Gönderen Konu: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!  (Okunma sayısı 240665 defa)

canguder

Ynt: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!
« Yanıtla #625 : Ocak 20, 2012, 02:03:56 ÖS »
ben yeni kasayı sürdüm test ettim bayağı bir inceledim. ayrıca fd6 sahibiyim. artı ve eksileri şöyle

artıları ;

1-herkesin şikayet ettiği donanım eksikliğini gidermişler
2-fiyatı şu anda gayet uygun (2-3 ay sonra ne kadar zam gelir bilinmez)
3-yine şikayet edilen yalıtımı iyileştirmişler
4-bagaj büyütülmüş
5-econ mod eklenmiş. isteyen daha ekonomik kullanabiliyor.

eksi yönleri

1-motor hala aynı hiç bir gelişme yok 125 hp
2-şanzımanda hala hiç bir gelişme yok 5 ileri
3-araç yerden yüksek
4-tasarım olarak fd6 kasaya göre çok zayıf. hem iç mekan hem dış tasarım olarak fd6 ile katılımamaz.
5-malzeme kalitesi düşürülmüş.özellikle koltuklar ve kafalıklar çok ucuz olmuş.
6-sportif ruh yok olmuş. araç hiç bir his vermiyor. diğer markalardan bir farkı yok.

sonuç olarak honda yeni trende uyum sağlamış. accent blue , elantra , ford focus , citroen c4  gibi markalara özenerek şişirme kasa yapmış. kendi havasından yoksun donanımlı ve uygun fiyatlı bir araç karşımızda. bana göre aileler ve orta yaşlı kullanıcılar için uygun tercih olacaktır. gençlerin beğenmesi mümkün gözükmüyor.

Grafink

« Yanıtla #626 : Ocak 20, 2012, 02:09:23 ÖS »
ben yeni kasayı sürdüm test ettim bayağı bir inceledim. ayrıca fd6 sahibiyim. artı ve eksileri şöyle

artıları ;

4-bagaj büyütülmüş

eksi yönleri

3-araç yerden yüksek
4-tasarım olarak fd6 kasaya göre çok zayıf. hem iç mekan hem dış tasarım olarak fd6 ile katılımamaz.
6-sportif ruh yok olmuş. araç hiç bir his vermiyor. diğer markalardan bir farkı yok.

sonuç olarak honda yeni trende uyum sağlamış. accent blue , elantra , ford focus , citroen c4  gibi markalara özenerek şişirme kasa yapmış. kendi havasından yoksun donanımlı ve uygun fiyatlı bir araç karşımızda. bana göre aileler ve orta yaşlı kullanıcılar için uygun tercih olacaktır. gençlerin beğenmesi mümkün gözükmüyor.

Bende aynı şekilde düşünüyorum, Ancak test sürüşü yapmadığım için, Yol tutuşu olarak daha mı iyi, daha mı kötü, virajlardaki yatmalar vs gibi?

YABANCI

« Yanıtla #627 : Ocak 20, 2012, 02:16:48 ÖS »

artıları ;

4-bagaj büyütülmüş

eksi yönleri

3-araç yerden yüksek

sonuç olarak honda yeni trende uyum sağlamış. accent blue , elantra , ford focus , citroen c4  gibi markalara özenerek şişirme kasa yapmış. kendi havasından yoksun donanımlı ve uygun fiyatlı bir araç karşımızda. bana göre aileler ve orta yaşlı kullanıcılar için uygun tercih olacaktır. gençlerin beğenmesi mümkün gözükmüyor.

Aracın yükseltilmesi bir yönden iyi birçok yönden kötü bir durum elbette. Aracın yol tutuşuna arkasına sahip olmasına engel teşkil edecek bir durum yaratmış mı yükseltilmesi? (Sizinle aynı fikirdeyim araç hakkında ki yorumlarınızda, ancak ben test sürüşü yapmamıştım bu yüzden soruyorum) Bilmiyorum test sürüşünüz ne kapsamdaydı, test edebilme şansınız oldu mu ama, virajlar biraz sert alındığında yükselmenin etkisi ile VSA nın daha erken devreye girmesi gibi bir durum söz konusu oluyor mu mesela?

