2007 A/T Sedan Elegance sahibiyim.
Merakla beklediğim yeni civic'i Gittim yerinde gördüm...
Zaten showroom'um kenarına bir yere atmışlar. 2. el kısmına yakın bir yere koymuşlar.
Kasası, döşemesi falanı filanı diye detay yorum yapmıyorum... Ciddi manada beğendiğim noktalar oluğu kadar ucuzluğun sırıttığı noktalar da oldu.
Bu noktaları birleştirdiğimde ortaya çıkan yazıyı okuyorum: "Benim için 2012 Civic Sedan bitmiştir."
2007 Elegance ın ne artıları var
(Ben bılıyorumda ,başka kişilerden duymak istiyorum )
İç tasarım şoförün direk temas halinde olduğu yer. Dış tasarımı ve arka koltuk taraflarını geçiyorum o yüzden...
Ben civic'imde vitesin altında olan çay/çorba/orta gözü detaylarını belirtmeyeceğim malzemelerle dolduruyorum.
Bardak tutucuları sürekli kapalı kullanıyorum. Yeni tasarıma sabit bardaklık koymuşlar. Bardak koymak istemiyorsam ne olacak?
Plastik kalitesi ayaklar altında. Cruze vardı, civic çakması. Bana gelip hep derlerdi sizin arabanın aynısını aldık hem de daha az paraya. Ben de kontağı verip, bir tur atıp gelin derdim. Geri geldiklerinde elimi öperlerdi, büyüksün abi diye.
Direksiyon sırıtıyor. Çok güncellemek için kasıyorlarsa, sök accord'dan tak civic'e...
Torpido gözünü karton kağıdından yap daha iyi... Sıfatında elegance yazdığın bir aracın torpido gözünü kapatırken tekme tokat girişmeye gerek yok. Açarken de iki tane yay koy ki yavaş yavaş açılsın. Elegant bir tasarım hissi versin. (Accord örnek)
Şahin/Doğan ya da Kartal'larda vardı sanırım. Çubukla resetlerdik, saati vs...
21.yy'da japon teknolojisi bunu bize uygun görmüş. Çubuk koymuşlar. Benim fd6'ımda koç gibi buton var. Işığı da oradan ayarlıyorum, resetlemeyi de oradan yapıyorum. Kolumu sağa sola sokmaya gerek yok öyle...
Kolumu dayadığım zımbırtı benim civic'de daha geniş.
Bunu tasarlarken el frenine bir sürü yer açmak zorunda kalmışlar ve dayama yerindeki boş yer daralmış.
6 sene aradan sonra start/stop koy be adam, ama hakkını yemeyelim, sustalı anahtar koymuşlar.
Ben istanbul'da trafikte en ufak zaman dilimini konsola bakarak geçirme lüksüne sahip değilim. Gözüm daima sağ aynada, önde, sol aynada, dikiz aynasında, üstte (sunroof, kamyoncular için) olmalı... Klima ayarlarını yaparken elimi laaaap diye atıyorum ve yapıyorum şimdiki aracımda. Yeni araca düğme ekleyelim demişler. Basılı tutunca tane tane iniyor sıcaklık vs. Elini atınca bulabileceğin kadar net bir konumda ve kullanışlı değil.
Koltuklar dandik. Döşeme dandik. Plastik yegan yegan dandik...
Çok da incelemedim zaten. Bu kadar dandiklik yeter de artar...
Bir iki sene sonra accord bakıcam artık.