Gönderen Konu: ACCORD 2.4  (Okunma sayısı 38025 defa)

accord55

Ynt: ACCORD 2.4
« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2010, 07:31:49 ÖS »
Daha yeni Ankara-Samsun arası gittim geldim, 71 artı 65 tl lik gaz ile tam 646 km yol yaptım, yani 21 krş yakmış, hızım 130-180 arası idi, Ankaradan çıkana kadar çok dur kalk yaptığım halde az yaktı. bu arada bende 2004 2.4 accord var, gerçekten çok kalite araba, tek kusuru yol ve lastik sesi ama bu bmw 5.20 de de var. ben hep otomatikte kullanıyorum, biri zorlarsa gaza köklüyorum ama arkadaşların yazısını okudukdan sonra bende arada manulde kullanma kararı aldım. yakıt ve vergi için 2.0 ni tercih etmeyin derim çünkü 2.4 motor 197 hp nin keyfini veremez.

honda2002

« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2010, 08:06:44 ÖS »
Daha yeni Ankara-Samsun arası gittim geldim, 71 artı 65 tl lik gaz ile tam 646 km yol yaptım, yani 21 krş yakmış, hızım 130-180 arası idi, Ankaradan çıkana kadar çok dur kalk yaptığım halde az yaktı. bu arada bende 2004 2.4 accord var, gerçekten çok kalite araba, tek kusuru yol ve lastik sesi ama bu bmw 5.20 de de var. ben hep otomatikte kullanıyorum, biri zorlarsa gaza köklüyorum ama arkadaşların yazısını okudukdan sonra bende arada manulde kullanma kararı aldım. yakıt ve vergi için 2.0 ni tercih etmeyin derim çünkü 2.4 motor 197 hp nin keyfini veremez.

Bilgiler için çok teşekkürler.
Benim de arzum 2.4 sahibi olmak.
Yol sesi için yumuşak hamurlu Nokian ve Michelin çözüm olabilir belki.
Bir de sanırım her ay vergi için 100 tl atmak lazım bir kenara :)

Merak ettiğim bazı sorular var yanıtlarsanız çok sevinirim.

1) Lpg kitinin markası ne kadar önemli.
2) Araç benzinliyken özellikle rampa çıkışlarında performans az da olsa düşüyor mu ?
3) Bu arada manuel kullanmak neyi ne kadar farkettiriyor. Gazı köklediğiniz zaman zaten vites düşürüp kuvvetli olarak ivmelenmiyor mu, yada manuel yakıt tüketini mi düşürüyor ?
4) Soğuk kış aylarında lpg akışkanlığını bir nebze kaybettiğinden dolayı çekişte düşme oluyor mu ?
5) Kasko ücreti ne kadar ?
6) Renk ve döşeme tercihi ne olmalı ? Beji seviyorum ama kiri çok gösterir diye korkuyorum.

honda2002

« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2010, 08:10:12 ÖS »

Bilgiler için çok teşekkürler.
Benim de arzum 2.4 sahibi olmak.
Yol sesi için yumuşak hamurlu Nokian ve Michelin çözüm olabilir belki.
Bir de sanırım her ay vergi için 100 tl atmak lazım bir kenara :)

Merak ettiğim bazı sorular var yanıtlarsanız çok sevinirim.

1) Lpg kitinin markası ne kadar önemli.
2) Araç benzinliyken özellikle rampa çıkışlarında performans az da olsa düşüyor mu ?
3) Bu arada manuel kullanmak neyi ne kadar farkettiriyor. Gazı köklediğiniz zaman zaten vites düşürüp kuvvetli olarak ivmelenmiyor mu, yada manuel yakıt tüketini mi düşürüyor ?
4) Soğuk kış aylarında lpg akışkanlığını bir nebze kaybettiğinden dolayı çekişte düşme oluyor mu ?
5) Kasko ücreti ne kadar ?
6) Renk ve döşeme tercihi ne olmalı ? Beji seviyorum ama kiri çok gösterir diye korkuyorum.

düzeltiyorum;

2) Araç LPG deyken özellikle rampa çıkışlarında performans az da olsa düşüyor mu ?

accord55

« Yanıtla #28 : Nisan 23, 2010, 09:26:03 ÖS »
Vergi yıllık 1.220 tl, büyük motorlu araçlar için böyle malesef..

