Öncelikle yakıt konusuna hiç takılmayın,bunlar şehir efsanesi olmuş.Aracın yakıtını kaç motor olduğundan çok nasıl kullandığınız etkiler.1.6 dan 2.4 e kadar araçlar kullandım.1.6 pug 306 ile 100 km de şehir içi ortalama 10,5 - 11 litre LPG yakıyordum,2.0 accord ile de aynı yakıyordum,sen de 11 litre.Şu an 2.4 accord ile ortalama 11,5-12 litre yakıyorum.yani 1.6 motor ile 2.4 arasındaki fark max %10 dur.1.6 olan araba 1170 kg idi,bu 1600 kg,fark olacaktır ama kesinlikle abartacak bir miktar değil.Öte yandan ekstra konfor ve güç avantajına bakarsanız hiçbir önemi yoktur.
Euro accord lara bende epey baktım,piyasada fiyatlar şişince 16 - 17000 olan arabalar 20.000 ve üzerine çıktı malesef.Parça konusunda sorun yoktur,şanzumanı sağlam.Kullandın mı derseniz euro accord kullanmadım ama aramalarım sırasında tüm ustalardan güzel arabadır,hiç korkma cevabı aldım.
Kilometre konusu ayrı bir sıkıntı.Günümüzde 8-15 yaş bandındaki arabaların psikolojik km sınırı 200.000 dir.Dikkat ederseniz hemen hepsi 170.000 - 220.000 aralığındadır.O yüzden satıcılar araçlarının km si yüksek ise bu aralığa çekiyor.Önemli olan km den ziyade motorun genel durumudur.100.000 km de bitik motorda olabilir.
Bence asıl dikkat edilmesi gereken nokta aracın kasasında önemli bir darbe olmaması.motor sıfırlanıyor,şanzuman da tamir edilebiliyor,yürürdeki aşınan parçalar yenilenebiliyor ki zaten bunların hepsi bir nevi sarf malzemesidir,zamanla yenilenmesi gerekir ama şase si kaymış bir araç malesef orjinal gibi olmuyor olamıyor.
Bu euro accordların çok nadir olarak sunroof lu,cruise kontrollü ve 2.0 motor olanları var,denk gelirse onlar daha iyi olur derim.Ayrıca çıkabileceğiniz fiyat aralığında amerikan accordlara bakabilirsiniz.Onlar full dür,dijital klima,sunroof,cruise kontrol,deri döşeme,2.0 v-tec motor gibi artıları vardır,üst segment bir araba tadını alabilirsiniz.