Zeybekus arkadaşım hayırlı uğurlu olsun... Allah pişman etmesin...
Arabayı alıyorsun, bir ustaya gidiyorsun, balata değiştiriyorsun diskler taşlanmıyor ya da değişiyor... Sıkıntılı durumun devam ediyor, bir başka ustaya gidiyorsun, yeni taktığın balataları çıkarıyorsun, yerine .... marka balata takıyorsun, diskler torna kurtarmıyor ve de onları da ... marka diskle yeniliyorsun... ve cebinden en son 340 TL çıkıyor, ilk değişimde de en az 80 - 100 TL daha verdin...
bunlardan hangisi dost hangisi düşman... anlamak zor biraz...
Ya hiç bir şey bilmiyorsanız gidin bir japon yedek parçacıya aracınızn marka ve modelini söyleyin, takacağınız diskler 100 -140 TL arasıdır, balata da 60 - 80 TL . . . gerisi hikaye... o disk ve balatayı herhangi bir oto tamircisi sizin aracınıza montajlar, elinizde bir iki takım varsa kendiniz de takarsınız... uzmanlık gerektirmiyor.... işin uzmanlığı, ustalığı; elinde ki bilmem ne marka malzemeyi karşıdaki adama iyidir, uygundur, sıkıntılı değildir, hep takıyoruz vs teraneleri ile TAKABİLMEK tedir.
Ama orjinal isterseniz, serviste ES7 aracın disk+balata 500 - 600 TL tutar (servisin taktığı balata en az 40.000 km, disk ise 100.000 km gider)
olmazzz performans istiyorum, frenim daha güçlü olsun istiyorum, durma mesafem kısalsın istiyorum, panik frenlerde daha net durmak istiyorum derseiz... reçete yukarıda EBC . . . maliyet tam çıkarmak zor ama bana 600 e mal olmuştu, şimdi olsun 800 TL... Önemli mi değil... bu kadar çok isteği tek bşına disk + balata karşılıyorsa sıkıntı yok . . .
Ben 30.000 km dir kullanıyorum... 41 kere maşallah... ies de bu kadar fren mi olur, nesini değiştirdin ? ne yaptın gibisinden ellibin tane soruya muhatap oldum... Verdiğim tek cevap EBC . . .