Gönderen Konu: Fren Problemine Son = STOPTECH  (Okunma sayısı 167488 defa)

Ouzhan_

Ynt: Fren Problemine Son = STOPTECH
« Yanıtla #275 : Eylül 14, 2011, 06:17:49 ÖS »
civicler cidden durmuyor bunu bugün anladm ve arabamın önünü dağıttım öndeki araca direk olarak girdim frene bastığım anda abs ye gecti ve araç kızaklamaya başladı ve vurdugum arabanın arkasında çeki kancası vardı arabamı dağıttı arabam daha 15binde içim yandı yemin ediyorum servise gidiyordum benimde diskler degişicekti tam servisin önünde yaptım kazayı araba bi haftaya çıkacak diskler we balatalarda değişicek düzelmezse değiştiricem stoptech alıcam kesinlikle keşke daha önce değiştirseydim ama oldu bikere yapıcak bişey yok :(
cok gecmiş olsun dünde ben bindiriyodum arabada tek kişiyken fren tutmuyor 4 kişiydik zor durdu

kayaci26

« Yanıtla #276 : Eylül 14, 2011, 10:09:38 ÖS »
EBC ÜRÜNLERİNİ
SATIN ALMAK İSTEYEN DOSTLAR.... İŞTE ADRES...  İLGİLİSİ : SERDAR KİLERCİ....
Kilerci Motorlu Araçlar Tic. Paz. Ltd. Şti.
Adres: Atatürk Oto San. Sitesi 1.Kısım A blok No:63 Maslak-Şişli/İSTANBUL
Tel: (0212) 346 4 EBC  (0212) 346 43 21
Fax: 0212 346 43 23
E-Mail: info@ebcfren.com

AYRICA WEB ADRESİ : http://www.ebcfren.com/index.aspx

SON OLARAK . . . İNGİLTERE Kİ WEB SİTESİ http://www.ebcbrakes.com/index.html

(maksat tüm katılımcılara hizmet olsun... EBC nin Türkiye distribitörü bildiğim kadarı ile)

ateşbey

« Yanıtla #277 : Eylül 14, 2011, 11:21:27 ÖS »
arkadaşlar 2011 civictede fren problemi varmı.bundan önceki aracımla biraz farklı olduğunu hissediyorum ama bunda hondanın hızı belli etmemesinden kaynaklanan şoförün fren algılama problemi yaşamasının etkil olduğunu düşünüyorum..

oguzhank1

« Yanıtla #278 : Eylül 14, 2011, 11:41:14 ÖS »
saolun arkadaslar Allah baska kaza vermesin hifbirimize bu arada benim aracim 2011 ve iyi tutmuyor kesinlikle frenler

battalgazi

« Yanıtla #279 : Eylül 15, 2011, 01:07:54 ÖS »
arkadaşlar 2011 civictede fren problemi varmı.bundan önceki aracımla biraz farklı olduğunu hissediyorum ama bunda hondanın hızı belli etmemesinden kaynaklanan şoförün fren algılama problemi yaşamasının etkil olduğunu düşünüyorum..
benim aracım 2011 diskler balatalar değişti eskisinden kötü oldu değiştirtiğime çok pişman oldum,uğultu geçmediği gibi şuan ıslık çalmayada başladı geçmezse eski balatalardan takmaları için tekrar gidecem

gameover18

« Yanıtla #280 : Eylül 15, 2011, 04:40:15 ÖS »
merhaba arkadaşlar
2010 model civic premıum aldım fren sıkıntım inanılmaz derecede yoğun balataları değiştirdim şimdilik bişi yok ama şüpheliyim yukarıdaki link de arkadaşlar ayna ve balata takımından bahsetmişler ne oranda verim sağlıyo çok merak ediyorum ayrıca atiker tüp taktırdım yeni sistemli modelini yorumlarınızı alabilirmiyim tşkler

ateşbey

« Yanıtla #281 : Eylül 15, 2011, 06:14:23 ÖS »
benim aracım 2011 diskler balatalar değişti eskisinden kötü oldu değiştirtiğime çok pişman oldum,uğultu geçmediği gibi şuan ıslık çalmayada başladı geçmezse eski balatalardan takmaları için tekrar gidecem
teşekkürederim.orjinali ile devam o zaman...

oguzhank1

« Yanıtla #282 : Eylül 23, 2011, 05:01:30 ÖS »
benm disklerim garantiden değişti nissin marka disk takmışlar balataları sormadım ama galiba red stuff çünkü ilk kullanımdan sonra çamurluklarda kırmızı boyalar vardı ebc disk istemiştim ama nissin takmışlar daha iyi bi ürün dediler ama bilemiyorum suan itibariyle frenler iyi gibi acil bi fren yaptım ve abs ye geçmeden direk durdum balatalar disklere alışınca dahada iyi olucakmış benm gözlemlediğim en bariz farksa fren pedalında basınca ilk anda sanki bi hava sesi var normalde çoğu arabada war ztn bu ama diskler değişmeden önce benm aracımda yoktu ve garipsiyordum bakalım zamanla dahada iyi olucaklarmı

