4G Prelude lerin belli bir zamandan sonra yavaş yavaş sorun çıkartan ,hem performansı hemde yürüyen aksamda sorun yaratan bikaç parçayı size tanıtıyım...Benim başıma baya sorun açtı bu parçalar...Ozan ve Hasan Hoca özellikle size sölüyorum mutlaka bu parçaları kontrol ettirin yada performans düşüklüğü yaşadığınızda yada parçanın yeni olduğundan emin diilseniz biraz paraya kıyıp değiştirin yoksa daha kötü sorunlar ortaya çıkartıyorlar...
Ewt ilk parçamız distribütörün içinde bulunun ufak bir devre....

İkinci parçamız yine distribütörün içinde bulunan Bobin...

Bu iki parça distribütörün içinde bulunuyor zaten distribütör kapağını sökünce hemen gözüküyolar parçayı temin edip kolaylıkla kendinizde takabilirsiniz fakat eğer distribütörü tamamen sökerek yapmanız gerekirse sente ayarı bozulucaktır ve o ayarı yapmanızda biraz zor olabilir...Parçaların fiyatları birbirleriyle aynı boyutlar farklı fakat fiyatlar aynı...Eğer Servis dışında biyerden alırsanız ki bu parçaları bulmak çok kolay,fiyatları 1 tanesinin 63YTL,Yetkili servislerde ise aynı parçalar 200YTL nin üzerinde...Bu parçalar bozulmaları halinde araçta kesilme stop etme devirlenememe gibi sorunlara yol açıyor...Bu iki parçanın Kodları şöyle
Distribütör Bobini : TC-08A
Distribütör Devresi : MC-8132 (4B253A)
Üçüncü parçamız Z rotu...

Bu parça Arka viraz demir çubuğunun askısı oluyor...Bu parça 4WS sistemine göre yapılmış ve o yüzden diğer araçlardan farklı,mesela civic lerde bulunan aynı parçada civatalı olan kısım sabit iken 4G prelude lerde ve tabiki 5G prelude lerdede bu parçanın o kısmı hareket edebilme özelliğine sahip...Bu parça zamanla işlevini kybediyor ve aracın yol tutuşunun önemli derecede bozulmasına ve arka takımlardan ses gelmesine yol açıyor...Parçanın tamir edilmesi söz konusu değil...Parçanın Japon yan sanayisinin fiyatı 55YTL,Servis fiyatı ise yine 230YTL nin üzerinde ama size tavsiyem bu parçayı servisten temin etmenizdir,çünkü ben yan sanayisini aldım ve yine ses yapmaya başladı,Resimde gözüken aracın üzerinden çıkan orjinal parçadır...
Dördüncü parçamız ise viraj demir lastikleri...

Viraj demirlerinin üzerinde bulunan bu parça ön ve arkada farklı ağız genişliklerine sahiptir...Bu parçada aracın yol tutuşunu önemli derecede etkilemekle beraber yine Z rotu gibi arka takımlarda ses yapıyor...Zamanla aşınan parçayı aşınmasını beklemeden değiştirmek bence en iyisi çünkü pahalı bir parça değil...Parçanın numarası arka viraj demiri için 23,önler içinse hatırladığım kadarıyla 22'ydi...Parça fiyatı yetkili serviste tanesi 25YTL ve ellerinde olmadığından ötürü 15 ila 30 gün içerisinde geliyor,Yan sanayi olanı ise orjinalinden hiç farkı olmayıp 7YTL'dir,Özel serviste ise parça fiyatı 12YTL...
Bu 4 parça ve resimlerini çekince yayınlıcağım diğer parçalar ufak tefek olmalarına rağmen benim başıma çok iş açtılar...Sizede sorun çıkamamaları için konuyu açmakta fayda buldum...