Gönderen Konu: vsa sız hondaların yol tutusu  (Okunma sayısı 15682 defa)

kymnnnn

Ynt: vsa sız hondaların yol tutusu
« Yanıtla #25 : Mayıs 06, 2014, 03:58:09 ÖS »
2008 FD6 sahibiyim. VSAsızda civic'ın yol tutuşu diğer kendi segmentinin araçlarına göre çok iyi... yanlız bunu sadece kuru zeminde düşünmemek gerekiyor. 40 km/h ile karda buzda rampa aşağı inerken hissedersiniz ne işe yaradığını... güvenlik önlemleri her zaman hayat kurtarmaya yardımcıdır.

örneğin allah kimseye airbag göstermesin, ama olmazsa halinizi düşünün...
özetle güvenlik önlemi olmalı ama allah kimseye kullanmayı nasip etmesin. AMİN!

nick06

« Yanıtla #26 : Mayıs 08, 2014, 10:53:58 ÖÖ »
ben vsa yı kapatıp bır kac kere denedım farklı bır arabaymıs gıbı davranıyor.
tabı bu davranısı hızlı kullanımlarda anlasılabılır.

Eren53

« Yanıtla #27 : Mayıs 10, 2014, 02:46:29 ÖS »
ocak ayından beridir fb7 cıvıc kullanıorum bugüne kadar vsa çok işime yaradı çok kez aracı topladı yola soktu

becoca

• __ByR@Mm__
« Yanıtla #28 : Mayıs 10, 2014, 02:50:00 ÖS »
VSA yol tutusunu etkilemez. VSA ;araç savrulduğunda aracı toplamanıza,şeride sokmanıza yardımcı olur.

x virajda ikiside aynı hızda savrulma gösterir. Vsa lı olanla çok rahat toparlarken,vsa sız modelle tamamen sizin becerinize kalır.

anadolu18

« Yanıtla #29 : Mayıs 12, 2014, 12:29:02 ÖÖ »
VSA önemli bişey arkadaşlar.

« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2014, 12:30:45 ÖÖ Gönderen: anadolu18 »

SU-vic

• Süleyman
    • Benimkisi :)
« Yanıtla #30 : Mayıs 12, 2014, 08:48:49 ÖÖ »
Kazaları sadece VSA ya bağlamamak lazım ama VSA lı olması en güzeli tabi. Yazık olmuş geçmiş olsun dream e.

Plaka 37 burası İndağı nın inişi değil mi? Ben 120 ile rahat iniyorum ordan :|  Ya çok hızlıymış ya da önüne bişey çıkmıştır diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2014, 08:49:07 ÖÖ Gönderen: SU-vic »

SU-vic

• Süleyman
    • Benimkisi :)
« Yanıtla #31 : Mayıs 12, 2014, 08:56:45 ÖÖ »
http://www.ilgazlilar.com/haberoku.asp?id=1665&Ilgazda+Trafik+Kazasi
Civic teki tek kişi burnu kanamadan çıktı diyor, helal olsun Civic e dedim.
Kaynak burda, yorumlarınıza...

cagatay54

« Yanıtla #32 : Mayıs 12, 2014, 09:30:41 ÖÖ »
yazmıyim diyorum ama takla atmış arabayı bile vsa ya bağladınız ya helal olsun.kardeşim vsa savrulmayı önler tamam bir yere kadar şöförlük hatasını yol hatasını düşürür.araba sürmeyi bilen birisi vsa yı asr yi kullanmadan da vsa lı girilen virajdan çok rahat çıkar.ama şöyle birşey diyim.arabay gerçekten kullananlara sorun önünüze keskin 90 derece bir viraj geldi atıyorum hızınız da 90 km yapacak bişeyiniz kalmamış ve o viraja gireceksiniz.vsa lı olmasımı iyidir olmaması mı??vsa nın olmamasının takla atılmasına bile yormuşsunuz zaten vsa lı girer kurtarırım dye düşünürsünüz amaa o virajda araba gazı sizden alır ve gaz veremezsiniz.frenlere basarsınız aynen karşı tarafta ne varsa oraya patlarsınız.çünkü virajda gaz VEREMEMİŞSİNİZDİR vsa dan dolayı.vsa kötüdür demiyorum herkes iyi şöfördür diye bişey yok şöförün yapamadığını araçta bu sistem yapmaya çalışıyor ama kazaları bile vsa sız olmasına bağlamaya da gerek yok.bu kadar büyütmeyin şu vsa yı.silik lastiklerde viraja girin toparlasın vsa bakalım ne kadar toparlayacak :) herkese kazasız sürüşler diliyorum...

