaşlar size sadece şunu soyleyeyim. aracı bakmaya giderseniz, sağ veya sol on camı sonun kadar açın ve bir parmağınız dışarda kaportada bir parmağınızda içerdeki plastikte olacak şekilde bi sıkın hangi arabaya ne kadar paralar veriyoruz gerisini düşünün yani.

honda2002

« Yanıtla #180 : Aralık 26, 2011, 01:36:10 ÖS »

Fd6 daha mi iyi bu konuda ?

salpa

« Yanıtla #181 : Aralık 26, 2011, 02:34:10 ÖS »
o da aynı hocam çok bi fark yok. ama bu son kasa cidden arabada işçilik ve kalite yok hocam.
kızıyorum ya çok kızıyorum. adam gibi bi arabayı bize çok gorüyor honda.

emre16

« Yanıtla #182 : Aralık 26, 2011, 03:07:21 ÖS »
o olay golf 4 te bile var hep işçilik ve malzemeyle övülen golf...

qvzd

« Yanıtla #183 : Aralık 26, 2011, 03:29:17 ÖS »
Yapılmış en çirkin civic heralde bu yazıklar olsun

SONE-R

« Yanıtla #184 : Aralık 26, 2011, 03:36:52 ÖS »
dün boraya gidip arkadaşla bir daha baktım.. göre göre insan alışıyor ancak koltuk döşemesi harbiden kalitesiz.. çok çabuk deforme olur, yırtılır..

kartal54

« Yanıtla #185 : Aralık 26, 2011, 04:07:18 ÖS »
Ön konsola tırnağınızla bi vurdunuz mu şöyle kalitesini ölçmek için???

BGR19

« Yanıtla #186 : Aralık 26, 2011, 05:17:27 ÖS »
o da aynı hocam çok bi fark yok. ama bu son kasa cidden arabada işçilik ve kalite yok hocam.
kızıyorum ya çok kızıyorum. adam gibi bi arabayı bize çok gorüyor honda.
Ben anlamadim saci mi ince oldugu icin yoksa iscilik mi?

salpa

« Yanıtla #187 : Aralık 26, 2011, 05:33:35 ÖS »
ya bunun sebebi sacda olur işçilikte olur hepsi olur. ama gidip bi kontrol edin ne demek istediğimi çok iyi goreceksiniz.

ZiziL

« Yanıtla #188 : Aralık 26, 2011, 05:46:06 ÖS »
çoğu araba o şekilde zaten aracın ağırlığını azaltmak için ince saç kullanıyorlar camın o kısmının altındada ekstra destek olmadığı için elel bastırınca eğiliyo ama bu normal bişey. Ben gidip bayide inceleyemedim ama inceleyen varsa ön konsol teybin olduğu yer sert plastikmi bu bilgiyi verebilirimi inceleyen arkadaşlar.

Birde şunu belirteyim bence arkadaki sonradan eklenen sis farı olan yeri araçla aynı renge boyatırsanız arkadan çokta kötü durmayacaktır araç.

carousal

« Yanıtla #189 : Aralık 26, 2011, 06:17:19 ÖS »
Honda Bora'da aracı incelemeye gittik bugün akşam saatlerinde, birkaç fotoğraf çekme fırsatım oldu.

Şu resim net çıkmamış maalesef,

Donanım olarak Civic ilk kez şaşırttı, koltuk ısıtması, sustalı anahtar, yol bilgisayarı, geri görüş kamerası, park asistanı, ön güneşlikte aydınlatma (makyaj aynası olarak geçiyor sanırım) gibi ilaveler ile Civic rakipleri ile katılımabilecek donanım seviyesini yakalamış bence. Arka diz mesafesi de gayet tatmin edici. Yalnız aracın kaputu çok ince ve hafif.

Tasarım olarak fotoğraflarda hoş gözükmese de, canlı olarak görünce biraz daha makul gözüktü. Özellikle el freni fotoğraflarda çok kaba duruyordu, ancak kabinde o kadar sırıtmadığını anladım.

