Gönderen Konu: Fren Problemine Son = STOPTECH  (Okunma sayısı 167473 defa)

dreammaker_11

Ynt: Fren Problemine Son = STOPTECH
« Yanıtla #325 : Eylül 11, 2012, 05:05:51 ÖS »
sökülüp takılmasına para vermem fakat fiyatı
oem disk 302tl
red stuff ön balata 180tl
arka unimax balata 36tl

aldığın yerin internet adresi varsa yazar mısın rica etsem

kacaman

« Yanıtla #326 : Eylül 11, 2012, 05:13:41 ÖS »
skotomotiv.com

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #327 : Eylül 11, 2012, 07:22:46 ÖS »
Merhaba aradığınız yerde civic Fd-6'lar icin celik fren hortumu varmıymış ?
"birde ilgilenen olursa onuda yazayım bf goodrich çelik fren hortumum ön arka takım 600 tl ömür boyu garanti dedi."

İyi günler herkese,

Kayaci26 arkadaşın dediği yeri aradım bugün. verdiği telefon sadece motorsikletle ilgileniyor araç için başka tel verdiler oradan ulaştım.

Olayın maddi boyutunu merak edenler için ;

445 tl ön, 271 tl arka disklerin takımı ebc usr serisi (daha sessiz ve konforlu olduğunu söyledi delikli spor modeller gaz kaçağı gibi ses çıkartıyormuş tıslama gibi)

197 tl ön 192 tl arka balata fiyatları ebc yellow stuff

toplam: 1105 tl

birde ilgilenen olursa onuda yazayım bf goodrich çelik fren hortumum ön arka takım 600 tl ömür boyu garanti dedi.

onun dışında bir tane interney sitesi buldum

onuda paylaşayım ilgilenen olursa internet adresini pm de atabilirim

377,17 tl ön, 229,93 tl arka disk takımı (delikli spor tip)

167,41tl ön 163,37 tl arka balata takımı (yellow stuff) 

toplam: 937,71 tl + 168,82 kdv =1106,53

ilk yazdığımda kdv dahil

kacaman

« Yanıtla #328 : Eylül 11, 2012, 09:25:07 ÖS »
oem disk 302tl
arka unimax balata 36tl

skotomotiv.com
ürünleri buradan incele, http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ebc-brakes-red-stuff-on-arka-fren-balatasi-94214004/detay bu adresteki satıcı ile görüş.

dreammaker_11

« Yanıtla #329 : Eylül 12, 2012, 10:23:48 ÖÖ »
"birde ilgilenen olursa onuda yazayım bf goodrich çelik fren hortumum ön arka takım 600 tl ömür boyu garanti dedi."

Merhaba arkadaşım,

Ellerinde varmış dediğine göre 760 liradan 600 tl'ye indirmişler ön arka takım dediler telefonunu pm atabilirim.

garanti bonus ve card finansa taksit imkanı varmış

Tekos

• T.H.T İZMİR
« Yanıtla #330 : Eylül 12, 2012, 06:39:52 ÖS »
Sana zahmet telefonlarını rica edebilirmiyim ?

Merhaba arkadaşım,

Ellerinde varmış dediğine göre 760 liradan 600 tl'ye indirmişler ön arka takım dediler telefonunu pm atabilirim.

garanti bonus ve card finansa taksit imkanı varmış

emrcvc

« Yanıtla #331 : Eylül 16, 2012, 09:38:30 ÖS »
arkadaslar benım aracım 2011 8 bınde 1000km once uguldama var dıye servıse gıttım dıskler taslandı yenı balata takıldı ama o balatayla bıle sorunun duzelecegı garantısını vermedıler..neyse taktırdım sonra frenın sertlıgınden tepkısız oldugundan sıkayetcı olarak maslak ebc den red stuff on balata aldım.1000km kullan cok ıyı olacak dendı fren hala sert tepkısız sankı hava yapmıs gıbı fren.sızce bu saatten sonra ne yapmalıyım.bırde sunu soylemek ıstıyorum 2012 fıat punto var boyle tepkılı fren gormedım onun yanında bızım hondalarda fren sıfır yardım...

