Gönderen Konu: Fren Problemine Son = STOPTECH  (Okunma sayısı 165066 defa)

Fitos

Ynt: Fren Problemine Son = STOPTECH
« Yanıtla #25 : Mayıs 24, 2010, 08:19:20 ÖS »
ben yüksek süratte ( 100 km/h 'den sonra ) çok yaşıyorum titremeyi... frene bastığım gibi pedal ayağımın altında tırtırıttrıtırtırtıırtrı ediyo ve bildiğiniz tutmuyo fren... umarım çözüm olur bu disk ve balatalar...

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #26 : Mayıs 24, 2010, 10:45:53 ÖS »
hocam benim araç 6000km civarında . bu fren problemi tam olarak nedir ? nasıl test edebiliriz bu sorunu?

Amacımız

1)Aracımızın kendi sınıfındaki araçlarla aynı mesafede durmasını sağlamak.0-100 bizde 42m ama aynı sınıftaki diğer araçlarda 38m.Hiç bir şekilde 100 ile giderken 20m falan durmayı düşünmüyoruz...

2)Zırt pırt devreye giren abs muhabbetini bilmiyorum sadece ben mi yaşıyorum.İlk defa araç kullanmıyoruz.30-40 ile giderken ufak bir çukur veya tümsek çat abs devreye giriyor,titriyor tepki veriyor.Servis diyor ki doğrudur girer çünkü tekerlekler yerden kesiliyormuş... Hemde 40 ile giderken.Neyse servise gülmekten katılıyorum...

Bu sıkıntıların hiç birini suzuki,ford ve toyota araçlarımda neden yaşamadım.

servise gülüyorum banda her seferinde bi tek sizden duyduk fren şikayeti diyolar
ben yüksek süratte ( 100 km/h 'den sonra ) çok yaşıyorum titremeyi... frene bastığım gibi pedal ayağımın altında tırtırıttrıtırtırtıırtrı ediyo ve bildiğiniz tutmuyo fren... umarım çözüm olur bu disk ve balatalar...
kardeşim senin disklerin atmış değişmesi lazım yada torna olması tornayı ben tavsiye etmiyorum eski aracımda benimde atmıştı diskler jantlar büyük olduğu için diskler soğuk su aldığında yada yıkandığında yamuluyo gerçi hondada yüksek hızla frenlemedende yamuluyo

egc

« Yanıtla #27 : Mayıs 25, 2010, 10:03:08 ÖÖ »
hocam benim araç 6000km civarında . bu fren problemi tam olarak nedir ? nasıl test edebiliriz bu sorunu?
Amacımız

1)Aracımızın kendi sınıfındaki araçlarla aynı mesafede durmasını sağlamak.0-100 bizde 42m ama aynı sınıftaki diğer araçlarda 38m.Hiç bir şekilde 100 ile giderken 20m falan durmayı düşünmüyoruz...

2)Zırt pırt devreye giren abs muhabbetini bilmiyorum sadece ben mi yaşıyorum.İlk defa araç kullanmıyoruz.30-40 ile giderken ufak bir çukur veya tümsek çat abs devreye giriyor,titriyor tepki veriyor.Servis diyor ki doğrudur girer çünkü tekerlekler yerden kesiliyormuş... Hemde 40 ile giderken.Neyse servise gülmekten katılıyorum...

Hocam bu 100-0 fren testini 42 metre oldugunu bizzat deneyerekmi yazıyosunuz?Eger öyle degilse bu aracın fren test sonucu 39.52 mt.Farklı kaynaklardan arastırdığımda ise bunun (39.52),(39.80) gibi farklı degerler gördum fakat tüm bu degişkenler hep 39 küsür metre..

smakbuloglu

« Yanıtla #28 : Mayıs 25, 2010, 03:30:17 ÖS »
Amacımız

Hocam bu 100-0 fren testini 42 metre oldugunu bizzat deneyerekmi yazıyosunuz?Eger öyle degilse bu aracın fren test sonucu 39.52 mt.Farklı kaynaklardan arastırdığımda ise bunun (39.52),(39.80) gibi farklı degerler gördum fakat tüm bu degişkenler hep 39 küsür metre..

