Gönderen Konu: Fren Problemine Son = STOPTECH  (Okunma sayısı 167480 defa)

volkankopdag

Ynt: Fren Problemine Son = STOPTECH
« Yanıtla #125 : Ağustos 12, 2010, 06:43:47 ÖÖ »
frenlerden ses geliyor diyince zaten direk tornaya sokacaklar. birşey anlatmaya gerek yok. inanmazlarsa 120-130 gibi hıza çıkıp sert fren yap gelir yine. Yetkili servislerin bu konuda bilgisi var.
peki tornaya sokmak mantıklı bişey mi? değiştirin bunları adam akıllı bişeyle deme hakkımız yok mu?

MADBULL

« Yanıtla #126 : Ağustos 13, 2010, 04:07:25 ÖÖ »
bu fren sorunu makyajlı kasalardada varmı

kacaman

« Yanıtla #127 : Ağustos 13, 2010, 12:33:55 ÖS »
bu fren sorunu makyajlı kasalardada varmı
evet var

smakbuloglu

« Yanıtla #128 : Ağustos 18, 2010, 11:32:49 ÖÖ »
Konuyu açan ve değiştiren 3 arkadaş olarak gayet memnunuz.

geniusman34

« Yanıtla #129 : Ağustos 19, 2010, 05:57:34 ÖS »
bu disk'in 4 bijonlu olanı mevcutmudur? (1.6ies 98 mdel için)

maydoz

• Torino Ayakkabı
« Yanıtla #130 : Ağustos 19, 2010, 07:11:45 ÖS »
arkadaşlarım anlattığınız fren tutmama problemi ve yüksek hızda kütür kütür ses çıkarma problemi bendede vardı

ilk servise gittim disklere torna yaptılar.baktım olmadı 1 ay sonra bi daha gittim. garantiden diskler değişti.balatalarda bedelini ödeyerek değişti.balatalar değiştiği için 400 km sert fren yapmamaya özen gösterin dediler.peki dedim.şu anda frenim çok güzel olmamakla birlikte eskisinden çok daha iyi

smakbuloglu

« Yanıtla #131 : Ağustos 20, 2010, 10:10:53 ÖÖ »
arkadaşlarım anlattığınız fren tutmama problemi ve yüksek hızda kütür kütür ses çıkarma problemi bendede vardı

ilk servise gittim disklere torna yaptılar.baktım olmadı 1 ay sonra bi daha gittim. garantiden diskler değişti.balatalarda bedelini ödeyerek değişti.balatalar değiştiği için 400 km sert fren yapmamaya özen gösterin dediler.peki dedim.şu anda frenim çok güzel olmamakla birlikte eskisinden çok daha iyi

Bu konuları daha önce çok konuştuk ve bir çok arkadaşımız, bende dahil, değiştirdik tornalatıık,vs... ama malesef çözüm olmadı.Umarım seninki düzelir masraf yapmamış olursun...:)

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #132 : Ağustos 20, 2010, 12:02:26 ÖS »
benimkiler torna istiyo hiç uraşmadan disk alsam daha iyi

smakbuloglu

« Yanıtla #133 : Ağustos 21, 2010, 08:17:09 ÖS »
benimkiler torna istiyo hiç uraşmadan disk alsam daha iyi

Sen zaten ara sıra istanbul'a geliyorsun diye hatırlıyorum.Hazır gelmişken alırsın 1 takım.

kacaman

« Yanıtla #134 : Ağustos 21, 2010, 08:19:23 ÖS »
bir kaç üyemizle birlikte disk balata da ben alayım ve bu fren probleminden kurtulayım, artık.