HONDAHAN

« Yanıtla #332 : Eylül 17, 2012, 08:31:26 ÖÖ »
Arkadaşlar bir soru da benden : Ön disklerim ve balatalarım garantiden değişti. Fakat bana Ebc demişlerdi, diskin üzerinde Honda yazdığını görünce bu dediklerini hatırlattım, "hayır biz balata için Ebc demiştik, Honda kendi diskini takıyor" dediler. Beni mi keklediler, bu gerçekten böylemidir? Daha önce servise disk değiştiren arkadaşlar var mı?

faw13

« Yanıtla #333 : Eylül 17, 2012, 09:08:34 ÖÖ »
Arkadaşlar bir soru da benden : Ön disklerim ve balatalarım garantiden değişti. Fakat bana Ebc demişlerdi, diskin üzerinde Honda yazdığını görünce bu dediklerini hatırlattım, "hayır biz balata için Ebc demiştik, Honda kendi diskini takıyor" dediler. Beni mi keklediler, bu gerçekten böylemidir? Daha önce servise disk değiştiren arkadaşlar var mı?

Abicim selam, 2 hafta önce benim de disk - balatalar garantiden değişti, ne takılacak diye sorduğumda, fabrikadan neyle çıktıysa onlar demişlerdi :)

mtl34

« Yanıtla #334 : Eylül 17, 2012, 09:38:05 ÖÖ »
bende 1 hafta once degıstım ımkanım varsa farkını verıp stoptech takalım dedım fabrıka cıkısı neyse onu takıyoz dedıler

HONDAHAN

« Yanıtla #335 : Eylül 17, 2012, 12:31:51 ÖS »
Abicim selam, 2 hafta önce benim de disk - balatalar garantiden değişti, ne takılacak diye sorduğumda, fabrikadan neyle çıktıysa onlar demişlerdi :)

Selam kardeşim; Sen de benim gittiğim yere mi gittin ? Fabrikadan neyle çıktıysa dediklerinde sen demedin mi "kardeşim fabrikadan takılan düzgündüyse neden sorun oldu da değiştiriyorsunuz ? Düzgün değildiyse şimdi neden aynısını takıyorsunuz ? " Ben böyle dedim de bana verdikleri cevap şu oldu : "disk sorunu sık şikayet olduğundan honda bunu geliştirdi, gönderiyor. Fabrikasyon taktığını değil.
« Son Düzenleme: Eylül 17, 2012, 12:32:31 ÖS Gönderen: HONDAHAN »

bbhnda

« Yanıtla #336 : Eylül 17, 2012, 02:02:22 ÖS »

Selam kardeşim; Sen de benim gittiğim yere mi gittin ? Fabrikadan neyle çıktıysa dediklerinde sen demedin mi "kardeşim fabrikadan takılan düzgündüyse neden sorun oldu da değiştiriyorsunuz ? Düzgün değildiyse şimdi neden aynısını takıyorsunuz ? " Ben böyle dedim de bana verdikleri cevap şu oldu : "disk sorunu sık şikayet olduğundan honda bunu geliştirdi, gönderiyor. Fabrikasyon taktığını değil.

şöyle bir durum var yalnız disk sorunu makyajsızlarda başladı dedikleri gelişim makyajla geldi size onu takacaklar aynı yani.

faw13

« Yanıtla #337 : Eylül 17, 2012, 03:05:08 ÖS »

Yok abicim orası randevuyu epeeeeey bir öteye veriyordu, Capitol AVM'nin oradakine gittim, garantiye alamayabiliriz, 1000tl gibi tutar o zaman dediler, garantiye niye girmiyormuş dedim, fren bu nasıl yanlış kullanabilirim tek bir pedalla kontrol ettiğim şeyi dedim

işte diskler sıcakken frenlere sert basarsanız yamultabiliyor dediler
ben de doğal olarak, kırmızı ışıkta frene basmadan nasıl durdurucam otomatik vites aracı pardon da dedim, ayrıca kullanım kılavuzunda herhangi bir uyarı var mı bununla ilgili dedim, yok dediler

sonra bir de diskler sıcakken aracı yıkatırsanız oluyor dediler, genelde ondan olur, honda garantiye almayabiliyor o durumu dediler
kullanım kılavuzunda bununla ilgili bir uyarı var mı dedim, (bunu ciddi sordum uyarmış olabilirler tabii ki) yok dediler, o zaman bunları nasıl kullanıcı hatasına alacaksınız merak ettim dedim, neyse tespit için aracı aldılar 1 saat sonra da aradılar, garantiden hallettik alabilirsiniz aracı diye

