Merhaba,
civic'den accord'a geçtiğinde aklında hiçbir zaman civic, focus, jetta gibi c sınıfı araçlar kalmaz.
Ben 2011 model accord kullanıyorum 1 yıldır.
* Makyajlı kasa 2012'de çıktı. Benim bildiğim en önemli farkı uzunların bi-xenon olması. Benimkinse uzunlar klasik sarı. Ama kısalar mercek beyaz far.
* Benzindeyken çok sakin kullanırsan 8 litre ortalama şehiriçi kullanırsın yazın. Kışın bu rakam özellikle yokuş çıkacaksan 10'lara kesinlikle çıkar.
* Deposu 65 litre olduğu için ben 1 depo benzinle kullandıktan sonra prins takdırdım 2500 liraya. Öneririm kesinlikle.
* LPG'de klasik 6 yıl garanti 3'e düşer ama şöylede bir durum var. 1 hafta önce supap ayarı yaptırdım serviste. Gitmişken öğreneyim dedim ve 10 bin bakım ücretini sordum 500 lira dediler. Onun için sanayide 200 liraya yaptıracağın bakım için sırf garantisi bozulmasın diye servise gitmem. Zira accord arıza yapan bir araç değil.
* Accord'larda fren problemi yok civic'le karıştırma. Frene basınca durur, yükse hızda frene basınca civic gibi uğuldamaz.
Bence fiyat-performans olarak en iyi arabalardan biri. en dolu civic bile accord kadar dolu değil. Sıfır civic alacağına 1-2 senelik accord al kesinlikle pişman olmazsın ama kesinlikle kasko yaptır derim. Geçenlerde bir köpeğe vurdum ön panjurlardan tanesi 400 lira

Parçası pahalı yani.