Gönderen Konu: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!  (Okunma sayısı 240573 defa)

AhmetCvc

Ynt: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!
« Yanıtla #300 : Aralık 28, 2011, 08:39:48 ÖS »
Arkadaşlar,Bu mesajımı birkaç Konuya yazıyorum arkadaşların bilgilenmesi İçin ve bu yeni civic-fd6 arasındaki Tartışmalara bir ek olması için.
Bakın,Bizim fd6lar zaten Honda tasarımı değil motor Hondanın parçalar Hondanın Ama tasarım ortağı olan Acuranın.Kardeş firmalar ama işte tasarımı yapan Acura bakın Aşağıdaki fotoğraftada yabancı ülkelerdeki Civic ile Acura csx Yani bizim fd6'nın yanyana görüntüleri var burda kullanılan fd6 Pek iyi değil,sis farı yok vs vs ama yinede bakın,o civicden kat kat güzel ve yeni gelen civicde eski civicden güzel tasarımı var.

Shot at 2011-12-28

Gerçekten,yeni civic eski civicden asıl civicden daha güzel bence.Tasarımı hele :)

BGR19

« Yanıtla #301 : Aralık 28, 2011, 08:44:51 ÖS »
acura honda nın lüks segmentte çıkarttığı alt modeli değil mi?
bir de JDM civicler de FD kasa
farklı olan amerikan kasa FA diye geçiyor sanırsam :D FD ler orjinal

AhmetCvc

« Yanıtla #302 : Aralık 28, 2011, 08:47:01 ÖS »
Arkadaşım,Söylemişim hondanın Ortağı kardeş firma diye Ama işte tasarım acuraya ait.

BGR19

« Yanıtla #303 : Aralık 28, 2011, 08:49:15 ÖS »
evet de sanki çok farklı bir firma gibi olmuş, benim bildiğim honda amerikada luks olarak görülmediği için acura diye alt model çıkarttı ki honda mı ucuz araç denmesin diye, zaten amblemi de hondanın H sinin üstten sıkışmışı :D

AhmetCvc

« Yanıtla #304 : Aralık 28, 2011, 08:52:45 ÖS »
Ya tamam,Bende bunu biliyorum iç tasarımlarıda aynı Zaten panjurda benziyor,farların ampulleride benziyor Bunu bende biliyorum demek istediğim tasarım acuranın.

BGR19

« Yanıtla #305 : Aralık 28, 2011, 08:53:25 ÖS »
mesela bizdeki honda accord da amerikada acura tsx diye satılıyor, yani demek istediğim honda ile acura aynı, sadece pazarlama stratejisi

AhmetCvc

« Yanıtla #306 : Aralık 28, 2011, 08:58:11 ÖS »
Biliyorum biliyorum kaç kere Diyecem off :D bizdeki vtec2 ninde acurası vardı ama oda tam aynı değildi.Bizdeki accord ile Dışarının accordu değilde tsxi Aynı Tamam,yeter yanlış yaptım Doğrusunu bilmiyorum resim Sadece türkiye-yabancı civic olarak öyle güzel bir Karşılaştırma resmi olarak kalsın tamam ?

BGR19

« Yanıtla #307 : Aralık 28, 2011, 09:03:34 ÖS »
:D hehe kusura bakmayın ya, acura tasarlamış deyince şeaptım

AhmetCvc

« Yanıtla #308 : Aralık 28, 2011, 09:08:11 ÖS »
Acuranın Tasarladığını hala söylüyorum ama Tamam,senin dediğin :) Yok Estafurullah sen kusura bakma asıl Yanlış bilgilerimizden dolayı. :)

ursus

« Yanıtla #309 : Aralık 28, 2011, 09:14:57 ÖS »
acura ile honda ortak falan değiller. acura honda'nın öz oğludur. amerikan pazarında ilk etapta japon otomobilleri çok kötü bir imaja sahip olduklarından 90 larda hepsi adını değiştirip pazara tekrar girdi.

nissan - infiniti
toyota- lexus
honda- acura

honda2002

« Yanıtla #310 : Aralık 28, 2011, 09:28:29 ÖS »
acura ile honda ortak falan değiller. acura honda'nın öz oğludur. amerikan pazarında ilk etapta japon otomobilleri çok kötü bir imaja sahip olduklarından 90 larda hepsi adını değiştirip pazara tekrar girdi.

nissan - infiniti
toyota- lexus
honda- acura

Abd de Honda cok
Bu arada neden kotu imaja sahip olsun ki Honda?
Olsa olsa ucuz araba imajina sahip olmustur o da 70lerde falan kaldi.

TC 400

« Yanıtla #311 : Aralık 28, 2011, 09:35:56 ÖS »
Alıntıdır
Acura, Japon otomobil üreticisi Honda’nın 1986 yılından bu yana sadece Amerika , Kanada ve Hong Kong için üretilen lüks otomobiller için kullandığı bir markadır. Acura markası, Meksika’da ilk kez 2004 yılında tanıtılırken Çin pazarında ise 2006 yılında tanıtılmaya başlanmıştır. Honda firması, Acura markası ile Japonya dışında üretilen lüks otomobil pazarında ilk sıraya yerleşti.