YABANCI

« Yanıtla #628 : Ocak 20, 2012, 02:19:54 ÖS »
Aracın yükseltilmesi bir yönden iyi dedim, çünkü hergün otopark'a girerken 10 cm lik bir payım var. 11 cm sağa ya da 11 cm sola gidersem aracın altı sürtüyor. Tamam otoparkın girişinde de anatomik bir bozukluk var ama, sadece benim ki sürtüyor. Yani Honda'nın ya arabayı yükseltmesi ya da bizim otoparkın girişini düzeltmesi gerekiyordu. Kendi çözümünü üretmiş. :)
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2012, 02:21:05 ÖS Gönderen: YABANCI »

canguder

« Yanıtla #629 : Ocak 20, 2012, 02:22:26 ÖS »
yol tutuşta pek bozulma yok. 130 km/h kadar çıktım. daha sonrası için yorum yapamam ama 130a kadar aynı şekilde yol tutuş. süspansiyonlar biraz yumuşak geldi. düz giderken aynı , virajlarda fd6 kasaya oranla arkayı bırakma hissi veriyor. daha ayrıntılı test etmekte gerekir. hızlanma olarak benim fd6 da simota filtre var pek bir fark yok. aynı şekilde hızlanıyor. frenlerdeki ses kesilmiş ama durma mesafesinde iyileştirme yapılmamış. aynı şekilde duruyor.
« Son Düzenleme: Ocak 20, 2012, 02:24:32 ÖS Gönderen: canguder »

Muhsin07

« Yanıtla #630 : Ocak 20, 2012, 02:25:22 ÖS »
Aracın yükseltilmesi bir yönden iyi dedim, çünkü hergün otopark'a girerken 10 cm lik bir payım var. 11 cm sağa ya da 11 cm sola gidersem aracın altı sürtüyor. Tamam otoparkın girişinde de anatomik bir bozukluk var ama, sadece benim ki sürtüyor. Yani Honda'nın ya arabayı yükseltmesi ya da bizim otoparkın girişini düzeltmesi gerekiyordu. Kendi çözümünü üretmiş. :)

güzel çözüm bencede :D

YABANCI

« Yanıtla #631 : Ocak 20, 2012, 02:31:20 ÖS »

güzel çözüm bencede :D
Akıllı çocuklar bu Honda Mühendisleri :D

Ouzhan_

« Yanıtla #632 : Ocak 20, 2012, 08:48:13 ÖS »
donanım olarak 6 hava yastıgı ve cd changer de yok

odogru

« Yanıtla #633 : Ocak 20, 2012, 08:57:10 ÖS »
bugün tekrar servise gittim. uzun uzun yine baktım yeni civic'e ama  bir türlü gözüm alışmadı halaa... hatta bir arkadaşım vardı yanımda, aynen şöle dedi "fd6 satılıp yeni kasa alınmaz".. alışmak zor geliyor off...  :artis

srrealizm

« Yanıtla #634 : Ocak 20, 2012, 09:04:18 ÖS »
Yol tutuş olarak eski kasaya göre daha iyi olmuş bence, test güzergahı deneyebileceğim bir viraj içermiyordu ama yüksek hızlardaki şerit değişimine baktığımda eskisine göre daha stabildi araç. Direksiyon daha yumuşak ve sürüşü keyifliydi. Dış tasarımı ben de beğenmeyenlerdenim, iç malzeme kalitesi düşmüş. Donanımı iyi lakin frenlerini çok beğenmedim.

odogru

« Yanıtla #635 : Ocak 20, 2012, 09:07:40 ÖS »
dış görünüme biran önce el atmalılar...

bbhnda

« Yanıtla #636 : Ocak 20, 2012, 11:09:39 ÖS »
yoksa honda artık hedef kitlesini mi değiştirdi ?

