Gönderen Konu: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!  (Okunma sayısı 240652 defa)

a1g0rithm

Ynt: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!
« Yanıtla #575 : Ocak 13, 2012, 04:28:17 ÖS »
Ben gözü kararttım Audi alıcam...
A4 ya da A5 için yemeden içmeden para biriktiricem...

2432

« Yanıtla #576 : Ocak 13, 2012, 05:20:20 ÖS »
inşallah emeline ulaşırsın...

a1g0rithm

« Yanıtla #577 : Ocak 13, 2012, 05:24:16 ÖS »
inşallah emeline ulaşırsın...

inşallah, sağol.

emre16

« Yanıtla #578 : Ocak 13, 2012, 10:28:03 ÖS »
bu konuyu başından beri takip ediyorum. çoğunluk başarısız olduğunu söylüyor. bayilerde çok sattığını iddia ediyor ama hepsi içi boş yalandan ibaret. beğenilmeyen bir araç nasıl bu kadar satabilir ?

Taze .oka sinek çok konar :)
Meraktan alıyor herkes 6 ay gider.
6 ay sonra bir dizel motor koyar.. tamamdır :)

bence sınırları aşmayalım yeni kasa alanlara resmen hakaret ediliyor, ben bursada gördüm bugün siyahtı 10 numarada araç sadece jettadan iyi değil tip olarak, Honda kötü araç yapmaz Hondanın ölüsü bile yeter....6 yıl önce yaptığı uzay mekiğiyle diğerlerinin aklını aldı ve bu araçta en az onun  kadar güzel bilhassa içi(i-mid yeter bi kere)....bu arada far sensörü, yağmur sensörü aşırı gereksiz bir özellik ama koymuş işte adamlar onları koyunca araba güzelleşiyor sanki, 3-4 yıl sonra başlar arıza vermeye yok toz oldu çamur oldu gereksiz....

ursus

« Yanıtla #579 : Ocak 13, 2012, 10:49:42 ÖS »
econ modu motora ve şanzumana(eğer otomatikse) doğrudan etki eden bir sistemmiş arkadaşlar aklınız karışmasın. yabancı bir dergide okudum. aktif faal çalışan bir icat yani kandırmaca yok içinde.

aracı 2. kere gittim gördüm. arka koltuk diz açıklığı artmış yazıyor dergide, ben oturdum bana küçük geldi. ön koltuğu ayarlayıp oturdum, yine küçük geldi. bu araç sanki daha kısa, bilemiyorum. veriler öyle göstermiyor.

koltuk döşemeleri haricinde hakikaten güzel bir araç. ben buraya yazdığım tüm kötü yorumları geri alıyorum. daha önce gidip gördüğümde içine adam akıllı oturmamıştım. bu gün oturdum, iç döşemelerin tamamına elimi sürdüm. direksiyon simidi bizimkiler gibi oyuncak değil öncelikle. normal bir direksiyon. ele tam oturuyor. bizimki spor olduğu için içlerde şişkinlik var. bu simitte çok az bir tümsek verilmiş. tam avucunuza oturacak şekilde. benim aracın direksiyonu bununki kadar elime oturmuyor.
ön konsol kaliteli fakat açık ton kullandıkları için plastik olduğunu belli ediyor. bu aracın içi bizimki gibi siyah tonlarına sahip olsa ben hiç düşünmem bu gün adımı yazdırırdım. vites topuzu güzel. başkada bi ayrıntısı yok. ön farlarının mercek oluşu hoşuma gitti. benim aradığım ve honda da bulamadığım özellikti. kapatmışlar. fakat farların içi açık renk alüminyum. sanırım makyajdan sonra fd6 gibi karartırlar. döşeme haricinde her şey iyi. karoserde aeorodinamik çizgiler göze çarpıyor. o kadar. güzel yani. ön yargılarımı yıktım ben. ayrıca ciddi ciddi alacakmış gibi konuştum. adam sadece buz mavisi ve grinin kaldığını(elegance manuel) onları da şubatın ortasında teslim edebileceğini, zaten şubat 20 de de lansman fiyatının arttırılacağını falan söyledi. ekranı falan çevirdi, artisliğine çevirdiğini düşünmüyorum. o ekranda 20-30 tane satılmış yeni civic gördüm ben. üstelik her renkten. bu sefer yeni renkleri satabilmek için beyaz ve siyahtan az getirdiklerini gözlemledim. sadece tanıtım amaçlı dışarıya koyuyorlar. vtec gibi rengarenk gidecek bu sene. bordo tercih edilmiş benim gördüğüm kadarıyla.
« Son Düzenleme: Ocak 13, 2012, 10:52:52 ÖS Gönderen: ursus »

bbhnda

« Yanıtla #580 : Ocak 13, 2012, 11:22:48 ÖS »
 aracı bugün 1000 bakımında bir daha inceledim.ben yargılarımı yıkamadım :D  ancak araç güzel ve alacak olanlar bu fiyatlardan elini çabuk tutsunlar ve alabildikleri kadar indirim ve aksesuar koparsınlar :D . yalnız xenon far ve koltuk ısıtma sadece elegance varmış.