983983

« Yanıtla #283 : Eylül 23, 2011, 10:32:50 ÖS »
Bende ilk basta balatalari deistirdim garantiden.elmasla.temizlediler. Simdide diks leri deiscem garantiden.bakalim sorun devam edecekmi yine

kacaman

« Yanıtla #284 : Ekim 12, 2011, 12:29:00 ÖS »
benim diskler ve balatalar 2 şer kez değişti sonuç yine aynı, balatayı TRW marka taktılar düşük hızlardaki fren yumuşaklığı falan iyiydi ama yüksek hızda yine uğuldama yapıyo frenler, ebc yellow stuf yapmayı düşünüyorum

ECEL

« Yanıtla #285 : Kasım 18, 2011, 10:32:10 ÖÖ »
Merhabalar,
Birkaç sorum olacak. Balatalardan düşük hızda ses gelmeye başladı.Bitmiş de olabilir, arac 29.000 de.Çogunlukla sehir içi kullanım. İşin garibi soguklar başlayinca oluştu. Yakında servise gidecegim. ( bir de balata bittiginde herhangi bi ikaz vs. var mı acacta ? )

Merak ettiğim servis balata degismeli derse benim dışarıdan getirdigim stoptechi takabilirler mi ?
Balata degişirken diskin tornaya girmesini istemelimiyim ek bir fayda saglar mi ?
Şu an servislerde tek bir marka mi var. trw nin tozu hakkında yazılar var, stoptech  düşündüm o yüzden..

smakbuloglu

« Yanıtla #286 : Kasım 18, 2011, 10:43:19 ÖÖ »
Merhabalar,
Birkaç sorum olacak. Balatalardan düşük hızda ses gelmeye başladı.Bitmiş de olabilir, arac 29.000 de.Çogunlukla sehir içi kullanım. İşin garibi soguklar başlayinca oluştu. Yakında servise gidecegim. ( bir de balata bittiginde herhangi bi ikaz vs. var mı acacta ? )

Merak ettiğim servis balata degismeli derse benim dışarıdan getirdigim stoptechi takabilirler mi ?
Balata degişirken diskin tornaya girmesini istemelimiyim ek bir fayda saglar mi ?
Şu an servislerde tek bir marka mi var. trw nin tozu hakkında yazılar var, stoptech  düşündüm o yüzden..

Selam,

Balatanın bittiğine dair herhangi bir ikaz, uyarı vs yok diye biliyorum.Sadece uğutlu, en ufak çukurda abs'nin devreye girmesi, tabi ki uzayan fren mesafesi gibi belirtileri oluyor.Daha doğrusu bendeki belirtiler bu şekildeydi.

Servis ilk olarak en kolay yolu seçerek, garantiden diskleri tornalar ancak balata parasını alır.Dışarıdan aldığınız ürünleri takmayacağını düşünüyorum.Her balata alışana kadar toz yapıyor sonrasında problem yok.

Ben stoptech kullanıyorum memnunum.

zeybekus

« Yanıtla #287 : Şubat 01, 2012, 08:31:50 ÖÖ »
Arkadaşlar sanırım ön fren disklerim ayvayı yemiş durumda. arabayı alınca ilk iş balataları değiştirttim resmen bitmişti. Değiştiren usta diskler iyi dedi ancak fren yapınca arabada bir uğultu var ve disklerin yüzey bozuk gibi. sanırım ustada iş yokmuş   <783^2

disklerin kenarına baktım bugün baya bi erime var kenarlardan bikaç milim alçak. Sizce torna kurtarırmı yada tavsiye edermisiniz ???

yada yeni disk alsam kaça patlar bana ???

aracım 2004 makyajlı civic ls bu arada

bayar

« Yanıtla #288 : Şubat 01, 2012, 09:21:55 ÖÖ »
Arkadaşlar sanırım ön fren disklerim ayvayı yemiş durumda. arabayı alınca ilk iş balataları değiştirttim resmen bitmişti. Değiştiren usta diskler iyi dedi ancak fren yapınca arabada bir uğultu var ve disklerin yüzey bozuk gibi. sanırım ustada iş yokmuş   <783^2

disklerin kenarına baktım bugün baya bi erime var kenarlardan bikaç milim alçak. Sizce torna kurtarırmı yada tavsiye edermisiniz ???