Teybin bulunduğu bölme çok sırıtıyor, ama çok da abartılacak kadar kötü değil, oraya da double-din paketi (navigasyon özellikli) gelirse mükemmel olacağını düşünüyorum kabinin.
« Son Düzenleme: Aralık 26, 2011, 06:19:22 ÖS Gönderen: carousal »

carousal

« Yanıtla #190 : Aralık 26, 2011, 06:20:30 ÖS »
Hız göstergesine resmen 3 boyut efekti kazandırmışlar ve mükemmel duruyor. Araç yerden çok yüksek, forumdan birisi alıp bu aracı yere biraz basarsa tadından yenmez.

mehmet1971

« Yanıtla #191 : Aralık 26, 2011, 06:27:39 ÖS »
Bugün Adana Tekbaş ta aracı inceledim. 3-5 te foto çektim. Araç benim görüşüme göre çok kötü. Donanım haricinde beni çeken hiç bir yanı olmadı. Koltuklar çok basit. Kokpit çin arabalarının çakması gibi. Alan arkadaşlara hayırlı oplsun. Satıcının söylediğine göre şubat ayında gelecek bütün araçları satmışlar. Bu artık benim son hondam. Bugün ayrıca civic ten sonra focusu inceleme fırsatım oldu. Gerçekten mükemmel bir araç..

civic46

« Yanıtla #192 : Aralık 26, 2011, 06:29:02 ÖS »
klima ve CD kısmı değil Honda herhangi bir 2012 model C sınıfı bi araçta olmaması gerekecek kadar vasat..

carousal

« Yanıtla #193 : Aralık 26, 2011, 06:52:13 ÖS »
Arkadaşlar bu arada üstteki mesajıma yazmayı unutmuşum, aslında anahtar yuvasının fotoğrafını çekmemdeki amaç anahtar yuvası aydınlatmasını göstermekti, ancak sanırım fotoğraftan pek anlaşılmıyor.

Anahtar yuvası aydınlatması çok şık durmuş.

Herkes sensör sensör diyordu, Honda alın size sensör demiş heralde. Bundan sonra kimse Honda için Japon tofaşı demez heralde. Sensör koymaktan basit bir iş yok, Honda da bunu kullanıcılara göstermiş oldu. Sanki sensör koymak zor bir işmiş gibi, herkes Civic'i kıyaslarken, far sensörü yok yağmur sensörü yok diyordu. En sonunda bu fikirdeki kişileri de bizleri de rahat ettirecek adımı Honda atmış.

Bundan sonra Jetta-Corolla kıyasında Honda hanesine sensörlerin altına bir artı koyarlar karşılaştırma yaparlarken.

Herkesin fikrine saygım var, kimse yanlış anlamasın, hatta ben de mi bir gariplik var diye de düşünmüyor değilim ama yeni kasa benim hoşuma gitti. :D Gri ve füme tonlarını merakla bekliyorum. Tabi alacağımdan değil, görmek için. Yoksa avatardaki aracımdan son derece memnunum.

Arka tasarım hep clio symbol'e benzetilmiş ama bmw 7 serisi de bagajında bu tarz bir sistem kullanıyor, illa clio olarak bakmayın bagaj kapağına.
« Son Düzenleme: Aralık 26, 2011, 06:56:12 ÖS Gönderen: carousal »

BGR19

« Yanıtla #194 : Aralık 26, 2011, 07:11:56 ÖS »
ya bunun sebebi sacda olur işçilikte olur hepsi olur. ama gidip bi kontrol edin ne demek istediğimi çok iyi goreceksiniz.
eğilip geri eski haline dönüyorsa sorun yok benim için :)
bence kasanın hafif olması daha iyi

kacaman

« Yanıtla #195 : Aralık 26, 2011, 08:44:14 ÖS »
mehmet hocam, yeni kasayı almayı planlıyordum ama seninsgörüşlerin böyleyse tereddüt ettim şimdi, gidip inceleyeceğim.

supremum

« Yanıtla #196 : Aralık 26, 2011, 09:25:33 ÖS »
Bende bugün gidip aracı inceledim. Yorumlara ön yargılı olmamak gözüyle bakıyordum ama bu Civic biraz aceleye mi gelmiş ne olmuş anlayamadım.
Dış tasarım göreceli bir şey yeni iyidir. Farklılık iyidir belki ona bişey demiyorum. Eskisine göre göz alıştıkça sevilecektir. Donanımlar gerçekten iyi. Koltuk ısıtmaya kadar doldurmuşlar aracı. Motoru şanzımanı zaten bilinen durumlar hala geçerli. Dizel veya turbo benzinli kullanmak istemeyenlerin gönül rahatlığı ile tercih edebilecekleri bir motor.