tisitu

« Yanıtla #581 : Ocak 15, 2012, 08:31:13 ÖS »
valla ben aracı bu cumartesi test ettim hiçte öyle eskisinden daha sessiz daha yumusak bi amortisör felan göremedim teknoliji denilen bi geri görüş kamerası birde yol bilgisayarı opel, vw felan yolbilgisayrını ve sensönrelri 2000 yılından önce koymaya başlamıştı, sonucta honda nın zaten donanım eksikliği vardı tamam artırılmış ama bana göre eksiklerin coğu giderilmemiş gibi motor sesi halen içeri geliyor 2012 yılındayız yeni kasa yapıyırsunuz artık bazı şeyler giderilmeli yapılacak çok şeyi var daha hondada tek laf edilmeyecek şeyi  sorunsuz olması

dawnwater

• D@wnW@ter's BLoG
« Yanıtla #582 : Ocak 17, 2012, 11:01:04 ÖÖ »
lastiklerde continental.. hala ve halaa...

YABANCI

« Yanıtla #583 : Ocak 17, 2012, 12:17:30 ÖS »
continental iyidir hocam. Sıkıntı mı yaşadınız continental ile. Avrupanın en büyük orjinal oto lastik tedarikçisidir. Mercedes bile conti kullanıyordu bilmiyorum hala öyle mi. Bir arkadaş daha yeni mercedes aldı ama doğrusu dikkat etmedim. Ben kışlık lastik için özelikkle conti ts 830 arıyorum bulamıyorum Ankara'da

BHAAL

« Yanıtla #584 : Ocak 17, 2012, 12:42:34 ÖS »
aman uzak durun contiden... yol mol tutmuyo... zaten uzakdoğuda sipariş üzerine ürettiriyorlar ve kendi fabrikaları yok bildiğim kadarıyla, o açıdan ciddi bi lastik uzmanlıkları yok. zaten conti çıkarıp adam gibi bi lastik takınca hemen belli oluyor ne melanet bişey olduğu. yeni civiclerin üzerindeki contilere gelince... bildiğim kadarıyla lastik seçimleri galerilere ait... masraf düşürmek için öyle yapıyolar... farklı bir galeride başka marka bir lastiğe denk gelmek de olası o açıdan

dawnwater

• D@wnW@ter's BLoG
« Yanıtla #585 : Ocak 17, 2012, 01:46:11 ÖS »
continental iyidir hocam. Sıkıntı mı yaşadınız continental ile. Avrupanın en büyük orjinal oto lastik tedarikçisidir. Mercedes bile conti kullanıyordu bilmiyorum hala öyle mi. Bir arkadaş daha yeni mercedes aldı ama doğrusu dikkat etmedim. Ben kışlık lastik için özelikkle conti ts 830 arıyorum bulamıyorum Ankara'da
demekki mercedes de pintilik ediyor.. adam gibi yol tutmayan bir lastiktir continental.. ankarada kış lastiği önemli ve michelin i tavsiye ederim..

YABANCI

« Yanıtla #586 : Ocak 17, 2012, 09:11:36 ÖS »
demekki mercedes de pintilik ediyor.. adam gibi yol tutmayan bir lastiktir continental.. ankarada kış lastiği önemli ve michelin i tavsiye ederim..
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2011_Winterreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=87119&SourcePageId=31821

piercing__01

« Yanıtla #587 : Ocak 17, 2012, 09:30:44 ÖS »
abi kış lastıgı dıosan goodyear ultragrip 8 derım..16 ebat jantta 3 yıldır testlerde birinci gelıyor..ben aldım mıchelınle aynı fıyata gelıyordu ama bunu aldım cok memunum...continantel hakketen kötü...

YABANCI

« Yanıtla #588 : Ocak 17, 2012, 09:41:48 ÖS »
abi kış lastıgı dıosan goodyear ultragrip 8 derım..16 ebat jantta 3 yıldır testlerde birinci gelıyor..ben aldım mıchelınle aynı fıyata gelıyordu ama bunu aldım cok memunum...continantel hakketen kötü...
bende ya continental ts830 ya ug8 planlıyordum. ts830 yok piyasada ug8 alacağım sanırım. bu arada ts830 kullandınız mı hiç cidden iyi lastiktir. önceki aracımda kullandım gayet memnundum.

