TeamHondaTurkey.Com

HONDA MODELLERİ => Diğer Honda Modelleri => Konuyu başlatan: ahmetyav - Aralık 07, 2008, 01:28:50 ÖÖ

Başlık: HRV almak istiyorum...Kullananlardan tavsiye alabilir miyim???
Gönderen: ahmetyav - Aralık 07, 2008, 01:28:50 ÖÖ
Herkese cok selam...

Onceleri Jazz/City ariyordum...Fakat benzer fiyatlara 2000-2003 HRV ler de gorunce fikrim bir anda degisti. Simdi HRV leri arastiriyorum...Kullanicilarindan veya HRV hakkinda bilgisi olanlardan fikir almak isterim..Benzinli ve otomatik bakiyorum.
1- Genel
2- Yakit
3- Bakim giderleri
4- Parca durumu
5- Kullanici memnuniyeti

Paylasacaginiz bilgiler icin simdiden tesekkurler,

Saygilarimla
Başlık: Ynt: HRV almak istiyorum...Kullananlardan tavsiye alabilir miyim???
Gönderen: firstcevher - Aralık 07, 2008, 01:33:32 ÖÖ
görüntüsü benimde hoşuma çok giderdi, ama yakıtının çok olduğunu ve biraz sorunlu olduğunu duydum ;) kullanmadım yalan söyleyemem ama kullanandan duydum ;) bence HRV'yi boşverin, ona vereceğiniz paralara ya bekleyin yeni city çıkınca onu alın, yada jazzda hiç fena değil ;) ayriyetten, HRV'ler devamlı üretilmediği için, yeni üretimide olmadığı için, zorluk yaşayabilirsiniz diye tahmin ediyorum...
Gönderen: ahmetyav - Aralık 07, 2008, 01:41:12 ÖÖ
Cevap icin tesekkurler...Jazz yakitta tabii ki cok daha iyi...Fakat esim de kullanacagi icin saglam ve yuksek bir arac olsun istiyorum...Mantik Jazz/City diyor, gonlum HRV den yana.
Gönderen: firstcevher - Aralık 07, 2008, 01:57:46 ÖÖ
HRV yüksek olsa neki? ozmn bisürü araç var alternatifi bence HRV ye gelinceye kadar ;) Yeni HRV alamayacağınız için, en yakın 2005 olması lazım yanılmıyorsam, memnun olan satmıyor, olmayanda kime verebilirse ;) Bence hRV ye bulaşmayın, daha sorunsuz, serviste sorun yaşamayacağınız araçları tercih etmeniz dileğiyle...
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 07, 2008, 09:00:07 ÖÖ
hrv araç aldınız diyelim. şanzumanda bi sorun çıktı yada baskı balata bitti diyelim. ne olur. servise gidersiniz size baskı balata değişecek derler. üzerinede işçilik hariç 12.000 ytl fiyat çekerler aldığınıza alacağınıza pişman olursunuz. hadi bunu geçelim ne kadar modelli alırsanız alın hrvler çok fazla yakıyor. ve yol tutuşuda o kadar iyi değil. iç konfor anca deri döşeme yaptırırsanız oda 2.000 ytl civarında o zaman tam olarak konforlu hale gelebilir. yinede karar sizin eyer bi hrv kullanıcısı ile konuşmak isterseniz beni arayın ben sizi konuşturayayım...  0533 - 4353870 tunç ben
Gönderen: ahmetyav - Aralık 07, 2008, 04:00:17 ÖS
Bu kadar mi kotu bu araba :((
Paylasimlar icin tesekkurler...
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 07, 2008, 04:20:40 ÖS
evet bu kadar sorunlu bu araba. zaten honda da o yüzden üretimini bıraktı. yapmıyor...
Gönderen: ahmetyav - Aralık 09, 2008, 01:18:41 ÖS
Yakiti cok derken neyi kastediyorsunuz?? Bir rakam verme sansiniz var mi??
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 09, 2008, 03:02:53 ÖS
tabiki yaklaşık olarak km de 500 bin civarında yakar tüptede 300 bin civarında yakıyor...
Gönderen: S2K_06 - Aralık 09, 2008, 03:56:20 ÖS
Yorumlara gore girmeyin bu araca bcne..
Gönderen: nikky - Aralık 09, 2008, 06:24:38 ÖS
arkadaşımın var 1 yıldır biniyo arabada bugüne kadar sorun çıkmadı ama burda okuduğum kadarıyla şans eseri çıkmamış. Eksilerini söylemek gerekirse; performans beklemeyin, tüketimi fazla ayrıca yol tutuşuda yetersiz.
Gönderen: ahmetyav - Aralık 10, 2008, 10:27:13 ÖÖ
Bu hesapla 100 km de yaklasik 17 lt. yakit diyorsunuz. Bana biraz abartili geldi. Internetten biraz arastirma yaptim..Iyi diyen de var kotu diyen de...Kararsiz kaldim gercekten....
Gönderen: nikky - Aralık 10, 2008, 12:16:16 ÖS
yok yav 17 lt falan yakmıyo.. ortalama 13-13.5lt civarı yakıyor ama bu tüketime performansta veremiyo.. yani hem ekonomik değil hemde performans diye bişey yok. Artı olarak pek bi özelliği veya cezbediciliği yok ama tercih sizin tabi  :)
Gönderen: S2K_06 - Aralık 10, 2008, 01:43:28 ÖS
Tercih sizin bncede gereken yorumlar arac hakkında..
Gönderen: BLACK ORANGE - Aralık 11, 2008, 06:52:11 ÖS
eyer sürekli gaza basarsanız ve rampa çıkarsanız 17 lt yakıyor. ben en az ve en çok diyerek konuşmuştum...
Gönderen: S2K_06 - Aralık 11, 2008, 07:40:20 ÖS
17lt cok bnce abi degmez gbi
Gönderen: nikky - Aralık 11, 2008, 08:24:04 ÖS
bencede değmez..  1.6 civic falan alın bence çok memnun kalırsınız.
Gönderen: S2K_06 - Aralık 11, 2008, 08:29:11 ÖS