Hondacıbaşı

« Yanıtla #135 : Ağustos 22, 2010, 06:19:44 ÖS »
Hayırlısı olsun.

yusuftaner

« Yanıtla #136 : Ağustos 23, 2010, 11:13:26 ÖÖ »

diskler değişti derken , orjinal disklerde bir sıkıntı tespit edildide farklı bir marka model bir diskmi takıldı  yoksa orjinallerin aynısının yenisi mi? yada ne bileyim balatalar farklı bir marka model mi?

yusuftaner

« Yanıtla #137 : Ağustos 23, 2010, 11:18:13 ÖÖ »
Çok özür dilerim ama bir arkadaş kısaca şunu özetler mi?
eğer fren problemi varsa ki var ;
şunu yapmak lazım : .... "ön arka balatalar , diskler şu marka olanla değişecek" yada atıyorum :"sadece ön diskler arka balatalar şu marka olanla değişecek" yada " önce diskler (ön-arka) torna yapılacak olmadı sadece diskler değişecek"  vs...vs. Benim azıcık kafam karıştı bir kardeşimiz özetler mi ?

bugrag

« Yanıtla #138 : Ağustos 24, 2010, 10:14:03 ÖÖ »
arkadaşlar konuya baktığımızda stoptech'lere geçen arkadaşların 2-3 aydır bunları kullandıklarını görüyoruz.. Bizim gibi konuya yeni dahil olanlar içinbir güncelleme yapar mısınız? Hala memnun musunuz? Ömürleri kabaca ne kadar? İnternetten sipariş edelim mi bunları? Ankara'da takan yer var mı bildiğiniz? Çok soru sordum ama bundan önceki muhabbetlerle almak ile almamak arasındaydı, şimdi bir süredir kullanan arkadaşların yorumları bize karar vermekte çok faydalı olacaktır. Şimdiden teşekkürler.

kacaman

« Yanıtla #139 : Ağustos 24, 2010, 11:48:49 ÖÖ »
evet fren konusunda stop tech kullanan arkadaşlar değerlendirme yaparlarsa seviniriz.

smakbuloglu

« Yanıtla #140 : Ağustos 24, 2010, 10:17:40 ÖS »
Ben çok şükür memnunum.Takalı 3 ay oldu ve yaklaşık olarak 3000 km yol yaptım.Özellikle çok sinirlerimi bozan, en ufak çukurda dahi abs'nin devreye girmesi,titreme,vurma,vs... gibi bir durum kalmadı.

Aracı hor kullanan biri değilim, hatta motor frenini kullanırım, ancak yaptığım bir kaç denemede panik fren ciddi şekilde düzeldiğini gördüm.

bugrag

« Yanıtla #141 : Ağustos 25, 2010, 12:12:23 ÖS »
Yanıtınıza çok teşekkürler. Nereden alıp taktırmıştınız? Arka diskleri de değiştirmiş miydiniz? Bize neler önerirsiniz?

smakbuloglu

« Yanıtla #142 : Ağustos 25, 2010, 04:12:29 ÖS »
Yanıtınıza çok teşekkürler. Nereden alıp taktırmıştınız? Arka diskleri de değiştirmiş miydiniz? Bize neler önerirsiniz?

Arka disk için gerek yok ama sadece balata değiştirilebilir.Önemli olan ön disk+balata, sonuç da yükün %70'lik bir bölümü önde.
Istanbul-Maslak'dan aldım.

brb89

« Yanıtla #143 : Ağustos 25, 2010, 04:28:38 ÖS »
bunu yaptıran arkadaslar foto koyarsa en azından nası durdugunu goruruz ayrıca tum yorumları okumadım yazıldımı bılmıorum makyajlı kasada bu fren problemı ses yapması fln yok test aracı 2008dı onla teste cıktım 150yle fren yaptım korkunc bı ugultu oldu ama 2010 eleganc aldım kesınlıkle ole bı sorun yok tık bıle yok RESIMLERI UNUTMAYALIM >=ok

ocean0636

« Yanıtla #144 : Ağustos 25, 2010, 04:39:46 ÖS »
Sonuna kadar memnunum her kuruşu hakediyor bence stoptech :)
Öndisk ön balata ve arka balata olarak almıstım ben.
Abs gec devreye gırıyor ve kızaklamıyor frene bastıgınız zaman araba asfaltı bırakmamak ıcın dırenıyor ama tabı advan lastıklerımınde hakkını yemıyım :). Guzel bı lastık + stoptech frenlere kesın cozum bu araçta

Fatih!

