Gönderen Konu: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!  (Okunma sayısı 240623 defa)

civic46

Ynt: 2012 Yeni Civic Güncel Detaylar, Resimler!
« Yanıtla #75 : Aralık 24, 2011, 04:37:09 ÖS »
ilk defa bi markada eski kasa ile yeni kasa aynı fiyata satılacak galiba :dissiz

BySeLçuKkK

« Yanıtla #76 : Aralık 24, 2011, 04:39:02 ÖS »
bence o fiyat ilk parti içindir yılbaşından sonra kesinlikle fiyat yükselecekdir...kampanya gibi birşey heralde

can98

« Yanıtla #77 : Aralık 24, 2011, 04:39:21 ÖS »
umarım güvenlikten kısmamıştır 2007-2011 honda civiclerin güvenlik testi http://www.youtube.com/watch?v=MTohN6PW4bA

BySeLçuKkK

« Yanıtla #78 : Aralık 24, 2011, 04:45:53 ÖS »
bu videodaki aracın çarpışma anında arka çamurluğu etkilemesiyle birlikde ön camın patlamaması olağanüstü heralde :D

kayacan03

« Yanıtla #79 : Aralık 24, 2011, 06:34:17 ÖS »
elinde başka resimler olan yokmu acaba izmit uzuner,e pazartesi gelicekmiş..Pazartesiye kaldı.
elinde başka resimler olan yokmu acaba izmit uzuner,e pazartesi gelicekmiş..Pazartesiye kaldı.
merhaba, bu sabah 9'da adapazari honda'ya gittik, beyaz bir numune gelmis yeni kasa, yagmulu da olsa bir miktar inceleme ve resim cekme imkanimiz oldu. Adapazari honda sahipleri ve yetkililerine ozellikle tesekkur ediyorum, cektigim resimler asagida. bu da beyaz!:) yorum, fikir ve izlenimlerim soyle (aslinda nasil basliyacagimi bilmiyorum):

* oncelikle, 17 haziran 2006da trabzonda su anki (2006-2012) kasanin ilk lansmaninda hissettigim buyuk heyecan keyiften eser yoktu bugun maalesef.
*bu yeni kasanin genel olarak dis kismi kerhen de olsa kabul edilebilir geldi bana. tam nikelajli kapi kollari zenginlik katmis bir miktar. Ciddi bir sicrama kesinlikle yok, idare eder yani. ama arkadan plakaya dogru girmis seffafimsi cizgiler felaket kotu! eminonunden alinip yapistirilmis  mika kedi gozleri gibi! ama kasa genel itibarla spor karaterinden cok uzak degil. bence beyaz renk EN KOTU renk olacak herhalde bu kasada. cin arabalari gibi duruyodu. gumus fume siyah daha hos olacaktir kesin.

* aracin ici ise, ne desem bilmiyorum !. ic kapi kollari yukari acili kivrilmis, kirilcak gibi, koltuk dosemeleri cooook kalitesiz, inanamadim valla!

*su anki kasanin aksine bunda aracin kaput kismini buyutup icerideki konsolu biraz kesmisler-daraltmislar, on zenginlik ve ust sinif hissi ortadan tamamen kalkmis!

* el freni 2001-2006 kasaninkinin abartilmis hali , oklava gibi. cam dugmeleri, kolcak genel itibariyla ayni.

* en ucuzu ve husran kisim ise cd-rabdyo konsolu, yaw hic bir "elegance=zerafet" yok cd-radyo panelinde, dumduz, opellerin bazilarindaki gibi, malzeme de kalitesi hissi veriyor. icim gitti gorunce, ciz etti, napmislar dedim guncel panele.

* Hiz, devir gostergesi, standart geri gorus kamerasi, ekon modu filan guzel olmus, cafcafli.

* sunroofun dugmeleri ve fonksiyonlari yeriyle aynen ayni. copy-paste yani:)

* bagaj az daha derin gibi, yani hacim 400 lt'yi gecer herhalde, gozume oyle geldi. gunceli 389 diye hatirliyorum.