1. kitin önemi var mı bilmiyorum ama regülatör ve enjektörlerin çok önemi var çünkü arabanın beygiri yüksek, bende brc var regülatör en büyüğü enjektörleri sarı normelde turuncu takıyorlar, ben 2.100 tl ye malettim.
2. lpg taktıralı 2 ay oldu şuan için yokuş dahil bir performans kaybı yok, hemde arabada 5 kişi varken hatırı sayılır rampada hiç zorlanmıyor.
3. manuel neredeyse hiç kullanmadım, biriyle kapışmak istesem gaza dibine kadar basıyorum araba 7 bin deviri gördüğü oluyor dolayısıyla roketliyor. manuel kullanan arkadaşlar bence performans için bu tercihi yapıyorlar, işin tasarruf boyutu var mı bilmiyorum.
4.15 şubatta taktırdım, soğuklarda sadece geç gaza geçiyor onun dışında bir olumsuzluk hatırlamıyorum.
5. kasko 2.000 tl civarı bir rakam çımarmıştı arkadaşım ama kasko bedelini düşürerek primide düşürebilirsiniz.
6. benim favorim siyaha bej döşeme, arabamda böyle zaten, bej deri olduğu için kir göstermiyor ve tutulan bir renk...yaz-kış insanın içini açıyor, ben siyah döşemeyi hiç sevmiyorum şahsen.

honda2002

« Yanıtla #29 : Nisan 23, 2010, 09:41:35 ÖS »
Vergi yıllık 1.220 tl, büyük motorlu araçlar için böyle malesef..

1. kitin önemi var mı bilmiyorum ama regülatör ve enjektörlerin çok önemi var çünkü arabanın beygiri yüksek, bende brc var regülatör en büyüğü enjektörleri sarı normelde turuncu takıyorlar, ben 2.100 tl ye malettim.
2. lpg taktıralı 2 ay oldu şuan için yokuş dahil bir performans kaybı yok, hemde arabada 5 kişi varken hatırı sayılır rampada hiç zorlanmıyor.
3. manuel neredeyse hiç kullanmadım, biriyle kapışmak istesem gaza dibine kadar basıyorum araba 7 bin deviri gördüğü oluyor dolayısıyla roketliyor. manuel kullanan arkadaşlar bence performans için bu tercihi yapıyorlar, işin tasarruf boyutu var mı bilmiyorum.
4.15 şubatta taktırdım, soğuklarda sadece geç gaza geçiyor onun dışında bir olumsuzluk hatırlamıyorum.
5. kasko 2.000 tl civarı bir rakam çımarmıştı arkadaşım ama kasko bedelini düşürerek primide düşürebilirsiniz.
6. benim favorim siyaha bej döşeme, arabamda böyle zaten, bej deri olduğu için kir göstermiyor ve tutulan bir renk...yaz-kış insanın içini açıyor, ben siyah döşemeyi hiç sevmiyorum şahsen.

Teşekkürler.

Bu arada aracı kaç liraya aldınız ?
Bana sürekli km önemli değil (200bin km civarı) çünkü düşük km lere aldanmamak lazım oynanıyor diyorlar. Siz ne dersiniz ?
Bir de LPG kiti taktırılmamış araç alıp kitini kendim mi taktırmalıyım acaba ? Ne dersiniz.