bencede değmez..  1.6 civic falan alın bence çok memnun kalırsınız.

aynen bncede..
Gönderen: ahmetyav - Aralık 12, 2008, 07:23:10 ÖÖ
Bilgiler icin sagolun arkadaslar..Bayram da gecti...Hepinizin gecmis bayrami mubarek olsun...
Gönderen: firstcevher - Aralık 13, 2008, 11:28:36 ÖS
tşk ediyoruz ;) sizinde bayramınız mubarek olsun... inşallah yardımcı olabilmişizdir...
Gönderen: canguder - Aralık 13, 2008, 11:56:20 ÖS
  cevap biraz geç olacak ama hrv bende tavsiye etmiyorum.Arkadaşımda otomatik hrv vardı yakıtından ve performansından çok şikayetçiydi.1 yıl kadar kullanıp sattı 2.el a3 aldı.Ben size yeni çıkacak olan honda city öneriyorum.
Gönderen: ucerler - Aralık 24, 2008, 06:56:55 ÖS
slm ben yenı aldım hr-v yı ve yakıt konusunda bugunun benzın fıyatlarıyla eger nasıl basmanız gerektıgını bılıyorsanız 30 ykr/km yakıyor.ama sanzuman konusunda benım aldıgım aracta problemlı ve en az 1000 ytl ıle 11000 ytl arasında malıyet karsınıza cıkabılıyor.ama aracımın kullanma pozısyonu ve gerektıgınde devreye gıren 4*4 u gercekten takdıre şayan.ama performans olarak bekledıgınız gıbı atak bır arac degıl.
saygılarımla..
Gönderen: sarkofokos - Ocak 06, 2009, 05:41:50 ÖS
yeni aldık hr v yi ve ben iğreniyorum bu arabadan...
-iç döşemesi çok kalitesiz
-performansı pek iyi değil
-sunroof ı sadece uyukarıya açılıyo ve manuel
-geri vitese taktığında hafif gaza dokunduğunda birden sıçrıyor...
-iç mekanda kullanılan malzemeler hondaya yakışmıcak derecede dandik...
-tipsiz bi araba
Gönderen: hllmrt - Mayıs 31, 2009, 07:20:21 ÖÖ
HR-V nin kullanımı oldukça keyifli ..Bu araç arazi aracı değil..!  şehir içinde rahatlıkla kullanabileceğin ( Türkiye şartları göz önünde bulundurulduğunda tüm yollarımız da çukurlar , seyir halinde karşılaştığımız ufak tefek engeller vs. ) asfalt ta giderken buzda kayıyormuşcasına giden ileri sürüş tekniklerini bilen ve aracının ivmelenmesi ile doğru orantılı olarak gaza basmasını bilen kullanıcı tarafından ( hele bi de enjektör ve memeleri uyumlu ayarı iyi yapılmış LPG si varsa [gösterge panelinde yanan lamba normal] ) kullanılıyorsa şehir içinde tüm ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar diye düşünüyorum.. Jip değil bu arkadaşım diyen varsa piyasada bir sürü jip var zaten. her kes parasına göre alabileceğinden yelpaze oldukça geniş.. sen araba fiyatına jip alayım vergisi de uygun olsun 1.6 araba vergisinin üzerinde para vermek istemiyorum diceksin ama X5 , Q7 v.s performansını bekleyeceksin .. bu tamamen klasik Türk ailesi zihniyeti olur işte !! aile de baba '' az yaksın vergisi az olsun idamesi kolay olsun masraf çıkarmasın köye götürsün getirsin bizi'' ;   anne '' klimalı olsun , konforlu olsun; '' evin bıçkın delikanlısı  '' piyasa araba olsun , karizma yapayım , bastım mı gitsin ... ''   ilerleyen Ülkem de bir gün hepimiz ihtiyaçlarımızı göz önünde bulundururak araba alabilecek ekonomik refaha kavuşmak dileğiyle  tekerinize taş gelmesin değerli HONDA severler..
Gönderen: hllmrt - Mayıs 31, 2009, 07:20:48 ÖÖ
HR-V nin kullanımı oldukça keyifli ..Bu araç arazi aracı değil..!  şehir içinde rahatlıkla kullanabileceğin ( Türkiye şartları göz önünde bulundurulduğunda tüm yollarımız da çukurlar , seyir halinde karşılaştığımız ufak tefek engeller vs. ) asfalt ta giderken buzda kayıyormuşcasına giden ileri sürüş tekniklerini bilen ve aracının ivmelenmesi ile doğru orantılı olarak gaza basmasını bilen kullanıcı tarafından ( hele bi de enjektör ve memeleri uyumlu ayarı iyi yapılmış LPG si varsa [gösterge panelinde yanan lamba normal] ) kullanılıyorsa şehir içinde tüm ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılar diye düşünüyorum.. Jip değil bu arkadaşım diyen varsa piyasada bir sürü jip var zaten. her kes parasına göre alabileceğinden yelpaze oldukça geniş.. sen araba fiyatına jip alayım