Gönderen Konu: Fren Problemine Son = STOPTECH  (Okunma sayısı 167506 defa)

nos61

Ynt: Fren Problemine Son = STOPTECH
« Yanıtla #250 : Ağustos 14, 2011, 04:56:32 ÖÖ »
markasını unuttum valla ama fren problemimi cözdü benm 2lerden aldm serviste taktırdım.. bi deniim dedim on numara valla 15.000 km oldu tık yok
kaça değiştirdin kardeşim balataları.bende yakın zamanda değştirmem lazım.
kral balatalara 150 mi ne verdim ön ve arka serviste işcilk ödedim sadece..

nos61

« Yanıtla #251 : Ağustos 14, 2011, 04:57:25 ÖÖ »
neyse. benim öğrenmek istediğim stoptechler balata tozu atıyor mu? kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim..
şimdiden teşekkürler
neyse.. soru sordun insanlık yaptık anlayana ;)

Th£ LorD

• Kadir KURT Kişisel Web Sayfam
« Yanıtla #252 : Ağustos 14, 2011, 01:34:27 ÖS »
Arkadaşlar. Bende sizler gibi çok frenden çektim. Forumda mesajlarım bu konuda oldukça vardır.
Yapmadığım kalmadı. Serhad arkadasımızın yaptıgını bende uyguladım. Stoptech fren sistemi olarak ön disk ve 4 balatayı değiştirdim. 700-800 tl gibi bi fiyata denk geldi.
1000 km sert fren yapmadım. daha sonra fren testlerim soyle.

şehir içi 50 km kullanımlarda aniden bastıgında anında durur diye bişi yok. Normal bir fren.
Otoyollarda yüksek hız denemelerimde aracım 210 ile giderken sert ve ani fren yaptım arac olduğu gibi yere yapıstı abs devreye girmedi bile anında 100 lere indi yani oldukca basarılı oldu.

fakat devamlı fren yapmalar performanslı surdugunde bu diskide zorlamaya basladı bunun içinbde yine o firmadan özel fren yagı alıyorsun o zaman bu sorunda ortadan kalkıyor.

Demem o ki en iyisi bu ayrıca orjinal disklerinden de ucuz arkadaslar.
Son bir hatırlatmam abs yi devreye girdiği an azcık pedaldan ayarı cekeceksin absli fren ancak manevra yapmana saglar durmaz.

Bu arada aracımı gecen gün sattım bi arkadasıma 2009 premium 35500 e içi biraz doluydu navigasyon koltuk kafalık vs. simdi elinden oyuncagı alınmış bir cocuk gibi kaldım :)

2012 yeni kasayı bekliyorum.

Saygılarımla

tolgaacar

« Yanıtla #253 : Ağustos 16, 2011, 10:02:26 ÖS »
markasını unuttum valla ama fren problemimi cözdü benm 2lerden aldm serviste taktırdım.. bi deniim dedim on numara valla 15.000 km oldu tık yok
e iyiymiş ozaman.markasınıda bilseydın güzel olucaktı aslında:)

nos61

« Yanıtla #254 : Ağustos 17, 2011, 01:19:05 ÖÖ »
valla araba istanbulda ben trabzndayım suan...arac yanmda olsa sölicektim benide deli etti neydi ismi die :D :D :D

tolgaacar

« Yanıtla #255 : Ağustos 19, 2011, 09:31:34 ÖS »
valla araba istanbulda ben trabzndayım suan...arac yanmda olsa sölicektim benide deli etti neydi ismi die :D :D :D
eyw kardeşim sorun yok.tşkler cvpların için:)

armanc0872

« Yanıtla #256 : Ağustos 19, 2011, 11:58:20 ÖS »
Merhaba arkadaşlar

Ben ilk defa honda kullanıyorum bu fren meselesi kafama takıldı benım arac 2007 civic dream 17 inç jant var  55 binde
frenleri nasıl sorunlu olduğunu anlarım gerceği bi arkadaş daha sormuş cvp verilmiş ama ben pek anlıyamadım.

Gilth

« Yanıtla #257 : Ağustos 20, 2011, 11:07:03 ÖÖ »
140km ve üzeri hızlarda bir kaç dakika gittikten sonra frene hafif dokunarak yavaşlamaya çalıştıında araç içine gelen uğultu ve titreme ile anlayabilirsin. bir ses gelmiyorsa sorun yoktur fakat ne olursa olsun disk ve balata değişimi geldiğinde serviste takılanların yerine stoptech disk ve balata almak çok daha mantıklı bir hareket olacaktır

Fatih!

« Yanıtla #258 : Ağustos 20, 2011, 04:24:05 ÖS »
İsteyen olursa 20 bin km kullandıgım stoptech disk ve henüz 200 km yaptıgım ebc red serisi (seramik) balataları satabilirim.
Aracımı sattımda :)
0532 773 73 88 den ulaşabilirsiniz.

BraTo

« Yanıtla #259 : Ağustos 20, 2011, 05:29:26 ÖS »
İsteyen olursa 20 bin km kullandıgım stoptech disk ve henüz 200 km yaptıgım ebc red serisi (seramik) balataları satabilirim.
Aracımı sattımda :)
0532 773 73 88 den ulaşabilirsiniz.

Araç nedir?