• Ziyaretçi
« Yanıtla #145 : Ocak 05, 2011, 11:25:06 ÖÖ »
Konuyu biraz hortlatmış gibi olcam ama :) Biraz bilgi tazelemesi yapalım.
Şuan 3. yeni civic ime sahibim.
3 ündede fren sorunu yasadım. İlkinde 3 kere disk değişti. Sonuc diskin araca yetersiz olması.
TRW fren balataları biraz daha ısınmayı azaltıyor gibi ancak tamamen kesmiyor.

Dün stoptech disk + balata sparis verdim.
550 TL gibi bir rakama geldi.
Takdıkdan sonra tecrübeye  cıktım. Biraz gazlayip frenleri alıştırdım.
Sonuc gayet tatminkar;
Diskler ısınmıyor (bunu yoldan geldiğimde janta elimi koydugumda anladım)
Durmanız icin ayağınızı pedala koymanız yetiyor. (fren boslugundan bahsediyorum)
Ve abs geç devreye girip kararlı durus sağlıyor.

Verdiği parayı kat kat hakediyor bence.
Bir civic aldıgınızda yaptıgınız ilk iş diskleri değiştirmek olsun..

koluman

« Yanıtla #146 : Ocak 05, 2011, 11:45:02 ÖÖ »
Konuyu biraz hortlatmış gibi olcam ama :) Biraz bilgi tazelemesi yapalım.
Şuan 3. yeni civic ime sahibim.
3 ündede fren sorunu yasadım. İlkinde 3 kere disk değişti. Sonuc diskin araca yetersiz olması.
TRW fren balataları biraz daha ısınmayı azaltıyor gibi ancak tamamen kesmiyor.

Dün stoptech disk + balata sparis verdim.
550 TL gibi bir rakama geldi.
Takdıkdan sonra tecrübeye  cıktım. Biraz gazlayip frenleri alıştırdım.
Sonuc gayet tatminkar;
Diskler ısınmıyor (bunu yoldan geldiğimde janta elimi koydugumda anladım)
Durmanız icin ayağınızı pedala koymanız yetiyor. (fren boslugundan bahsediyorum)
Ve abs geç devreye girip kararlı durus sağlıyor.

Verdiği parayı kat kat hakediyor bence.
Bir civic aldıgınızda yaptıgınız ilk iş diskleri değiştirmek olsun..
stoptech le ilgili bende ciddi olarak almayı düşünüyorum artık. bu kadar olumlu yorumdan sonra bu berbat fren tertibatıyla hayatımı riske atmaya değmez. teşekkürler deneyimlerini paylaştığın için.

dawnwater

• D@wnW@ter's BLoG
« Yanıtla #147 : Ocak 05, 2011, 03:16:36 ÖS »
smakbuloglu ile beraber taktırdık.. gayet başarılı.. taa mayısta taktırdım daha tık demedi... eskiye nazaran cok cok iyi...tavsiye ederim...

smakbuloglu

« Yanıtla #148 : Ocak 06, 2011, 06:54:14 ÖÖ »
Stoptech'den sonra Civic için DURMAZ, DURAMAZ sadece yavaşlar diyenler utansın...:)

Şaka bir yana problemsiz kullanmaya devam.

kacaman

« Yanıtla #149 : Ocak 06, 2011, 06:58:11 ÖÖ »
aslında önlere bende yaptırmayı istiyorum ama, nereden alıcaz kaça alıcaz bir yardımcı olan kardeşimiz olsa.