ya bazı arkadaşlar yok aracı görmeden yorum yapmayın yok fancılık yapmayın falan demiş de, kardeşim honda benim cebime para koymuyor. honda'dan üstün olduğunu kabul ettiğim, param olduğu takdirde honda'ya tercih edebileceğim otomobil markalarım var. fd6 sahibisin diyorsunuz. ben bu araçtan önce ae101 corolla sahibiydim ve toyota'yı her zaman honda'dan üstün görüyordum. gerek f1'de gerek sorunsuzluk konusunda toyota 1 adım bile olsa honda'dan hep öndedir. her neyse. gittim toyota bayisine, yeni corolla'ya baktım, bu ne arkadaş ya hiç yakışmamış size dedim, çıktım. ötv zamanında aldığım için bmw 3.16 ucuzdu. yalnızca 3.16 alabilecek param vardı, gittim borusan'a, girdim içine 3.16 nın, kupkuru bir araç. toyota bile daha bir fütüristik geldi yemin ederim. motor verilerine baktım, berbat. araba kasasını kaldırmaktan aciz, üstüne kartalda bile olmayacak uzunlukta bir şanzuman koymuşlar. olmaz dedim. cruze'a baktım. arka koltuk dapdar, ama ön konsol tam bir modern amerikan arabası. göstergeler amerikan indigo mavi falan. casio'nun g-shock serisi aydınlatmalarına benziyor. tamam dedim bunu alacağım. 30.000 tl gibi komik bir rakamdan satılıyordu full otomatiği o zaman. baktım yakıt verisine 10lt. aklımda dursun biraz daha dolaşayım dedim. mazda 3 e baktım, beğenmedim. 6 ya o kadar da parayı ben vermedim. ford focus o zaman için gerçekten çok kötü bir dizayna sahipti bana göre. gitmedim bile. renault'a da keza. pug 407 sadece dizel vardı, bana göre gereksizdi, olmaz dedim. jetta almaya karar verdim, satan bayii o kadar umursamaz tavırlarla yaklaştı ki, parama ihtiyaçları yokmuş deyu geri döndüm. gittim honda'ya. bu güne kadar honda'ya neden gitmedim? çünkü en pahalı c sınıfı aracı bmw den sonra honda satıyordu. bmw 55.000 tl idi, civic 45.000 tl idi. ötv olmasına rağmen honda'nın fiyatından bir gram inmemiş olduklarından oralı olmuyordum. girdim arabanın içine, vites geçişleri kısa, göstergeler beni benden alır nitelikte. senna hayranıyız zaten eskilerden, honda'nın f1 de ne kadar rezil olduğunu bilsem de kocamış kurt misali, adamlar yapmış dedim. ayrıca o sene f1 şanzumanı kimse satmıyordu. m6 da falan bile özel getirtiyordunuz. scirocco da vardı bi, o da gereksiz pahalıydı. her neyse beğendim aldım.
fanatik falan değilim bunu özetliyorum. şimdi arabamı yenilemek istiyorum. ve kendimden eminim. bu araba benden çiziği yedi. cr-z ve accord hala hoşuma gidiyor. cr-z benim tarzıma hitap etmiyor, accord'da hem yeni kasa çıkartacağı, hem de ötv den ötürü handikap yaşağacağı için aklımdan çıkmış durumda. gittim gördüm aracı. sadece o ufak yol bilgisayarı güzel. o kadar. siyah döşeme göremedim ben. siyah görsem belki idare eder derdim. bazısı da demiş dizel çıkarsın en önde gider alırsın falan. ben dizelci değilim. benzin 10 lira olsun yine dizel almam. dizel benim ruhuma, karakterime uygun bir motor değil. dizel gemilerde güzel. istanbul şehir hatları vapurlarında güzel. dizel motorun tek sevdiğim yanı gaza basmadan kalkıyor olması. her daim ilgimi çekmiş bir özelliğidir. torku yüksek olduğundan. o kadar. ayrıca şu yukarda gördüğüm clio daha tatlı geldi bana. orjinal tasarımı nede olsa. adamlar kafa yormuş anca bunu ortaya çıkarmışlar. ben bu son civic'de bariz bir ciddiyetsizlik görüyorum. aynı vtec1 de gördüğüm gibi.