Gönderen Konu: Fren Problemine Son = STOPTECH  (Okunma sayısı 167473 defa)

kacaman

Ynt: Fren Problemine Son = STOPTECH
« Yanıtla #350 : Eylül 28, 2012, 03:10:53 ÖS »
ebc kullanmaya başladım disk ve balata şimdilik memnunum, henüz rodaj dönemi bitmedi fakat sessiz ve toz yapmıyor bakalım ne olacak ileride.

nogayhan

• Şirket
« Yanıtla #351 : Eylül 28, 2012, 03:31:37 ÖS »
ebc kullanmaya başladım disk ve balata şimdilik memnunum, henüz rodaj dönemi bitmedi fakat sessiz ve toz yapmıyor bakalım ne olacak ileride.

sayın kacaman. modellerini de yazarsanız bizede ışık tutarsınız. Birde temini ni nerden yaptınız.

kacaman

« Yanıtla #352 : Eylül 28, 2012, 03:32:38 ÖS »
disk usr serisi
balata redstuff

nogayhan

• Şirket
« Yanıtla #353 : Eylül 28, 2012, 03:34:01 ÖS »
disk usr serisi
balata redstuff

İnternetten mi sipariş geçtiniz

kacaman

« Yanıtla #354 : Eylül 28, 2012, 03:37:26 ÖS »
evet internetten aldım
önce oem disk aldım ebc marka yine, fakat takıldığından diskte üretim hatası olduğunu gördüm, ücret ödemeden kargo ettim, farkını verdim usr serisi istedim hemen gönderdiler, sağolsunlar, adamlar ürünlerinin arkasında duruyorlar gerçeten, bu gün telefon geldi satın aldığım siteden, üründen memnun kalıp kalmadığımı soruyorlar.

kacaman

« Yanıtla #355 : Eylül 28, 2012, 03:38:19 ÖS »
fakat fren rodaj dönemi bitmediği halde sanki daha net tutuyor hissi vermee başladı bile.

nogayhan

• Şirket
« Yanıtla #356 : Eylül 28, 2012, 03:56:03 ÖS »
evet internetten aldım
önce oem disk aldım ebc marka yine, fakat takıldığından diskte üretim hatası olduğunu gördüm, ücret ödemeden kargo ettim, farkını verdim usr serisi istedim hemen gönderdiler, sağolsunlar, adamlar ürünlerinin arkasında duruyorlar gerçeten, bu gün telefon geldi satın aldığım siteden, üründen memnun kalıp kalmadığımı soruyorlar.
senide sorularımla sıkıyorum ama;
son olarak nereden aldın ve maliyeti paylaşırmısın.
Şimdiden emeğin için teşekkür ederim.

kacaman

« Yanıtla #357 : Eylül 28, 2012, 03:59:02 ÖS »
dinogaraj isimli bir yerden aldım, izmirde yeri.
alacağın ürüne göre değişiyor fiyatları ödeme şekline göre de, ben nakit aldım fiyat yazarsam etik olmaz.

BraTo

« Yanıtla #358 : Eylül 29, 2012, 07:58:03 ÖÖ »
fakat fren rodaj dönemi bitmediği halde sanki daha net tutuyor hissi vermee başladı bile.

Hayırlı olsun. Fark baya olacak :) merak etme. Özellikle yüksek hızlarda.

alibaba75

« Yanıtla #359 : Eylül 29, 2012, 11:59:41 ÖÖ »
disk tornaya girip balata da değiştiği zaman biribirine alışma süresi oluyor degil mi çünkü benim öyle oldu şu an frenleri eskisinden daha az tutuyor inşallah daha iiii olur

kacaman

« Yanıtla #360 : Eylül 29, 2012, 12:57:43 ÖS »

Hayırlı olsun. Fark baya olacak :) merak etme. Özellikle yüksek hızlarda.
teşekkür ederim
umarım öyle olur

dreammaker_11

« Yanıtla #361 : Eylül 29, 2012, 06:48:29 ÖS »
merhaba,

kacaman abi hayırlı olsun. dün bende aradım dinogarajı deniz bey diye biri ile görüştüm. gayet ilgili bir esnafa benziyor. usr serisi disklerden stokta kalmamış bir ay sonra anca elimde olur dedi.bu süre içinde sizin görüşlerinize göre bende alabilirim oradan.birde size tavsiyem madem değiştirdiniz lütfen o continental lastiklerden de kurtulun bu kadar mı kötü olur ya bir lastik.yada bana öyle geldi resmen döner gibi ince ince kesildi.nokian aldım en sonunda pek iyi oldu yol tutuşu sessizlik ve ıslak zeminde verdiği güven

kacaman

« Yanıtla #362 : Eylül 29, 2012, 10:49:00 ÖS »
merhaba,

kacaman abi hayırlı olsun. dün bende aradım dinogarajı deniz bey diye biri ile görüştüm. gayet ilgili bir esnafa benziyor. usr serisi disklerden stokta kalmamış bir ay sonra anca elimde olur dedi.bu süre içinde sizin görüşlerinize göre bende alabilirim oradan.birde size tavsiyem madem değiştirdiniz lütfen o continental lastiklerden de kurtulun bu kadar mı kötü olur ya bir lastik.yada bana öyle geldi resmen döner gibi ince ince kesildi.nokian aldım en sonunda pek iyi oldu yol tutuşu sessizlik ve ıslak zeminde verdiği güven
michelin prmacy hp takıldı, fena değil.