berat

« Yanıtla #30 : Nisan 24, 2010, 08:14:47 ÖÖ »
Teşekkürler arkadaşlar burdan okuduklarımla kafamda bişeyler netleşiyor yavaş yavaş.
Dün LPG'li 2.0 sport inceledim motor rolantisi motor sıcak olmasına rağmen 300-800 arası geziyodu. Birkaç tanede vuruğu boyası vardı motora bile açmadan kaçtım ordan.
(bende maddeliyim :)
1-LPG'nin yanından geçmemiş bi tane bakıcam bu kesin
2-Siyah veya füme 2.4 tercihen 2004 model olacak inşallah :lovee
3-İş durumuna ve güzergahına göre gelecekte LPG taktırabilirim
4-Bu işi hemen halletmem lazım, uykularım kaçtı karnıma ağrılar giriyo  :baygin
Yarın Bakırköyde 2.4 bakıcam, o iyi gözüküyor

accord55

« Yanıtla #31 : Nisan 24, 2010, 11:24:42 ÖÖ »
Ben 28 e aldım lpg ile 30 u geçti, arabam sıfır hata aldığım insan yenisini aldığı için bana uygun fiyata verdi diyebilirim.

bencede bu arabada km çok önemli değil, accord motoru bir milyon km yapar deniyor bunu serviste söylüyor, hadi lpg ile 500 bin yapsın.
bu arada benim araba 158 binde.

honda nın asıl uzmanlık alanı motor biliyosunuz ve otomatik şansumanı çok başarılı, bmw, mercedes dışında yanına kimse gelemez.

yeni takılmış lpg veya lpgsiz alıp, siz taktırabilirsiniz bu çok önemli değil, önemli olan aldığınız arabanın durumu.

bu arabanın kazasını bulmak çok zor özellikle istanbulda, mümkün olduğunca kazalısından uzak durmak lazım,

çünkü bu araba sürat arabası, spor araba, kusur Allah korusun cana malolabilir.

benim aldığım kişi çok titiz biriydi, deri koltuklara bakım kremi uygulamış araba 6 yaşında demezsiniz.

inş. sizde temiz bir accord alırsınız.

berat

« Yanıtla #32 : Nisan 24, 2010, 01:24:34 ÖS »
saol accord55
inş. temizini buluruz...

arit

« Yanıtla #33 : Nisan 25, 2010, 01:26:46 ÖÖ »
ACCORD 2.4 hayranları hepinize selam,, bir önceki sayfada yazılarımı okumuşsunuzdur, yaklaşık 45 gün önce 2004 model 2.4 accord aracımla kaza yaptım ve aracım pert oldu..  Yaptıgım kaza 120 km süratle önümde bir arabanın savrulması ve benim aracımla o araca vurmamak için en saga kacmam ve en sagda duran araca arkadan n cap testi durumunda vurmam dan ibaret ve sonrası toz bulutu... Şimdi sizlere şunu söyliyim accordların frenleri çok zayıf motoru kadar güvenli değil, aman motorun gazına gelipte nasıl duracagınızıda aklınızdan çıkarmayın.. ben ucuz atlattım kimsenin canına birşey olmadı, ama her zaman böyle olmaz, allah korusun , aman arkadaşlar altınızdaki  canavar, frenleri üst sınırlarda durmuyor, benden yaşamış bir accord tutkunu olarak tavsiye..   Ama yinede hala accord a binmeye devam ediyorum  :)

berat

« Yanıtla #34 : Nisan 25, 2010, 08:33:41 ÖÖ »
Geçmiş olsun...
Doğru söylüyosun gaza gelmemek lazım

accord55

« Yanıtla #35 : Nisan 25, 2010, 06:52:08 ÖS »
Öncelikle geçmiş olsun,

böyle bilgileri paylaşmamız araç hakkında bilgilerimizi artırıyor,

accord olumlu ve olumsuz yönlerini düşündüğümüzde artıları çok ağır basıyor,

mesela bazen passat mı alsaydım diye düşünüyorum ama 2.4 deki özellikleri ve triptonik akıllı şanşumanı passat bulmak zor,

aynı özelliklere yakın passat almaya kalksat 50 bin tl den aşağıya bulamayız.

araba, özellikle yol güzelse hızı hissettirmiyor, 160 la giderken kadranı kapatıp yanımdaki arkadaşıma hızımı sordum, 100 le gidiyoruz dedi.