Yaklaşık 10 yıl süren araştırma geliştirme çalışmaları sonucunda, 1986 yılında Honda Motor Şirketi Acura otomobil modellerini tanıtmak ve pazarlamak amacıyla Kuzey Amerika’da 18 temsilci açtı. Acura markası bu ülkedeki “ilk Japon lüks otomobil” olarak tarihe geçti. Amerika pazarına sunulan ilk modeller: Legend, V6-Güçlendirilmiş Coupe, Sedan ve Integra. Bu modellerin başarısı ile birlikte lüks Japon otomobil modelleri (Toyota'nın Lexus ve Nissan'ın Infiniti) arasında bir rekabet başlamış oldu.

ursus

« Yanıtla #312 : Aralık 28, 2011, 09:55:02 ÖS »

nissan - infiniti
toyota- lexus
honda- acura

Abd de Honda cok
Bu arada neden kotu imaja sahip olsun ki Honda?
Olsa olsa ucuz araba imajina sahip olmustur o da 70lerde falan kaldi.

dediğin gibi 1970 lerdeki japon araçlarına bir göz at derim. bir de american muscle car efsanesinin altın çağını yaşadığı zamana denk geliyor bu olay.

BGR19

« Yanıtla #313 : Aralık 28, 2011, 10:04:49 ÖS »
yani şöyle, şuan kötü değil tabi. örnek olarak amerikada honda neyse bizim Türkiye'de hyundai böyle, eskiden ucuz araç yapıyorlardı kalitesi de ona göre oluyordu insanların aklında öyle kalıyor ama amerikada artık böyle bir imaj yok şuan galiba hondaya karşı.

bu arada hyundai baya gelişti ama bizimkiler hala kabullenemiyor nedense...
« Son Düzenleme: Aralık 28, 2011, 10:05:43 ÖS Gönderen: BGR19 »

a1g0rithm

« Yanıtla #314 : Aralık 28, 2011, 10:16:07 ÖS »
son kasa civic hyundai'nin gerisinde.

honda2002

« Yanıtla #315 : Aralık 28, 2011, 10:21:28 ÖS »
Abd de arac alinirken motoru ile pek ilgilenilmez. Zaten oktan dusuk, motor hacmi yuksek, motor cok yorulmuyor.
Bakilan ilk sey sanzuman...
Adamlar el freni diye birsey bilmiyorlar, kullanmiyorlar.
P ye atip gidiyorlar
Araclar otoparkta dip dibe parkediyor. Arac ondeki ve arkadakinin tamponuna vura vura cikiyor, yani  o kadar dar yere parkediyorlar, umursamiyorlar...
Tahmin edin bu iskenceden hangi aracin sanzumani en guclu cikiyor... ;)
O yuzdEn hondanin imaji oldukca pozitif. Tr deki Hyundai ile kiyas edilmemmeli bence.

AhmetCvc

« Yanıtla #316 : Aralık 29, 2011, 07:22:40 ÖÖ »
Vikipediden Okunan bilgileri bende okudum alınan,yapılan araştırmaları bende yaptım.Israrcısınız.Öz oğluda olsa acuranın tasarım özgürlüğü olamazmı kendi yaptıgı arabalar? Neyse,Sadece karşılaştırma resmi olarak kalsın bizim civic,onların civic :)

YABANCI

« Yanıtla #317 : Aralık 29, 2011, 07:43:11 ÖÖ »
AhmetCvc kardeşim çok teşekkürler, ben bu resmi daha önce görmemiştim. Infinity, Lexus ve Acura Nissan, Toyota ve Honda'nın Amerika ilk hedef olmak üzere Amerika ve Avrupanın lüks pazarına girebilmek için yarattıkları markadır ve hatırladığım kadarıyla ilk Honda başlatmıştır bu uygulamayı Acura ile. Ve bu yeni markaların katılımmak istediği otomobiller Peugeot, Citroen değil daha üst segment araçlardır.

AhmetCvc

« Yanıtla #318 : Aralık 29, 2011, 07:48:56 ÖÖ »
Önemli değil.Infınıty'leri harbi beğeniyorum a :)

BHAAL

« Yanıtla #319 : Aralık 29, 2011, 09:31:59 ÖÖ »
acuranın tasarımı olması bişey değiştirmez onlar neticede aynı firma... benim anladığım şu ki bu adamlar standart civici artık sportif karakterli olarak üretmek istemiyor... paran varsa typer al yoksa emekli emekli civicine bin sen demişler yeni tasarımla beraber... araba kötü değil kesinlikle, çok iddialı kendi segmentinde ama bir fd6 sahibi arabasını satıp da bunu almaz kolay kolay... ama şöyle de bi durum var fuarda tanıtılan beyaz civic makyajlıydı mercedesinki gibi gündüz farları vardı led, jantları da çok farklıydı... o şekilde bi body kit vs olursa bu araba da çok hoş olur... ama içini gene beğenmem ben zira zaten asıl beğenmediğim yeri içi, yoksa dışı  bu haliyle bile pek çok araçtan güzel... o kadar da kötü değil yani... kıyaslandığı araç fd6 olunca kaybediyor sadece
« Son Düzenleme: Aralık 29, 2011, 09:32:51 ÖÖ Gönderen: BHAAL »

