Gönderen Konu: accord 2,4 (kullanıcı bilgileri)  (Okunma sayısı 92137 defa)

honda2002

Ynt: accord 2,4 (kullanıcı bilgileri)
« Yanıtla #225 : Ekim 20, 2013, 09:18:56 ÖS »
Ayni arac bende de benzer titreme var ancak benimki arac yururken 100km civari dusuk devirlerde yapiyor
Hatta oyle ki dikiz aynanin titremesinden goruntu bulaniklasiyor
triger zinciri degistiktrn sonra oldu usta motor daha gergidr calisiyor o yuzden, motor kulaklarin da saglam dedi,

Subap ayari da yapildi fark yok

ancak ben gene de eskiyen motor kulaklarindan supheleniyorum yirtik olmasa bile eskiyip sertlesen motor kulagi yapabilir

piscocuk

« Yanıtla #226 : Ekim 21, 2013, 09:52:05 ÖÖ »
demek ki çok takılmamak gerekiyor :S

cobra34

« Yanıtla #227 : Ekim 21, 2013, 03:18:31 ÖS »
aslında bu iridyum bujiler kesinlikle lpg li araçlara göe değil.iridyum buji ler e baktırsanda kimse anlamaz bujinin ömrünü tamamlayıp tamamlamadığını.
tam tersi  bence ateşleme ne kadar sağlıklıysa verim o kadar güzel olur. Ben sorun olmamasına rağmen 160 binde değiştirdim yine sorun falan yok.
kardeş sorun çıkarıyor demedik zaten.iridyum buji lpg li araçlarda tam performansını sergilemiyor bunda da yüzde yüz eminim. 2.0 Accord lar iridyum buji olmadığı için bence lpg de 2.4 lerden daha randımanlı.

qokhan

« Yanıtla #228 : Ekim 22, 2013, 12:23:58 ÖS »
rolanti ile ilgili minik bir sorunum var

aracım ile ara sıra ışıklarda veya her hangi bir yerde durduğumda rolantide ufak bir titreme oluyor.nedenini çözemedim.tüm kulakları kontrol ettirdim sapasağlam..ustam çok takıntılı olduğumu bu titremenin normal olduğunu söylüyor ama bence değil

aracımda LPG mevcut ben taktırdım ama onunla alakalı değil çünkü benzine aldığım zamanda bu minik titreme var durduğum zaman boşa alınca titreme hissedilmeyecek kadar az ama ben bildiğim için bana hep titriyor gibi geliyor

bu olay başına gelen yada benzer bir markada bu sorunu yaşayıp çözen varmı

teşekkürler
Kıymetli kardeşim; Civic Vtec  kullanıcısıyım; Aracım rolantide sürekli titriyor, stop etmek istiyor gibi oluyordu, aracımda Landirenzo LPG kiti mevcut,  lpg servisine gittim, arkadaşlar  incelediler bobinlerde/ateşlemede sıkıntı olabilir ustanıza danışın dediler. Ustam aracı inceledi, bobinleri tek tek  inceled,i ateşlemeyi kontrol etti çeşitli ölçümler yaptı sıkıntı yok dedi, üst kapağı söktü, külbitör tertibatında anormallik farketti, derken supapları sökecem dedi... lafı uzatmayayım supaplar değişti, külbitör tertibatında bazı parçalar değişti/elden geçti, conta değişti, kapak yeniden taşlandı,supap avans ayarı hassas bir şekilde yapıldı,yeniden bobinler ölçüldü,oldu olacak bujiler değişti... ve sonuç olumlu :) titremeden eser kalmadı
« Son Düzenleme: Ekim 22, 2013, 12:24:37 ÖS Gönderen: qokhan »

piscocuk

« Yanıtla #229 : Ekim 22, 2013, 01:30:03 ÖS »
rolanti ile ilgili minik bir sorunum var

aracım ile ara sıra ışıklarda veya her hangi bir yerde durduğumda rolantide ufak bir titreme oluyor.nedenini çözemedim.tüm kulakları kontrol ettirdim sapasağlam..ustam çok takıntılı olduğumu bu titremenin normal olduğunu söylüyor ama bence değil

aracımda LPG mevcut ben taktırdım ama onunla alakalı değil çünkü benzine aldığım zamanda bu minik titreme var durduğum zaman boşa alınca titreme hissedilmeyecek kadar az ama ben bildiğim için bana hep titriyor gibi geliyor

bu olay başına gelen yada benzer bir markada bu sorunu yaşayıp çözen varmı

teşekkürler
Kıymetli kardeşim; Civic Vtec  kullanıcısıyım; Aracım rolantide sürekli titriyor, stop etmek istiyor gibi oluyordu, aracımda Landirenzo LPG kiti mevcut,  lpg servisine gittim, arkadaşlar  incelediler bobinlerde/ateşlemede sıkıntı olabilir ustanıza danışın dediler. Ustam aracı inceledi, bobinleri tek tek  inceled,i ateşlemeyi kontrol etti çeşitli ölçümler yaptı sıkıntı yok dedi, üst kapağı söktü, külbitör tertibatında anormallik farketti, derken supapları sökecem dedi... lafı uzatmayayım supaplar değişti, külbitör tertibatında bazı parçalar değişti/elden geçti, conta değişti, kapak yeniden taşlandı,supap avans ayarı hassas bir şekilde yapıldı,yeniden bobinler ölçüldü,oldu olacak bujiler değişti... ve sonuç olumlu :) titremeden eser kalmadı

bukadar sebebi olabilirmi..benim aklımda subap ayarı bozulmuş yada bujilerden kaynaklı olabilir diye düşünüyordum

qokhan

« Yanıtla #230 : Ekim 23, 2013, 10:44:15 ÖÖ »
Kardeşim inş. ufak bir sıkıntıdır, bizim kadar zorluk çekmezsin...

piscocuk

« Yanıtla #231 : Ekim 25, 2013, 08:15:01 ÖÖ »
kısmetse cumartesi günü ******a bakıma gidicez ;)

honda2002

« Yanıtla #232 : Ekim 20, 2014, 04:14:58 ÖS »

Ayni arac bende de benzer titreme var ancak benimki arac yururken 100km civari dusuk devirlerde yapiyor
Hatta oyle ki dikiz aynanin titremesinden goruntu bulaniklasiyor
triger zinciri degistiktrn sonra oldu usta motor daha gergidr calisiyor o yuzden, motor kulaklarin da saglam dedi,

Subap ayari da yapildi fark yok

ancak ben gene de eskiyen motor kulaklarindan supheleniyorum yirtik olmasa bile eskiyip sertlesen motor kulagi yapabilir

On/arka motor kulagi orjinallerle degisti. Yani 6 kulagin onemli ana 2 si degisti.
Ancak titreme az da olsa devam ediyor. En ust devirlerde egzost manifold korumasi hafiften tirrrr sesi yapiyor.

Simdi gidip kalan tum kulaklari da degisik masraf etcem ancak titreme tam kesilmeyecek diye korkuyorum