Gönderen Konu: FREN ŞİŞİYOR!!!  (Okunma sayısı 20402 defa)

bugrag

FREN ŞİŞİYOR!!!
« : Eylül 16, 2010, 12:05:12 ÖS »
değerli dostlar,

2006 Civic Sedan otomatik kullanıyorum, 2. el olarak bir kaç ay önce aldım ancak 3-4 defa, araba sabah ilk çalıştığında, hemen sürmeye başladığımda freninin sanki stop eden bir araç gibi şişmesi. Otoparkta arkamdakine vuruyordum el freni ile durdum, kısa süre sonra geçiyor. Fren hidroliği tam olark dağılmıyor galiba ancak hiçbir yeni araçta "1 dakika ısıtın sonra sürün" gibi komik bir konu olmaz herhalde. Benzer sorunu yaşayanlar var mı? Malum bu araçların frenleriyle ilgili birçok sıkıntı ve açılmış konu var. Bu konuda yorumlarınız varsa ve paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler...

yanyatar

Ynt: FREN ŞİŞİYOR!!!
« Yanıtla #1 : Eylül 17, 2010, 09:55:42 ÖÖ »
selamlar arkadaşlar benim 2001 vtec 2 aracım vardı inanılmaz büyük tehlike atlattım 100 km ile giderken frenler boşaldı VİRAJda karşımdan araç gelseydi şu an burada olamazdım hiçbir sızıntı olmaksızın frenler tutmadı 150 km boyunca 70-80-le gittim o aracı sattım ama hondadan vazgeçemedim yeni kasa aldım bu tarz bi sorun olduğunu duyduğumda sinirlendim doğrusu. >:(  >:(

vtec power

« Yanıtla #2 : Eylül 17, 2010, 10:07:54 ÖÖ »
değerli dostlar,

2006 Civic Sedan otomatik kullanıyorum, 2. el olarak bir kaç ay önce aldım ancak 3-4 defa, araba sabah ilk çalıştığında, hemen sürmeye başladığımda freninin sanki stop eden bir araç gibi şişmesi. Otoparkta arkamdakine vuruyordum el freni ile durdum, kısa süre sonra geçiyor. Fren hidroliği tam olark dağılmıyor galiba ancak hiçbir yeni araçta "1 dakika ısıtın sonra sürün" gibi komik bir konu olmaz herhalde. Benzer sorunu yaşayanlar var mı? Malum bu araçların frenleriyle ilgili birçok sıkıntı ve açılmış konu var. Bu konuda yorumlarınız varsa ve paylaşırsanız sevinirim, teşekkürler...
Anlattıklarına bakılırsa aracının fren hidroliği veya fren merkezleriyle ilgili bir sıkıntısı var gibi.Bahsettiklerin bu kasanın mevcut fren kroniğindeki sıkıntılardan farklı, servise gitmeni öneririm.

statik

« Yanıtla #3 : Eylül 17, 2010, 10:07:57 ÖÖ »
Benim 2002 civicimdede yarım boşalıyor frenler. Fren yapınca bazen pedal kendisini aşağı çekiyor. Aferin aferin diyorum.... Daha honda mı? KESİNLİKLE HAYIR!

karaboga18

• Lamborghini Die-cast
« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2010, 11:13:51 ÖÖ »
amcamın otomatikte de öyle frenler sertleşiyor gibi ilk başta :S biz deki düz de öyle olmuyordu hiç :S bu sefer otomaik aldık bakalım sonuçlar ne olacak

fzthgosm

« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2010, 05:54:48 ÖS »
yeni kasa ile aynı sıkıntıyı çeken bir arkadaş daha vardı bu sitede hatta sonra motor falan hep gitti.ama frenle alakalı bişeyden motor yemedi biraz aksilik ve terslikten olmuştu sanırım

emre_ege21

« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2010, 09:38:52 ÖS »
Allaha şükür 2 seneyi geçkin kullanıyorum 1 kere fren yada yürüyen aksam problemi yaşamadım birazda şans işi heralde

bugrag

« Yanıtla #7 : Eylül 21, 2010, 05:53:07 ÖS »
tüm arkadaşlara teşekkürler, anladığım kadarıyla kronik bir sorun değil ya da en azından yaygın değil; en iyisi bakımda vakit kaybetmeden göstermek....

seferad

« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2010, 06:32:02 ÖS »
yeni balata disk degişimindede oluyor bu sorun

adrenaliinn

« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2010, 12:06:58 ÖÖ »
hondanın artık fren meselesini çözmesi lazım..