Mesudum

• Mesut D.
« Yanıtla #589 : Ocak 18, 2012, 10:19:57 ÖÖ »
Bayiler sıfır araçlarda ekonomik olan Continental EcoContact kullanırlar. Özellikle Almanlar Continental koymayı severler. Ancak bu markanın iyi modeli SportContact'tır. Bir de, kış lastiği ile yaz lastiğini bir tutmamalı.

Yine de, Alman ikliminde ADAC gibi Alman testlerde doğal olarak yağmur ağırlığı fazla ve bu testlerde Bridgestone geri kalıyor. Test şartlarına göre doğru da. Ancak kış şartları olarak kar, yumuşak kar ve buzda GoodYear UG8 de, Michelin Alpin A4 de, hatta Bridgestone Blizzak da iyi iş çıkartıyorlar. Üstelik Michelin Alpin modeli yıpranma konusunda en iyi, en uzun ömür vaad ediyor.

BHAAL

« Yanıtla #590 : Ocak 18, 2012, 10:30:17 ÖÖ »
:) reklam yapmadan önce bi kendinizi tanıtsaydınız... ilk msjdan reklam olmamış sanki!

Mesudum

• Mesut D.
« Yanıtla #591 : Ocak 18, 2012, 10:38:33 ÖÖ »
:) reklam yapmadan önce bi kendinizi tanıtsaydınız... ilk msjdan reklam olmamış sanki!
Aynı anda bir kaç foruma birden yazınca böyle oldu. Doğru diyorsun.

Arabam elime geçsin, yazarım, resimlerim, renklendiririm... :)

Ama reklam değil, üstte verilen linkteki sitedeki testlere göre yazmıştım.

YABANCI

« Yanıtla #592 : Ocak 18, 2012, 11:44:10 ÖÖ »
Bayiler sıfır araçlarda ekonomik olan Continental EcoContact kullanırlar. Özellikle Almanlar Continental koymayı severler. Ancak bu markanın iyi modeli SportContact'tır. Bir de, kış lastiği ile yaz lastiğini bir tutmamalı.

Yine de, Alman ikliminde ADAC gibi Alman testlerde doğal olarak yağmur ağırlığı fazla ve bu testlerde Bridgestone geri kalıyor. Test şartlarına göre doğru da. Ancak kış şartları olarak kar, yumuşak kar ve buzda GoodYear UG8 de, Michelin Alpin A4 de, hatta Bridgestone Blizzak da iyi iş çıkartıyorlar. Üstelik Michelin Alpin modeli yıpranma konusunda en iyi, en uzun ömür vaad ediyor.
Ben aracımın bir spor araba olmadığının ve limitlerinin farkında olarak kullanan biri olduğum için premiumcontact'ın sportcontact'tan daha iyi olduğunu düşünüyorum.  
ADAC testleri sadece birgün hadi çıkalım test yapalım şeklinde yapmıyor. Farklı günlerde farklı koşullarda yapılan testler sonucu ortalamalar alınarak yapılıyor. Ve yapılan testler sonucu elde edilen değerler kış lastiği için farklı yaz lastikleri için farklı ağırlıklarla puanlaştırılıyor ve bir skor elde ediliyor. Örneğin kış lastikleri değerlendirilirken; Kuru, Islak, Kar, Buz, Gürültü/Konfor, Yakıt Tüketimi, Aşınma konularında değerlendiriliyor (Bunların alt başlıkları da var tabi). Kış lastiği değerlendirmesinde ağırlıklar şöyle (yüzde olarak); Kuru %15, Islak %30, Kar %20, Buz %10, Gürültü/Konfor %5, Yakıt Tüketimi %10, Aşınma %10.
Kriteriniz aşınma ise evet Michelin en dayanıklı lastik. Ama bir kış lastiği için dayanıklılık arıyor olmak benim için yanlış, Lastiği 4 ay kullanacağım, kış olduğu için zaten ekstra yol yapmayacağım mecbur değilsem. Dolayısıyla yaz lastiğini kullandığımın 4 de biri kadar bir km yapacağım tahminen. Ben bu lastiği 5 seneden fazla da kullanmayacağıma göre. Sanırım aşınma en son kriter benim için.
Michelin alacak arkadaşların eğer bulurlarsa Fransız michelin gözü kapalı alsınlar. Ama uzakdoğu michelinin fransız ile ilgisi yok ve bu testlere giren fransız michelin. Bir arkadaşım conti için uzakdoğu demiş, (emin değilim) continentalin bilmiyorum uzakdoğuda üretimi yok diye biliyorum. En uzak ve en doğusu Romanya diye biliyorum. Ve Ben şimdi UG8 siparişi veriyorum.