BHAAL

« Yanıtla #33 : Mayıs 12, 2014, 06:52:37 ÖS »
sağ tekerlek ile sol tekerleğe ayrı ayrı gaz verebilen o "iyi şöför" kimse bi çıksın öne de gözler bi delikanlı görsün hele!

kacaman

« Yanıtla #34 : Mayıs 12, 2014, 09:44:13 ÖS »
ben her iki fd6 yı da alıp kullandım, VSA ABS EBD VSC ESP VS VS VS bunların tamamı sürücnün sağ ayağında, kim ne derse desin, bu özellikler olmazsa olmaz değiller, olmasada iyi sürücünün sağ ayağında bunlar görevini zaten yapıyor.

cagatay54

« Yanıtla #35 : Mayıs 12, 2014, 10:53:00 ÖS »
sağ tekerlek ile sol tekerleğe ayrı ayrı gaz verebilen o "iyi şöför" kimse bi çıksın öne de gözler bi delikanlı görsün hele!

kardeşim anlatmak istediğimi anlasaydın öyle bir şöförü aramazdın.o sistemin çalışma prensibi virajdan gaz verme diye gazı senden alır toparlamaya frenlemeye çalışır.bu işlerden biraz anlasaydın dediğim virajda gaza basılması gerektiğini ön tekerlerin çekiş yapması  gerektiğini bilirdin.iyi bir sürücüysen zaten bunu anlardın.golf te asr var aynı sistem.aynı şekil viraja girdim karşı duvara yapışıyodum az kaldı gaz veremediğimden.ufak tefek sürücü hatalarını vsa gibi sistemler kapatabilir ama verdiğim örnekteki gibi bazen aleyhine dönebilir.
ben her iki fd6 yı da alıp kullandım, VSA ABS EBD VSC ESP VS VS VS bunların tamamı sürücnün sağ ayağında, kim ne derse desin, bu özellikler olmazsa olmaz değiller, olmasada iyi sürücünün sağ ayağında bunlar görevini zaten yapıyor.

ben bunu bi anlatamadım şu millete ki...
« Son Düzenleme: Mayıs 12, 2014, 10:55:09 ÖS Gönderen: cagatay54 »

BHAAL

« Yanıtla #36 : Mayıs 21, 2014, 11:07:57 ÖÖ »
sen de haklısın, sahil yolunda iki makas atan her ergenin kendini rally pilotu sandığı memlekette dert anlatmaya çalışıyorum

birincisi viraj tekniklerini icat eden adam değilsin, konu da senin sürücülük meziyetlerin değil aracın kontrol sistemi olmaksızın yol tutuş kabiliyeti, onu bi hatırlayalım hep beraber.

ikincisi hayat bir katılım pistinde geçmiyor, o yüzden ideal çizgiyi her durumda tutturamazsın ve tutturamadığında ölümle hayat arasında rotanı belirleyen tek şey o çekiş kontrol sistemi, lastiklerinin durumu ve fren gücün olacaktır, bunu sakın unutma.