* tekerler ayni boyut, 205 55 16.

*aceleyle F1 direksiyon kulakciklarina bakmayi unuttum, var miydi acep:))

* geri gorus kamerasi  bagajin ortasinda plakanin heme ustunde gizlenmeye calisilmis yeri, azicik kafa yormuslar herhalde oraya:)

* civicte sensor yok diyenleri sensor manyagi demesek te ona yakin yapaar. abur cubur sensor doldurmuslar, goz doldurur yani.

SONUC VE KANAAT: Guncel kasa genel itibarla bu yeni kasadan daha iyi, daha oturakli, daha karakterli.

Almayi dusunen arkadalara tavsiyem, sadece tavsiye tabii:

* mecbur olmazlarsa beyaz disinda renkleri gormeden karar vermesinler bence.
* koltuklara kaliteli deri yapilirsa hava bambaska olabilir, bu konuda cok ciddiyim, isitma var nasilsa. olmasa bile deri cok zenginlesitirir bu kalitesiz dosemeleri.
*her seye ragmen 50000 TL elegance  yeni kasa icin iyi fiyat, verilir bence.
*body-kit var midir, abartisiz ama iyi bi calisma ile dis gorunus bir havaya girebilir.
*ben sahsen 1.8 cikmasini umud ediyorum, cikma ihitmali yuksek dediler, ama ortalik puslu, belli degil. yeni 1.6 daha ekonomik filan deidler ama, degil, araba 40 kg kadar haiflemis ondan kaynaklanin cok cuz'i bir tuketim azalmasi var o kadar. sahsen guncel kasadan 3 tane kullandim, 3u de 1.8 oldu. su anda da 2009 makyajszi 1.8 sedanim var, 1.6 ile mukayese kabul etmez, 3. viteste 183'u gordum.

HAYIRLI OLSUN, ne diyelim, simdiden makyaji merak ediyorum:))

Selam ederim. Yrd. Doc. Dr. Bekir KAYACAN, Duzce Universitesi.
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2011, 06:35:26 ÖS Gönderen: kayacan03 »

kayacan03

« Yanıtla #80 : Aralık 24, 2011, 06:43:29 ÖS »
[/img]http://img440.imageshack.us/img440/2163/131220111017.jpg[/img]
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2011, 06:49:24 ÖS Gönderen: kayacan03 »

kayacan03

« Yanıtla #81 : Aralık 24, 2011, 06:51:13 ÖS »
resim nasıl post ediyoruz burada?

BySeLçuKkK

« Yanıtla #82 : Aralık 24, 2011, 06:52:48 ÖS »
cevap yaza basdıkdan sonra B I U yazılarının altına manzara resmi var ona tıkladıkdan sonra ortasına resmin linkini yapıştırıyorsunuz.

BySeLçuKkK

« Yanıtla #83 : Aralık 24, 2011, 06:54:25 ÖS »
[İMG]resmin linki buraya yapıştırılacak[İMG]
manzara ikonuna tıklayınız önce

kayacan03

« Yanıtla #84 : Aralık 24, 2011, 06:56:28 ÖS »
[İMG]resmin linki buraya yapıştırılacak[İMG]
manzara ikonuna tıklayınız önce
link sart mi? direkt bilgisarimdan yapisriabilri miyim?

BySeLçuKkK

« Son Düzenleme: Aralık 24, 2011, 07:10:27 ÖS Gönderen: BySeLçuKkK »

BySeLçuKkK

« Yanıtla #86 : Aralık 24, 2011, 07:10:42 ÖS »
yukardaki linkde anlatıyor ordan bakın isterseniz

BySeLçuKkK

« Yanıtla #87 : Aralık 24, 2011, 07:36:16 ÖS »
yükleyemedinizmi

civic46

« Yanıtla #88 : Aralık 24, 2011, 08:00:43 ÖS »
http://imageshack.us/
Hocam bu siteden yükleyin resim yüklendikten sonra altta "Forum kodu linki" var onu kopyalayıp buraya cevap yaz kısmına koplalayın

mehmet1971

« Yanıtla #89 : Aralık 24, 2011, 08:28:06 ÖS »
Aracı hanıma gösterdim. Hiç anlamaz otomobilden. Bu ne ya fi tarihinden kalma araçlara benziyor dedi(kokpit için) çok uğraşmışlar bunu yapabilmek için diyor. Hak vermemek elde değil.