banim araç 2005 civic es,geçen ay balataları değiştirirken diskleri taşlattım,disklerim daha yarımdı,gayette güzel oldu,sende disklerinin durumuna baktır,ona göre yarımsa 30-40 liraya çiftini taşlıyorlar.

zeybekus

« Yanıtla #289 : Şubat 02, 2012, 10:26:17 ÖÖ »

banim araç 2005 civic es,geçen ay balataları değiştirirken diskleri taşlattım,disklerim daha yarımdı,gayette güzel oldu,sende disklerinin durumuna baktır,ona göre yarımsa 30-40 liraya çiftini taşlıyorlar.

dün Şaşmaz daki Bar Honda İbrahim e gittim. Disklerin torna ile 16milime düşeceğini ve kurtarmayacağını söyledi. Diskleri değiştirdik, Bendix diye bir marka takıldı. Balatalar da FMK diye bi marka takılıydı. Sert olduklarını disklere zarar vereceğini söyledi. Onlarıda Bosch marka balatalarla değiştirdik. Ön fren disk ve balatalar + işçilik toplamda 340 lira ödedim.
Takılan parçalar, fiyat ve gittiğim yer hakkında fikri olan arkadaşların yorumları nasıl acaba ?

YABANCI

« Yanıtla #290 : Şubat 02, 2012, 11:43:19 ÖÖ »
benim araba daha garanti kapsamında mecbur bir süre mahkumuz honda servise ama iş değil resmen soyuyorlar bulmak lazım iyi bir özel servis ve/veya usta.

kayaci26

« Yanıtla #291 : Şubat 04, 2012, 09:16:19 ÖÖ »

Uploaded with ImageShack.us

EBC ÜRÜNLERİNİ
SATIN ALMAK İSTEYEN DOSTLAR.... İŞTE ADRES...  İLGİLİSİ : SERDAR KİLERCİ....
Kilerci Motorlu Araçlar Tic. Paz. Ltd. Şti.
Adres: Atatürk Oto San. Sitesi 1.Kısım A blok No:63 Maslak-Şişli/İSTANBUL
Tel: (0212) 346 4 EBC  (0212) 346 43 21
Fax: 0212 346 43 23
E-Mail: info@ebcfren.com

AYRICA WEB ADRESİ : http://www.ebcfren.com/index.aspx

SON OLARAK . . . İNGİLTERE Kİ WEB SİTESİ http://www.ebcbrakes.com/index.html

(maksat tüm katılımcılara hizmet olsun... EBC nin Türkiye distribitörü bildiğim kadarı ile)

14 Eylül 2011 de yazmışız... ama kim gider de 15 sayfalık konuyu okuma zahmetinde bulunur....

kayaci26

« Yanıtla #292 : Şubat 04, 2012, 09:23:30 ÖÖ »
Zeybekus arkadaşım hayırlı uğurlu olsun... Allah pişman etmesin...

Arabayı alıyorsun, bir ustaya gidiyorsun, balata değiştiriyorsun diskler taşlanmıyor ya da değişiyor... Sıkıntılı durumun devam ediyor, bir başka ustaya gidiyorsun, yeni taktığın balataları çıkarıyorsun, yerine .... marka balata takıyorsun, diskler torna kurtarmıyor ve de onları da ... marka diskle yeniliyorsun... ve cebinden en son 340 TL çıkıyor, ilk değişimde de en az 80 - 100 TL daha verdin...

bunlardan hangisi dost hangisi düşman... anlamak zor biraz...

Ya hiç bir şey bilmiyorsanız gidin bir japon yedek parçacıya aracınızn marka ve modelini söyleyin, takacağınız diskler 100 -140 TL arasıdır, balata da 60 - 80 TL . . . gerisi hikaye... o disk ve balatayı herhangi bir oto tamircisi sizin aracınıza montajlar, elinizde bir iki takım varsa kendiniz de takarsınız... uzmanlık gerektirmiyor.... işin uzmanlığı, ustalığı; elinde ki bilmem ne marka malzemeyi karşıdaki adama iyidir, uygundur, sıkıntılı değildir, hep takıyoruz vs teraneleri ile TAKABİLMEK tedir.

Ama orjinal isterseniz,  serviste ES7 aracın disk+balata 500 - 600 TL tutar (servisin taktığı balata en az 40.000 km, disk ise 100.000 km gider)

olmazzz performans istiyorum, frenim daha güçlü olsun istiyorum, durma mesafem kısalsın istiyorum, panik frenlerde daha net durmak istiyorum derseiz... reçete yukarıda EBC . . .  maliyet tam çıkarmak zor ama bana 600 e mal olmuştu, şimdi olsun 800 TL... Önemli mi değil... bu kadar çok isteği tek bşına disk + balata karşılıyorsa sıkıntı yok . . .

