Gönderen Konu: Fren Problemine Son = STOPTECH  (Okunma sayısı 167491 defa)

kayaci26

Ynt: Fren Problemine Son = STOPTECH
« Yanıtla #225 : Haziran 28, 2011, 04:04:05 ÖS »
Bir cümle de benden . .  .

ies aracım da EBC disk + green stuff 2000 serisi balata kambinasyonun ( sadece ön de ) yaklaşık 25.000 km dir kullanıyorum... Ve tüm dostlara tavsiye ederim....

kacaman

« Yanıtla #226 : Haziran 29, 2011, 12:47:26 ÖÖ »
ben sadece trw balata taktım cok ıyı oldu fakat cok tozlanjyo jantlar

inventor

• Co-Admin
« Yanıtla #227 : Haziran 29, 2011, 12:51:45 ÖÖ »

ies aracım da EBC disk + green stuff 2000 serisi balata kambinasyonun ( sadece ön de ) yaklaşık 25.000 km dir kullanıyorum... Ve tüm dostlara tavsiye ederim....

bende si aracımda kullanıyorum çok memnunum

smakbuloglu

« Yanıtla #228 : Temmuz 01, 2011, 11:46:32 ÖÖ »
ebc marka red stuff ve ebc disk ile stoptech arasında kaldım. hem disk hem balata komple değiştireceğim. stoptech kullanan arkadaşlar frenlemede ses oluyor mu? birde balata tozu nasıl stoptechin bende trw takıldı takılalı ön jantlar kömür gibi oluyor 2dkda böyleyse ebcnin redstuffını alacağım çünkü :).
ön arka tümden değiştireceğim girdiğim masrafa değer mi sizce? frenlerden hiç memnun olmadığımı varsayarsak...

Arkaları değiştirmek için masraf yapmaya gerek yok.

Sadece stoptech ön disk + balata'yı tavsiye ederim, 10.000 km'dir sorunsuz.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #229 : Temmuz 01, 2011, 12:59:38 ÖS »
Eski aracımda ( 1,6 ies ) orjinal disk + green stuff kullanmıştım çok fark olmamıştı sanki. Diskleri değişsem olabilirdi belki.

Ama greenstuff nerdeyse hiç toz atmıyor.

Asıl konuya gelelim. Yeni aracıma stoptech mi taksam EBC mi taksam diyorum.
Ön arka diskler değişecek balatalar değişecek.

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #230 : Temmuz 01, 2011, 02:17:22 ÖS »
stoptech te iyi ebc de iyi bence farketmez fiyatlarıda aynı hemen hemen fark yok diye biliyorum aralarında fazla

BraTo

« Yanıtla #231 : Temmuz 01, 2011, 05:32:04 ÖS »
herkese selamlar
son dönemde bende kendi aracımda fren problemi yaşamaya başladım.
benim aracım 05 model vtec 2,en küçük kasis önünde sert bir fren denemesi yaptığımda dahi abs devreye giriyor ve araç yoluna devam ediyor.
acaba bizim vtec 2 ler için stoptech ürünü varmıdır,bilen bir arkadaşımız var ise servisin/satış noktasının adres ve iletişim bilgilerini paylaşabilirse çok iyi olacak.
ben izmit te yaşıyorum malesef bizim şehrimizde stoptech  ürünleriden bulamadım..şimdiden teşekkürler

saygılar ....
Aynı aracı kullanıyoruz, çeşitli sitelerde var stoptech ama fiyatları çok yüksek. Bende yakında değiştirmeyi düşünüyorum benimkileri. Ben EBC'nin ön disklerini ve EBC Green Stuff almayı koydum kafama. Formumuzun sponsorlarından SRK SHOP'ta var ürünler. İletişime geç istersen.

BraTo

« Yanıtla #232 : Temmuz 01, 2011, 05:33:57 ÖS »
Arkadaşlar bu arada hayırlı olsun diskleriniz. Kazasız, cezasız, belasız bol gazlı günler...

cnzdmr

« Yanıtla #233 : Temmuz 01, 2011, 08:59:06 ÖS »
ben sadece trw balata taktım cok ıyı oldu fakat cok tozlanjyo jantlar

bende de trw var fren performansından memnunum ancak araç tam durmaya yakın iykk diye ses çıkarıyor araç.

