Direksyonu sağa ve sola çevirmelerde sürtünme gibi ses geliyorsa ön amortisör bilyalarının yağlanması gerekiyor. Eger tıkırtılı geliyorsa direksyon kutusunda problem olabilir.
Aynı sorun bendede var.
Çözüm olarak benim direksiyan kutusunu HONDA CEM garantiden değiştirdi.
2-3 ay gibi kısa bir zamanda sesler yine gelmeye başladı ve tekrar götürdüğümde alttan ufak bir yağlama yaptılar sesler gitti.
Soğuk havalarda direksiyonu sağa sola çevirince sanki lastik gıcırtısı gibi bir ses geliyor.
29 KASIM 2014 günü HONDA PARK'a gittim ve bu sorunlarımı anlattım.
Sizlere verilen cevap banada verildi Amortisor üst kule bilyelerinin yaglanması gerekiyormuş,ve bunu yine garanti kapsamından yapacaklar.
Kısaca Honda park'taki yetkili arkadaşında belirttiği gibi bizim bu kasalarda DİREKSİYON KUTUSU,MOTOR KULAĞI ve AMORTİSOR UST KULE BİLYELERİ KRONİK,araçta garanti varsa servisten yaptırabiliryorsunuz.
Kule bilyelerinin yağlanması icin bu hafta randevu alıp aracı bırakacağım.
Sonuçları yazarım.
Bende her bakıma Parka gidiyorum senede iki defa direksyondaki sürtünme sesinden dolayı ön amortisör bilyalarımı yağlıyorlar kesilen ses 3-4 ay sonra sonra tekrar başlıyor
Nazım bey var parkta servis danışmanı çok ilgili saolsun.
Ouzhan_ benimlede Nazım arkadaş ilgileniyor.
Cidden ilgili bir arkadaş.
Dün gece aracı güvenliğe teslim ettim.Bugün bakımını yapacaklar,akşam teslim alacağım bakalım nasıl bir değişiklik olacak.
Eğer dediğin gibiyse yani 3-4 ay sonra tekrar başlıyorsa bu ses sı...tık demektir

Bununla beraber marşa bastığımda bi hışırtı sesi geliyorda marş motorundan sanırım,onada bakılacak.
Garantinin gözünü sevim ne kadar güzel birşey..
Yarın tekrar yorumlarımı yazarım.