Ben 30.000 km dir kullanıyorum... 41 kere maşallah... ies de bu kadar fren mi olur, nesini değiştirdin ? ne yaptın gibisinden ellibin tane soruya muhatap oldum... Verdiğim tek cevap EBC . . .
« Son Düzenleme: Şubat 04, 2012, 09:27:48 ÖÖ Gönderen: kayaci26 »

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #293 : Şubat 04, 2012, 11:59:40 ÖÖ »
benim 4 disk 4 balata 1200 lira tuttu işçilik dahil.

yklklc

« Yanıtla #294 : Şubat 04, 2012, 06:16:51 ÖS »
Benim aracın frenleri fena değil ama denildiği gibi 4 disk olan bir araca göre tatmin edici değil... Benden önceki sahibi balataları ve diskleri değiştirtmiş belli bir süre idare eder, değişme zamanı geldiğinde sizin gibi yaparım bende artık...

Merak ettiğim nokta disk ve balataları nereden hangi modelleri aldınız? Birde bizim önler hava kanallı arkalar değil onları da hava kanallı yapabilir miyiz? Bu konularda bilgisizim yardımlar için şimdiden teşekkürler...

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #295 : Şubat 04, 2012, 07:00:39 ÖS »
Lastiklerin iyiyse duruyor. lastikler kötüyse değil ebc, brembo bile taksan yalan olur.

Ben direk ebc bayii olan servis paşaoğluna gittim.

diskleri alıp her yerde taktırabilirsiniz.

arkalar düz disk olarak kalıcak hava kanallı yapmanız için kaliperlerin değişmesi lazım.

yklklc

« Yanıtla #296 : Şubat 04, 2012, 08:14:43 ÖS »
Lastiklerin iyiyse duruyor. lastikler kötüyse değil ebc, brembo bile taksan yalan olur.

Ben direk ebc bayii olan servis paşaoğluna gittim.

diskleri alıp her yerde taktırabilirsiniz.

arkalar düz disk olarak kalıcak hava kanallı yapmanız için kaliperlerin değişmesi lazım.

Peki sizin kıyaslamanız nedir? Eskisi ile şimdiki arasındaki fark çok bariz mi?

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #297 : Şubat 04, 2012, 08:24:50 ÖS »
Walla ben taktığımda lastiklerim pirelliydi disklerin de rodajı uzun sürdü. bu süre zarfında zaten verim alamıyorsun.
Şu an ilk aldığım zamanla kıyaslıyorum çok çok iyi duruyor.

eskiden 100 km hızla giderken freni kökleyince 40 45 metrede duruyorsa şimdi en az 5 metre daha erken duruyor.

Bu verimi de nokian lastiklere borçluyum belki yaza daha da iyi durur aracım.

Diskleriniz bitince kesinlikle EBC takın. Hatta ozamana kadar daha üst seri balatalarda gelir.

yklklc

« Yanıtla #298 : Şubat 04, 2012, 08:27:19 ÖS »
Walla ben taktığımda lastiklerim pirelliydi disklerin de rodajı uzun sürdü. bu süre zarfında zaten verim alamıyorsun.
Şu an ilk aldığım zamanla kıyaslıyorum çok çok iyi duruyor.

eskiden 100 km hızla giderken freni kökleyince 40 45 metrede duruyorsa şimdi en az 5 metre daha erken duruyor.

Bu verimi de nokian lastiklere borçluyum belki yaza daha da iyi durur aracım.

Diskleriniz bitince kesinlikle EBC takın. Hatta ozamana kadar daha üst seri balatalarda gelir.

RED STUFF serisi balatalar var siz sanırım GREEN STUFF taktırmışsınız... Fark neydi ki? red stuff daha iyi gibi duruyor kağıt üzerinde...

ilkercom

• Hasan İlker Çom
« Yanıtla #299 : Şubat 04, 2012, 08:31:37 ÖS »
redstuff fk2 için yok bildiğim kadarı ile sonradan gelmiş olabilir.

Bird şöyle bir durum var. bu aracın özellikle arka diskleri fn2 ile aynı. onun kataloğuna red stuff koymuşlardır. fakat fk2 ile aynı balata olduğunun farkında değillerdir. benzer durumlar söz konusu olabilir.

Green stuff biraz daha konforlu. red stuff daha sesli çalışması lazım.

şu vaziyette bile yazın camları açıp frene bastığımda ses çıkıyor. bazen boşta dönerken bile şırıltı yapıyor. Bunlar pist kullaımına yönelik ürünler biraz konfordan ödün vermen gerekiyor ki karşılığını alasın.

Benim en büyük sebebim birde çok toz oluyordu. şimdi toz atmıyor desem yeridir.