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #260 : Ağustos 25, 2011, 10:09:24 ÖÖ »
Arkadaşlar bende bu gün ebc 4 tane delikli disk + greenstuff balatalarımın siparişini verdim.
Seti kendim alıp taktırmak yerine direk aynı zamanda ebc bayii olan servis paşaoğluna gittim.
Fren hidroliği de değişecek. dot 5 sanırım. kaynamaya dayanıklı.
işçilik vs dahil 1200 e patladı bana. özellikle paşaoğlunu tercih ettim işçilikleri bayağı iyi daha önce coilover taktırdım orjinali kadar sessiz çalışıyordu. yarın montajı yapıcaklar. ancak bu akşam özellikle orjinal disk balata setinin performansını ölçücem. bunları kenara not edip ebc set ile mukayese edicem.
biraz daha bilimsel bir karşılaştırma için uğraşıcam.

Benim için hondanın en büyük eksiği frenlerinin performansına oranla yetersiz olması. bunu giderdikten sonra 4/4 lük bir araç olacak.

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #261 : Ağustos 25, 2011, 11:18:55 ÖÖ »
hayırlı olsun delikli diske red stuff daha iyi gibi aklımda kaldı yoksa kullanıma göremi seçiliyo bende orjinal diskte green stuff kullanıyorum

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #262 : Ağustos 25, 2011, 11:25:48 ÖÖ »
teşekkürler.
benim araç için bir green var birde oem var. ebc bize fazla önem vermemiş :D
Eski aracımda green vardı güzel oluyordu.

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #263 : Ağustos 25, 2011, 11:32:05 ÖÖ »
yeşil yeşil iyi duruyo yaw az bişi toz yapıyo

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #264 : Ağustos 25, 2011, 11:33:56 ÖÖ »
Şu an ki balatamdan az yapacağı kesin. Jantları yıkamaktan bıktım artık.

focusn70

• Ahmet
« Yanıtla #265 : Ağustos 25, 2011, 11:36:22 ÖÖ »
Şu an ki balatamdan az yapacağı kesin. Jantları yıkamaktan bıktım artık.
ben aslında yeni farkettim bronz jantta fazla belli olmuyo sarı janta geçince baktım biraz var ama orjinaller kütük gibiymiş hiç toz yoktu deseem yeri var

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #266 : Ağustos 25, 2011, 11:56:56 ÖÖ »
işte serviste 2 çeşit balata var bir kısmı hiç ses yapmıyor ve acaip toz çıkarıyor. bir kısmı ses yapıyor ama toz çıkarmıyor. benimkiler sessiz çalışıyor sürtme sesi çok az. ama rezalet toz var. yıldım resmen.

Tabii hb ve sedan balataları farklıdır muhtemelen :D

Neyse hayırlısı diyelim :D

pashatorunu

« Yanıtla #267 : Ağustos 25, 2011, 04:59:24 ÖS »
düz disk e yeşil delikli disk e red ebc ben red kullanıyorum balata tozu namına bişey yok zaten porselen toz pek belli olmuyor

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #268 : Ağustos 25, 2011, 05:05:58 ÖS »
hb için red yok sanırım. yarın tekrar kontrol ederim olmazsa.

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #269 : Ağustos 27, 2011, 06:44:01 ÖS »

Bu gün taktırdım. görsel olarak çok ileri seviye değil. Ancak işlev olarak iyi oldu.

ilk takıldığında belirli bir km fren mesafesi uzuyor. ancak 200 km sonra tam anlamıyla test edicem şimdilik iyi yoldayız.

Bir not  :   tamemen delikli olanlar delik yerlerinden çatlıyor. bir type R turbo stoptech leri söktürdü willwoood taktırdı komple kaliperl hortum setiyle.

smakbuloglu

« Yanıtla #270 : Ağustos 29, 2011, 07:40:57 ÖS »
hayırlı olsun, güvenli sürüşler.

Gilth

« Yanıtla #271 : Eylül 12, 2011, 04:40:05 ÖS »
@ilkercom
bende yakında ebc delikli disk ve red stuff taktırmayı düşünüyorum, arka içinde alacağım muhtemelen. . kullanım yönünden ve frenlerken ses uğuldama vs ne durumda. bilgilendirebilirsen memnun olurum.

oguzhank1

« Yanıtla #272 : Eylül 14, 2011, 01:34:38 ÖS »
civicler cidden durmuyor bunu bugün anladm ve arabamın önünü dağıttım öndeki araca direk olarak girdim frene bastığım anda abs ye gecti ve araç kızaklamaya başladı ve vurdugum arabanın arkasında çeki kancası vardı arabamı dağıttı arabam daha 15binde içim yandı yemin ediyorum servise gidiyordum benimde diskler degişicekti tam servisin önünde yaptım kazayı araba bi haftaya çıkacak diskler we balatalarda değişicek düzelmezse değiştiricem stoptech alıcam kesinlikle keşke daha önce değiştirseydim ama oldu bikere yapıcak bişey yok :(

Grafink

« Yanıtla #273 : Eylül 14, 2011, 01:52:56 ÖS »
Geçmiş olsun.

battalgazi

« Yanıtla #274 : Eylül 14, 2011, 04:23:35 ÖS »
benımmde ön disk ve balatalar değişti yeşil olandan taktılar ön jantlar resmen simsiyah olmuş fren mesafeside hiç değişmedi uğultuda devam ediyor,ilk takıldıgında ustayla teste çıktık uğultu için diskler iyice oturunca geçer dedi ama anlaşılan hiçbir zaman oturmayacak :(