Arkadaşlar Selam... Gündüz işte olmam nedeniyle yazamadım bu konuya. Daha önce bir şeyler yazmak isterdim ama Preludem için çalışmam lazım. :-) Konuya kendi hikayemi anlatarak başlayayım isterseniz. Prelude bende uzun süreli bir tutku, bir hastalık idi. Daha önce 78 yılından beri ilk sahibi olduğumuz Mitsubishi Galant Sigma model bir aracımız vardı. Ben onu askerden gelince toplamıştım ve aracıma resmen aşıktım. Araç o tarihte bana bırakıldı ve ruhsatı benim üzerime verildi. Onun için internet sitesi kurup en çok bulunduğu ülke olan Avusturya daki sahipleriyle bile temasa geçmiştim. 2 Yıl önce babamın kalbinde oluşan bir sağlık problemi yüzünden acil paraya ihtiyacımz oldu ve ben çok sevdiğim aracımızı satmak zorunda kaldım. O gün bundan sonra bineceğim araç sadece Prelude olacak diye yemin ettim. Benim için uzak bir hayaldi ama yılmadan 3 sene çalıştığım tüm parayı yemeyip içmeyip biriktirdim. Çalıştığım işlerde de 2 milyar felan değil asgari ücret alıyordum ve şu anki işimde de 450 - 500 YTL aylıkla çalışmaktayım. Yani hiçbirimiz zengin insanlar değiliz arkadaşlar. Bu arada geçen sene Tolgayla tanıştık net üzerindeki eski Honda sitesinde. Baya sıkı dost olduk ve başladık Prelude aramaya. Hastalığım TR de 4 tane olan 2.3 Preludeler olduğu için hummalı ve yoğun tempolu bi araştırmaya girdik. En sonunda şu anki aracımı bulduk. Hiç kıymeti bilinmemiş, sağı solu vurulmuş - çizilmiş, süspansiyonuyla oynanmış masraflı bir araçtı. Ama kalbi bir H23A2 idi ve manuel şanzımana sahipti... O an kafaya koydum ben bunu alır, bu hırsla da olaya girer adam ederim dedim.. Doğru bankaya gidip kredi çektim. Sonrada Tolgayı aradım. Sağolsun dostum benim için kalacağım otelden, servis programımıza kadar her şeyi ayarladı ve beni orada sabahın köründen akşama, İstanbuldan Preludemle çıkana kadar yanlız bırakmadı. O ana kadar yüzümüzü anca netten fotodan görmüştük. Cefakar dostum benim.. İşte Prelude sevgisi, Prelude kardeşliği buydu. Ben aracımı sadece fotolarını görerek, kendisini hiç görmeden, cebimde hazır parayla gittim almaya İzmirden, İstanbula. Aracın kendisini ilk gördüğümde kalbim küt küt attı heyecandan.. İşte 1 yıldır hayalini kurduğum araç orada, o yağmurlu havanın altında yanıbaşımdaydı.. Sağını solunu, bakımsızlığını gördüüğmde eyvah, uğraşacaz biraz dedim. kaputu açtığımızda motor pislik içindeydi. Göğüslük kirden gri olmuştu... Ama Ozan bu iş tamam, yürü servise aracı alıyorsun dedim kendime.. Servisin dediği onca masrafa, kusura rağmen arabayı aldım. İyi ki de almışım. Çünkü Prelude sevgisi bambaşka bir tutku, başka bir aşk... Bir kadın size bu ihtirası veremez yaa, öyle bir şey.. Anlatamıyorum kelimelerle.. Ben her sabah işe giderken ve her akşam işten gelirken, eve girmeden önce arabamın yanına gidiyor ve sağını solunu kontrol ediyorum aman bir şey olmasın diye. İçim titriyor yaw ona bir şey olacak diye. Böyle bir sevgi işte.
Aracın şu anki durumuna gelince... :cool: Eskisi ile artık hiçbir alakası yok,birçok parçası tamamen yenilendi ve değişti. Aldığım günden bu güne değin geçen 2.5 - 3 ay çerçevesinde; Aracın egzoz sistemi komple değişti, şu an üzerinde 1200 YTL lik Remus sistem var. Katalitik de iptal edildi bu arada. Lastikler yenilendi 215/40/R17 Kumho Ecsta SPT ler alındı. Jantlar düzelttirildi. Ön konsolunda JDM tweeter kapakları yerini aldı. Orta konsolu yenilendi, vites körüğü servisten yenisi getirilerek değiştirildi. Akü yüksek amperli ACDelco akü ile değiştirilerek yenilendi. Alt takım ve yürüyen aksam komple yenilendi. Karter conta ve keçe takımları değiştirildi. Stop lambaları komple serviste elden geçti. USA den MSD Superconductor kablolar getirildi.Arka tampon ve bagaj boyandı. Aracın içi, dışı ve motoru şu an pırıl pırıl bir durumda. En son olarak da Eibach ProKitlerin siparişini verdim.
Şimdiii ben manyakmıyım da en fazla 15 Bin YTL edecek denilen bu araca bu kadar para harcıyorum... ben aracımı Allah bir hastalık sağlık problemi, acil para ihtiyacı olmadığı sürece ömür boyu kullanmak için aldım arkadaşlar. Size yaptığım masrafları da yazayım buraya... Aracımı İstanbuldan 17.250 Bin YTL ye aldım. Noter, Otel, vergi, ruhsat işlemleri, İstanbuldan buraya benzin gideri derken araç bana 18.5 - 19 Bin YTL ye geldi. Üzerine şu ana kadar harcadığım genel masraf tutarımda yaklaşık 6 Bin YTL. Aracın bana şu anki maliyeti 25 Bin YTL ve bu daha başlangıç. Bu yaptıklarım esas yapmak istediklerimin yanında sadece bir giriş yani ingilizcesi Prelude... :-)
Bu şartlar altında hiç kimse kalkıp TR de sadece 4 tane olan, ve bunlardan sadece tek manuel şanzımana sahip 2.3i Preludemi 15 Bin YTL ye vermemi düşünemez herhalde... Dediğim gibi arkadaşlar, ben her zaman söylüyorum bunu sizlere. Preludeler satmak için alınmaz. Buna ömürlük binecekseniz alın. Geçici bi heves aracı değil Prelude. Heves aracı arıyor ve devir cçevirecem diyorsanız gidin civic alın.
Piyasa konusuna gelince, piyasa beni ilgilendirmiyor. Ben kendi piyasamı kendim yaratırım. İsteyen alır, istemeyen almaz. Dediğim gibi Allah sattırmak zorunda bırakmasın. Ben ömürlük kullanmak için aldım Preludemi.
Otto - Abdurrahman dostum, sende alınma lütfen.. Lafım şahsına değil. Ama dediğim gibi biraz dah duyarlı düşün lütfen yazılarını yazmadan önce, çünkü Prelude aşığı insanlar arasındasın burada. :-) İnşallah sende gönlünde yattığpı gibi bir preludeye kavuşacan. Seni de bir an evvel aramızda görmek en büyük temennimiz. :-)
Ali Osman, sende aracını satma lütfen. O araba sende adam oldu. Onu resmen yaşama döndürdün. Başka ellere bırakma şimdi onu. ne güzel alışmıştık burada sana. :-)
Tekrar söyleyeyim, kimse alınıp kırılmasın arkadaşlar. Ben sadece kendi fikirlerimi ve hislerimi yazdım. Sizleri çok seviyor ve Otto kardeşimi de bir an önce Prelude Kardeşliği içinde görmek istiyoruz. Hepinize Prelude dolu bir yaşam dilerim dostlar...