Öncelikle maksimum çıkabileceğin fiyatı belirtirsen ona göre daha iyi yönlendirme yaparız sana.
Kendimden örnek verecek olursam benim 30binlira param vardı 4 bin daha zorladım 235bin kmde 2.0 2004 accord aldım. Aracın motoru benden önceki sahibinde revize edilmiş. Bu kmde ki bir aracı almamdaki en büyük etkenlerden biride motorun yenilenmiş olması. Çünkü kmsi yüksek bir araç illaki bir yerden sorun çıkaracaktır. Bugün Accord motorunu toparlamakta en az 4-5 binlira demektir. Aracın geçmişini incelediğimde ben 4. sahibiyim çok el değiştirmiş bir araçtan pek bir hayır beklenmemeli. Araç 1 yıldır bende başıma gelen büyük bir olay yok henüz. Sonuçta ikinci el araç alıyoruz ufak tefek sıkıntılar çıkıyor zaman zaman. Ama aracın vermiş olduğu keyf unutturuyor.
Kronik problemlere gelince direksiyon pompası ve hortumu kronikleşmiş bir problem her an karşına çıkabilir. Belki senden önceki sahibinde çıkmışsa o tamir ettirir ve şanslı olursun. Şanzımanına özellikle dikkat edilmeli, motor takozlarında vuruntu vs. varsa mutlaka orjinal parça kullanılmalı.
Benim tercihim ekonomiden yana olduğu için 2.0 aldım hem vergisi düşük hemde yakıtı. Performanstan beklentiniz nedir bilemem ama yıllık 500 lira vergi fazla verecek kadar değeceğini düşünmüyorum. Çünkü 2.0ın bile performansı beni hala büyülüyor :-) Donanım olarak sport en boşu.