Bak baştan söliim haklısın...
Fakat İlk baştada bahsettiğin gibi kendi arabanı galeriye götürdüğünde çok düşük fiyat görmesi bence çok normal,bende aracımı galeriye götürsem maksimum çekiceği fiyat 9-10000YTL dir ama aracını galeriye vermek afedersin tam bir kerizlikti sırf bu piyasada diil piyasanın en iyi olduğu zaman bile galeri fiyatları aynıdır galeri aracına 5 verir satarken 15 ister onların çalışma düzeni bu...
Şimdi şöyel bi piyasayı araştır geçmişe dön 3 sene önce 2 sene önce 1 sene önce ve şimdi civic vti ların fiyatları ne sana görüceğin fiyatı söyliim 20-22 milyar ve araçlar o fiyata bile her daim alıcı bulmuşlardır ve buluyorlarda...Madem civic ler bu değerlerin altına düşmemesine rağmen halen alıcı buluyor ozaman demekkş her aracın fiyatının aynı anda düşmesi fikri yanlış...Piyasada 1 kişi çıkıyor Prelude ünü 20000YTL ye satıyor arkasından bi vatandaş daha çıkıp 5 para etmez Prelude ünü 12000YTL ye satılığa çıkartıyor bu sefer rağbet görmiyen 20000YTL fiyatlı Prelude ün sahibide fiyatı aşağıya doğru çekmeye başlıyor,işte bu durumda Prelude ün ve buna benzer araçların fiyatı düşüyor mantıksız ve dikkatsiz alıcıda buna göz yumup yüksek fiyatlı Prelude le uğraşmak yerine 12000YTL lik Prelude ü araştırıp duruyor...
yukarda dediğin gibi buda araç makina motorlu bi alet gözüyle bakarsan şahinden bi farkı yok bu aracın hesabına geliyo bunu baştanda belirttim...Senin aracın değerinden düşük fiyata gidebilir bu çok normaldir çünkü aracının üst modelleride düşük fiyatlara gidiyor ve senin aracından yeterince bulunabiliyor hatta artık onu bulmak yerine 1-2 üst modeline yöneliyor insanlar fiyatlar yüzünden...Sonuçta bende paşa torunu diilim hergün cebimde 3-4 milyarla gezmiyorum ama cebimde param yok diyede milletin aracını ucuza almaya kalmıyorum ben sana diyormuyum aracının fiyatı ne böyle kardeşim bu araca bu paramı istenir diye...Herkesin aracı kendine göre değerli...Senden ricam bi Ozana sorarmısın aracını 17.500YTL ye aldı şimdi kaça satarmış,14.000YTL yemi vericek yoksa ne zarar ne kar diyip 17.500YTL ye mi???Ozanın şuan satmak istese isticeği en aşağı rakam 23.000YTL dir ki oda şuan için...Hadi söyliyelim ozana naaptın sne ozan ya bune böyle o arabaya o paramı istenir kardeşim delimisin sen diyelim bakalım ne düşünücek!!!Git kardeşim al kıytırık bi Prelude de çek benim çektiklerimi anla fiyatın neden bu kadar yüksek olduğunu diyicek...Senin dediğin gibi değil durumlar piyasada çok temiz ucuza Prelude ler var dediklerinin bile sana en az 5000YTL masraf çıkarıcağını unutma,biz bunları hergün yaşıyoruz aracımıza gözümüz gibi bakıyoruz ve masraf yapıyoruz ama yaptığımız masrafların meyvelerinide yemek istiyoruz tabikide...Yap yap yap sonra gelsin biri senin aracının fiyatından yaptığın masrafları düşsün öyle fiyat versin...Hangi yürek dayanır buna???