vergisi de uygun olsun 1.6 araba vergisinin üzerinde para vermek istemiyorum diceksin ama X5 , Q7 v.s performansını bekleyeceksin .. bu tamamen klasik Türk ailesi zihniyeti olur işte !! aile de baba '' az yaksın vergisi az olsun idamesi kolay olsun masraf çıkarmasın köye götürsün getirsin bizi'' ;   anne '' klimalı olsun , konforlu olsun; '' evin bıçkın delikanlısı  '' piyasa araba olsun , karizma yapayım , bastım mı gitsin ... ''   ilerleyen Ülkem de bir gün hepimiz ihtiyaçlarımızı göz önünde bulundururak araba alabilecek ekonomik refaha kavuşmak dileğiyle  tekerinize taş gelmesin değerli HONDA severler..
Gönderen: didaseka - Haziran 29, 2009, 12:21:54 ÖÖ
merhabalar ben davut. eskişehirden. yeni 2005 hrv aldım. son derece memnunum. en azından şu an için. internette yorumları okuyorum ve insanlar nasıl bu kadar bu araç için alyhte konuşabiliyorlar anlamadım. sanki başka bir araçtan bahsediyoruz. çok şık ve sağlam araba ve son derecede konforlu. tabiki zevk alınan şeyler görecelidir. ama ben yinede bir çok kişinin bu aracı hiç kullanmadan kulaktan dolma fikirlerle ezbere yorum yaptıklarını düşünüyorum. hanigenelde bilmiyorum demeyi bilmeyizya. mesela en basitinden merak ettim ve ciddi bir şanzıman arızasının bana kaça patlayabileceği konusunda araştırma yaptım ve satıcıların bana dediği 700 ile 800 dolar arası size parça maliyeti var(iç set miymiş neymiş) + işçilik. işçilikte 10000 tl yapacak değil her halde en fazla 1000 lira. nerde kaldı 12.000 liralık maliyet. tabiki sanayide. servise bakmadım. bu araba bana hani mahhallede güzel bir kız vardır ama mahalledeki delikanlıda gözü yoktur ama o delikanlıda onun adını kötü çıkarırya biraz ona benzettim. neyse bundan sonra gerçek bir kullanıcı olduğuma göre paylaşımlarım olacaktır umarım selamlar.
Gönderen: gmlksz - Temmuz 26, 2009, 01:32:29 ÖS
kullanmadgım bır arac bılemıyorum artıları eksılerı bılenlere anlayan kullanana arkadaslaraım daha ıyı bılır  ama turkıyedde yapılamayacak sanzıman yok dıye dusunuyorum ustalarımız bu konuda cok basarılı
Gönderen: Heavenguardian - Ağustos 02, 2009, 01:38:20 ÖS
tabiki yaklaşık olarak km de 500 bin civarında yakar tüptede 300 bin civarında yakıyor...
Bunu yazan kim acaba cidden merak ettim... q7 motoru mu takmışlar o senin kullandığın araca da şehir içi 50 kuruş yakıo?_? :D
Gönderen: hak_on - Ağustos 02, 2009, 02:01:55 ÖS
solenilen benzin oranı dgrudur.ayrıca bi cok honda servisi bu arac için hondanın yuz karası diorlar.şanzımanı ise tam bir fiyasko.kuzenimin arıza yaptı 8000 tl istediler ve bu durum kronik sorunuymus hrvlerin o kasaya o motor kaldırmıyor...sakın ama sakın almayın...
Gönderen: fearless - Ekim 27, 2009, 01:12:19 ÖÖ
bende crv var üzülerek satmayı planlıyorum. hrv den çok üstündür. accord almayı planlıyorum.
Gönderen: honda111 - Kasım 23, 2009, 10:08:22 ÖS
Hr bence İstanbul gibi bir şehir de kullanıalabılecek farklı bira ractır ve guzeldırde.Yorumlarınıza istinaden ben su acıklamayıda ejkleyecegım.Oncelııkle ole br araba dusununkı jip olacak fakat yuksek jip vergılerınden muaf olacak yakıtıda emsallerıne gore az olacak az yakacak,normal 1,6 arablarla kıyasladıgınızdada anormal basmıyorsanız farkı cok azdır.Ole 3-4 lıtre fazla degıldır.Maksımum 2 lıtre fark olur.Koltukları derı degıl klıması otomatıkde olabılırmıs v sunroofuda bıras daha kolay kullanımlı otomatık olabılırmıs .Bunlar da dogru.Fakat almak ısteyen ıcın pıyasda saglamlıl ve guvenılırlık ve ozellıkle fıyat olarak kesınlıkle tavsıye edıyorum.Orjınal japon üretimidir.Ben 4 sene kadr kullandım belırlı aralıklarla ve cok keyıflı guzel bır araba.Arabdan cok aman aman katılım arabası performansıda beklmeyın fakat arba gayet sınıfına gore atak bır arabadır.1,6 115 hp dıye tahmın edıyourm.Cok keyıflı bır arabadır.
Gönderen: lion80 - Temmuz 20, 2010, 07:41:35 ÖÖ