YABANCI

« Yanıtla #637 : Ocak 21, 2012, 12:02:37 ÖÖ »
yoksa honda artık hedef kitlesini mi değiştirdi ?

Hocam hedef kitlesini falan değiştirdiğinden değil, Bu araç yeni, yani bugün 2012'de üretilmeye, satılmaya başlanmış bir araç değil. Honda dokuzuncu nesil olarak "enerjik, zarif ve aerodinamik" sıfatlarıyla tanımladığı bu konseptin taslağını 13 Aralık 2010'da açıkladı. Ve coupe ve sedan modellerinin her ikisi de 10 Ocak 2011 tarihinde 2011 Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda gösterildi. Dokuzuncu nesil Civic 20 Nisan 2011 tarihinde ABD'de satışa sunuldu.
Tüm modellerinde ABS, VSA ve EBD'yı standart olarak sundu ve artı olarak özellikle kötü, hırpalanmış yollarda konforu arttırmak yol defektlerini daha az hissettirmek için yeni bir çok noktadan bağlı arka süspansiyon eklendi. Hatta bu civic ve ağabeyi accord NHTSA (Nation Highway Traffic Safety Administration) tarafından teste alındı. Test sonucunda araç; Ön çarpışma testlerindeki koruma reytingi olarak 4 yıldız (sürücü tarafı 5, yolcu tarafı 4 yıldız) yandan gelen darbelerde 2 yıldız (Sürücü tarafı 2, yolcu tarafı 4 yıldız) aldı. Devrilme riski %10,5 olarak bulundu ve 4 yıldız aldı. Ağabeyi Accord ise yanlış hatırlamıyorsam tüm klasmanlarda 5 yıldız almıştı.
İşte ilk defa 13 Aralık 2010'da açıklanan ve 20 Nisan 2011'den bu yana Amerika'da satılan bu araç makyajlanarak Türkiye'de satılmaya başlandı. Honda NHTSA'de ki bu kötü dereceler sonucunda o zaman güçlendirme çalışmalarının devam ettiğini 2012 de ki aracının güçlendirilmi olacağını 5 yıldız alacak bir araç olacağını açıklamıştı. Umarım şu an Türkiye'de de montajı yapılan bu araç sadece görünüm olarak değil güvenlik için gerekli makyajı görmüştür.
Bu arada sedan civicin testlerini euroncap te göremezsiniz zira nedense satış stratejilerine göre Honda avrupada sadece HB versiyonunu satıyor.

YABANCI

« Yanıtla #638 : Ocak 21, 2012, 12:11:35 ÖÖ »
Bunları nereden biliyorum aracım 2012 Civic. 2012 fakat FD6. Aracımı 30 Kasım'da teslim aldım. Aracımı alırken yeni kasanın geleceğini biliyordum ve dizaynını, şeklini de  %98 oranında biliyordum. Önümde iki seçenek olunca araştırmak zorunda hissetmiş ve araştırmıştım doğrusu. Sonuçta yeni kasayı da bekleyebilirdim. Altımda arabam vardı, o da civic'ti. Görünüm makyajı konusunda neredeyse tüm bilgileri edinebilmeme rağmen aracın güçlendirilip güçlendirilmeyeceği bilgisini alamadım bir türlü. Yeni civic sahipleri alınmasın bu sadece benim zevkim ya da zevksizliğim çok da hoşuma gitmemişti o zaman. Daha doğrusu FD6 daha güzel geliyordu. Ama şimdi gözümüz alıştıkça yeni civic te biraz daha güzelleşti sanki. Eskisi kadar kötü gelmiyor.

Mesudum

• Mesut D.
« Yanıtla #639 : Ocak 21, 2012, 12:48:08 ÖÖ »
Kar yağışı bizi de vurdu.

