Bu sabah imkanım oldu düz yolda deneme yaptım konu daha net artık.
5. vites 100 km ile ilerlerken dip gaz yapınca 3.vitese düşüyor. Manuel de müdahale etsem 2 ye düşmüyor.
Ancak 95km ile 5.viteste ilerlerken dip gazda 2.vitese düşüyor devir 5500 d/d civarı oluyor arac çok daha iyi hızlanıyor.
100 km ile giderken 2.vitese düşse devir 5850 civarına gelecek araç gene daha iyi ivmelenecek (çünkü motor 7000 devire kadar gidebilir) ancak bunu yapmıyor, yapmama sebebi sanzuman program ayarlarıyla ilgili olabilir. Belki şanzumanı korumak için böyle yapmışlardır.
Ayrıca LPG ya da benzin farketmiyor. Benzine aydım sonuç değişmedi.
Bir önceki aracım vtec2 idi. Onda da araç 2ye düşebildiği sürece ivmelenme çok iyi ancak 100 km üzeri süratlerde vites 2 ye değil de 3. düştüğü için ivmelenme daha zayıf oluyor.
Konuya bu açıdan bakıp yorumlarını verebilirseniz sevinirim.
Benim arac accord 2.4, onlar da yorumlarını iletirse sevinirim. çünkü devir/güç bandı ve vites aralıkları benimkiyle aynı.
Vtec2'ler 3.viteste gayet iyi hızlanıyor bunu garanti altına almak için "D3" konumu denenebilir böylece "3 buçukuncu" vites araya karışmasın. Yukarıdaki mesajlarımda anlattığım gibi 3.vites'in günahını almayalım

FD6'lar 7 vites miydi 6 vites miydi. Sanırım bu yüzden devir bantları daha kısadır.
Ancak ben şanzumanın doğru çalıştığını düşünüyorum "5850 devir"den sonra zaten 7000 devire yaklaşık 1000 devir kalıyor onun için bu aralıkta 2 Vites değişimi verimli olmadığından direkt 3. vitesi seçiyordur.
Bir de FD6'lar Tork Konvertörlü vites değil mi?
Programı-beyni yok diye biliyorum program yapılacak?
iyidir iyi