YABANCI

« Yanıtla #593 : Ocak 18, 2012, 11:44:44 ÖÖ »

Ben premiumcontact'ın sportcontact'tan daha iyi olduğunu düşünüyorum. 
ADAC testleri sadece birgün hadi çıkalım test yapalım şeklinde yapmıyor. Farklı günlerde farklı koşullarda yapılan testler sonucu ortalamalar alınarak yapılıyor. Ve yapılan testler sonucu elde edilen değerler kış lastiği için farklı yaz lastikleri için farklı ağırlıklarla puanlaştırılıyor ve bir skor elde ediliyor. Örneğin kış lastikleri değerlendirilirken; Kuru, Islak, Kar, Buz, Gürültü/Konfor, Yakıt Tüketimi, Aşınma konularında değerlendiriliyor (Bunların alt başlıkları da var tabi). Kış lastiği değerlendirmesinde ağırlıklar şöyle (yüzde olarak); Kuru %15, Islak %30, Kar %20, Buz %10, Gürültü/Konfor %5, Yakıt Tüketimi %10, Aşınma %10.
Kriteriniz aşınma ise evet Michelin en dayanıklı lastik. Ama bir kış lastiği için dayanıklılık arıyor olmak benim için yanlış, Lastiği 4 ay kullanacağım, kış olduğu için zaten ekstra yol yapmayacağım mecbur değilsem. Dolayısıyla yaz lastiğini kullandığımın 4 de biri kadar bir km yapacağım tahminen. Ben bu lastiği 5 seneden fazla da kullanmayacağıma göre. Sanırım aşınma en son kriter benim için.
Michelin alacak arkadaşların eğer bulurlarsa Fransız michelin gözü kapalı alsınlar. Ama uzakdoğu michelinin fransız ile ilgisi yok ve bu testlere giren fransız michelin. Bir arkadaşım conti için uzakdoğu demiş, (emin değilim) continentalin bilmiyorum uzakdoğuda üretimi yok diye biliyorum. En uzak ve en doğusu Romanya diye biliyorum. Ve Ben şimdi UG8 siparişi veriyorum.

YABANCI

« Yanıtla #594 : Ocak 18, 2012, 11:45:39 ÖÖ »
Pardon bir cümleyi düzeltmeğe çalıştım aklım sıra :D

canguder

« Yanıtla #595 : Ocak 18, 2012, 04:46:47 ÖS »
donanım/fiyat olarak çok başarılı. 49000 liraya elegance otomatik alınabiliyor. Bu donanımla gayet ucuz bir araç.
tasarım olarak 10 üzerinden 5 puan alır.
motor olarak hiç geliştirmedikleri için benim gözümde bir gelişme yok. Şu zamana bakarsak toyota 132 hp atmosferik motor yaptı. Hyundai aynı şekilde motorlarını geliştirdi. honda hala 125 hpde.
iç kalteyi düşürdü. o güzel kadife koltuklar artık yok. daha düşük kaliteli koltuklar var.

bence donanım arayanlar için iyi bir tercih olacaktır. Diğer seçeneklerde rakiplerine göre zayıf kalıyor.

mali

« Yanıtla #596 : Ocak 18, 2012, 06:43:47 ÖS »
çok yerinde bir yorum
donanım/fiyat olarak çok başarılı. 49000 liraya elegance otomatik alınabiliyor. Bu donanımla gayet ucuz bir araç.
tasarım olarak 10 üzerinden 5 puan alır.
motor olarak hiç geliştirmedikleri için benim gözümde bir gelişme yok. Şu zamana bakarsak toyota 132 hp atmosferik motor yaptı. Hyundai aynı şekilde motorlarını geliştirdi. honda hala 125 hpde.
iç kalteyi düşürdü. o güzel kadife koltuklar artık yok. daha düşük kaliteli koltuklar var.

bence donanım arayanlar için iyi bir tercih olacaktır. Diğer seçeneklerde rakiplerine göre zayıf kalıyor.

Mesudum

• Mesut D.
« Yanıtla #597 : Ocak 18, 2012, 08:47:17 ÖS »
Üstelik ... modeli yıpranma konusunda en iyi, en uzun ömür vaad ediyor.
Bir kez daha ve sakin kafayla okudum da, hakikaten reklam bülteni tadında yazmışım yahu.

Bu arada, Yabancı da yazımı ile bana uymuş. Kendisine buradan teşekkür ediyoruz...

Mesudum

• Mesut D.
« Yanıtla #598 : Ocak 18, 2012, 08:52:37 ÖS »
Ayın 17sinde banttan inecekti arabam. Henüz haber yok. İnşallah kar nedeniyle gelişi gecikmez. Ayın 24ünde yolculuk var zira.

bbhnda

« Yanıtla #599 : Ocak 18, 2012, 09:42:17 ÖS »
hayırlı olsun aracınız :D