Aracımın aynı 17sinde bant inişinden sonra yapılması gereken imalat sonrası incelemeler yoğun kar nedeniyle ancak yapılabildi. Sevkıyat vs hafta başına kaldı.

Araba bana pazartesi şehirdışı göreve giderken lazımdı ve bir hafta boyunca yokum. Kısmet, vardır bir hayır!

Bayiye artık acele etmemelerini söyledim. Ödemem yeni aya dönecek, bu sayede belki hiç kredi kullanmadan arabamı nakit ve peşin alabileceğim. Belki de böyle bir hayır vardır.

YABANCI

« Yanıtla #640 : Ocak 21, 2012, 12:53:34 ÖÖ »
Kar yağışı bizi de vurdu.

Aracımın aynı 17sinde bant inişinden sonra yapılması gereken imalat sonrası incelemeler yoğun kar nedeniyle ancak yapılabildi. Sevkıyat vs hafta başına kaldı.

Araba bana pazartesi şehirdışı göreve giderken lazımdı ve bir hafta boyunca yokum. Kısmet, vardır bir hayır!

Bayiye artık acele etmemelerini söyledim. Ödemem yeni aya dönecek, bu sayede belki hiç kredi kullanmadan arabamı nakit ve peşin alabileceğim. Belki de böyle bir hayır vardır.
Herşeyde bir hayır vardır, gerek ödeme anlamında avantajınız olmuş ve yine bu karda kışta da risk doğrusu. Allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin. Bir an önce alında yorumlarınızı görelim diye sabırsızlanmıyor da değilim aslında.

alpego

« Yanıtla #641 : Ocak 21, 2012, 09:27:11 ÖÖ »
diyarbakır honda plaza da yenı kasalar 49000tl 2012 model , eskı kasa dıyeyım artık 2012 model 49500tl nasıl iş anlamadım ?

bbhnda

« Yanıtla #642 : Ocak 21, 2012, 01:26:54 ÖS »
yeni kasayı satmaya çalışıyorlar

TUNÇ99

« Yanıtla #643 : Ocak 21, 2012, 10:01:43 ÖS »
yeni kasayı deneyen arkadaşlar. aracı kilitlerken açık camlar ve sunroof ta otomatik kapanıyor mu? benim  en çok donanım eksiği gördüğüm şey buydu??

SONE-R

« Yanıtla #644 : Ocak 22, 2012, 07:55:52 ÖS »

yaw heralde satmaya çalışacaklar.. adamların işi bu.. üretimden kalkmış modeli mi satmalarını bekliyordun?

YABANCI

« Yanıtla #645 : Ocak 22, 2012, 09:09:56 ÖS »

yaw heralde satmaya çalışacaklar.. adamların işi bu.. üretimden kalkmış modeli mi satmalarını bekliyordun?

Eski kasayı neden ellerinde tutmaya çalışacaklar onun mantığını anlayamadım.

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #646 : Ocak 22, 2012, 09:32:43 ÖS »
bu yeni kasanın cityden ne farkı var tasarım aynı ben bu işten bişe anlamadım

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #647 : Ocak 22, 2012, 09:34:46 ÖS »
city tasarım olarak gözüme daha hoş geliyo yeni civice göre

battalgazi

« Yanıtla #648 : Ocak 22, 2012, 09:42:48 ÖS »
yeni kasayı deneyen arkadaşlar. aracı kilitlerken açık camlar ve sunroof ta otomatik kapanıyor mu? benim  en çok donanım eksiği gördüğüm şey buydu??
yok dostum bu özelliği yine koymamışlar

alimagar

• şeyhmus bilgiç
« Yanıtla #649 : Ocak 22, 2012, 10:33:22 ÖS »
yok dostum bu özelliği yine koymamışlar
biraz hondanın diğer ülj-kerin sitelerini bi inceleyin  pakistan mısır gibi ülkelerde bu donanımlar fazlasıyla var hondanın türkiyeye verdiği değer bu