kartal54

« Yanıtla #90 : Aralık 24, 2011, 08:31:45 ÖS »
Motor değişmemiş, ki bu aracı yapan honda ise değişmesi gerekiyordu şahsi kanaatim... yok yılın ortasında yok 2013te yeni motor gelecekmiş beni ilgilendirmez... Bi astra bile eski motorları bırakıp yepyeni bir çizgi ve birkaç çeşit motorla çıkıyosa hondanın alasını yapması gerekiyordu bence...
görüntü birkaç arabayı andırıyor özellikle önden jetta, arkadan ve yandan da corollayı... sportif tarzını yitirmiş bir araç... orta yaş ve üzerine hitabedecek bir yapısı var... göstergeler değişmiş ama çizgisinden çıkmadan... Bence en güzel yanı bu... orta konsol kötü olmuş ve özellikle göğüs özelliğini kaybetmiş ve malzeme kalitesi çok kötü... Bagaj 51Lt büyümüş ama koltuklar daralmış insan içinde fd6daki gibi rahat ve ferah hissedemiyor... far, yağmur sensörü ve geri görüş kamerası koymuşlar bu güzel bir özellik... özellikle yol bilgisayarını yenilemeleri iyi olmuş...
Dışarıdan bambaşka bir civic gibi dursa da fd6dan alelacele birşey çıkarmışlar ortaya saçmalamışlar bence...
Araç fiyattan dolayı tutulur ama tutacak olan hondacılar olmaz bana göre... Çünkü FD6 bundan çok daha iyi bir araç...
İlk izlenimlerim bunlar...

civic46

« Yanıtla #91 : Aralık 24, 2011, 08:34:45 ÖS »
artık yavaş yavaş FD6 ların fiyatı artar mesela ben resimleri ve yorumları gördükten sonra arttırdım :dissiz

BySeLçuKkK

« Yanıtla #92 : Aralık 24, 2011, 08:54:20 ÖS »
beğenilmemesi fd6 ların fiyat artışına çıkıcağı anlamına gelmez...Honda severler teamhonda,dan ibaret değil bu aracı beğenecek binlerce insan çıkacak ve satılacakdırki  buda ister istemez fiyat düşmesine sebep olacakdır.Fiyat çıkması bence bu araçların 2.el alım gücünü zayıflatır.Her zaman yeni,iyidir.
« Son Düzenleme: Aralık 24, 2011, 08:55:33 ÖS Gönderen: BySeLçuKkK »

SONE-R

« Yanıtla #93 : Aralık 24, 2011, 09:03:14 ÖS »
ben bugün Efe hondaya gidip arabayı inceledim. içi hyundai ayarında gibi geldi.. tek beğendiğim geri görüş kamerası idi. kamera çok kullanışlı..
onun dışında bu civic'i gördükten sonra sahip olduğum Megane III'ü daha bi çok sevdim ki beni eski üyeler tanır nasıl bir hondacı olduğumu söylememe gerek yok. ama ES7 civic'ten sonra hondayı bırakmıştım iyiki de bırakmışım. bir daha uzun süre honda almam sanırım.. benim megane'da olan özelliğin çoğu civic'te yok..