Bide senin burda anlamadığın şey karşında foruma yazı yazan insanların neden burda oldukları niçin vakitlerini harcayıp kafayı sıyırmış gibi hergün Prelude lerinin biyerlerini söküp bişeyler yaptıkları...Belki burda hiçbirimiz kafa dengi değiliz ama ortak bir noktamız var ve o ortak nokta için burda toplandık...Prelude diyoruz başka bişey demiyoruz ve bizim gibi insanlara gelip bu fiyatlar çok yüksek diyosun hatta ederi 15000YTL diyosun...Bak gidip bu lafı bi galericiye söyle sokaktan geçen adama söyle ama tutup burda bana ve diğer Prelude sahiplerine söyleme...Ucuz bulduğun zaman Prelude al biz sana destek çıkıyoruz önüne seçenekler sunuyoruz derdimiz ne bizim başka işimizmi yok sana yardımcı oluyoruz???Hyr tabikide aramıza birini daha katmak için yardımcı oluyoruz Prelude kardeşliği farklı bişeydir ve ben şuana kadar Prelude e binen kıl bi tip görmedim gördüğüm herkes aklı başında efendi ve kimseyi geri çevirmiyen insanlardı ki bu hala böyle...Dediğim gibi sana yardımcı oluyoruz sende Prelude almak istiyorsun ama kendi aracın düşük fiyatlar görüyor diye bizim araçlarımızada aynı muameleyi yapmana gerek yok...Sana zahmet kendi aracınla Prelude ü kıyaslarmısın???eminim kafandan geçiriyosun ulan bi Prelude almış altı üstü 10-15000YTL lik araba yaptığı laflara bak kendini bişey zannediyo diyosun,haklısın dışardan öyle gözüküyor olabilirim ama hayatım boyunca hiçbir zaman hiçbir yerde bu şekilde olmadım ve dolaşmadım,beni dışarda görsen şahinim var zannedersin kendimi övmem yüceltmem ve aracımıda yüceltmem,bana araba çok güzel manyak alet dediklerinde bile nekadar güzel olursa olsun '92 model oldu diyebiliyorum ben yolda giderken arabaya aç gibi bakanların gözünün içine bakmak yerine rahatsız olup gözümü kaçırıyorum...dediğim gibi bi kendi aracınla Prelude ü kıyasla...Belki Prelude ü modelinden dolayı düşük görüceksin ki görüyosun...O zaman Prelude almıcaksın,çünkü sen olaya farklı bakıyorsun,ben şuanda hiçbir araçla arabamı kıyaslıyamıyorum bana adam geldi 96 model BMW 7.40 ı takas olarak teklif etti yada 20.000YTL ye ver dedi ben ikisinide kabul etmedim etmemde çünkü şuan kafamda satma isteğim yok,ki satılığa çıkarsam bile bu ulu orta olmaz bu araçların değerinde gitmesini istiyorsan ne galeriye verirsin nede ulu orta satılığa çıkarırsın....Satılığa çıkan bi araba ister istemez değer kaybına uğrar,sonuçta sıfır araba değil...O yüzden bütün Prelude lere aynı muameleyi yapamazsın yada yaparsın ama burda bu forumda değil...Eğer yapıcaksanda Prelude almıcaksın gidip bir üst model Astra alıcaksın olucak biticek...Git yolda bulduğun bi Prleude sahibine aracınızı satarmısınız diye sor bakalım ne dicek sana satarım derse ne fiyat isticek...
Motorcu bi abiden bahsetmişsin...Çok üzücü bi konu ama bizim burda bahsettiğimiz konudan çok farklı...Ben motorlara 1000YTL bile vermem ama vermiyeceğimide motor sahibine gidip söylemem hele öyle motor aşığı birisine asla söylemem içimde tutarım ama motora para vermiyeceğim gibi aynı zamanda motor almayada kalkmam...