2004 2.4 accordumdan çok memnunum, bu arabadan sonra hangi arabaya binilir bunu bilemiyorum:)

honda2002

« Yanıtla #36 : Nisan 26, 2010, 04:37:47 ÖÖ »
Öncelikle geçmiş olsun,

böyle bilgileri paylaşmamız araç hakkında bilgilerimizi artırıyor,

accord olumlu ve olumsuz yönlerini düşündüğümüzde artıları çok ağır basıyor,

mesela bazen passat mı alsaydım diye düşünüyorum ama 2.4 deki özellikleri ve triptonik akıllı şanşumanı passat bulmak zor,

aynı özelliklere yakın passat almaya kalksat 50 bin tl den aşağıya bulamayız.

araba, özellikle yol güzelse hızı hissettirmiyor, 160 la giderken kadranı kapatıp yanımdaki arkadaşıma hızımı sordum, 100 le gidiyoruz dedi.

2004 2.4 accordumdan çok memnunum, bu arabadan sonra hangi arabaya binilir bunu bilemiyorum:)

Passat almayı ben de düşündüm özellikle son kasa 140 hp lik tdi modelini.
Ancak ne var ki DSG şanzumanlı versiyonları nette 45 bin TL nin altında bulmak çok zor ve ayrıca km ler 150-200 bin civarında.
Ayrıca turbo nun o km lerden sonra arıza çıkartma ihtimali artıyor. DSG şanzuman accord daki ne  nispeten çok daha hızlı vites değiştiriyor ancak ne var ki arıza çıkartma ihtimali gözümü korkutuyor. Kayınbiraderin Passatı daha yeni arıza çıkardı. 3 bin tl civarı para yedi. Buna mukabil Accord motoru benzinli olması hasebiyle daha güven veriyor ve otomatik şanzuman konsunda Japonların Alman VW 'ninden üstün oluşu kesinlikle su götürmez..

Bu sebeplerden dolayı tercihim kesinlikle ACCORD 2.4

Bu arada arit in belirttiği gibi bu aracın frenlerinin zayıf olduğuna KESİNLİKLE KATILMIYORUM.
Aynı kasadaki araçtan arkadaşımda var frene bastığınızda araç tabiri caizse "ZINK" diye duruyor. Benim CIVIC ten KAT BE KAT DAHA İYİ.

İlaveten ACCORDUN bu kasası A R A B A M. C O M  test verilerine göre 100 km de iken 37 METRE de durabilmiş. Bu sınıftaki bir araç için bu KESİNLİKLE referans bir değer, yani ÇOK BAŞARILI. Test verilerini yorumlarken bunun da özellikle altını çizmişler.

Arkadaşın aracında teknik bir arıza olmuş olabilir veya fren balataları orjinal olmamış, diskler çok aşınmış veya yol kaygan olmuş olabilir. Ama aracın frenlerinin zayıf olduğuna ben şahsen katılmıyorum..

Accordtan sonra paramız varsa LPG li 2003 kasa BMW 5.30 i ye veya Mercedes E220D veya E270D ye binilebilir. 

emre16

« Yanıtla #37 : Nisan 26, 2010, 01:45:08 ÖS »
accord gercekten efsane keşke arap ülkelerindeki gibi benzin ucuz olsa ve bu güzel araçları bozmadan binsek ama nerdeeee......HONDA HERKESİN GÖZÜ ONDA....