gene yapacak mı diye sorduğumda bu iki şeye dikkat ederseniz yapmaz dedi, ama bir kere garantiden değiştiğinde aynı probleme artık garantiye almıyoruz diyemiyorlar kanunen, yani dikkat edicez elbet ama çok da dert etmiyorum o sebepten, en kötü 1000tl honda ya vereceğime 700 800 stoptech alır keyfime bakarım, araştırmalarım sonucunda adamların bremboya rakip olduğunu gördüm yani sorunu kökünden çözecekse artık güvenlik için verilir biraz para yapacak birşey yok

ha bu arada delikli diskleri tavsiye etmiyorlar yurt dışında, uzun ömürlü olmuyorlarmış, hava kanallı olanlardan almak lazımmış, ABD'lilerin yalancısıyım bilemiycem ne kadar doğru:D

kacaman

« Yanıtla #338 : Eylül 17, 2012, 04:17:53 ÖS »
benim anlamadığım kimi servis fabrika çıkış diskleri takmakta ısrar ediyor kimi serviste ebc marka disk balata takıyor garanti kapsamında

faw13

« Yanıtla #339 : Eylül 17, 2012, 10:09:47 ÖS »
benim anlamadığım kimi servis fabrika çıkış diskleri takmakta ısrar ediyor kimi serviste ebc marka disk balata takıyor garanti kapsamında

sadece balatayı ebc takıyorlar diye biliyorum, diskleri hep orjinal

bbhnda

« Yanıtla #340 : Eylül 17, 2012, 10:33:18 ÖS »
sıcakken frenlere sert basarsanız yamultabiliyor sözü bence mazeret olamaz ailecek güneye iniliyor Allah korusun 350.km de öne köpek fırlıyor... ne olacak yumuşak mı basılacak mış yani?

faw13

« Yanıtla #341 : Eylül 17, 2012, 10:39:02 ÖS »
sıcakken frenlere sert basarsanız yamultabiliyor sözü bence mazeret olamaz ailecek güneye iniliyor Allah korusun 350.km de öne köpek fırlıyor... ne olacak yumuşak mı basılacak mış yani?

kastettiği kırmızı ışıkta dururken vs., ısınınca metal yumuşayacak da işte sürekli sabit bir noktadan basınç yiyecek de formu bozulacak....

hareket hali için demiyor onu yani

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #342 : Eylül 17, 2012, 10:42:50 ÖS »
oem disk 302tl
arka unimax balata 36tl

skotomotiv.com
ürünleri buradan incele, http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-ebc-brakes-red-stuff-on-arka-fren-balatasi-94214004/detay bu adresteki satıcı ile görüş.
150 tl demiş var mı alan soran? vtec2 de red stuff kullanan ?????

bbhnda

« Yanıtla #343 : Eylül 17, 2012, 10:44:29 ÖS »
hareket halindeyken disklerde döner yalnız.araç hareket ettiği an ısınma başlar bunun için fren enerjisi geri kazanımı var.

jackal6961

• ambassador
« Yanıtla #344 : Eylül 17, 2012, 10:45:07 ÖS »

kastettiği kırmızı ışıkta dururken vs., ısınınca metal yumuşayacak da işte sürekli sabit bir noktadan basınç yiyecek de formu bozulacak....

hareket hali için demiyor onu yani
malzeret g.t gibidir herkeste bulunur.Boş muhabbet o servisler hep

bbhnda

« Yanıtla #345 : Eylül 17, 2012, 10:47:12 ÖS »
tüm sorun disklerin ısınması işte.honda ne kullanmış bu disklerde bilmiyorum ama ısı transferini iyi yapan bir malzeme olsa bunlar olmaz.paranoyak olduk valla ben genelde ışıklarda falan el frenini çekiyorum frene basmaktansa.