kacaman

« Yanıtla #363 : Eylül 29, 2012, 10:55:14 ÖS »
birkaç saat önce benim araçla aynı bir civic ile tutuştuk kim olduğunu bilmiyorum, neyse ben geçtim gittim döneceğim yere yaklaştım frenlerin yeni olduğunu hatırladım bastım fakat az az, sapağı kaçırdım ileride durdum geri geri geldim döndüm fakat nasıl kötü bir balata kokusu kapladı umarım rodaja zararı olmaz.

nogayhan

• Şirket
« Yanıtla #364 : Ekim 01, 2012, 04:46:33 ÖS »
Bugün SK Otomotiv Evren Bey'den EBC GD serisi disk ve red stuff balata sipariş ettim. Çok ilgililer satış konusunda. Takılınca performans nasıl olacak çok merak ediyorum. En kısa zamanda da burada deneyimlerimi paylaşırım

Mehmetttt

« Yanıtla #365 : Ekim 01, 2012, 10:59:05 ÖS »
Ben de otosüpermarkete sordum bu konuyu şunu söyledi: Mehmet Bey merhabalar. Maalesef özellikle sizin araçta fren büyük sıkıntı. Sadece eğer diskinizde bir sıkıntı yoksa balatalarınızı iyi bir balata ile değiştirince sıkıntının büyük bir kısmı geçecektir. Dolayısı ile sizin araç için bu fren balatasını öneriyoruz;

http://www.otosupermarket.com/HONDA-CIVIC-7-Spor-Fren-Balatasi-Sedan-On-EBC-Yellow-Stuff,PR-36340.html

Bu arada bu balata ile birlikte bu fren hidrolik yağını da kullanırsanız pedal tepkiniz artacak, yüksek ısılardaki performans kayıpları önlenecektir, yani fren performansının sürekliliği maksimize edilecektir;

http://www.otosupermarket.com/ATE-SUPER-BLUE-RACING-DOT-4-FREN-HIDROLIK-YAGI-1000-Gram,PR-11.html

Bu yağ ile ilgili detaylı bilgi de aşağıdaki gibidir;

http://www.otosupermarket.com/Fren-Hidrolik-Yagi-Neden-Onemlidir-ve-Gorevi-Nedir,DP-26.html

Sizin tavsiyeniz nedir acaba, stoptech disc balata mı ebc green stuff-yellow stuff toz fazla yapıyor sanırım- ve ebc çapraz delikli disk mi?

nogayhan

• Şirket
« Yanıtla #366 : Ekim 02, 2012, 03:05:34 ÖS »
Bugün itibariyle EBC GD serisi disklerimi ve redstuff balatalarımı taktırdım. İlk intiba diskler sesli çalışıyor. Soğutma kanalları ve oyuklarından dolayı. Rodajdan sonra daha verimli olacağını tahmin ediyorum

kacaman

« Yanıtla #367 : Ekim 03, 2012, 09:24:57 ÖS »
Bugün itibariyle EBC GD serisi disklerimi ve redstuff balatalarımı taktırdım. İlk intiba diskler sesli çalışıyor. Soğutma kanalları ve oyuklarından dolayı. Rodajdan sonra daha verimli olacağını tahmin ediyorum
ben de sesli çalışmasını istemediğim için usr serisi diskleri aldım gerçekten sessiz çalışıyorlar ve performansları aynı.

nogayhan

• Şirket
« Yanıtla #368 : Ekim 04, 2012, 01:54:30 ÖS »
disk ve balataların takılalı 300 km oldu. bariz fark var. Rodajdan dolayı panik fren yapmıyorum ama yinede çok fark var.

Alperen Eren

« Yanıtla #369 : Ekim 04, 2012, 06:42:16 ÖS »
Arkadaşlar Accord 2.4 Executive için fren balta disk değiştireceğim ilerki tarihlerde . İyileştirme için neler yapılabilir , orjinal parçalarla ne kadar tutuyor , yan sanayii ne kadar tutar , Stoptech tarzı bir iyileştirmeye gitsem kaça patlar ? Bilen arkadaşlar bilmeyenlere - yani bana - anlatsa , memnun olurum .

Saygılarımla...

zafer078

« Yanıtla #370 : Kasım 21, 2012, 12:04:12 ÖÖ »
disk ve balataların takılalı 300 km oldu. bariz fark var. Rodajdan dolayı panik fren yapmıyorum ama yinede çok fark var.

ne gibi fark var ? bide kaça aldın teşekkürler...
« Son Düzenleme: Kasım 21, 2012, 12:04:56 ÖÖ Gönderen: zafer078 »

nogayhan

• Şirket
« Yanıtla #371 : Kasım 21, 2012, 02:24:25 ÖS »
ne gibi fark var ? bide kaça aldın teşekkürler...

620 TL ye mal oldu. Yarı rodajı bitti. Sonuç mükemmel. Kışı geçirdikten sonra birde arkaları değiştirmeyi düşünüyorum. Malum kış lastiği falan çok masraf var.

faw13

« Yanıtla #372 : Kasım 21, 2012, 04:01:44 ÖS »
rodajı kaç km sürüyor? benim disk/balata değiştiğinde garantiden servis 100-150km demişti, ilk 200 km çok sakin kullandım, sonrasında asıldım gittim ama? :)

bbhnda

« Yanıtla #373 : Kasım 21, 2012, 04:37:28 ÖS »
sadece 2 ön disk 2 ön balatamı 620 lira tuttuç ?

Ouzhan_

« Yanıtla #374 : Kasım 21, 2012, 08:25:05 ÖS »
rodajı kaç km sürüyor? benim disk/balata değiştiğinde garantiden servis 100-150km demişti, ilk 200 km çok sakin kullandım, sonrasında asıldım gittim ama? :)
benimde ön balatalar garantiden degişti diskler temizlendi ilk 300 km dediler. sakin dedikleri için olsa gerek hep zorunlu sert fren yapıyorum  :D