minorcontainer

« Yanıtla #38 : Nisan 27, 2010, 06:49:56 ÖS »
Sayın Arkadaşlar bende 99 Accordumu 2004 2.4 le takas yaparak çok istediğim bu araca sahip oldum. Daha 1 ay oldu alalı, biraz şans biraz araştırma ile 2004 model olmasına rağmen 55.000 km de aldım aracımı. İnanılmaz keyifli bir araç  ancak bu ses meselesi canımı sıkıyor. 99  modelde bu kadar ses yoktu :( Bu sesin bir önlemi/ yapılacak birşeyi var mıdır? Bir de ben de sürekli otomatikte kullanıyorum. Çok istersem D3 e alınca yeteri kadar seri oluyor. Yol boşken gazı kapattığımda 3.viteste 7000 devir 180 km'ye ulaşıyor. Araç 180'le gidiyor gibi durmuyor. Doğal olarak 99 Accord'umla karşılaştırıp duruyorum.  Ben 150-160 la giderken de sanki daha düşük bir süratle gidiyorum hissi geliyor bana.Bu durumu da test edecek bir yöntem var mı?
Saygılar

accord55

« Yanıtla #39 : Nisan 29, 2010, 11:04:18 ÖÖ »
Öncelikle hayırlı olsun,

accordu kaça aldınız? lpg li herhalde, km sinin orjinal olduğundan emin misiniz? 6 yılda sadece şehir içinde 55 bin km yapılır diye düşünüyorum. sese gelince bu hondanın genel problemi olduğu kanaatindeyim. lastik sesi ve rüzgar sesi gerçekten rahatsız ediyor, varsa bir önlemi bende bilmek isterim.

Saygılar.

minorcontainer

« Yanıtla #40 : Nisan 29, 2010, 10:09:12 ÖS »
Teşekkürler.

Başta km'sinden bende şüphelendim ancak önce 6 yıldır araç bakımlarımı yapan ustama götürdüm arabayı. ondan ok alınca aldım zaten. sonra aracın torpidosunu karıştırırken eski bir yağ değişim kartını bulunca hepten emin oldum. zaten satın aldığım şahısta uzunca bir süre kullanılmadan durduğunu söylemişti aracın. 2007 yılında 40binde iken Bodrum'da yağ değişim kartını buldum. Şu andaki kartında da 2009 Kasım ayında 51binde değiştirildiğini yazıyor. Yani oldukça eminim orijinal km olduğuna.

Arabam orijinal lpg takılmamış. şimdilik bende taktırmayı düşünmüyorum. 30bin'e aldım. bence oldukça uygun (hatta çok uygun). Dediğim gibi 6 yıldır sahibi olduğum 2 Honda'yı da aynı ustaya götürüyorum. Bu araçlar ilk çıktığından benim ustam sıfırını almıştı 2.4'ün + mugen yaptı. Ağzımın suyu akarak bakardım tabiri caizse. Hafta sonu götüreceğim ona sis farlarından yanmıyor. sisleri de xenon yaptıracağım. Belki ben de mugen yaparım. Ama öncelik seste bakalım ne önerecek....

salihtemiroglu

« Yanıtla #41 : Nisan 29, 2010, 10:55:27 ÖS »
Bende 2004 model 2.4. Accord var hem LPG taktırdım hemde damlamalı bor! su anda kıs mevsiminde 4 adet kıs lastigiyle beraber lpg yi 1.95 tl den alarak ortalama 230-250 kurus arası yakıyor,performansına diyecek yok, zaten accord u bilen bilir. LPG markası atiker su ana kadar hic bir sıkıntı yasamadım sadece arıza lambası yanıyor onun icinde enjeksiyon meme uclarının buyutulmesi gerekiyormus ayrıca cok ince bir ayar yapılmalı dediler ugrasmadım, ugrasırsak onuda hallederiz gibi geliyor.
Arıza Işığı için Atiker Horezon enjektör Taktır Sorun Bitecektir + performasnta Değişim Hissedeceksin :)
ya ben bu siteye yeni yeni bakıyorum ve cidden cok güzel bilgiler var bndeki accord da prins var ve arıza ışığı yakıyo acaba atikerin horezon enjektörü takılırmıki yardımcı olursanız sevinirim

accord55

« Yanıtla #42 : Nisan 30, 2010, 12:44:32 ÖS »
Tekrar hayırlı olsun,

gerçekten çok uygun almışsınız, km 100 bini geçmemiş accord bulmak neredeyse imkansızken siz 55 binde 2004 accord almışsınız, valla bravo...