tamerakman

« Yanıtla #10 : Aralık 13, 2010, 05:06:04 ÖÖ »
merhabalar; benim aracımdada aynı problem mevcut. 2008 model sedan civic. bu öyle basit bir problem değil. hatta öyle ciddi bir problemki hiç bir servis çözemiyor.ben aylardır bu sebeple servise götürüyorum aracımı size verdikleri cevabı aynen aktarıyorum. bizim arabalarımızın sabahları frenleri tutmaz, aracı hararet çizgisi iki birim yükselene kadar ısıtmanız ondan sonra hareket etmeniz gerekli cevabını veriyorlar ve bu adam ne anlatıyor diye ağzınız bir karış açık bakakalıyorsunuz. konuyu honda müşteri temsilcisine bildirdim anladımki onlarda müşterilerin değil kendi bayilerinin temsilciliğini yapıyorlar. verdikleri cevabı aktarıyorum aracı servisimize götürmüşsünüz bize fren sisteminin normal olduğu rapor edildi yapacak bir şey yok dediler. hiç bir sistem araç çalıştırıldıktan sonra frenlerin sertleşerek tutmamasını gerektirmez. bu araçlar ayıplı diye tabir edilen hatalı üretim araçlardır. ben hondayı bu konu yüzünden mahkemeye vermeye hazırlanıyorum. avukatımla konuyu görüştüm. bakalım tutmayan frene normal demek ne manaya geliyor. kazanırsam emsal gösterebilirsiniz.aynı konu ile dava açanlar varsa onlarda bana ulaşsın bende emsal gösterebileyim.

bozkan38

« Yanıtla #11 : Nisan 17, 2013, 10:06:41 ÖS »
Sabah ilk çalışmada fren şişmesi bendede oluyor. 1 dk sonra geçiyo.  Bu sorun ekim ayında bakım yaptiktan sonra başladı.  Çözümü bilen varmi?

CelloCeylo

« Yanıtla #12 : Nisan 17, 2013, 11:43:40 ÖS »
Mahkemede çözüyorlarmış ...

SU-vic

• Süleyman
    • Benimkisi :)
« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2013, 06:31:50 ÖS »
bu problem bende de var ya :( havalar soğukken sadece ilk çalıştıqında 4-5 kere başıma geldi. Gerçekten bende bi tehlike atlattım apartmanın duvarına giriodum. olanca gücümle bastım zor durdurdum. üstelik arabanın 100bin bakımı yeni yapılmıştı o zaman. napmamız lazım ya

SU-vic

• Süleyman
« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2013, 06:33:30 ÖS »
bu arada benimki de otomatik. galiba sadece otomatiklerde oluo

bozkan38

« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2013, 07:46:38 ÖÖ »
hocam sanırım hidrolik yağı ilk çalışmada biraz katı oluyor ondan zor tutuyor. zaten bir iki pompalayınca hemen düzeliyor. sabah ilk çalıştırmada dikkatli olmak lazım.

SU-vic

• Süleyman
« Yanıtla #16 : Nisan 23, 2013, 09:44:10 ÖS »
doqrudur hocam. bu olaylardan sonra mecburen baya dikkatliyim artık. ama olmasa daha iyiydi nese artık yapacak bişi yok

quarizma

« Yanıtla #17 : Ağustos 28, 2014, 11:24:17 ÖÖ »
merhaba,
aynı problem benim araçta da var çözüm bulan varmı?(otomatik)

Baskent_Lee

« Yanıtla #18 : Ağustos 28, 2014, 11:43:33 ÖÖ »
2007 otomatik kullanıyorum öyle bi sorun yok bende

quarizma

« Yanıtla #19 : Ağustos 28, 2014, 12:05:31 ÖS »
kışın yada sabah soğuk havalara ilk çalıştırıp hemen hareket edince kısa bir süreliğine tutmuyor bir kaç kere firen pompalanınca geri düzeliyor

kelordekyavrusu

« Yanıtla #20 : Ekim 13, 2014, 12:55:16 ÖS »
bendede aynı sorun var. yaz günü bir kaç kere aracı ilk hareket ettirirken frenin taş gibi olduğunu ve arabayı durduramadığımı hissettim. Frene fena yüklendim..anca toparladı..

mertkaan01

« Yanıtla #21 : Ekim 19, 2014, 11:48:09 ÖÖ »
evet bu sorun bende de oluyr fd6 otomatik

burak2562

« Yanıtla #22 : Ekim 19, 2014, 10:24:29 ÖS »
Aynen ilk calistirmada çok tehlikeli bi de gaz vermeden hızlanıyorya