Bayiler sıfır araçlarda ekonomik olan Continental EcoContact kullanırlar. Özellikle Almanlar Continental koymayı severler. Ancak bu markanın iyi modeli SportContact'tır. Bir de, kış lastiği ile yaz lastiğini bir tutmamalı.
Yine de, Alman ikliminde ADAC gibi Alman testlerde doğal olarak yağmur ağırlığı fazla ve bu testlerde Bridgestone geri kalıyor. Test şartlarına göre doğru da. Ancak kış şartları olarak kar, yumuşak kar ve buzda GoodYear UG8 de, Michelin Alpin A4 de, hatta Bridgestone Blizzak da iyi iş çıkartıyorlar. Üstelik Michelin Alpin modeli yıpranma konusunda en iyi, en uzun ömür vaad ediyor.
Ben aracımın bir spor araba olmadığının ve limitlerinin farkında olarak kullanan biri olduğum için premiumcontact'ın sportcontact'tan daha iyi olduğunu düşünüyorum.
ADAC testleri sadece birgün hadi çıkalım test yapalım şeklinde yapmıyor. Farklı günlerde farklı koşullarda yapılan testler sonucu ortalamalar alınarak yapılıyor. Ve yapılan testler sonucu elde edilen değerler kış lastiği için farklı yaz lastikleri için farklı ağırlıklarla puanlaştırılıyor ve bir skor elde ediliyor. Örneğin kış lastikleri değerlendirilirken; Kuru, Islak, Kar, Buz, Gürültü/Konfor, Yakıt Tüketimi, Aşınma konularında değerlendiriliyor (Bunların alt başlıkları da var tabi). Kış lastiği değerlendirmesinde ağırlıklar şöyle (yüzde olarak); Kuru %15, Islak %30, Kar %20, Buz %10, Gürültü/Konfor %5, Yakıt Tüketimi %10, Aşınma %10.
Kriteriniz aşınma ise evet Michelin en dayanıklı lastik. Ama bir kış lastiği için dayanıklılık arıyor olmak benim için yanlış, Lastiği 4 ay kullanacağım, kış olduğu için zaten ekstra yol yapmayacağım mecbur değilsem. Dolayısıyla yaz lastiğini kullandığımın 4 de biri kadar bir km yapacağım tahminen. Ben bu lastiği 5 seneden fazla da kullanmayacağıma göre. Sanırım aşınma en son kriter benim için.
Michelin alacak arkadaşların eğer bulurlarsa Fransız michelin gözü kapalı alsınlar. Ama uzakdoğu michelinin fransız ile ilgisi yok ve bu testlere giren fransız michelin. Bir arkadaşım conti için uzakdoğu demiş, (emin değilim) continentalin bilmiyorum uzakdoğuda üretimi yok diye biliyorum. En uzak ve en doğusu Romanya diye biliyorum. Ve Ben şimdi UG8 siparişi veriyorum.