Hocam,

Böyle bir testi kendi araçlarımızda yapamayacağımızı zaten tahmin ettiğini düşünüyorum.Tunnig ve Oto dergilerindeki karşılaştırmalarda okuduğumu söylüyorum.Eğer bir ay/sayı,vs... hatırlarsam burada kaynak olarak gösteririm.

Rica etsem sen öğrendiğin bilginin kaynağını paylaşabilirmisin?Bence bahsettiğin değerlerde değiliz.

egc

« Yanıtla #29 : Mayıs 25, 2010, 04:22:05 ÖS »
Öncelikli olarak fren sistemimizin ne kadar gelişmiş oldugunu http://www.k-series.com/document.php?id=62 linkinden görebilirsin.

Aşagidaki version US fakat 1.8 motor haricinde bir farklılık yok fren sistemelrimiz aynı..
http://www1.intellichoice.com/reports/vehicleReport/vehicle_nmb/18835/section/specs/type/used/2006/Honda/Civic

Birkac link daha vardı ama bu fren mesafesinden daha iyileride var tabi :D

http://www.koenigsegg.com/models.php?model=trevita&model_submenu=info
Performance
Acceleration
0-100 km/h (0-62 mph) 2.9 seconds
0-200 km/h 8.75 sec. 0-200-0 km/h 13.55 sec
300-0 km/h: 27.8 sec
Top Speed: 400+ km/h (250+ mph) (without rear wing)
Braking distance: 32m (100-0 km/h)
Lateral G-force: 1.5 G

Amaa arabamızın sınıfı belli,hacmi belli,Bu arac C class COMPACT(vasat) sınıfındadir.tıpki diger c class'lar gibi cok bişi beklememk lazım bu araba 20bin liralık araba olup ustüne kalanı vergidir dolayısı ile fiyatın bukadar yukselmesine paralel olarak beklentilerimizin artması buna örnektir.

Amacım polemik yaratmak degil,begenmeyen, iyilestirmeye tabiki gider kimsede bisey demez ama bunu yaparken bu sınıftaki bir arabayı yerden yere vuramaz sanki digerleri cok ustunmus gibi

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #30 : Mayıs 25, 2010, 05:04:27 ÖS »
senin aracın kaç kmde egc arabayı yerden yere vuran yok frenler kötü gerçek olan bu

egc

« Yanıtla #31 : Mayıs 25, 2010, 05:10:52 ÖS »
Hocam arabanın kaç km de olması olayı degil benım söyledigim olay,begenmeyen iyilestirmeye gider diyorum zaten buraya kadar bir sorun yok ama nasıl sert elestirildiginide biliyoruz bu frenlerin, herkesin beklentileri farklı soylemek istedigim olay bu.

smakbuloglu

« Yanıtla #32 : Mayıs 25, 2010, 05:50:19 ÖS »
Hocam arabanın kaç km de olması olayı degil benım söyledigim olay,begenmeyen iyilestirmeye gider diyorum zaten buraya kadar bir sorun yok ama nasıl sert elestirildiginide biliyoruz bu frenlerin, herkesin beklentileri farklı soylemek istedigim olay bu.

1)Linkde verdiğin araç 1.8

performance
Engine 1.8 I-4
Transmission 5-Spd Manual
Drive System fwd

2)Kimsenin aracı yerden yere falan vurduğu yok.Oyle olsa gidip 40 bin verip bu aracı almazdım herhalde.

3)Memnun değilim ki değiştiriyorum.Bu kısmıda beni ve değiştiricek olan arkadaşları ilgilendirir diye düşünüyorum.Araç benim istersem 4 diskinide değiştiririm.

Kaldı ki zaten yarın Ben,Fitos ve Dawnwater ile gidip canavar gibi disklerimizi ve balatalarımızı değiştiricez.

Son olarak forumda frenlerinden en memnun arkadaş veya kurum sensin galiba.

« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2010, 05:51:25 ÖS Gönderen: smakbuloglu »

egc

« Yanıtla #33 : Mayıs 25, 2010, 06:07:43 ÖS »
hocam ustteki mesajımı daha dikkatlı okumanı rica edicem soyledıgın hersey zaten benım mesajımda aynen yazıyor.Burda sorun yok ben arabayı yerden yerede vuruyosununz demedim bir daha okuman gerektigini yine vurguluycam ben frenler icin soledım herseyi..

en basında muhabbetin buraya varabilecegini dusundugum icin polemik yaratmaya calısmıyorum demiştim ya neyse..