HONDAHAN

« Yanıtla #346 : Eylül 18, 2012, 10:15:47 ÖÖ »
Yok abicim orası randevuyu epeeeeey bir öteye veriyordu, Capitol AVM'nin oradakine gittim, garantiye alamayabiliriz, 1000tl gibi tutar o zaman dediler, garantiye niye girmiyormuş dedim, fren bu nasıl yanlış kullanabilirim tek bir pedalla kontrol ettiğim şeyi dedim

işte diskler sıcakken frenlere sert basarsanız yamultabiliyor dediler
ben de doğal olarak, kırmızı ışıkta frene basmadan nasıl durdurucam otomatik vites aracı pardon da dedim, ayrıca kullanım kılavuzunda herhangi bir uyarı var mı bununla ilgili dedim, yok dediler

sonra bir de diskler sıcakken aracı yıkatırsanız oluyor dediler, genelde ondan olur, honda garantiye almayabiliyor o durumu dediler
kullanım kılavuzunda bununla ilgili bir uyarı var mı dedim, (bunu ciddi sordum uyarmış olabilirler tabii ki) yok dediler, o zaman bunları nasıl kullanıcı hatasına alacaksınız merak ettim dedim, neyse tespit için aracı aldılar 1 saat sonra da aradılar, garantiden hallettik alabilirsiniz aracı diye

gene yapacak mı diye sorduğumda bu iki şeye dikkat ederseniz yapmaz dedi, ama bir kere garantiden değiştiğinde aynı probleme artık garantiye almıyoruz diyemiyorlar kanunen, yani dikkat edicez elbet ama çok da dert etmiyorum o sebepten, en kötü 1000tl honda ya vereceğime 700 800 stoptech alır keyfime bakarım, araştırmalarım sonucunda adamların bremboya rakip olduğunu gördüm yani sorunu kökünden çözecekse artık güvenlik için verilir biraz para yapacak birşey yok

ha bu arada delikli diskleri tavsiye etmiyorlar yurt dışında, uzun ömürlü olmuyorlarmış, hava kanallı olanlardan almak lazımmış, ABD'lilerin yalancısıyım bilemiycem ne kadar doğru:D

Sağol kareşim uzun uzun anlatmışsın da zırvalamışlar, zırvalıyorlar. Aah bu servisler aah, hiç demiyolar lan bu adamların birgün garantisi bitecek, önümüzden bile geçmezler diye.

Arkadaş hadi diskler sıcakken yıkatmadım da su birikintisi rastladı.! Napacam? U dönüşümü yapacam aman servis tembihledi diskim bozulur diye.!

Bu arada çözemedim mevzuyu; aracım 2010 makyaklı, diskin değiştiği bir gerçek, ama üzerinde honda yazıyor, ebc olduğunu sanmıyorum. Balatayı zaten hiç anlamadım EBC dediler ama! Şimdi bu disk düzgündüyse neden sorun oldu, düzgün değildiyse neden aynı şeyi taktılar? Bunun cevabını bulmam lazım.

mtl34

« Yanıtla #347 : Eylül 18, 2012, 12:26:05 ÖS »
ben de capıtol ün ordakı servısde degıstırttım neden boyle sıkıntı oluyo dıe sordum cok guzel cevap verdıler yuksek hızda gıderken frene basıyomusum basmamam gerekırmıs hız sınırı 120 ye geldıgınde hafıfden basmalıymısım zaten sürat aracı değilmiş 120 yı gecmemelıymısım dıe bı cevap alınca danısman arkadaslardan ortam baya bı gerildi
dısk ne marka takıcaksınız dedım fabrıka ne takıyosa oymus yıne aynısını yapcak dedım yıne degısırlermıs artık 6 ayda bı dısk degısırız

HONDAHAN

« Yanıtla #348 : Eylül 18, 2012, 12:32:24 ÖS »
:D :D

faw13

« Yanıtla #349 : Eylül 18, 2012, 02:20:50 ÖS »
ben de capıtol ün ordakı servısde degıstırttım neden boyle sıkıntı oluyo dıe sordum cok guzel cevap verdıler yuksek hızda gıderken frene basıyomusum basmamam gerekırmıs hız sınırı 120 ye geldıgınde hafıfden basmalıymısım zaten sürat aracı değilmiş 120 yı gecmemelıymısım dıe bı cevap alınca danısman arkadaslardan ortam baya bı gerildi
dısk ne marka takıcaksınız dedım fabrıka ne takıyosa oymus yıne aynısını yapcak dedım yıne degısırlermıs artık 6 ayda bı dısk degısırız

kısacası garanti bitmeden satmak şart yoksa 6ayda bir 1000 TL astarı kılıfından pahalıya gelir :D