üçüncüsü, tekrar söylüyorum, modern arabalar maliyet düşürmek için şasi geliştirme metoduyla değil de kontrol sistemleri yardımıyla yolda gitmek üzere üretiliyor, o yüzden çoğunluğu bu sistemler olmadan tekerlekli kütükler gibi davranır, virajda kıçını başını dağıtır.

dördüncüsü, altınızdaki fd6 algıyı bozuyor zira çok dengeli bir araç ancak yol kusuru olduğunda o da dağılıyor ve vsa olmadan yolda duramıyor. başına iş gelmemiş olabilir, beni tanımıyor da olabilirsin ama bu forumdaki eskiler ne kadar çok yol yaptığımı ve başıma ne işler geldiğini çok iyi bilir, uyarıyorsam sizin lehinizedir, ben gene bildiğimi yapmaya devam edeceğim çünkü.

sonuncusu ve en önemlisi de bu forumu bilgili bilgisiz, üye üye olmayan, cahil eğitimli vs türlü adam okuyor ancak çoğunluğun sürücülük teknikleri hakkında bir fikri yok, o yüzden yazdıklarınız birilerinin hayatına mal olabilir unutmayın zira bu mitler çoğunlukla gerçeklerin önüne geçiyor zira cahil insanın tavrı ders almaktan yana değil hamaset yapmaktan yanadır. insanların kapasitesini anlamak için iki saat araba kullanmak kafi, bizim trafiğin durumu ortada işte. o yüzden sorumlu davranmak gerekiyor.

hülasa öyle anlar geliyor ki arabanın yere basmadığını anlıyorsunuz, o anda da ustalık, best line vs hepsi yalan oluyor, sizin vsanız açık olsun işiniz garanti olsun, zira sadece bir kere gerçekten gerekecek ve eğer o anda da açık değilse belki bir daha hiçbir şey için ikinci bir şansınız olmayacak.

unutmayın ki her teknolojinin en üstte kullanıldığı F1'de de çekiş kontrol sistemleri kullanıyor ve bu patronların iyi şoför bulamamasından kaynaklanmıyor kesinlikle. bu arabaları üreten adamlar hepimizden çok hesap yapıp kafa yoruyor, hiç merak etmeyin. eğer o sistem araca ekleniyorsa bilin ki üreticinin araca kefil olmadığı durumlar var demektir, sizin başınıza gelmemiş olması, hiçbir zaman gelmeyeceği anlamına gelmez, iki kere iki dört.

TUNÇ99

« Yanıtla #37 : Mayıs 22, 2014, 11:37:48 ÖS »
Halonox adlı üyenin; FD6 motor kulakçığı-sorusunu soran arkadaşın 2010 model civicle virajda savrulup kaza yapması konusu işleniyor.Vsa lı araçlarda kaza yapabiliyor.Önemli olan limitleri zorlamamak.Yoksa sistem kazayı önleyecek diye bir kural yok-Sadece sürücüye yardımcı oluyor.

tnrdnzekr

• TNR
« Yanıtla #38 : Mayıs 23, 2014, 08:12:33 ÖÖ »
eskiden ne vsa vardı ne abs serce dogan kartal kuş grubları ile gezilirdi
absli araçlar çıktı alan aldı alamayan binmeye devam etti. ama kimse şunu sölemedi benim aracımda abs vsa ıvır zıvır neyse artık onlar yok benim aracım güvenli deil demedi herkez aracını ve kendini tanıdıkça yapabileceklerini yapmaya dewam etti siz aracın ve kendinizin üst sınırlarını zorlarsanız. bırakın abs vsa sistemlerini sizi kimse kurtaramaz sizi siz kurtarabilirsiniz.
en sona bide özlü söz ekleyeyim cin olmadan adam çarpmaya çalışmayalım :)

ugur32

« Yanıtla #39 : Mayıs 23, 2014, 09:05:29 ÖÖ »
Arkadaşlar2007 vsa li elegans araçaldim bende araniza katildim .vsa her calistirmada otomatik devreye giriyor mu? İptal edilse bile...