Melver arkadaşımızın oknusunada değiniyim...Evlendiği için sattığını söylemiş arabayı sende made çok seviyodun neden sattın diyosun...Haklısın...Sana şöyle bişeyden bahsediyim...Benim aracım alındığında ben daha 10 yaşındaydım ve kardeşim yeni doğmuştu...Babam Prelude ü almadan önce haftada 2-3 araba alıp satardı fakat prelude ü aldıktan sonra ben alana kadar başka arabaya binmedi...Ben Preludele ailecek 4 kişi gitmediğimiz yer kalmadığını çok iyi biliyorum ki bundanda hiçbir zaman pişmanlık duymadı babam arabayıda satmadı...dikkatini çekerim 10 yaşından beri Prelude ün içindeyim diyorum şuan forumda kimse 13 senedir Prelude le iç içe değildir,tabi bu onların istiyerek yaptığı bişey değil mesela Ozana doğar doğmaz versen Prelude ü bebek arabası yerine Prelude e binerdi...Benim anlatmaya çalıştığım ben artık Prelude le bir bütün olmuşum biyerine bişey olduğu zaman oturup hüngür hüngür ağladığımı bilirim...Kız arkadaşımla kavga ettiğimde Prelude ün kaputuna sert bir şekilde oturduktan sonra onu kaputun üstünden fırlattığımı bilirim ki oda o saatten sonra Prelude e dokunamıyacağını anlamıştır...Bi alışveriş merkezinin otoparkında aracımı sıkıştırıp aynasına çarpan adamın inip aynası kırdığımı bilirim...Trafikte aracımın tamponuna çarpan adamın ağzını burnunu kırdığımı bilirim...Ben Prelude ü böyle yaşıyorum ve sen geliyosun yukarda yazdığın lafları ediyosun...Dediğim gibi bu lafları yanlış yerde yanlış kişilere ediyosun,kişiden maksadım herkesi kendi yanıma çekmek diil asla kendi adıma konuşuyorum ben bu lafları kabul etmiyorum...Eğer Prelude alıcaksan al sana karışan yok ters çıkanda yok ama kendi çapında al alırkende rica ediyorum fiyatlardan dert yanma,kendi aracanın fiyatından dert yanabilirsin hakkındır ama benim aracımın fiyatından dert yanman çok yanlış...Senin aracından 2-3 çizildi diye benim aracımın ne suçu varda 2-3 çizicem fiyatından göz var nizam var neyin neden çizildiğini az çok hepimiz görüyoruz...Alan olsun olmasın benim aracımın fiyatı 22.000YTL kimseyede gel al demiyorum zaten bu fiyata alıcak adam Ozan gibi adamdır...Alan alır almayan adamda arkasına baka baka gider...Bunun banada bi zararı olmaz...
Lütfen biraz anlayışlı ol ve bunları neden yazdığımı anlamaya çalış hatta istersen Ozana,Tolgaya ve Hasan hocamada sor onlar anlatsın sana neyi neden yazdığımı...İnşallah sende bir Prelude sahibi olursun ve anlarsın derdimi...Burda hepimiz kardeşiz en azından ortak ibr noktamız yüzünden öyle olduk..Ozan beni tanımamasına rağmen izmirde benim için koşturdu durdu işimi halletti,derdi neydi Ozanın yüzümü görmedi etmedi belki ben üçkağatçının tekiyim orda ozanı dolandırtıcaktım neden güvendi bana??Hasan hocamda gözünü kırpmadan bana farlar için para yolladı onun derdi neydi??O parayı belki alıp kaybolucaktım ortadan,neden güvendi bana acaba??Benden burdaki arkadaşlarımdan biri bişey rica etse kendi işimden önce onun işini hallederim ama öyle ama böyle onun işi biter...Derdim ne benim hasan hocanın farıyla tamponuyla stobuyla uğraşıcam yada Ozanın motorunun buji kablosuyla benim ne alakam var???Heralde bizde bi sorun var bukadar iç içe olduk...Neyse daha fazla uzatmıcam yazdıça yazıyorum...Dediğim gibi senden ricam bu yazıları bu forumda bu bölümde yazma geç civic çilerin olduğu bölüme deki kardeşlerim ne bu Prelude fiytaları yahu böyle piyasamı olur de bak bakalım ozaman sana karışıcak birisi çıkıyormu,ama bunu burda ulu orta yaparsan kusura bakma ama ben dayanamıyorum aracıma ve muadillerine b.k atılmasına...
Sana iyi forumlar diliyorum ve diğer arkadaşlarımada kusura bakmayın diyorum...