BySeLçuKkK

« Yanıtla #94 : Aralık 24, 2011, 09:14:21 ÖS »
Megane 3 İlk çıkdığında eniştem almıştı.40.000 Bİn lira civarında...3-4 Ay sonra arabayı görme imkanım oldu arabaya ilk bakdığımda hb tasarımında öncü olarak tasarlamışdım kafamda.Ama detaya girince uzak durmaya karar verdim.sadece benim fikrim.Kapıları açınca menteşe sesleri son derece sinir bozucu.aracın arka tarafı dar geldi bana,kapıları kapatırken acayip şekilde ses karmaşıklığı kapıların titreme olayı beni zaten bitirmişdi.Ama motor performans son derece tatmin ediciydi.Şu ana kadar kronik bir sorunuda çıkmamış.Ama yukarda yazdığım olaylar o arabayı almamam için yeterli sebeplerdir. (BENCE) markayı kötülemek için yazmıyorum.Yanlış anlamayın sadece benim Beklentilerimin Dışındadır.Ama FD6 lar 3-4 yıl sonrada bayiden aldığın gibi sorunsuz ve tokdur.

civic46

« Yanıtla #95 : Aralık 24, 2011, 09:19:44 ÖS »
yeni kasanın tutmaması ve bi önceki kasanın değer kazanması sadece honda için değil tüm otomotiv dünyası için geçerlidir,piyasa gerçekleriyle sabittir; corolla 94-98 efsane kasa oldu nedeni ise ondan sonra çıkan kasa çok tipsizdi hala 97 corolla 2000 modelden daha çok para ediyor.

BySeLçuKkK

« Yanıtla #96 : Aralık 24, 2011, 09:25:14 ÖS »
97-98 corollanın ederi 11bin-12 bindir.2000-2002 corollannın ederi 15bin-16bin-17bin.gidipde 97-98 corollaya 15-16 milyar para vermem.ama sizin dediğin gibi fiyat biçenler vardır.Ama mantıklı insan almaz.Mantıken,de öyle.Yanlışsam söyleyin.

civic46

« Yanıtla #97 : Aralık 24, 2011, 09:36:32 ÖS »
neyse hocam herkes istediği fiyatı yazar ama dediğim gibi bazı kasalar her zaman iyi para eder FD6 ların kıymetleneceğini düşünüyorum keşke honda FD6 ları geride bırakacak bi kasa çıkarsaydı...5 senedir Civic kullanıcısıyım 2003 makyajsız ES - 2005 makyajlı LS - 2008 makyajsız Premium - 2010 makyajlı Premium - ve son arabam 2010 beyaz Elegance..Ve artık yeni kasa benim hedefim değil.

coast_guard

« Yanıtla #98 : Aralık 24, 2011, 09:59:41 ÖS »
Arkadaşlar yeni civic 7 ocakta tüm honda plazalarda....

BHAAL

« Yanıtla #99 : Aralık 24, 2011, 10:40:40 ÖS »
arkadaşlar bugün efe hondadaki araçları inceledim, farklı açılardan görmek isteyen olursa diye çektiğim fotoları koyuyorum buraya...  şahsi fikrime gelince, bence civici artık sportif karakterli bi araç olarak düşünmüyolar üretenler... sanki spor istiyosan gel typer satalım demeye getirmişler zira bu araç tam bir emekli aracı olmuş, corolla ile bi farkı yok artık, tipi çok kötü diyemem ama aradığım sportif ruh yok... ucuz yollu spor araç mantığı civic için işlemez bu kasada... artılarına gelince kapılar daha tok, yalıtım daha iyi, malzeme kalitesi bi parça daha iyi ama hala bol plastik var, sınıfında hala iddialı ama fd6 sahibi arabasını satıp da bunu almaz kolay kolay, ben eski kasa accord almayı tercih ederim şahsen... fd6ları yolda ilk gördüğümde aşık olmuştum ben, çarpılmıştım resmen... ama bunda hiç öyle bi etkileşim olmadı... gene de baktırıyor kendine, ama işte o ayarda değil... eklenen onca zart zurt sensörüne bence gerek yoktu... ama o kadar çok insan tantana yaptı ki aynaları katlanmıyo, anahtarı sustalı değil, niye farlarını otomatik açmıyo vs vs... adamlar ekleme gereği hissetmişler artık... şahsen ben onları arıza sebebi olarak düşünüyorum sadece, olmasa da olur zira... çok elektronik iyi değildir... ben asıl motorda bi iyileştirme bekledim ama öyle bişey olmamış... makyajlanmış fd6 gibi bişey piyasa çıkan