YABANCI

« Yanıtla #320 : Aralık 29, 2011, 10:29:55 ÖÖ »
... benim anladığım şu ki bu adamlar standart civici artık sportif karakterli olarak üretmek istemiyor... paran varsa typer al yoksa emekli emekli civicine bin sen demişler yeni tasarımla beraber...

Değişik bir bakış açısı ama bir taraftan mantıklı da.

Grafink

« Yanıtla #321 : Aralık 29, 2011, 10:48:02 ÖÖ »
Type R değil de, Spor isteyenler CRZ'ye fikri var bence. Sonuçta yeni Type R de yine HB tasarımına uygulanır ki, yeni HB de yine aile arabası modunda. İçerden bakarsan, estetik ferraride yok ama dışardan baktığında Toyotanın yıllardır Amerikada sattığı "liftback"lerden pek bir farkı yok. Hele o öndeki iğrenç plastik parça... Bu arada Acura Birerbir Honda'dır. öz oğlu falan da değil. Bildiğin Honda. Özellikle yeni çıkan ZDX modeli. Fevkaladenin fevkinde, yeni bir klas yaratma potansiyeline sahip. Şimdi ensesi kalın abiler benim herkesin bindiği markaya binmem dediği için , o fiyat aralıklarında seçkinlik gibi kavramları da barındırınca, orta ve orta üstü gelirli insanların sıklıkla tercih ettiği Honda'dan sıyrılmak için, muhtemelen socihiro abimizin kafası kıyakken, Aman bu da Acura oluversin dediği bir mesele. Öte yandan, her türlü malzeme işçilik ve akla gelebilecek teknik donanımların, Audi Merso, BMW gibi markalardan hiç bir aşşağı kalır yanı olmadığı gibi, iVtec motoru yüzünden bir çok fazlası da mevcut. Merak eden Acura sitesine gidip, ZDX videosunu izleyebilir... Ve artık Türkiye'de de satılmasının vakti gelsin... Ben alamasam da yollarda göreyim hiç değilse :D

http://youtu.be/5RDdEwT5aNA
« Son Düzenleme: Aralık 29, 2011, 10:50:26 ÖÖ Gönderen: Grafink »

BHAAL

« Yanıtla #322 : Aralık 29, 2011, 11:00:41 ÖÖ »
crz'in hedeflenen satış adedi çok düşük... bi typer olması öngörülmemiş anladığım kadarıyla... o daha ziyade hybrid'lerin aile arabası imajını kırmak için üretilmiş ara bi model... daha kuvvetlisi olsa seve seve alırdım da mevcut haliyle hiçbir yere oturtamadım ben kafamda... çok hızlı değil, çok güzel değil, çok ekonomik değil, çok konforlu yada çok kaliteli de değil... daha yolda görmüşlüğüm de yok.... sadece ben böyle düşünmüyorum demek ki... pek tutmadı da anlaşılan. ama sedan typer gelmiş olsa çok daha yaygın olurdu kanaatimce... hb gerçekten hoş değil... zaten önden çekişlisin bari biraz alçak ve uzun olsaydın diyorum her görüşümde... neyse konu fd6... özetle diyorum ki 2007de ilk gördüğümde nasıl aşık olduysam hala aynı duygularla bakıyorum ben fd6ya... hala durup durup seyrediyorum... yeri bende bambaşka bu arabanın... bu sınıfta bu kadar sevdiğim başka bi araç olmadı hiç

TC 400

« Yanıtla #323 : Aralık 29, 2011, 11:12:51 ÖÖ »
neyse konu fd6... özetle diyorum ki 2007de ilk gördüğümde nasıl aşık olduysam hala aynı duygularla bakıyorum ben fd6ya... hala durup durup seyrediyorum... yeri bende bambaşka bu arabanın... bu sınıfta bu kadar sevdiğim başka bi araç olmadı hiç
Doğru karar ;)

Uploaded with ImageShack.us

historyteacher

« Yanıtla #324 : Aralık 29, 2011, 12:08:42 ÖS »
bende ekim ayında 2012 civic fd6 aldım. yeni kasada özellikle göstergeler ve donanımlar güzel. önce kasa olarak beğenmemiştim ancak alınmıcak bir arabada değil. ancak şöyle bir soru sormak istiyorum. eğer honda 2012 fd6 da aynı gösterge ve donanımları koysaydı ve sonra şimdiki kasayı çıkarıp fd6 ile yeni kasanın satışını aynı anda yapsaydı hangisi daha çok rağbet görürdü? bence fd6!