benim arabanın eski sahibi samsun hondanın sahibiydi, dolayısıyla arabada her türlü aksesuar var.

body kitinden, lastik ve jantlara oradan iç döşemedeki krom kaplamaya kadar orjinal accord aksesuarları var, ben sadece lpg taktırdım ve kapı rüzgarlıklarını söktürdüm nikelajları kapatıyor diye...

sizin accordda çok temiz gözüküyor.

ben bakıma servise götürrüyorum, ustayı tavsiye edermesiniz? ben samsunda güvenilir hond ustası bulabilirmiyim bilmiyorum.

berat

« Yanıtla #43 : Mayıs 01, 2010, 07:23:12 ÖS »
2005 Legacy 2.0 4X4 Awd ile accord 2.4 arası tereddütteyim arkadaşlar
Subaru yu nasıl bilirsiniz?

accord55

« Yanıtla #44 : Mayıs 04, 2010, 12:35:34 ÖS »
Subau hakkında detaylı bilgi sahibi olmamakla birlikte, ben accord 2.4 derim.

imprezanın yüksek beygirli versiyonu olsa neyse ama ben legacyi begenmedim,

tabi zevkler farklıdır ona saygım var.

hondanın iç ve dış görüşünü ben o arabada göremedim, motor ve performans açısından da daha iyi olacağını sanmıyorum.

berat

« Yanıtla #45 : Mayıs 05, 2010, 11:41:23 ÖÖ »
Arkadaşlar sahibindencom'un karşılaştırma listesindeki özellikler doğrumudur acaba Accord 2.4 için yazılanlar özellikle... link şöyle

http://www.sahibinden.com/tr/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1860337&supercode[1]=1300330&supercode[2]=1300335#/tr/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1800290&supercode[1]=1300330&supercode[2]=1300335
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2010, 11:42:53 ÖÖ Gönderen: berat »

accord55

« Yanıtla #46 : Mayıs 05, 2010, 12:29:35 ÖS »
"Manuel 6 Vites
Önden Çekiş" kısmı yanlış bu 2.2 dizel accordlar için geçerli,

2.4 executive triptonik 5 ileri vites, karşılaştırmada da accordun farkı ortaya çıkmış:)

CBR600F

« Yanıtla #47 : Mayıs 13, 2010, 07:23:31 ÖS »
merhaba arkadaşlar...bende 3 ay önce 2003 model 2,4L accord aldım...şimdiye kadar hep civic kullandım o yüzden bu araç bana uçak gibi geldi :) ben aracı alır almaz komple mat siyaha kaplattım...çok hoş oldu :)  18 inç jant ve 225 40 18 lastik taktım...arkalarda 4 önlerde 3,5 luk yay var...motor kaputunun altında ise KN marka açık hava filtre kiti takılı...filtre ile motor sesi çok çoook iyi...şuan için herşey güzel gidiyor...değişik projelerimde var ama yavaş yavaş inşallah....aracımın kaplama yapıldıktan sonraki resimlerinide ekliyim buraya...

accord55

« Yanıtla #48 : Mayıs 14, 2010, 01:38:27 ÖS »
araba çok güzel olmuş, lastik ve jantlar değişince de resimleri görmek isterim şahsen:)

açık hava filtresi motor sesini azaltıyormu yoksa kükresin diyemi takılıyor?

CBR600F

« Yanıtla #49 : Mayıs 14, 2010, 01:48:24 ÖS »
araba çok güzel olmuş, lastik ve jantlar değişince de resimleri görmek isterim şahsen:)

açık hava filtresi motor sesini azaltıyormu yoksa kükresin diyemi takılıyor?
resimleri var ama çook kötü çekmişim...düzgün bir çekim şart :) açık hava filtresi performans ve kükremesi için takıldı :)