Benzinde 500 yaktıgı doğrudur da, lpg de 300 imkansız, benim aracım şehir içi 180 ile 200 arsında yakıyor.
Gönderen: canguder - Temmuz 20, 2010, 09:15:12 ÖÖ
yaklaşık 9 ay sonra cevap gelmiş yakıt konusunda :) alacak arkadaş alıp satmış hatta yeni araç almıştır.
Gönderen: lion80 - Temmuz 20, 2010, 09:28:59 ÖÖ
Askerlik, iş güç derken yeni katılabildim ve hemen cevaplamaya çalıştım:)
Gönderen: karaboga18 - Ağustos 26, 2010, 10:22:07 ÖS
Eski bir konuya mesaj yazmış olacağım ama biraz da beni ilgilendiriyo açıkçası civici sattık malum ama yine hoda almaktan yanayız :) Hr-v lere bakmıştım internetten de bir tane buldum 2006 model 40 bin de 33 istemiş araç resimde güzel felan duruyor da buradaki yazılanları okudukdan sonra vezgeçtim aklım 2004-2006 CR-V lere gitti hem hr-v de i-vtec motor da yok zaten inş. temiz cr-v bulabiliriz :)
Gönderen: lion80 - Ağustos 27, 2010, 07:56:04 ÖÖ
Eski bir konuya mesaj yazmış olacağım ama biraz da beni ilgilendiriyo açıkçası civici sattık malum ama yine hoda almaktan yanayız :) Hr-v lere bakmıştım internetten de bir tane buldum 2006 model 40 bin de 33 istemiş araç resimde güzel felan duruyor da buradaki yazılanları okudukdan sonra vezgeçtim aklım 2004-2006 CR-V lere gitti hem hr-v de i-vtec motor da yok zaten inş. temiz cr-v bulabiliriz :)

