Gönderen Konu: yeni civic direksiyon kutusu  (Okunma sayısı 7820 defa)

ERD20

yeni civic direksiyon kutusu
« : Aralık 16, 2009, 06:38:27 ÖS »
    Selam arkadaşlar biliyorum bununla ilgili çok konu açıldı ama affınıza sığınarak söylüyorum benim 2008 civic var sıkıntım nedenini bir türlü bulamadığım sol önden çamurluğun ordan tıkırtı geliyor çok bariz duyuluyor hafif dişli asfaltta bile. Sormak istediğim bu direksiyon kutusu arızası tam olarak nasıl bir belirti verir.Çamurluğun ordan geldiği kesin ama direksiyonu sağa sola çevirince çok bariz öyle ses yok sadece dışarıdan geldiği kesin.ha daha önce direksiyonu sağa sola çevirince hafif gıcırtı sesi geliyordu servis onu kesti.ama bu dışarıdan gelen ses o zamanda vardı.adam bi türlü duyamadı ki sinir oldum..ya nasıl anlatsam sesi lıkırtı tarzında lıkır lıkır diye bir ses.Direksiyon kutusu böyle bir sese sebebiyet verir mi lütfen yardım edin valla soğudum arabadan.teşekkürler herşey gönlünüzce olsunn.

HoNdA TyPe_R

Ynt: yeni civic direksiyon kutusu
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2009, 07:01:00 ÖS »
aracin kac model garanti kapsaminda mi ?? eger garantide ise git servise yeni direksiyon kutuusu taksinlar gelen ses oradan haberin olsun

ERD20

« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2009, 07:41:45 ÖS »
ha bu arada bu ses 15-25 hızlarında duyuluyor araba hızlanınca kesiliyor.

ercelebi27

« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2009, 10:11:22 ÖÖ »
aracın jantını inceleyin.içine taş girmiş olabilir

nadirgoktan

« Yanıtla #4 : Aralık 17, 2009, 11:54:54 ÖÖ »
abaowwww 15 20 km vallahi aynı ses bende de var yaaaa :(

hondaduman

« Yanıtla #5 : Aralık 17, 2009, 12:05:48 ÖS »
yeni kasa civiklerin direksiyon kutularında honda türkiyeninde kabullenmiş olduğu sıkıntı var ve birçok yeni kasaya garantiden direksiyon kutusu değiştirildi yetkili servislerde sen en kısa zamanda yetkili bir servise götür aracını muhtemelen direksiyon kutusu

fzthgosm

« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2009, 12:20:55 ÖS »
erd20 nickli kardeşim arabanda atiker sıralı sistem var galiba.nerden ögrenmiş bunlar bu lpg kitini ve beynini saklamayı bilmiyorum ama atiker merkezde lpg montaj egitimi almış olan ustaların hemen hepsi kiti saklamaya çalışıyor.senin yaşadıgın sıkıntıyı bende yaşadım sonradan maraş servisindeki ustam sorunu buldu yerleştirilen lpg beyni hava filtresinin alt bacagına çarpıyormuş onu sabitleştirdi sorunum geçti.eger ses daha önceden yok iseve lpg montajından sonra farkkettiysen lpg kiti parçalarını nereye montaj etmişler ona bak bütün parçları elle kontrol et(tabi elinin yettiklerini) sallanan varsa onlardan geliyordur.
« Son Düzenleme: Aralık 17, 2009, 12:22:55 ÖS Gönderen: fzthgosm »

fzthgosm

« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2009, 12:25:46 ÖS »
direksiyon kutusu problemini yaşamış birisi olarak söylüyorum gelen ses direksiyonu park esnasında veya çıkarken araba durdugu yerde direksiyonu saga sola çevirdiginizde ugultu tarzında gelen bir sesti.hatta bazen tam sol veya tam saga yakın yaptıgım zaman geliyordu öyle 80-90 derece çevirme ile ses olmuyordu.bazende 20-30derece çevirsem bile oluyordu.

ERD20

« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2009, 12:37:43 ÖS »
öncelikle verdiğiniz bilgiler için sağolun arabamda atiker sıralı sistem var evet ama ondan öncede vardı problem direksiyonu sağa sola çevirince az bi ses var daha önce yağlandı zaten. esas problem düşük hızlarda ön soldan lıkırtı geliyor. ayrıyeten fzthgosm nikli arkadaşım sana teşekkürler gerçekten forumda çok faydalı konulara değiniyorsun yardımcı oluyorsun saol.bu arada ipragazdan aldım gazı baya iyi ,uzun yol 5 kişi bagaj dolu 15.5 krş yaktı.inşallah böyle devam eder.

abidincek

« Yanıtla #9 : Ocak 20, 2010, 03:33:46 ÖS »
merhabalar benim de böyle bir sıkıntım vardı civic 2008 servise götürdüm direksiyon kususunun değişmesi gerektiğini söyledir. parça sipariş yapıldı şimdi parçanın gelmesini bekliyorum. inşallah direksiyon kutusundan geliyor değişince sorun çözülür. yoksa bu önden gelen sesler yüzünden arabamdan soğudum, 73 model reno gibi ses geliyor bozuk yola girince ..

seferad

« Yanıtla #10 : Ocak 20, 2010, 03:44:40 ÖS »
bendede ses var ama bişeye sürtme sesi gibi hani adamın için gıcırt filan öyle yani bi kere götürdüm anlamadılar eger sorun varsa zaten ses çogalır dedıler bende tamam dedim

altugaltinci

« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2010, 01:51:49 ÖS »
fren discnin arasına çok küçük bir taş girmiştir aynısı bendede wardı sanayide disci söktürdüm içinden taş çıktı jantı söküp disce üstünden çekiçle tıklattığınızda düşücektir benmkisi öyle oldu