İç mekan bence olmamış. Klima kumandaları ve kalite hissi fena değil ama müzik sistemi tam anlamıyla sırıtıyor. Müzik sistemi düğmeleri kocaman, direkle bile basılabilir cinsten olmuş.

Direksiyon tasarımı eskisine göre kaba geldi. Herşeyden önemlisi bence ergonomik değil. Eski direksiyonda parmak mesela ses düğmesinde sabitken üste doğru yüklenip ses açıp aşağı doğru yüklenip kısılabiliyordu. Bunda düğme kocaman olduğu için her hareketin aksi için parmağın yerini değiştirmek gerekiyor. Aynı durum hız sabitleyici sistemin düğmeleri içinde geçerli.

Koltukların bacak kısmı yan yükseltilerini yetersiz buldum. Koltuklar fazla düz geldi.

Torpido kapağı kocaman oldukça büyük açınca löp diye düşüyor. Onca heybetli kapağa rağmen oldukça küçük ve kullanışsız. Ayrıca kapatmak için şöyle bir itmek yeterli olmuyor. Çıt sesi gelene kadar baya bi bastırmak gerekiyor kapatmak için.

Yumuşak malzeme takıntısı olanlar için konsolda hiç yumuşak malzeme yok. Yukarıdan aşağıya tamamı sert plastik. En azından kapıların üst kısmında kullandıkları malzemeyi konsolun bir kısmında kullanabilirlermiş.

Kolçak içi eski modele göre daha küçük.

O kadar donanıma rağmen sürücü kapısı hariç hiç bir kapı camını tek dokunuşta açıp kapatamıyorsunuz. O kadar donanımdan sonra bence bu bir eksiklik.

Tam boy stepne gitmiş yerine küçük boy stepne gelmiş. Bagaj hacmi artmış ama sadece değişen tekerleğin izin verdiği kadar artmış. Sınıfında hala küçük. O kadar yeni kasa diyorken bagajda değişen tekerlek harici hacim artışı olmaması garip.

Yeni göstergeleri beğendim. Renkli ekran, geri görüş kamerası falan güzel donanımlar ama durumu kurtarıyor mu?   

Arka baş ve bacak mesafesi yetersiz değil kesinlikle. Abartı bişeyler beklememek lazım. 1.83 boyla sürücü koltuğu ayarlayıp arkaya geçince uzun yolculuk yapılır diye düşündüm.

İncelemeden sonra aynı bayideki güncel kasa Civic'in içine oturdum. Her şeyi bi kenara bırakıyorum verdiği his daha iyiydi.

Araç olmamış mı? İşte olmuş. Yeni mi yeni. Tasarım başka görünüş başka...
Seçenekler arasına eklenir, mevcut araç yoksa alınır. Daha ucuz bir araç varsa bununla değiştirilir ama atıyorum bi güncel kasa Civic sahibinin aracını satıp bunu alması tamamen gereksiz para kaybı olur diye düşünüyorum.

honda2002

« Yanıtla #197 : Aralık 26, 2011, 09:35:41 ÖS »
Cok guzel ozetlemisiniz
En guzel tespit; mevcut fd6 satilip bu arac alinmaz.
Bir onceki kasalara tercih edilir ya da farkli C sinifi araclara...

BGR19

« Yanıtla #198 : Aralık 26, 2011, 09:39:55 ÖS »
Cok guzel ozetlemisiniz
En guzel tespit; mevcut fd6 satilip bu arac alinmaz.
Bir onceki kasalara tercih edilir ya da farkli C sinifi araclara...
katılıyorum, güzel bir çıkarım

ilker öztürk

« Yanıtla #199 : Aralık 26, 2011, 09:44:45 ÖS »
Güncel kasa civic premium ve yeni kasa civic premium fiyatları nedir?

Hondanın sitesinde manuel premium için 45.300 TL yazıyor?

Ben fiyat 44.000 iken pazarlıkla 40.000 e almıştım (2011 model)

güncel kasayı yine pazarlıkla 41.000 e kadar inip ,yeni kasayıda  45 den aşağı vermezler diye düşünüyorum

var mı bilgisi olan fiyat hakkında?