Bence Hr-v nin 2000-2001 modeline bineceksiniz bu modeldekileri binek araç fiyatına alabiliyorsunuz. Yani binek araç fiyatına Suv'a biniyorum diyebiliyorsunuz. Ben Hr-v binicisi olarak kesinlikle 23 binden fazla veripte Hr-v'ye binmem, en mantıklısı 33 binlere çıktıktan sonra Cr-v'ye binmek.
Gönderen: vw.bora - Ağustos 27, 2010, 10:30:01 ÖÖ
benim 2003 honda crv araç ankara yoğun tarfikte k de 280 - 300 kuruş yakmakta bir hrv için 300 kuruş çok fazla
Gönderen: karaboga18 - Ağustos 27, 2010, 11:39:55 ÖÖ

Bence Hr-v nin 2000-2001 modeline bineceksiniz bu modeldekileri binek araç fiyatına alabiliyorsunuz. Yani binek araç fiyatına Suv'a biniyorum diyebiliyorsunuz. Ben Hr-v binicisi olarak kesinlikle 23 binden fazla veripte Hr-v'ye binmem, en mantıklısı 33 binlere çıktıktan sonra Cr-v'ye binmek.
bence de cr-v daha mantıklı :)

benim 2003 honda crv araç ankara yoğun tarfikte k de 280 - 300 kuruş yakmakta bir hrv için 300 kuruş çok fazla
lpgli değil demi araç :S benzinde 300 ü geçmiyorsa o cip çok iyi bana göre
Gönderen: lion80 - Ağustos 27, 2010, 01:15:40 ÖS