çok gıcık bir ses araştırdım çoğu trw de var bu ses nasıl kurtulucam bilemiyorum...

kayaci26

« Yanıtla #234 : Temmuz 02, 2011, 09:38:44 ÖÖ »
herkese selamlar
benim aracım 05 model vtec 2,en küçük kasis önünde sert bir fren denemesi yaptığımda dahi abs devreye giriyor ve araç yoluna devam ediyor.
acaba bizim vtec 2 ler için stoptech ürünü varmıdır,bilen bir arkadaşımız var ise servisin/satış noktasının adres ve iletişim bilgilerini paylaşabilirse çok iyi olacak.
ben izmit te yaşıyorum malesef bizim şehrimizde stoptech  ürünleriden bulamadım..şimdiden teşekkürler

saygılar ....
Aynı aracı kullanıyoruz, çeşitli sitelerde var stoptech ama fiyatları çok yüksek. Bende yakında değiştirmeyi düşünüyorum benimkileri. Ben EBC'nin ön disklerini ve EBC Green Stuff almayı koydum kafama. Formumuzun sponsorlarından SRK SHOP'ta var ürünler. İletişime geç istersen.

bende si aracımda kullanıyorum çok memnunum
ebc marka red stuff ve ebc disk ile stoptech arasında kaldım. hem disk hem balata komple değiştireceğim. stoptech kullanan arkadaşlar frenlemede ses oluyor mu? birde balata tozu nasıl stoptechin bende trw takıldı takılalı ön jantlar kömür gibi oluyor 2dkda böyleyse ebcnin redstuffını alacağım çünkü :).
ön arka tümden değiştireceğim girdiğim masrafa değer mi sizce? frenlerden hiç memnun olmadığımı varsayarsak...

EBC ÜRÜNLERİNİ
SATIN ALMAK İSTEYEN DOSTLAR.... İŞTE ADRES...  İLGİLİSİ : SERDAR KİLERCİ....
Kilerci Motorlu Araçlar Tic. Paz. Ltd. Şti.
Adres: Atatürk Oto San. Sitesi 1.Kısım A blok No:63 Maslak-Şişli/İSTANBUL
Tel: (0212) 346 4 EBC  (0212) 346 43 21
Fax: 0212 346 43 23
E-Mail: info@ebcfren.com

AYRICA WEB ADRESİ : http://www.ebcfren.com/index.aspx

SON OLARAK . . . İNGİLTERE Kİ WEB SİTESİ http://www.ebcbrakes.com/index.html

HondaCivic10

« Yanıtla #235 : Ağustos 06, 2011, 12:23:08 ÖS »
Arkadaşlar fiyatlarda bi değişiklik varmı acaba stoptech ön arka disk ve balata değiştirirsem ne kadara gelir bana

alibaba75

« Yanıtla #236 : Ağustos 06, 2011, 05:42:44 ÖS »
Bundan 15 gün önce  yüksek hızda gidince  frene basınca direksiyonda hafif titreme oluyor diye servise gittim aracım 2008 premium ses olayıda çok da fazla yoktu açıkçası neyse garantiden torna olacağını söylediler şu an titreme olayı yok fakat yüksek hızda frene basınca şehirler arası otobüslerde frene basınca gelen bir ses vardır bilirmisiniz aynen öyle geliyor şehir içinde duyulmuyor bu ses çünkü o kadar hızlanamıyoruz diskler tornaya girdi fakat balatalar değişmedi çünkü balataların daha değişimine gerek yokmuş benim sorum acaba zamanla balatalar diske göre şekil alınca bu ses kesilirmi ses dışında titreme v.s. bir problem yoksa illaki balatalar değişecek  mi bizede adana kol böreği görünecek mi çünkü balataları garanti karşılamıyor bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar

ursus

« Yanıtla #237 : Ağustos 06, 2011, 05:54:23 ÖS »
Bundan 15 gün önce  yüksek hızda gidince  frene basınca direksiyonda hafif titreme oluyor diye servise gittim aracım 2008 premium ses olayıda çok da fazla yoktu açıkçası neyse garantiden torna olacağını söylediler şu an titreme olayı yok fakat yüksek hızda frene basınca şehirler arası otobüslerde frene basınca gelen bir ses vardır bilirmisiniz aynen öyle geliyor şehir içinde duyulmuyor bu ses çünkü o kadar hızlanamıyoruz diskler tornaya girdi fakat balatalar değişmedi çünkü balataların daha değişimine gerek yokmuş benim sorum acaba zamanla balatalar diske göre şekil alınca bu ses kesilirmi ses dışında titreme v.s. bir problem yoksa illaki balatalar değişecek  mi bizede adana kol böreği görünecek mi çünkü balataları garanti karşılamıyor bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim arkadaşlar

sizin aracınızda bu ses kroniktir. yanlış oran vermek istemiyorum ama 2006-2009 kullanıcıların çoğu bu sesten şikayet ederdi. bu sorunu(göya) 2010 da çözdüler.

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #238 : Ağustos 09, 2011, 10:06:43 ÖÖ »
ebc green stuff izlenimim tahminen biraz iyileşti %5 -10 arası gibi en fazla az bişey orjinele göre balata tozu yapıyo çok az ama orjinal disk + ebc green stuff performansı fena değil yani

Ama değişticek arkadaşlar delikli disk + balata daha verimli olduğuna eminim direk onu yapsalar daha iyi kısmetse ilerde disk değişmesi  gerektiğinde öyle yapıcam.

galantus

« Yanıtla #239 : Ağustos 09, 2011, 10:37:13 ÖÖ »
Bu fren işi biraz şans sanırım. 2 yıldır kullandığım 2005 vtec2 nin frenlerinden son derece memnunum. abs nin devreye girdiğini hiç bilmem. En son merak ettim acaba bozukmu diye epey uğraştımda öyle devreye sokabildim. Aldığımdan beri hiç ne balata nede disk değiştirmedim. Aldığım kişi ne taktıysa hala üstünde. Merak ediyorum acaba ne marka balata disk var. Bir denk gelir lastikler sökülürse özellikle bakacağım.

