elinde başka resimler olan yokmu acaba izmit uzuner,e pazartesi gelicekmiş..Pazartesiye kaldı.
elinde başka resimler olan yokmu acaba izmit uzuner,e pazartesi gelicekmiş..Pazartesiye kaldı.
merhaba, bu sabah 9'da adapazari honda'ya gittik, beyaz bir numune gelmis yeni kasa, yagmulu da olsa bir miktar inceleme ve resim cekme imkanimiz oldu. Adapazari honda sahipleri ve yetkililerine ozellikle tesekkur ediyorum, cektigim resimler asagida. bu da beyaz!:) yorum, fikir ve izlenimlerim soyle (aslinda nasil basliyacagimi bilmiyorum):
* oncelikle, 17 haziran 2006da trabzonda su anki (2006-2012) kasanin ilk lansmaninda hissettigim buyuk heyecan keyiften eser yoktu bugun maalesef.
*bu yeni kasanin genel olarak dis kismi kerhen de olsa kabul edilebilir geldi bana. tam nikelajli kapi kollari zenginlik katmis bir miktar. Ciddi bir sicrama kesinlikle yok, idare eder yani. ama arkadan plakaya dogru girmis seffafimsi cizgiler felaket kotu! eminonunden alinip yapistirilmis mika kedi gozleri gibi! ama kasa genel itibarla spor karaterinden cok uzak degil. bence beyaz renk EN KOTU renk olacak herhalde bu kasada. cin arabalari gibi duruyodu. gumus fume siyah daha hos olacaktir kesin.
* aracin ici ise, ne desem bilmiyorum !. ic kapi kollari yukari acili kivrilmis, kirilcak gibi, koltuk dosemeleri cooook kalitesiz, inanamadim valla!
*su anki kasanin aksine bunda aracin kaput kismini buyutup icerideki konsolu biraz kesmisler-daraltmislar, on zenginlik ve ust sinif hissi ortadan tamamen kalkmis!
* el freni 2001-2006 kasaninkinin abartilmis hali , oklava gibi. cam dugmeleri, kolcak genel itibariyla ayni.
* en ucuzu ve husran kisim ise cd-rabdyo konsolu, yaw hic bir "elegance=zerafet" yok cd-radyo panelinde, dumduz, opellerin bazilarindaki gibi, malzeme de kalitesi hissi veriyor. icim gitti gorunce, ciz etti, napmislar dedim guncel panele.
* Hiz, devir gostergesi, standart geri gorus kamerasi, ekon modu filan guzel olmus, cafcafli.
* sunroofun dugmeleri ve fonksiyonlari yeriyle aynen ayni. copy-paste yani:)
* bagaj az daha derin gibi, yani hacim 400 lt'yi gecer herhalde, gozume oyle geldi. gunceli 389 diye hatirliyorum.
* tekerler ayni boyut, 205 55 16.
*aceleyle F1 direksiyon kulakciklarina bakmayi unuttum, var miydi acep:))
* geri gorus kamerasi bagajin ortasinda plakanin heme ustunde gizlenmeye calisilmis yeri, azicik kafa yormuslar herhalde oraya:)
* civicte sensor yok diyenleri sensor manyagi demesek te ona yakin yapaar. abur cubur sensor doldurmuslar, goz doldurur yani.
SONUC VE KANAAT: Guncel kasa genel itibarla bu yeni kasadan daha iyi, daha oturakli, daha karakterli.
Almayi dusunen arkadalara tavsiyem, sadece tavsiye tabii:
* mecbur olmazlarsa beyaz disinda renkleri gormeden karar vermesinler bence.
* koltuklara kaliteli deri yapilirsa hava bambaska olabilir, bu konuda cok ciddiyim, isitma var nasilsa. olmasa bile deri cok zenginlesitirir bu kalitesiz dosemeleri.
*her seye ragmen 50000 TL elegance yeni kasa icin iyi fiyat, verilir bence.
*body-kit var midir, abartisiz ama iyi bi calisma ile dis gorunus bir havaya girebilir.
*ben sahsen 1.8 cikmasini umud ediyorum, cikma ihitmali yuksek dediler, ama ortalik puslu, belli degil. yeni 1.6 daha ekonomik filan deidler ama, degil, araba 40 kg kadar haiflemis ondan kaynaklanin cok cuz'i bir tuketim azalmasi var o kadar. sahsen guncel kasadan 3 tane kullandim, 3u de 1.8 oldu. su anda da 2009 makyajszi 1.8 sedanim var, 1.6 ile mukayese kabul etmez, 3. viteste 183'u gordum.
HAYIRLI OLSUN, ne diyelim, simdiden makyaji merak ediyorum:))
Selam ederim. Yrd. Doc. Dr. Bekir KAYACAN, Duzce Universitesi.