Benim Hr-v lpgde hiç 200 kuruşu geçmedi.
Gönderen: avionicman - Kasım 28, 2010, 01:27:41 ÖS
merhabalar,
99 cvr yi almadan önce hr-v yi bayaa bi araştırdım ve burda paylaşılan bilgilere ulaştım otomatik vites hr-v lerde şanzuman problemi yaşanıyormuş ve yalan olmasın ama yıllık 2000 tl kadar bi masrafı varmış (sanırım özel bir şanzuman yağı ile bakım yapılıyormuş,) civic ten uyarlama bir şanzumanın yaklaşık 1400 kg lık bir araca pek uymayacağı kesin. size tavsiyem hr-v değil crv yi düşünmeniz. şayet yüksek yapılı bi araba düşünüyorsanız. sedan almayı düşünüyorsanız kesinlikle yeni citty derim, yeni dizaynıyla göz dolduran bi araba.
Gönderen: canguder - Kasım 28, 2010, 06:56:06 ÖS
33 bin liraya crv alınır. crv daha karizmatik bana göre
Gönderen: bulentus - Temmuz 12, 2011, 04:02:02 ÖS
 hr-v hakkında  burayı ve diğer forumları okuyorum.memnun olanda var kullanmadığı halde kulaktan dolma bilgilerle memnun kalmazsınız diyenlerde...yaklaşık 1 ay önce (haziran 2011) siyah renkli 36000km de bir hr-v aldım.tabiiki her aracın kendine özgü artı ve eksileri var..bence hr-v nin artıları+++++yüksek oturuş ve yol hakimiyeti++++gece sürüşünde karşıdan gelen araçların farlarının rahatsız etmemesi+++honda markası güvencesi++++gerektiğinde koltuklar yatırılarak bir buzdolabı girecek kadar büyüyebilen bagajı++++otomatik vites keyfi++++ Oooooo jip almışsın denmesi..::-))
gelelim eksilerine---2006 sonrası üretiminin durdurulması.---mp3 çalar olmaması---hem jipe biniyor hemde cimrilik yapıyor denmesi...:-)))
Gönderen: Grafink - Eylül 12, 2011, 10:35:40 ÖÖ
HRV Honda'nın çok büyük motorlu, %100 arazi taşıtı... Aslında pek problem çıkarmıyor, motoru pek eskimiyor, ama rutin bakımları için gerekli parçalar yok denecek kadar az ve çoğu sipraşile dışarıdan geliyor, bu yüzden de aşırı pahalılar... Onun yerinde, Türkiye'de baya tutmuş SUV modeli olan CRV tercih etmek çok daha akıllıca olacaktır. Hem tüketim HRV den oldukça düşüktür, Hem parça ağı daha geniştir, Hem yüksektir, Hem güvenilirdir.  Hemde üretimi tam gaz devam etmektedir. Heleki en son kasadaki tasarım gerçekten büyüleyicidir...
Gönderen: mecittelli - Eylül 13, 2011, 12:57:48 ÖS
Merhabalar..aranıza yeni katıldım..henüz bir hondam yok..bir süredir hrv bakıyorum..dün baktığım aracı çok beğendim fakat forum sitelerinde okuduklarım kafamı karıştırıyor doğrusu..bazı arkadaşlar crv tavsiye ediyorlar fakat bu güzel siteye bağlı olan crv kullanıcılarınında bir bölümü neredeyse lanet ediyorlar bu araç için...insan istereitemez kısmet diyor...aklıma ençok 2005 yılından sonra hrv üretilmedi bu yüzden sıkıntı olacak ve aracın bakım masrafı birhayli artacak denmesi..osa günümüzde yeni yeni modeller üretiliyor, bazılarının model ismi devam ederken araba bir önceki seneye göre tanınmaz bir yeniliğe bürünüyor.(örneğin laguna)....ben honda yı çevremdeki kullanıcılardan dolayı sevdim, umarım bir honda sahibi olurum..hayırlısı, sevgiler....
Gönderen: mecittelli - Eylül 14, 2011, 10:30:14 ÖÖ
bugün bir honda servisine gidip hrv hakkında bilgi alacağım.öğrendiklerimi sizlerle paylaşacağım.sevgiler..
Gönderen: mecittelli - Eylül 19, 2011, 11:56:19 ÖÖ
serviste üç kişiyle görüştüm ikisi aracı görmemiz gerek dedi..diğeri yaramaz parana yazık dedi...bakalım neler olacak..
Gönderen: tasch - Ocak 12, 2012, 11:27:58 ÖS
Bende civic 05 var çok'da memnunum.Lakin HRV modeli çok hoşuma gidiyordu.Demekki hondanın bu modeli "turşu suyu" gibi bir şeymiş uzaktan bakınca benimde ağzım sulanıyordu, iyiki bu forum var.Paylaşımlarınız için teşekkürler.