BraTo

« Yanıtla #240 : Ağustos 09, 2011, 12:18:39 ÖS »
Bu fren işi biraz şans sanırım. 2 yıldır kullandığım 2005 vtec2 nin frenlerinden son derece memnunum. abs nin devreye girdiğini hiç bilmem. En son merak ettim acaba bozukmu diye epey uğraştımda öyle devreye sokabildim. Aldığımdan beri hiç ne balata nede disk değiştirmedim. Aldığım kişi ne taktıysa hala üstünde. Merak ediyorum acaba ne marka balata disk var. Bir denk gelir lastikler sökülürse özellikle bakacağım.

Öğrenince muhakkak haber ver :)

galantus

« Yanıtla #241 : Ağustos 10, 2011, 10:07:58 ÖÖ »

Öğrenince muhakkak haber ver :)
ok dostum :)

qvzd

« Yanıtla #242 : Ağustos 10, 2011, 10:37:14 ÖÖ »
herkese selamlar

saygılar ....

Aynı dertten bende muzdaribim sırf bu frenleri yüzünden arabayı tırsarak sürüyorum hafif sert bassam frene çat çat çat yine aynı hızda dvm ediyor en az 5 kez öndeki arabaya giriyordum şükür hep kılıkılına durdum.Bende Ankaradayım nerde iyi bir fren sistemi taktırabilirim bu bana ortalama kaça patlar? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

BraTo

« Yanıtla #243 : Ağustos 10, 2011, 11:28:45 ÖÖ »
herkese selamlar

saygılar ....

Aynı dertten bende muzdaribim sırf bu frenleri yüzünden arabayı tırsarak sürüyorum hafif sert bassam frene çat çat çat yine aynı hızda dvm ediyor en az 5 kez öndeki arabaya giriyordum şükür hep kılıkılına durdum.Bende Ankaradayım nerde iyi bir fren sistemi taktırabilirim bu bana ortalama kaça patlar? Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Valla herkesin tavsiyesi Stoptech veya EBC ama € şu sıralar rekor fiyatta olduğu için çok pahalı. Ben EBC Fiyatı almıştım 2-3 ay önce Ön balata + diskler (spor değil oem) 250 civarıydı. Şu anda € çok yüksek olduğu için tahmini 300TL filan olmuştur.

volkantr

« Yanıtla #244 : Ağustos 13, 2011, 02:09:55 ÖS »
Selamlar, şu fren problemi bnm 2008 elegance ta da var. bu başlığı baştan sona okudum ama stoptech'in balata tozu bırakıp bırakmadığını öğrenemedim:)
bir arkadaş yok falan demiş ama biraz muallakta kalmış sanırım. kullanan arkadaşlar her hafta temizletmek zorunda mı kalıyorlar jantları? yoksa orjinalinde olduğu gibi sıfır toz mu? bu ara masrafa giricem birazda bu tozlanma olayına göre karar vercem. şu an kullandığım balatalar yeni olmasına rağmen değiştiricem bu tozlanma olayı o derece bıktırdı yani...

nos61

« Yanıtla #245 : Ağustos 13, 2011, 02:12:23 ÖS »
2ler hondada amerikan balatalar var onlardan alın derim.. heryere yazıorm valla serviste kazıklanmayın :D

volkantr

« Yanıtla #246 : Ağustos 13, 2011, 02:24:28 ÖS »
2ler hondada amerikan balatalar var onlardan alın derim.. heryere yazıorm valla serviste kazıklanmayın :D
cahilliğime ver bilmediğimden soruyorum..
nedir bu amerikan balatalarının olayı? bi de markası yok mu bunun amerikan balata diyemi geçiyo?

nos61

« Yanıtla #247 : Ağustos 13, 2011, 02:57:38 ÖS »
markasını unuttum valla ama fren problemimi cözdü benm 2lerden aldm serviste taktırdım.. bi deniim dedim on numara valla 15.000 km oldu tık yok

volkantr

« Yanıtla #248 : Ağustos 13, 2011, 02:59:49 ÖS »
neyse. benim öğrenmek istediğim stoptechler balata tozu atıyor mu? kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim..
şimdiden teşekkürler

tolgaacar

« Yanıtla #249 : Ağustos 14, 2011, 01:12:36 ÖÖ »
markasını unuttum valla ama fren problemimi cözdü benm 2lerden aldm serviste taktırdım.. bi deniim dedim on numara valla 15.000 km oldu tık yok
kaça değiştirdin kardeşim balataları.bende yakın zamanda değştirmem lazım.