Ben sınıfındaki arabalarla kıyaslandıgında cok cok kotu muhabbetine katılmadıgımı belirtmeye calısmıstım sadece,ayrıca ilk gonderdigim linkteki tüm yazıyı okursan sadece 1.8 kısmına bakmadan, sistemin ne kadar hassas tasarlandıgını sanırım anlarsın..

smakbuloglu

« Yanıtla #34 : Mayıs 25, 2010, 06:21:19 ÖS »
hocam ustteki mesajımı daha dikkatlı okumanı rica edicem soyledıgın hersey zaten benım mesajımda aynen yazıyor.Burda sorun yok ben arabayı yerden yerede vuruyosununz demedim bir daha okuman gerektigini yine vurguluycam ben frenler icin soledım herseyi..

en basında muhabbetin buraya varabilecegini dusundugum icin polemik yaratmaya calısmıyorum demiştim ya neyse..

Ben sınıfındaki arabalarla kıyaslandıgında cok cok kotu muhabbetine katılmadıgımı belirtmeye calısmıstım sadece,ayrıca ilk gonderdigim linkteki tüm yazıyı okursan sadece 1.8 kısmına bakmadan, sistemin ne kadar hassas tasarlandıgını sanırım anlarsın..

Rica ediyorum forumdan başka biri aşağıdaki linki inceliyebilir mi?Aşağıdaki araç 1.8.

Bu arada sende yazdıklarını iyi okurmusun!Aşağıdakiler hangi araca ait?Valla ben çözemedim sen yazmışşsın..Lütfen bu konudaki engin bilginide bizimle paylaş.Polemik konusunu başlatan sensin.Daha fazla uzatmaya gerek yok.Açtığım konu amacından sapıyor!!!

0-100'e 2.9 second'da çıkabilen var mı?????????????????????????????

Acceleration
0-100 km/h (0-62 mph) 2.9 seconds
0-200 km/h 8.75 sec. 0-200-0 km/h 13.55 sec
300-0 km/h: 27.8 sec
Top Speed: 400+ km/h (250+ mph) (without rear wing)
Braking distance: 32m (100-0 km/h)
Lateral G-force: 1.5 G
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2010, 06:23:33 ÖS Gönderen: smakbuloglu »

egc

« Yanıtla #35 : Mayıs 25, 2010, 06:30:54 ÖS »
pardon ya dostum bu kadar acık ve net olan seylerin anlasılamayacagı hic aklıma gelmedi.
1.8 olmadıgını iddia etmiyorumki ben zaten US VERSIYONU 1.8 FAKAT FREN SISTEMELRI AYNI DIYORUM
0-100E CIKABILEN DERKEN YAZININ Bİ USUTNDE NE YAZIYOR ARKADASIM BI OKU BAKALIM AMAC LATİFE YAPMAKTI koenigsegg DUNYADAKI EN HIZLI ARBALARDAN BIRI 32 METREDE DURABILIYORDU.
 Neyse dost yazdıklarımı ignore edip konuya kaldıgı yerden devam etsek sanırım daha yerınde olucak,çunku senınle tartısamıycaz belli oldu :) sakın kızma kotu bişi solemıyorum..

smakbuloglu

« Yanıtla #36 : Mayıs 25, 2010, 06:41:24 ÖS »
pardon ya dostum bu kadar acık ve net olan seylerin anlasılamayacagı hic aklıma gelmedi.
1.8 olmadıgını iddia etmiyorumki ben zaten US VERSIYONU 1.8 FAKAT FREN SISTEMELRI AYNI DIYORUM
0-100E CIKABILEN DERKEN YAZININ Bİ USUTNDE NE YAZIYOR ARKADASIM BI OKU BAKALIM AMAC LATİFE YAPMAKTI koenigsegg DUNYADAKI EN HIZLI ARBALARDAN BIRI 32 METREDE DURABILIYORDU.
 Neyse dost yazdıklarımı ignore edip konuya kaldıgı yerden devam etsek sanırım daha yerınde olucak,çunku senınle tartısamıycaz belli oldu :) sakın kızma kotu bişi solemıyorum..

US ile TR versiyonları farklı.Hala senin gönderdiğin bilginin yanlış olduğunu savunuyorum.Her şeyi bilen arkadaşım.

32M durabilen araç honda mı?Burası Honda forumu.Bizimle Bugatti Veyron'ın fren mesafesinide paylaşırmısın?

Bu arada sana kızacak kadar dahi düşüncelerine ve latifelerine ÖNEM VERMİYORUM.

Lütfen beni cevapsız bırakma.Bende sana yarın fotoları çekilmiş stoptech disklerimi göndericem..

BlA BLA BLA......
« Son Düzenleme: Mayıs 25, 2010, 06:44:27 ÖS Gönderen: smakbuloglu »

egc

« Yanıtla #37 : Mayıs 25, 2010, 06:44:09 ÖS »
:D

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #38 : Mayıs 25, 2010, 06:54:06 ÖS »
ne de güzel duru o diskler benim 18 lerin içinde aslında öne arkaya benimde almam lazım :)

Fitos

« Yanıtla #39 : Mayıs 25, 2010, 10:56:49 ÖS »
ne de güzel duru o diskler benim 18 lerin içinde aslında öne arkaya benimde almam lazım :)

valla görücez bakalım nası durucak 18lerle :) yarın alırsak direk taktırırız diye düşünüyorum, fotoları da koyarız hemen hehhehehe

Fitos

« Yanıtla #40 : Mayıs 25, 2010, 11:04:00 ÖS »
bu arada bu linkteki bilgilerin doğru olduğunu sanmıyorum, 62 mph 100km/h eder 0-60 mph 7.99 sn. yazmış, 1.8'de olsa yok öle bi dünya :) 100-0 ise 134 feet yazıyor o da 40.8 m. ne kadar doğru o da tartışılır :)

http://www1.intellichoice.com/reports/vehicleReport/vehicle_nmb/18835/section/specs/type/used/2006/Honda/Civic

kacaman

« Yanıtla #41 : Mayıs 25, 2010, 11:20:02 ÖS »
bende merak ediyorum kullananlar nasıl bir monuç alacaklar acaba
iyi bişey çıkarsa elbetteki herkes düşünür böyle bir olayı

canguder

« Yanıtla #42 : Mayıs 26, 2010, 07:49:03 ÖÖ »
arkadaşlar konuyla ilgisi yok ama bu bremboox kaliper kapakları bizim araçlarla uyum gösterirmi ön/arka için.

Fitos

« Yanıtla #43 : Mayıs 26, 2010, 08:00:10 ÖÖ »
uyuyo da pek hoş durmuyo kanımca ön kaliperleri kapatmıyo mesela ufak geliyo bi acayip duruyo, bugün nasip olur da taktırırsam diskleri söktürücem onları da...

canguder

« Yanıtla #44 : Mayıs 26, 2010, 08:03:16 ÖÖ »
yani memnun değilmisin kaliper kapaklarından yakşımazmı diyorsun siyah araca

pasa35

« Yanıtla #45 : Mayıs 26, 2010, 10:43:47 ÖÖ »
cakma olduğu cok bellı oluyor bence kotu duruyor brembo kapaklar

dawnwater

• D@wnW@ter's BLoG
« Yanıtla #46 : Mayıs 26, 2010, 03:24:09 ÖS »
bu gun stoptech on disk ve balatalari aldik.c.tesi taltiracaz bakalim ne olacak?

koluman

« Yanıtla #47 : Mayıs 26, 2010, 03:57:47 ÖS »
resimleri bekliyoruz

smakbuloglu

« Yanıtla #48 : Mayıs 26, 2010, 07:40:25 ÖS »
bu gun stoptech on disk ve balatalari aldik.c.tesi taltiracaz bakalim ne olacak?

Aynen kardeşim cumartesi bizde gidip taktırırız.Fitos seninle tanıştığımıza memnun oldum.Canlı canlı şu 18 TayyaR jantlarını görmek güzeldi....:)

smakbuloglu

« Yanıtla #49 : Mayıs 26, 2010, 07:41:09 ÖS »
Fitos'un Stoptechleri...:)

Uploaded with ImageShack.us